Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 16:49

Produse optice "pirat"

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Produse optice "pirat"

Mesajde Tranan pe 18 Mar 2009, 21:13

Ati intalnit produse optice "pirat" pe piata? Cum le identificati ca fiind falsuri?
Un topic care sa ajute la identificarea si combaterea produselor de duzina si a falsurilor. Piata este invadata de gunoaie, in cea mai mare parte fabricate in China, a caror calitate este in general deplorabila.

Haide-ti sa vedem cum le putem recunoaste ca sa evitam tepe!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Re: Produse optice "pirat"

Mesajde bogdanm pe 18 Mar 2009, 21:45

Eu zic ca in primul rand, pretul.
Oricat de "in galeata" ar fi cineva, nu are cum sa dea un Zeiss la 100 euro.
Parerea mea,
Bogdan
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde Tranan pe 18 Mar 2009, 22:49

bogdanm scrie:Eu zic ca in primul rand, pretul.
Oricat de "in galeata" ar fi cineva, nu are cum sa dea un Zeiss la 100 euro.
Parerea mea,
Bogdan

In general se spune ca daca o afacere pare prea buna ca sa fie adevarata, probabil ca nu este adevarata. De obicei asa este. Exista insa acele situatii in care afacerea este adevarata. Iti dau un exemplu:

Facusem rost de o luneta ornitologica Zeiss Diascope 20-60x85mm T*FL LT cu tot cu un trepied Carl Zeiss. Echipajul avea o valoare de ca. €2500. Le-am bagat la vanzare la €1500. M-a sunat un ornitlog care statea la 30km de mine. Visase sa-si cumpere o astfel de luneta de ani de zile dar nu si-a permis. Ma descusut si mi-a pus 1.000.000 de intrebari dupa care a concluzionat ca luneta trebuie sa fi fost furata, altfel era imposibil sa se vanda asa ieftina. Fraier!
O ora mai tarziu, unul mai destept ca el a luat-o imediat si a fost in al noualea cer.

Personal am cumparat lucruri la preturi imposibil de crezut, fara ca produsele sa fie copii dar am si luat plasa. Nu lua asta ca regula generala intrucat te va impiedica sa faci cumparaturi ieftine. Cea mai buna este o cunoastere amanuntita a produsului si a caracteristicilor lui. Asta iti va da prilejul sa cerni graul de neghina.
Tranan
Veteran

Mesajde lynx_lynx pe 19 Mar 2009, 09:32

Lunetele de firma au in general numar de serie iscris sau stantat pe tubul ocularului. Lipsa seriei sau serii de genul 9999999 sunt falsuri.
Unii producatori au pe site-urile lor diferentele dintre originale si falsuri.
O chestie subiectiva mirosul :) Da, am spus bine, mirosul. Materialele ieftine din care sunt facute falsurile, au un miros specific, de petrol. Cauciucul, vaselina, etc. Miroase a China, nu stiu cum sa va spun.
Am luat o astfel de luneta Tasco. Trasnea a China de la o posta. 100EU+ "bonus" inelele de prindere. Reticol iluminat. Aprindeai reticolul, era o baie de lumina de nu mai vedeai nimic dincolo de el :)).
Acu legat de cutie. Cutia cu care am luat-o, am uitat cum arata, dar as recunoaste-o imediat. O am chiar in masina pe undeva. Prin vara m-am ratacit pe la IOR sa vad si eu ce produse au. Am intrat in magazie, am vazut una, alta, si... ce sa vad pe un raft? Ghiciti? Doua cutii identice cu a mea... L-am intrebat pe individu' ala ce-i cu lunetele alea. S-a fastacit, da mi le-a aratat. Scria pe ele IOR, cu sigla, cu tot tacamul. Dar... mirosul... exact ca a lunetei mele. L-am intrebat direct pe omu' d'acolo daca-s facute in China sau Taiwan si a zis ca pe undeva pe acolo. Dar ei le-au verificat si dau aceeasi garantie ca si la cele produse la ei. Hmmm. Si scumpe... ca originalele. N-am mai zis nimic.
Acum, ca dai la maxim 200m ziua, toate lunetele par la fel. Diferenta se face pe seara si dupa un nr mare de focuri.
Poti avea noroc sa nimeresti un "pirat" de treaba sau unul care dupa 10 focuri sa sara din tzatzani.
lynx_lynx
Membru activ

