Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Feb 2026, 21:08
|
|
|
Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.
Moderator: liviur
de Cristache17 pe 01 Iun 2017, 09:59
Buna ziua,
As fi recunoscator daca ma poate ajuta cineva cu o informatie. Recent am achizitionat de la arw o carabina Benelli Argo E Pro si o luneta Zeiss Conquest 2-8x42.
Ce sina si inele de prindere imi recomandati? 1. Producator? 2. Fixe sau cu detasare rapida? (precizez ca nu detin mai multe arme ca sa fie necesara mutarea lunetei) 3. Inelele 36-42mm sau 42-52mm sau 50-56mm? (arma este prevazuta cu sistem de ochire)
Multumesc
-
Cristache17
-
de vasileneagu pe 01 Iun 2017, 12:16
Cristache17 scrie:Buna ziua,
As fi recunoscator daca ma poate ajuta cineva cu o informatie. Recent am achizitionat de la arw o carabina Benelli Argo E Pro si o luneta Zeiss Conquest 2-8x42.
Ce sina si inele de prindere imi recomandati? 1. Producator? 2. Fixe sau cu detasare rapida? (precizez ca nu detin mai multe arme ca sa fie necesara mutarea lunetei) 3. Inelele 36-42mm sau 42-52mm sau 50-56mm? (arma este prevazuta cu sistem de ochire)
Multumesc
Buna ziua , bine ai venit pe forum . Foarte interesanta prezentarea de nou membru !!! 
-
vasileneagu
- Membru important
-
de violiv pe 01 Iun 2017, 13:03
Bine ai venit!
Arma detine aparate mecanice de ochire dar sint mai dificil de folosit decat orice optica ai folosi. Sistemul de demontare rapida a opticii nu se foloseste pentru ca vrei sa muti luneta pe alta arma (chestie la limita posibilului si nicidecum rapida) ci pentru a alterna pe aceeasi arma mai multe sisteme de ochire. De ex.: acum ai o luneta care nu-i nici cal nici magar, nici de goana nici de panda. In standuri "inghesuite" la goana la mistreti s-ar putea sa vrei sa dai jos luneta cat mai repede ca sa poti folosi catarea armei .... atunci e buna montura rapida. Montarea foarte inalta a lunetei, ca sa poti ochi pe mecanice, pe sub luneta e un mare rahat de acum o jumate de secol. In nicio situatie nu-i OK, numa aproximativ. Cel mai ieftin iesi cu o montura fixa. De ales una cat se poate de joasa. Monturile rapide costa dublu si sint un pic mai inalte. Intai hotaraste-te cum vrei sa folosesti arma, daca vrei si catare sau numai luneta, apoi decidem si ce monturi ar fi mai potrivite.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Cristache17 pe 02 Iun 2017, 08:00
Sina Warne si inele Warne ar fi o varianta buna? (asta mi-au recomandat cei de la arw). Eu as fi vrut sina originala Benelli dar mi-au spus ca nu mai au pe stoc, nici macar in stoc furnizor. Din ce am citit pe forum, daca ar fi sa aleg intre inelele fixe sau cele cu detasare rapida, mai sigure sunt cele fixe. In plus la cele detasabile, daca ar fi sa dau luneta jos si sa o montez dupa aceea din nou, aceasta nu ar mai fi perfect reglata. De asemenea am inteles ca nu este suficient ca inelele detasabile sa fie stranse la mana, acestea necesitand a fi strase cu un patent. Sunt aceste afirmatii adevarate? Cu luneta am facut un compromis, am ales varianta asta ca sa pot merge si la goana si la panda. Stiu ca ideal ar fi fost sa achizitionez o luneta pentru panda si alta pt goana.
-
Cristache17
-
de pipabh pe 02 Iun 2017, 08:21
O montura detasabila de ff buna calitate nu afecteaza reglajul lunetei daca toate elemetele sunt corect montate. Luneta e ok, acum, eu am un Leupold VX6 2-12x42 si e super ok! Sunt multumit tare de ea. "Inelele fixe sunt mai bune decat cele detasabile"! nu cred, orice lucru care nu e bine facut nu va tine. Am vazut inele fixe care nicidecum dar nicidecum nu tinea focul. Concluzia: daca poti sa-ti iei o montura detasabila de buna calitate ia-o, daca nu cauta motura fixa dar tot de fff buna calitate.
-
pipabh
- Veteran
-
de laurul pe 03 Iun 2017, 07:58
Sina plus inele Warne fixe este cea mai buna combinatie la banii platiti. O am pe acelasi Argo de 8 ani si zici ca e sudata. EAW, RECKNAGEL & Co joaca in alta liga...preturi triple.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de Cristache17 pe 03 Iun 2017, 09:18
Ce dimensiune au inelele Warne pe care le ai pe Argo? Ai dat jos sistemul mecanic de ochire a armei?
-
Cristache17
-
de pipabh pe 03 Iun 2017, 09:42
Dimensiunile inelelor nu ti le poate recomanda un coleg. Ele sunt de dimensiunea tubului de la luneta si de o anumita inaltime L,M,H. Asa cum zicea @violiv, cea mai buna varianta e sa-ti fixezi luneta cat mai jos poti dar nici la 1mm sau sub 1mm de teava!
-
pipabh
- Veteran
-
de Cristache17 pe 03 Iun 2017, 11:57
Diametrul tubului este de 30 si diametrul lentilei de iesire este 42. Am sa merg pe varianta sina + inele Warne. Din recomandarile colegilor, si anume sa aleg inelele cele mai joase, cea mai buna varianta dupa parerea mea ar fi WARNE SCOPE MOUNTS XX SET RING WEAVER 30MM OBIECTIV 36-42MM. Am dreptate? Mai ramane o singura dilema...cele fixe sau cele detasabile? Nu stiu daca mai folosesc la ceva cele detasabile daca scot sistemul mecanic de ochire al armei, diferenta de pret nu este o problema. Astept pareri...
-
Cristache17
-
de pipabh pe 03 Iun 2017, 13:47
Daca scoti sitemul de ochire si nu doresti pe viitor sa ai doua lunete pt o arma atunci fixe!
-
pipabh
- Veteran
-
Înapoi la Optica de vanatoare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori