| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ABECEDARUL BINOCLULUIModerator: liviur Re: ABECEDARUL BINOCLULUIM-il ofera cineva cu 250E si este modelulDEKAREM
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDar pt. 50E mai mult am gasit un nikon monarch 8,5x56
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIIn cazul acesta sugerez mai degraba Monarch 8.5x56 care e un binoclu cu optica de foarte buna calitate.
Un alt binoclu de calitate super la banul platit este Hawke Prostalk ED 8x56 care e superior Monarch-ului datorita lentilelor de ED. Un alt monstru, dar putin mai scump e Vortex Vulture HD 8x56. Acestea sunt cazuri clare in care in pofida opticii foarte bune ale binoclurilor germane vechi, acestea nu mai fac fata concurentei firmelor moderne cu coatinguri net superioare. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISalut,
Legat de intrebarea mea si raspunsul tau din 1 iunie 2011. Am achizionat binoclul cu pricina: http://www.emag.ro/binocluri/binoclu-ni ... -pBAA663AA La inceput nu mi-am dat seama clar cum se vede pt ca nu aveam trepied si imaginea tremura. Dupa ce mi-am luat, adaptor si trepied am inceput sa observ niste chestii care ma supara: 1. la margine este suparatoare lipsa claritatii si trebuie sa focalizez pe centru obiectul ca sa il vad cum trebuie ca si cum as tinti cu o luneta, atentie nu este cu zoom variabil ci fix. 2. urmarind ieri o cioara in zbor am observat niste culori galbene si albastre inconjurand pasarea. 3. binoclul chiar daca e marca Nikon e fabricat in China si speram totusi sa fie made in Japan. Binoclul este defect sau asa sunt toate?.... neclar pe margine, culori la obiectele in miscare. Termenul de 30 zile nu a trecut de la momentul achizitiei si il pot returna sau sa il dau la service pt verificare. Nici nu stiu daca se poate repara sau nu. Multumesc
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICe descrii tu nu sunt defecte de fabricatie ci asta este calitatea la binoclurile astea.
Ca sa scapi de neclaritatea de pe marginea lentilelor, trebuie sa investesti mult mai multi bani intrucat problema asta exista, mai mult sau mai putin, la toate binoclurile ieftine. Coloratul imaginii in galben, rosu, violet, verde sau alte culori ale curcubeului, este datorat aberatiilor cromatice cauzate de calitatea proasta a lentilelor. Aberatiile cromatice sunt "the mother of all fuck ups" in ce priveste optica. Sunt extrem de dificil de evitat si apar la toate marcile de pe piata. Abia cand ajungi la Swarovision 10x42 observi ca, in sfarsit, au reusit practic sa le elimine cu 99%. Chiar si Zeiss Victory are atat o neclaritate pe marginea lentilei cat si aberatii cromatice. Problema este ca cu cat e binoclul mai ieftin cu atat, aspectele de mai sus devin mult mai iritante. Un Zeiss, Leica, Swarovski etc. le au si ele dar sunt foarte putin perceptibile pe cand la Nikonul tau sunt mult mai vizibile. Daca cumparai o versiune si mai ieftina era si mai nasoale pana la varaintele cele mai ieftine chinezesti unde intreaga lentila, nu e mai clara decat un pahar cu lapte. Deci, in consecinta, daca nu esti dispus sa investesti mai mult in binoclu, nu are rost sa il trimiti inapoi intrucat nu vei gasi unul mai bun. Daca vrei Nikonuri fabricate in Japonia, trebuie sa bagi mult mai multi bani in binoclu. Daca vrei sa iei ceva mai de calitate, nu e de loc dificil de gasit. In cazul acesta trimiti Nikonul inapoi, mai pui cativa bani la ciorap si iti iei un binoclu de calitate mult mai bune. Exista si alternative chinezesti de calitate extrem de buna la banul platit dar si alea costa mai mult. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIdaca asa sunt "defectele" atunci ramane asa.
la anul sper sa iau unu mai bun dar nikon in nici un caz...nu mi se pare profesionist sa pui un nume pe un binoclu cu caracterisitici identice dar performante diferite. e drept ca penalizez firma Nikon, dar in locul lor as tine la prestigiu si nu as permite sa se faca in china binocluri de mai proasta calitate....mi se pare ipocrizie...din japonia iti vand mai scump din china mai ieftin. pana la anu strang bani si ma interesez de un binoclu bun:). multumesc inca o data
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIPai problema este ca lumea vrea binocluri ieftine, chiar foarte ieftine. Daca e sa le confectionezi in Japonia, Germania, Austria, Cehia, USA etc nu mai poti sa le scoti ieftine. Cu cat mai ieftin cu atat mai proasta calitate.