Locaţie: Ilfov

Mesajde Tranan pe 19 Mar 2009, 11:08

Intr-adevar mirosul e primul lucru care te intampina la deschidearea pachetului. Miros tare de chimicale ieftine. Nu se poate da gres.
Lipsa numarului de serie e adesea o alta problema, sau numar de serie inexistent. La copiile mai ieftine textul este numai colorat pe tub sau ocular in loc de a fi gravat, cum e de obicei in realitate.
Magnificatii inexistente. Am vazut cateodata lunete Bushnell Banner 3-9x56. Bushnell nu confectioneaza lunete de 56mm.
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 24 Iul 2009, 08:39

Leupold, a avertizat de catva timp, despre faptul ca circula copii ale variantei lor de MARK 4 pe piata. Bineinteles ca autorii nu sunt altii decat fostii nostri prieteni "rosii", care au creat copia lor de MARK.
De cateva ori am primit intrebari in ce priveste Leupold MARK 4 de la persoane din Romania si de aceea am considerat o idee buna, aceea de prezenta diferentele acestea, in cazul in care luneta devine interesanta pt. mai multi dintre dvs.
Iata cateva detalii pe care Leupold le ofera pt. a recunoaste copiile:

Imagine

Imagine

Imagine

Remarcati printre altele, numarul de serie foarte curios: 9999SC
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 14 Ian 2010, 21:15

O adevarat perla aparuta pe okazii.ro

http://www.okazii.ro/catalog/37493848/l ... onica.html

Luneta este o copie aparent destul de bine facut a Trijiconului ACOG. Cu toate acestea, cateva aspecte o dezvaluie ca fiind un fake. Lipsa fibrei optice, inscriptie falsa, numar de inregistrare fals si o alta calitate a metalului. De curiozitate i-am intrebat pe baietii de la Trijicon si raspunsul a fost categoric:

Thank you for your interest in Trijicon products. That is NOT a genuine Trijicon ACOG.

Sincerely

Eric Lockhart
Trijicon Customer Service Rep
1-800-338-0563 x148
www.trijicon.com

Probabil ca este cumparata pe urmatorul site: http://www.xindeoptical.com/english/ vestit pt. ca fabrica tot felul de gunoaie de la Trijicon, Eotech, Docter (sau Doctor cum il numesc ei :lol: ) pana la Elcan, Aimpoint si Leupold. Baiatul de pe Okazii a avut anuntul asta destul de de mult. Imi place atitudinea agresiva din anuntul lui:
"NU LICITATI AIUREA, DAU CALIFICATIV NEGATIV!! PENTRU INTREBARI EXISTA FORUM!!!!" restul anuntului fiind la fel de amenintator scris :lol: . Omul probabil merge pe principiul ca daca urla cel mai tare nu apuca altii sa urle.

Intrucat el nu pare asadar dispus sa discute intrebarile ci directioneaza lumea catre forum, ce alta posibilitate mai buna avem decat sa discutam anuntul lui aici, pe forum? :D
Tranan
Veteran

Mesajde crysst pe 16 Ian 2010, 19:49

mi-a atras si mie atentia anuntul asta dar m-am lamurit repede cand am vazut ce altceva mai vinde pe okazii...numai falsuri...si daca vinde numai falsuri ce sansa era sa vanda o luneta de 600 + euro cu nici 100?
crysst
Membru activ

Locaţie: Alexandria

Mesajde Tranan pe 16 Ian 2010, 23:29

crysst scrie:mi-a atras si mie atentia anuntul asta dar m-am lamurit repede cand am vazut ce altceva mai vinde pe okazii...numai falsuri...si daca vinde numai falsuri ce sansa era sa vanda o luneta de 600 + euro cu nici 100?

