| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Produse Delta OpticalModerator: liviur Re: Produse Delta OpticalScuze Domnului Romaniac pentru folosirea lui "k" in cuvantul "pacat". Nu intru pe forum sa denigrez un produs la care se vede foarte clar ca faceti reclama...ci intru pentru a ma documenta despre arme,lunete etc..si daca va uitati pe topic mai sus vedeati ca mai inainte eram foarte multumit de ea! Totusi ceva s a intamplat si as vrea sa stiu ce anume! Cu arma asta am tras cateva zeci de focuri,cu aceiasi suporti si cu un aimpoint care nu sa dereglat niciodata...de asta cred si sunt convins ca nu suportii s au reglajul sunt de vina...astazi am ajuns la Odorheiul Secuiesc la un depozit cu haine de vanatoare si i am spus domnului de acolo despre luneta delta si umul era foarte convins ca nu se poate sa fie de vina luneta si avand si astfel de lunete la vanzare s a oferit sa o teimita el in service pentru a elucida problema...
Re: Produse Delta OpticalCorect si firesc este sa discut prima data cu Dl de la Bistrita care mi a vandut luneta si sa o trimit in service...traim si vedem ce o sa fie !
Re: Produse Delta Optical
Cred ca asta e ideea corecta. Inainte de a huli luneta e bine de stiut care e problema. Daca se arata ca problema e luneta nu e de loc gresit ca mentionezi asta. Dar e posibil ca problema sa fie si alta. Asa cum am mentionat si eu, am avut o problema cu o Delta care e posibil sa fie asemenatoare cu cea descrisa de tine, dar pe de alta parte, considerand numarul de lunete Delta pe care le-am vandut pana acuma as spune ca lunetele astea sunt beton, in special comparate cu alte marci, multe dintre ele cu renume mult mai mare. Adevarul crud insa este, din ce in ce mai mult, ca nu exista marci care sa nu aiba probleme. Toate au probleme, de la dereglaje, la oculare care se scartaie, turete care nu stau bine prinse, tub erector stramb, mizerie in tub, placa de reticul zgariata, electronica care nu functioneaza, tuburi aburite, reglaje de paralaxa intepenite, reticuli strambi, etc. Daca le-as enumera pe toate as putea scrie o carticica mica. Ce este insa din ce in ce mai important, este modul in care marcile isi asuma responsabilitatea in momentul in care apar probleme. Marci care vin tot timpul cu scuze si ale caror lucrari de garantie dureaza o jumatate de an devin din ce in ce mai neinteresante in comparatie cu marcile care in mod prefesionist trateaza problemele cu cea mai mare seriozitate posibila. Asta e foarte valoros. Sper ca si in cazul tau, Delta sa rezolve problemele in modul serios in care au facut-o si cu mine. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Produse Delta Optical[quote="florynake"]Scuze Domnului Romaniac pentru folosirea lui "k" in cuvantul "pacat". Nu intru pe forum sa denigrez un produs la care se vede foarte clar ca faceti reclama...ci intru pentru a ma documenta despre arme,lunete etc..si daca va uitati pe topic mai sus vedeati ca mai inainte eram foarte multumit de ea!/quote]
Eu nu sunt aici pentru reclama unui produs sau altul! Eu am grija ca dialogurile sa se desfasoare intr-un mod civilizat si dialogurile noastre sa aiba valoare educativa! Daca esti aici doar pentru a denigra o marca sau alta fara a avea dovezi concrete, nu consider ca postarile tale aduc un beneficiu forumului si cititorilor. "Greii" forumului deja ti-au raspuns si au incercat sa te ajute in problema pe care o ai. Daca tu NU consideri relevante postarile lor te indrum sa iei legatura cu firma care ti-a vandut o luneta cu garantie de 10 ani! Considera asta ca prima avertizare! Cu respect, moderatorul de "serviciu"!
Re: Produse Delta Optical"Hi, We checked the scope you sent and found that windage turret is unscrewed 2,5 turns from zero position. It's against precautions listed in user manual. It proves that the mount used by the scope's owner is very skewed."...cam acesta este raspunsul primit de la Service Delta ptr 2,5x16x50...
Montura este EAW...cand o sa ajunga luneta am sa o probez si va anunt!