Pe de alta parte, chinezii nu fac numai binocluri de rahat ci au scos si variante de calitate foarte buna la banul platit. Cateva exemple ar fi Hawke Frontier ED, Hawke Prostalk ED, Zen-Ray ED, Promaster ED si chiar unele versiuni de Opticron si Vortex. Dar si astea insa sunt mai scumpe decat preturile clasice chinezesti, pt. simplul fapt ca nu sunt confectionate pe vapor ci la fabrici controlate de firmele producatoare. Lumea lucrurilor ieftine e o capcana in care cei care umbla dupa chilipiruri cad tot timpul si pana nu s-au ars de cateva ori, nu intele de ce un Zeiss costa cat costa, sau un Swarovski, Leica etc. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICe parere aveti despre Celestron 8X42 nature porro, este mai bun decat un IOR de mana a doua ? sunt cam la acelasi pret.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIAm cumparat azi de la un targ de vechituri un binoclu Astral 7x35 Field 6.5° (Coated Triple Tested) . Cel care le vindea avea destul de multe insa pe asta l-am luat dupa cum mi s-a parut mie ca se vede. Cel putin la distante mari mi se pare ca vede foarte limpede. Am reusit sa citesc un numar de masina la aprox 200 de metri (posibil sa fie mai mult sau mai putin nu prea le am cu distantele).
Sunt curios ce parere aveti de modelul asta. Aspect 8/10 Pret 20 de euro cu tot cu cutie
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBuna,
dupa multe cautari ma-m oprit la doua binocluri Steiner primul este Predator Pro 10x40 al doilea este 7x50 Marine la 278 dolari. Eu inclin spre predator da nu am mai avut un binoclu cu asa putere de marire si nu stiu cat de tare o sa tremure imaginea, nu sunt vanator dar imi place sa urmaresc animalele in natura si asta cu binoclul mult timp la ochi. Ce ati recomanda ? Multumesc
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIPredator Pro 10x40 e atat un binoclu mai bun decat Merlin cat si mai de recomandat datorita magnificatiei.
Eu ma folosesc cel mai mult de un Swarovski 10x42 si nu am probleme cu tremuratul imaginii. De curand intors din concediu la sud de Alicante, am avut posibilitatea inca odata sa realizez avantajele unui binoclu de calitate cu magnificatie mai mare, vis-a-vis de o luneta ornitologica de calitate mai slaba. Luneta era un Malheur 15-45x60 care desi, o luneta mai mult decat satisfacatoare la banul platit, aproape ca nu a putut sa tina pasul cu binoclul, care in pofida magnificatiei mult mai mici, datorita opticii superbe, mi-a permis sa identific specii de pasari pe care nu le-am putut identifica la fel de bine cu luneta datorita aberatiilor cromatice si a neclaritatii persistente la magnificatiile mari. Daca intentionezi asadar sa folosesti binoclul foarte mult in natura, sa privesti animale, pasari etc, e bine sa ai unul de calitate cat mai buna si cu magnificatie de 10x (intrucat aproape intotdeauna, animalul sau pasarea pe care vrei sa o privesti [ca sa nu mai vorbesc de femeile goale In final asadar, din punct de vedere al magnificatiei, Predator Pro e o alternativa buna, din punct de vedere al calitatii nu e cea mai buna alegere la banul platit dar e una destul de decenta. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIPredator Pro am cumparat, acuma astept sa vina.
Da da, 10x face frumosul mai mare si mai aproape Inca mai tanjesc dupa vechiul IOR odata la-m lasat afara intr-o ploaie de munte doua ore si nu a avut nimica, spalat la robinet, carat in rucsac zile intregi pe munte. Dv ce ziceti Predator-ul o sa faca fata la astfel de viata ? Din ce am vazu eu pe net se zice ca este waterproof nu stiu insa cum au facut ei etansarea la ocular eu sper sa fie sistemul de-la IOR cel cu pilulita care se insurubeaza pe ocular si uneste membrana de cauciuc de pe luneta cu ocularul. Adica ce vreau sa va intreb este: cat de bun este sistemul de etansare si cat de rezistent este acest binoclu ? pe mine mai tare ma intereseaza sa am un binoclu pentru multi ani macar sa fie rezistent daca partea optica nu este asa de buna. Multumesc
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIIn mod normal nu ar trebui sa ai problema cu etansarea. Pe de alta parte, eu unul nu as baga un binoclu sub robinet chiar daca e cel mai tare din lume intrucat nu se stie niciodata.