:lol: O modalitate foarte eficienta de a cerna graul de neghina.
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 28 Mar 2010, 22:51

Noi copii vandute pe okazii.ro:

http://www.okazii.ro/catalog/39684487/L ... ml#galerie

Luneta este o copie de Tasco de tot rahatul care aproape ca nu face fata nici macar pe un 22 lr. Recunoasteti cu siguranta reticulul cu vestitul "pom de craciun" sau 4 Plex Mil Dot cum ii mai zice pe chinezeste.

http://www.okazii.ro/catalog/35859831/Luneta-9x40.html Tot o copie chinezeasca.

http://www.okazii.ro/catalog/38007534/v ... INAT-.html
Asta e mai smechera intrucat poza e de fabrica, dar tradata ca de obicei de faptul ca apare cu reticulul "pom de craciun" care nu exista la Tasco-urile originale.

Astea le-am ales, datorita faptului ca preturile sunt puse ca si cum ar fi vorba de originale de calitate. :x
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 01 Mai 2010, 21:42

Inca un falset aparut pe Okazii.ro:
http://www.okazii.ro/catalog/40669792/L ... aser-.html

Bushnell Banner Dusk & Down nu confectioneaza un asemenea model si in al doilea rand nu este confectionat in Japonia ci in China. Este un falset chinezesc! :x
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 10 Mai 2010, 14:54

AVERTISMENT!!!
Ceea ce nu se intamplase inca, s-a intamplat.
Alaltaieri a aparut pt. prima data pe piata suedeza o copie chinezeasca de Nikon Fieldmaster. Nu am vazut Nikonuri copiate inca de chinezi de aceea am ramas cu totul socat. Dupa parerea mea insa copia era estul de prost realizata si deasemenea iluminata (Nikon Fieldmaster nu face lunete iluminate) dar sunt 100% ca multi necunoscatori o vor lua de original.

Inca o marca de lunete pe care chinezii au inceput sa o copieze este deasemenea Millett. Am vazut si acolo o serie de copii.
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 10 Mai 2010, 19:09

Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 10 Oct 2010, 18:50

Binoclu Steiner 10x26 "Champ" :roll:
Inca un produs pirat care si-a facut aparitia pe piata romaneasca via Okazii.ro. Steiner nu confectioneaza un astfel de binoclu iar cele asemenatoare, confectionate de ei, arat cu totul si cu totul diferit.
Binoclul este chinezesc si de o calitate mizerabila:

http://www.okazii.ro/catalog/42174289/B ... 10x26.html
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 27 Noi 2011, 23:03

Pe siterurile romanesti cat chiar si pe unele forumuri de vanatoare si-au facut aparitia Trijiconuri la preturi atat de bune incat lumea intra in frenezie. Preturile bune ne plac la toti dar ce nu ne plac sunt falsurile. Atentia mi-a fost in special atrasa de o varianta de Trijicon Accupoint 2.5-10x56 la preturi in jur de $600. Prima data mi-am zis ca o fi varianta mai veche precedenta celei actuale dar ce mi-a atras atentia a fost cutia prezenta in poza cu lunetele. O cutie pe care nu o mai vazusem niciodata (din pacate nu va pot exemplifica cu imagini intrucat respectivul vanzator le-a sters repede impreuna cu continutul anuntului) cat si faptul ca in pofida faptului ca lunetele erau noi, vanzatorul nu a prezentant nici o imagine cu foaia de garantie, brosura Trijicon, abtibildul Trijicon si "lenspen-ul" care insoteste intotdeauna lunetele lor.

Eu nu auzisem ca lunetele respective sa fi fost piratizate. Am vorbit cu cei de la Trijicon care insa mi-au comunicat ca din pacate sunt copii de Accupointuri pe piata si uite cine se ocupa cu ele:

http://www.alibaba.com/product-gs/47054 ... scope.html :lol:
http://riflescope.en.alibaba.com/produc ... scope.html
Sursa tuturor gunoaielor de piata mondiala: CHINA.

