Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Iun 2026, 04:52

Sondaj privitor la tipul de binoclu folosit

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

CE FEL DE BINOCLU FOLOSITI?

Chestionarul s-a închis pe data de 17 Ian 2010, 08:20

7X35, 7x40, 7x42
16
31%
7X50
2
4%
8X20, 8X25
1
2%
8X30, 8X32
3
6%
8X40, 8X42, 8X43, 8X44, 8X45
4
8%
8X50
2
4%
8X56
3
6%
10X25
1
2%
10X30, 10X32
0
Niciun vot
10X40, 10X42, 10X43, 10X44, 10X45
2
4%
10X50
11
21%
10X56
0
Niciun vot
12X, 14x, 15x
2
4%
Binoclu cu zoom
1
2%
Alte variante
4
8%

Voturi totale : 52

Re: Sondaj privitor la tipul de binoclu folosit

Mesajde Tranan pe 15 Mar 2010, 08:52

violiv scrie:Il intrebi pe paznic la plecarea de pe fond :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

In cazul asta inteleg ca binoclul e de prisos. Iti creeaza numai probleme nesanatoase de constiinta. :lol:
Sa impusc calugarita sau nu? Sa impusc califarul alb sau nu? Prea multa durere inutila de cap.
Deci voi va calauziti dupa principiul biblic al apostolului Pavel:
"Tot ce nu vine din incredintare e pacat" (Romani 14:23)

Binoclul nu face altceva decat sa va strice ferma incredintare cum ca ceea ce vedeti sunt numai gaste de semanatura, gaste de vara sau garlite mari. :lol: :lol:

Ce fericiti sunteti!!! :roll: :mrgreen:
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde ursulache pe 30 Mar 2010, 11:02

salutam vanatorimea
folosesc doua binocluri si anume
-hensoldt wetzlar nacht dialyt 8x56
-carl zeiss jena 8x30
foarte bune amandoua.mi-as dori si un leica dar deocamdata e doar vis...
ursulache
Membru activ

Mesajde Marius pe 30 Mar 2010, 12:38

Nu zic ca ar fi bine, dar Vio are dreptate: pentru marea noastra majoritate nu exista altceva decat rate si gaste. Ce fel, nu conteaza.
Pe de alta parte, la gaste e foarte util un binoclu, dar asa cum zice Vio, le rate si iepuri, chiar sa vrei, e greu de folosit. Chiar si la pasajul de dimineata la rate, pe lumina, privitul prin binoclu la ratele ce se apropie, poate compromite ocazia de foc, asa ca este preferabila o identificare "ochiometrica".

Eu folosesc la vanatoare doua optice.
Una e un monocular Zeiss 10x20 (cred) care e mereu la mine in buzunar. Il folosesc adeseori pentru a identifica diversele stoluri pe care le vad la mare distanta. L-am mai folosit atunci cand mi-a cazut cate o gasca departe (sa vad daca e lata-moarta, sau sa vad incotro pleaca). Il folosesc deasemenea atunci cand in zona apar alte persoane, masini, etc. E important daca sunt vanatori, daca isi fac de treaba pe langa masina mea, etc.
Desigur ca un astfel de monocular are dezavantaje privind campul vizual, luminozitatea, si poate altele, dar are marele avantaj de a fi mereu la mine fara nici un efort din partea mea (mai ales ca l-am primit cadou :D :wink: ).

Mai am un Bushnell 12 sau 10 x 50 (nu mai tin minte precis), care sta permanent in masina, pentru ca e prea mare si greu pentru a fi carat in camp sau pe balta, mai ales ca eu nu am treaba cu trofeele vanatului mare. E folosit in timpul deplasarilor, in general la gaste, porumbei, rate.

PS Intr-adevar, multi vanatori nu au nici un fel de binoclu si atunci cand se intampla sa tina unul in mana nu stiu sa-l regleze. E o realitate mai putin dureroasa ca aceea ca multi n-au bani de taxa de membru sau de cartuse, sau ca, chiar daca ar avea binoclu, nu prea ar avea ce vedea cu el.
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde gabriel vasilescu pe 01 Apr 2010, 18:03

Ei dragule Marius, e foarte dureros cind nu-ti platesti cotizatia si nu ai bani de cartuse.
Ca sa achizitionezi un binoclu mai serios iti cam trebuie bani,... intrebarea mea este ce sa faca vanatorii care sunt vechi si nu mai au posibilitati, sa renunte ...!? oare nu mai cei cu posibilitati sa vanaeze , o fi bine .....?
P.S. Ca in vreo 20 ani de vanatoare am vazut o multime de "fomisti cu grade" care nu-i ineleg de ce au asa o foame mare sa distruga tot.
Si cu arma la spinare, incetisor pe carare
gabriel vasilescu
Membru important

Locaţie: Capitala RO

Mesajde vanatorul_gica pe 13 Mai 2010, 15:24

Salut!

Folosesc un binoclu Optolyth 9x63, made in Germania, are o luminozitate foarte buna si este dintr-un material foarte dur. Dezavantajul este ca e putin cam greu, dar merita. Ce parere aveti despre el?
vanatorul_gica

Mesajde Tranan pe 16 Mai 2010, 14:50

vanatorul_gica scrie:Salut!

Folosesc un binoclu Optolyth 9x63, made in Germania, are o luminozitate foarte buna si este dintr-un material foarte dur. Dezavantajul este ca e putin cam greu, dar merita. Ce parere aveti despre el?

Fara indoiala un binoclu foarte bun. Optolyth face lucruri de calitate atat in ce priveste binoclurile cat si lunetele terestre. Nu ajunge la nivelul celorlalte germane dar ofera, cu toate acestea o optica buna.
Te felicit pt. el! :)
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Anterior

Înapoi la Optica de vanatoare