Steinerul vine cu garantie pe viata asa ca daca apar probleme se poate rezolva trimitand-ul la firma. Sa fie intr-un ceas bun! I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIMultumesc.
Astept sa vina si o sa vedem dar si eu cred ca o sa fie bine. Totusi este un Steiner, nu ceva facut de fratii ping pong. Cele Bune
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIO serie de produse confectionate de Steiner sunt facute de fratii ping-pong dar din cate stiu eu nu Predatorul.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICu asta m-ati dat gata, ma scuzati ca insist dar serios Predatorul nu e facut in China ?
Totusi mai exista binocluri de 250-300 de dolari care nu sunt facute in China? Imi imaginez doi muncitori chinezi imparind o masa de lucru si sculele, unu asambleaza Tasco celalalt Alpen (glumesc, nu am nimic cu Tasco nici cu Alpen si nici cu chinezii ). Cele bune, sa ne auzim cu bine.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICu acum cativa ani in urma, i-a ispitit Satana pe cei de la Steiner sa fabrice modelele lor de Safari in tara galbenilor. Intrucat urmarea sfaturilor diavolului se sfarseste intotdeauna cu cadere in pacat si pedeapsa lui Dumnezeu, asa s-a intamplat cu si cu ei.
Diavolul, adica chinezii Pedeapsa a fost ca Steiner si-a scos o reputatie de cacat pe care se lupta in continuare sa o spele. Astazi insa, din cate stiu eu, toate modelele de Steíner se fabrica in Deutschland. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISalut
Azi am primit binoclul si este decolimat + lentile redau o imagine cu o tenta de alb laptos de la mijloc in jos, nu poate fi folosit la nimic. O sa il sparg, nu mai iau Steiner nici o data. Cele Bune
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDesi nu sunt cine stie ce binoclurile astea, asa de nasol nu are cum sa fie. E defect si asta se rezolva pe garantie intrucat au garantie pe viata. Trimite-l inapoi sa iti dea unul nou!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUINumai imagine dubla, garantia nu acopera decolimare, cel din america ma pasat la cei din germania iara astia nu zic nimic.
Ce film o sa pun pe net cand il sparg !
Re: ABECEDARUL BINOCLULUINu se poate ca garantia sa nu acopere decolimarea!! E una dintre cele mai mari probleme care apare la un binoclu si e intotdeauna acoperita de garantie.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBuna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. As dori sa cumpar un binoclu cu care sa se vada f. Bine pe timpul noptii. Pt. Delta de exemplu. Ati spus ca cele Mai bune binocluri sunt Zeiss,Leica.... M-ar interesa daca ei au variante pt. ceea ce imi doresc. Va multumesc frumos
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBine ai venit pe forum!
Fara indoiala ca cel mai bun binoclu din lume pt. conditii de luminozitate slaba este Zeiss Victory 8x56. Daca ai banul, nu ai de ce sa stai pe ganduri. Exista insa cateva alternative la un pret mult mai acceptabil dar in continuare de o calitate exceptionala la banul platit. Cel mai tare din categoria aceasta e Vortex Vulture HD 8x56. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIVa multumesc ca mi-ati raspuns Asa de repede. M-am uitat pe amazon.com si sunt Mai multe modele. Va rog sa imi spuneti care este cel Mai bun.
1. Zeiss victory 8x56 rangefinder 2. Zeiss victory 8x56 T FL LT 3. Zeiss victory 8x56 T RT Si va rog frumos sa imi Mai recomandati de la Zeiss un model si pt. Zi. Va multumesc inca o data f. Mult.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBine ai venit printre noi!