Aceeasi firma (si nu singura) e deasemenea specializata si in copii de Aimpoint, Eotech si Trijicon ACOG.

Intrucat anunturile au inceput sa apara chiar pe forumurile de vanatoare, probabil ca nu strica un avertisment.
Unele copii sunt insa extrem de dificil de identificat fapt pt. care e bine ca cei interesati sa controleze autenticitatea produselor inainte de a face o afacere "foarte buna".
Tranan
Veteran

Mesajde violiv pe 28 Noi 2011, 00:54

Sa stii ca din pozele cu pricina greu realizai ce-i acolo daca nu stiai exact cum trebe s-arate una adevarata. Numa pentru ca avusesem in mana cu cateva zile inainte una originala, cu aceleasi caracteristici "cifrice" si in cutia ei completa m-am prins din start ca-i facatura. De fapt, desi nu ma interesa cine stie ce anuntul, m-a "miscat" modalitatea de achizitionare propusa si m-a impins sa studiez si pozele.
Chiar imi pare rau ca nu eram intr-o pasa prea buna si n-aveam chef de scris in clipa aia....cu un citat nu mai dispareau pozele.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Tranan pe 28 Noi 2011, 00:59

Si pe mine m-a dezorientat putin tocmai pt. ca nu auzisem sa fi aprut copii de asa ceva si de aceea in prima faza am crezut ca erau exemplare ale versiunilor vechi de Trijicon scoase din circulatie acum cativa ani dar dupa ce m-am uitat mai atent si am vorbit cu contactul meu de la fabrica s-au limpezit apele.
Fericit cel ce le-a cumparat!!!! :lol:
Tranan
Veteran

Mesajde romaniac pe 29 Noi 2011, 01:51

Tranan scrie:Si pe mine m-a dezorientat putin tocmai pt. ca nu auzisem sa fi aprut copii de asa ceva si de aceea in prima faza am crezut ca erau exemplare ale versiunilor vechi de Trijicon scoase din circulatie acum cativa ani dar dupa ce m-am uitat mai atent si am vorbit cu contactul meu de la fabrica s-au limpezit apele.
Fericit cel ce le-a cumparat!!!! :lol:

Deci eu ma uit pe cele doua linkuri si nu imi dau seama cum cineva ar putea crede ca-s Trijicon din moment ce se specifica clar acolo "Place of Origin Jiangsu, China (Mainland)"," Brand Name H-wave" s.a.m.d. Explica-mi si mie te rog ca-s un pic mai greu de cap :( .
Oricum, buna idee cu topicul asta sa ne mai inveti una alta sa nu luam tepe.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde violiv pe 29 Noi 2011, 08:27

Tu te-ai uitat pe link-urile cu originea lor adevarata. Ce a fost la vanzare la noi a fost prezentat ca produs original, proaspat adus din USA. La prima vedere si orbit de pretul la jumate + ceva lipsa de experienta era foarte posibil sa iei plasa.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Tranan pe 29 Noi 2011, 09:04

Exact! De aceea imi pare rau ca nu am salvat pozele din anuntul respectiv.
In anunt erau atat luneta cat si cutia. Capacul cutiei, desi profesionist lucrat era altul decat cel original iar interiorul cutiei era ceva plastic gri. Cine a vazut vre-odata o cutie de Trijicon stie cat de meseriase sunt in interior si de aceea mi-a atras atentia anuntul.
Dupa aceea, fibra optica de la ocular nu arata la fel ca cea actuala, dar am fost putin derutat intrucat la versiunile vechi de Trijicon fibra optica arata aproape la fel cu cea de la lunetele pirat.