2,5 turns inseamna 2,5x360grade, presupun, nu 2,5 clickuri! Cate ture complete are luneta? ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalNu stiu exact si drept iti spun ca nu mai am curaj sa umblu la ea!:) ma rog doar sa nu se mai deregleze! Pana acum vad ca nu sunt probleme! Un coleg de al nostru a achizitiona una identica si urmeaza sa o monteze pe un X-bolt,in 300 WM;astept un raspuns de la el si o sa va spun!
Eu nu mai inteleg nimic: 1.deci montura este aceeasi (EAW) , nu ai modificat nimic la ea intre timp? 2.Luneta a fost la reparat, au zis ca ai "turat-o" prea mult si nu se stie daca au reparat ceva la ea sau nu 3. Ai pus-o la loc pe acelasi montaj si acum merge? BRRR ma depaseste! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalUn raspuns cam de k.k.o.
Cum am una cam la fel, din pozitia initiala de 0 turetele au peste doua ture cursa de ajustare in fiecare directie si se opresc ferm la capat, nu prea ai cum sa sari peste limita. Daca la reglajul lunetei ai fost nevoit sa ajungi la capatul cursei atunci intr-adevar e ceva in neregula cu montura ... exista o dezaxare. EAW e super-montura dar e tare-tare migaloasa la montaj si ajustarea initiala. Am vazut multe incorect puse si dau probleme multe. Sau, direct din fabrica tureta a fost montata cu 0 in alta pozitie decat 0-ul real. La optica mai ieftinioara inelul pe care calca micile surubele ale turetelor de reglaj si care ar trebui sa aiba fete plane in dreptul suruburilor pe toata lungimea cursei de ajustare nu este tocmai asa. Am facut o schita cu ce-ar trebui sa fie in interior: ![]() Uploaded with ImageShack.us La exterior este tubul central al lunetei (in mov deschis) iar in interior tubul erector (in rosu) . Tubul erector are montata o bucsa in capatul anterior (figurata in negru asa cum ar trebui sa fie corect si avand "colturile" prea scurte in verde) aceasta bucsa fiind la origine tot un cilindru, dar mai gros in carne si cu fetele din dreptul suruburilor de reglaj (figurate cu mov - punctat este pozitia surubului la capat de cursa al turetei opuse) frezate plan. Aceste suprafete plane permit ca ajustarea dintr-o tureta sa miste tubul erector perfect stanga-dreapta respectiv sus-jos. Daca suruburile ar lucra pe cerc ajustarea intr-o directie ar muta tubul erector pe o curba si s-ar misca si in cealalta directie. Problema este ca respectiva bucsa ocupa spatiu intre tubul erector si tubul lunetei si limiteaza cursa de ajustare a lunetei, cu atat mai mult cu cat fetele plane merg mai mult catre colturi. Ca sa dea bine in cifre, firmele mai subtirele fac bucsa asta cu portiunea plana destul de scurta, adica frezata intr-o bucsa de grosime mai mica, fara "colturi" si care permite o cursa mai lunga. Insa, odata ajunsi spre capatul cursei, surubul nu mai calca pe fata plana ci ajunge pe cea curba asadar ajustarea intr-o directie muta reticulul si in cealalta directie. Asta se poate observa ori cu luneta in menghina vizand o tinta fixa si rotind turetele pana la capete ori prin reglaj dificil in poligon daca ajungi catre un capat de cursa. Daca fabricantul a pozitionat surubelul de la tureta de sus incorect din start te poate duce la capat de cursa cu reglajul si atunci sa ajungi in zona "cenusie" si sa nu poti regla arma pentru ca fiecare ajustare pe verticala muta reticulul inconstant sus-jos dar si stanga-dreapta. Daca fabricantul s-a prins de eroare si a montat tureta cum trebe iar acum reglajul este in limita a +/- maxim o tura fata de pozitia de 0 initiala a lunetei atunci totul ar trebui sa fie in regula si sa tina mult si bine. Spor la tras!