Daca vezi pe lumina slaba cu el o sa vezi si peste zi. Ar fi indicata o scula dedicata zilei numa in conditia in care doresti ceva mai micut si mai usor de purtat decat marile 8x45. Conditia esentiala sa vezi ceva prin orice dispozitiv opto-mecanic este sa mai existe o geana de lumina. Pentru ochiul uman asta inseamna macar jumate de Luna pe cer senin. E suficient un norisor sau umbra unui perete de stuf ca sa nu mai vezi nimic nici cu cel mai scump binoclu, indiferent de marca si pretul lui. Atata vreme cat mai distingi o geana de lumina cu ochiul liber, un binoclu bun iti ofera mai multe detalii sau o distanta ceva mai mare la care poti distinge aceste detalii. Daca nu mai vezi nimic cu ochiul liber o sa dai in gropi si fara dar si cu cel mai smecher binoclu. Pentru astfel de conditii s-au inventat sculele "imbogatite" cu ceva electronica - amplificator de lumina. Am facut precizarea doar pentru ca doresti sa achizitionezi o scula scumpisoara si sa nu fii dezamagit cand o s-o pui la treaba.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBuns ziua.
Poate ca nu am spus Bine ce doresc cand am scris prima data. As dori sa stiu daca exista dispozitive cu care sa vezi Bine pe timpul noptii ceva cu infrarosu sau night vision. Daca nu, ma intereseaza un binoclu f. Bun pe timp de zi. As dori sa fac un Cadou deosebit sotului meu, care merge la pescuit in delta in fiecare an si as dori sa fie de calitate f buna. Va multumesc
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDaca doresti sa achizitionezi un dispozitiv cu infra rosu, cu care sa se descurce pe timp de noapte, preturile sunt foarte mari.
Exista, bineinteles alternative, dar in cazul acesta e de preferat sa te orientezi catre variantele de Gen 2+, sau Gen 3. Variantele sub acestea sunt sub orice critica si banii nu sunt altceva decat aruncati pe apa sambetei. Cateva astfeld e alternative ar fi: -ATN Voyager 3 Gen 2+ (de preferat versiunea HPT) sau Gen 3 -ATN Voyager 5 Gen 2+ (de preferat versiunea HPT) sau Gen 3 -Zeiss 5.6x62 LT NV Gen 2. Zeissul, desi e numai Gen 2, compenseaza foarte mult prin optica de foarte buna calitate si de aceea e foarte bun. E insa un monoclu, nu binoclu si costa foooooarte mult. Zeiss 8x56 Rangefinder e un binoclu cu telemetru care, are optica putin mai slaba decat Victory 8x56 T*FL LT. Daca insa credeti ca sotul va aprecia si faptul ca va putea masura distanta pana la unele obiecte, atunci e demn de luat in considerare. Altfel, modelul pe care il recomand e Zeiss Victory 8x56 T*FL LT, care e cel mai bun binoclu din lume in ce priveste conditiile de luminozitate slabe. Vreau insa sa mentionez ca nu e un binoclu cu infra rosu, deci daca e intuneric, nu se poate vedea nimic prin el, ci e un binoclu de zi si potrivit atat timp cat mai exista ceva lumina. Deci precum vedeti, exista o multime de alternative cu IR dar personal v-as sfatui mai degraba la un binoclu de calitate foarte buna de zi, de care cred ca sotul dvs. va fi mult mai incantat si pe care il va folosi mult mai mult decat o va face cu un IR. Personal ma folosesc de Swarovski Swarovision 10x42. Dupa ce am testat majoritatea binoclurilor de calitate de pe piata, am ajuns la concluzia ca e imbatabil, cu o optica si mecanica de vis. De atunci a aprut si Swarovski Swarovision 10x50 care probabil e si mai eficient, considerand dorinta dvs. in ce priveste utilizarea lui in conditii mai slabe de luminozitate. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISi ajutat de o micuta ND 3 face treaba mai bine ca un NV
http://www.arw.ro/produs.php?p=10719 http://www.lasergenetics.com/nd3-laser-designator.aspx
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBun a ziua.
Va multumesc frumos pt. Sfaturi. Inca nu m-am hotarat daca sa fie zeiss sau swarovski, la pret sunt cam la fel. Inclin spre swarovski pt. Ca dumneavoastra scrieti f. Frumos despre el. M-am uitat pe www.laser genetics.com si mi-a placut mult ce am vazut. Mi-am pus in cos urmatoarele si va rog sa imi spuneti daca Mai trebuie sa pun si altceva pt a putea fi montat pe binoclu. Am pus urmatoarele: 1. 1 bucata adjustable scope mount 2. 1 bucata binocular mount 3. 1 bucata ND3x50 sun zero laser designator 4. 1 buc presure switch (sub zero model) 5. 1 buc push button switch ( sub zero model)