Nu stiu daca omul era constient de faptul ca erau escrocherii, dar sunt destul de sigur ca afacerea a fost premedita. In primul rand vindea doua bucati deci asta exclude riscul cum ca el a cumparat-o dar cand a primit-o s-a razgandit si si-a dat seama ca vrea una de goana sau ceva de genul asta. Faptul ca erau doua, dovedeste ca el le-a cumparat ca sa le vanda (fraiereasca).
Deasemenea, cum s-au vandut, a sters tot continutul anuntului: text, titlu, poze. Asa ceva nu a mai facut nimeni pana acuma. In general oamenii se multumesc sa scrie: "S-a vandut", dar anuntul ramane in continuare in forma initiala.
Tranan
Veteran

Mesajde romaniac pe 29 Noi 2011, 16:08

Ahaaaaaaaa!
@Vio si @Tranan, va multumesc de explicatie, acuma am inteles cum sta treaba.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde ortopex pe 29 Noi 2011, 17:37

Ma simt dator sa va aduc la cunostinta ca in urma citirii celor scrise de dvs,lunetele Trijicon la care sa facut referire in acest topic au fost reintoarse de la expeditie. In consescinta nimeni nu a fost prejudiciat,insa as dori lamuriri suplimentare in ceeace priveste autenticitatea lor...nu de alta dar detin 3 modele identice cumparate cu mana mea si as fi foarte dezamagit sa constat ca ar fi modele pirat,nu din cauza banilor,pur si simplu mi-au placut lunetele din toate punctele de vedere si drept urmare le-am cumparat pt a le monta pe armele mele. Datorita unor aspecte financiare a trebuit sa-mi limitez ''garderoba'' la o semi cu teava lisa si o singura carabina.Deci; am trei lunete identice suspecte de a fi fake-uri. pt.TRANAN
Daca sunteti dragut,si timpul va permite va rog sa faceti o foto la un ambalaj ,precum si la detaliile la care ar trebui sa existe pe acest tip de luneta si sa comparam cu ce am eu. Va multumesc!
ortopex

Mesajde Tranan pe 29 Noi 2011, 22:21

Le am la magazin si daca am timp maine sa trec pe acolo le voi face o poza. Cel tarziu la sfarsitul saptamanii le postez pe forum. Daca imi aduc bine aminte era vorba de varianta de Trijicon Accupoint 2.5-10x56 Red Triangle.
Intre timp, daca mai ai pozele, ai putea sa le postezi aici la rubrica asta si sa le putem vedea mai atent. In felul acesta le putem compara cu pozele postate de mine. Detalii interesante de vazut in poze ar fi:

-cutia (interior si exterior).
-luneta din mai multe unghiuri unde daca e posibil sa se vada si numarul de serie, inscriptia de la turete, de la obiectiv, fibra optica de la ocular etc.
-poza a brosurilor existente in cutie si a talonului de garantie.
-poxa cu abtibildul Trijicon si cu periuta de curatat lentilele.

Eu unul sper din tot sufletul sa nu fi avut dreptate.
Tranan
Veteran

Mesajde newuser pe 30 Noi 2011, 10:39

Tranan scrie:Le am la magazin si daca am timp maine sa trec pe acolo le voi face o poza. Cel tarziu la sfarsitul saptamanii le postez pe forum. Daca imi aduc bine aminte era vorba de varianta de Trijicon Accupoint 2.5-10x56 Red Triangle.
Intre timp, daca mai ai pozele, ai putea sa le postezi aici la rubrica asta si sa le putem vedea mai atent. In felul acesta le putem compara cu pozele postate de mine. Detalii interesante de vazut in poze ar fi:

-cutia (interior si exterior).
-luneta din mai multe unghiuri unde daca e posibil sa se vada si numarul de serie, inscriptia de la turete, de la obiectiv, fibra optica de la ocular etc.
-poza a brosurilor existente in cutie si a talonului de garantie.
-poxa cu abtibildul Trijicon si cu periuta de curatat lentilele.

Eu unul sper din tot sufletul sa nu fi avut dreptate.