Delta Optical 2,5-15,5x56Am tras cateva focuri din 3006 cu ea, iata concluziile:
1. Site-ul original nu are prea multe indicatii, nici eye relieful nu este trecut acolo, nici reticolele cu desen si arce subintinse, CIUDAT!, Le-am scris, alte lunete ale lor au date mult mai complete! 2. Radu mi-a dat info utile despre reticole (desene si tot, ms Radu!), eye relieful : " e destul" , se pare ca e "normal" nu destul, cca 90mm dupa mine, mi-ar fi placut 100mm, dar nu e Hawke 3. Optica la ochii mei e ca toate celelalte (adica Zeiss Diavari sau Hawke, jur ca nu vad diferenta, asta e!), obiectiv mare= lumina mai multa, cred ca acum cam toti au posibilitatea tratarii lentilelor. Toate 3 vad foarte bine, dupa mine. 4. Ma enerveaza faptul ca trebuie sa-i reglez paralaxa, preferam o mica eventuala abatare daca nu ma uit pe axa, dar sa nu trebuiasca sa reglez! 5. Cum a zis si Vio, eye relieful e foarte scurt, adica te penalizeaza instant daca pui ochiul un pic mai in fata sau mai in spate , ceea ce nu e fain deloc. Am un hawke 2,5-10x56 si are 2 cm mai mult eye relief plus o plaja de 2cm, incomparabil mai comod, dar punctul rosu, desi modificat sa nu straluceasca prea tare nu se compara cu cel de la Delta. 6. Punctul rosu cu reglaj si intensitate DE VIS, fara cuvinte, singurul atu intr-adevar de necontestat! Plaja de amplificare de 6 ori este iarasi binevenita. 7. Pretul este mediu, oricum eu nu pot plati pe un dispozitiv de ochire mai mult decat pe o arma, asta e, nu o sa am niciodata Zeiss sau Svaro noi! 8. Garantie 10 ani, apropos Radu inca astept certificatul Am tras vreo 30 de cartuse cu ea, se pare ca tine la reculul unui 3006 (care nu e mare fie vorba intre noi), producatorul scrie pe cutie 1000G, daca pui o pernita in umar merge si 375H H ca lungeste timpul de oprire, deci scade acceleratia E super luneta, in afara de plaja scurta pentru eye relief, pe bune! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Delta Optical 2,5-15,5x56
O astfel de luneta fara reglaj de paralaxa e problematica. La noi folosesc multi Delta 2.5-16x50 si 2.5-15.5x56 ca lunete allaround si cand le scot la cocos de munte si trag la 450-500m cu ele e foarte nasol daca nu ai reglajul de paralaxa. Sunt insa intru totul de acord cu tine ca la vanatoare obisnuita la 150-200m paralaxa e putin iritanta. Foarte buna de avut, dar iritanta. De aceea la versiunea de 2.5-10x56 Delta a facut doua variante, una cu paralaxa si una fara. In cazul acesta poate omul sa aleaga ce vrea si ii convine mai mult dar la lunetele mai de distanta e bine sa o ai. Asta e primul comentar negativ pe care l-am avut aici la noua Meopta Meostar R2 2.5-15x56. S-au uitat oamenii la ea si au zis: "Pai nu are reglaj de paralaxa?" dupa care au dat-o direct la o parte. In ce priveste certificatul de garantie, Delta nu ofera asa ceva ci in cazul in care ai probleme, chitanta de la magazinul de la care ai cumparat-o e suficienta. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Delta Optical 2,5-15,5x56O astfel de luneta fara reglaj de paralaxa e problematica. La noi folosesc multi Delta 2.5-16x50 si 2.5-15.5x56 ca lunete allaround si cand le scot la cocos de munte si trag la 450-500m cu ele e foarte nasol daca nu ai reglajul de paralaxa. Sunt insa intru totul de acord cu tine ca la vanatoare obisnuita la 150-200m paralaxa e putin iritanta. Foarte buna de avut, dar iritanta.