George nu te obosi sa faci poze sa compari ca oricum nu ai cu ce.
Ortopex nu este decat vechiul tepar mosin75 si lunetele din poza nu le-a pipait vreodata, a incercat sa traga o teapa, sa vanda niste poze de pe net chiar la aprox.300$ buc dar nu a avut noroc.
E inutil sa scriu mai multe uite un link.
http://*********/phpbb/viewtopic ... 89&t=10885
care nu merge, e restrictionat :twisted:
dar mergi la vanzari optice si gasesti.
wild wild...est
newuser
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Tranan pe 30 Noi 2011, 10:52

Mersi de link! :D
Cred in cazul acesta ca ma abtin cu pozele, altfel imi mi-e teama ca omul va copia pozele pe care le bag si le va folosi la alte vanzari pt. ca eventual, de data asta, lunetele sa arate conform originalelor.
Tu ai folosit Trijicon, la randul tau, deci imi dau seama ca ai inteles si tu ce diferente mari erau intre ce ai in mana si pozele de pe forum. :lol:
Tranan
Veteran

Mesajde newuser pe 30 Noi 2011, 11:03

Inca folosesc si mai una pe drum 1-4x24.
Am vazut ca sunt facaturi din prima dar nu am avut timp sa stau sa comentez.
Cutia nu avea nici o legatura cu cea originala, fibra optica de pe ocular avea forma foarte diferita de original, inelul de magnificatie si forma totala a lunetei era diferita, nu arata ca un Trijicon.
wild wild...est
newuser
Veteran

Mesajde ortopex pe 30 Noi 2011, 11:32

...
ortopex

Mesajde newuser pe 30 Noi 2011, 11:35

ortopex scrie:...

Mai ai cateva minute si aici ....
wild wild...est
newuser
Veteran

Mesajde Tranan pe 06 Ian 2012, 10:00

In ultimii ani chinezi au lucrat din greu sa copieze Aimpointul, Trijiconul si Eotech-ul. Primele doua le-am mai discutat insa copiile de Eotech era relativ ordinare incat majoritatea isi dadeau seama din start ca sunt copii. Asta s-a schimbat recent.
In ultimul timp chinezii s-au specializat peste masura la fabricarea copiilor de Eotech printre care unele au devenit atat de aproape de original incat si cunoscator fiind nu iti este de loc usor sa le deosebesti.
Mi-au cazut in mana cateva astfel de fake-uri si am fost de-a dreptul socat cand am vazut ce rafinat au fost confectionate. Totul arata practic la fel ca la original. Abia cand le-am frecat in mana am simtit ca feelingul era altul. Greu de specificat in ce sens ci mai degraba a fost o senzatie palpabila, ca si la cei de la banca care obisnuiti fiind cu banii adevarati ii simt pe cei falsi cand ii pipaie.
Mirosul era cam de chimicale si ala e intotdeauna un semnal ca sunt chinezarii.
Ce a dat dispozitivul de gol a fost cutia si instructiunile care nu erau nici pe departe ca cele de la Eotech cat si faptul ca dispozitivul avea iluminare atat verde cat rosie.
Daca insa cineva v-ar vinde dispozitivul fara cutie si garantii, va fi extrem de greu sa le deosebiti de originale, in special daca nu sunteti cunoscator.
Iata cam cum arata acuma:
http://www.dhgate.com/eotech-military-h ... nfo=8,32,4
http://www.dhgate.com/eotech-qd-xps-2-r ... fo=8,32,11

Mare atentie asadar!
Tranan
Veteran

Mesajde HUNTING MAN pe 09 Ian 2012, 12:26

Un alt exemplu,de data aceasta la Bushnel Trophy,dupa Okazii

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

Imagine

Cu vestitul si minunatul reticol ''brad de craciun'' :twisted: ,la doar 299 de lei.

http://www.okazii.ro/catalog/60783689/l ... ml#galerie
HUNTING MAN
Veteran

Următorul

Înapoi la Optica de vanatoare