exact, nu stiu cand am sa trag vreodata la 500m, iar pana la 200m cu amplificari mici (pana in 10x) nu ai practic nevoie de reglaj de paralaxa. Macar de ar fi mai greu de invartit butonul de reglaj, dar e facut foarte bine, si merge ca uns, deci orice atingere il deregleaza, ii pun izolierband si gata, asta e! In ce priveste certificatul de garantie, Delta nu ofera asa ceva ci in cazul in care ai probleme, chitanta de la magazinul de la care ai cumparat-o e suficienta.[/quote] POFTIM? "DELTA NU OFERA ASA CEVA" cum adica? In primul rand nu am o chitanta, am platit luneta prin transfer, daca nu mai gasesc factura dupa 10ani, sau nu va mai exista magazinul care a vandut luneta peste 10 ani? Sunt 10 (zece) ani!!!!!! In plus pe factura mea scrie DISPOZITIV OPTIC (la cererea mea expresa!) nu scrie marca produsului nici seria, deci poate fi si un bat cu cracana! Legislatia europeana prevede expres insotirea oricarui produs nou de CERTIFICAT DE GARANTIE si CERTIFICAT DE PROVENIENTA, nu poate fiecare producator sa dea sau sa nu elibereze aceste certificate , dupa cum il taie capul, in plus lunetele Titanium au serie stantata, serie care nu e trecuta pe factura mea. Ma repet: ESTE ILEGAL IN UE SA NU DAI CERTIFICAT DE GARANTIE, ca un dealer uita sa il dea, mai ales la trimitere prin posta, e ok, il primesti ulterior, dar ca producatorul sa nu anexeze unul, este imposibil, asa ceva nu cred! In consecinta: VREAU CERTIFICAT DE GARANTIE ORIGINAL DE LA DELTA, in caz contrar le dau luneta inapoi si cer restituierea banilor. Ce nu inteleg este cum voi, dealeri ale unor produse, nu cereti producatorului sa respecte legislatia locala si pe cea din UE, daca tot am vrut acolo! Exact ca Arrow, vinde monturi de Blaser pe care le scoate din cutia originala, retine instructiunile de montaj si o scula livrata de Blaser, si gata, banii jos! Ce certificat tata, da banii, ia montura, daca are dintii de soarece mancati te'ai facut de 400 de euroi. Pai eu nu mai accept din astea, imi pare rau! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalIn consecinta: VREAU CERTIFICAT DE GARANTIE ORIGINAL DE LA DELTA, in caz contrar le dau luneta inapoi si cer restituierea banilor.
Cred ca te-ai grabit un pic cu achizitia. Pur si simplu nu se potriveste cu Blaser. Am avut si eu combinatia si am renuntat .... am pus luneta pe BAR unde vine la fix. La aceiasi bani iti iei Meopta 3-12x56 RD care este o luneta de vanatoare absolut suberba, cu sticla mai buna, 3x = fix 3x ca si 12x care-i fix 12x, mecanica de top ce rezista pe cele mai ale naibii calibre, n-are corector de paralaxa da nici nu-i trebe, care exista si-n varianta cu sina ca de Zeiss si se monteaza perfect in suportul Blaser dedicat (sincer, cand ai sina la dispozitie trebe sa ai ceva dereglat ca sa mai vrei inele de tot rahatul sau sa vrei cine stie ce optica fara sina) si pentru care tocmai a aparut tureta balistica, o chestioara tare isteata si care face trasul la 300-350 m aproape o joaca. P.S. scriai undeva ceva de "forta" necesara pentru inchiderea monturii rapide si "corectia" egala pe cele doua parti. Corectia din suruburile controlaterale la montura Blaser a fost prevazuta tocmai pentru ca la orice produs exista mici imperfectiuni si marje de eroare la prelucrare. Marja de eroare la prelucrarea pieselor ce intervin in fixare (teava si montura) este de 0,1 mm la Blaser - adica intre cea mai "stramta" teava si cea mai "larga" la nivelul decuparilor pentru montura exista o diferenta de 0,1 mm ce se corecteaza din montura. Diferenta nu este obligatoriu sa fie la ambele prize exact la fel. In practica am intalnit sa mearga o montura de pe o teava pe alta perfect dar mult mai des am intalnit sa trebuiasca ajustari la una din prinderi, mai rar la ambele. E absolut corect ce ai spus ca atunci apar dezaxari insa acesti 0,1 mm inseamna un maxim de 10 cm lateral pe tinta teoretic (in practica am gasit si 15 cm de la o teava la alta dar restul e din munitie si modul cum trage teava) ceea ce inseamna 10-15-20 click-uri la reglaj deci esti intr-o "norma" absolut decenta si nu se strica nimic la luneta.
Suntem de acord si aici Vio! ALICE! Who the f... is Alice?
Nu stiu cum e la voi dar la noi asta nu e o problema. Toate lunetele Delta au numar de serie si cu ajutorul numarului de serie, Delta iti spune direct daca au trecut zece ani sau nu. Daca ai pierdut factura, magazinul a dat faliment sau Doamne fereste ce altceva s-ar putea intampla, trimiti luneta direct la Delta si se rezolva. Nu e absolut nici o problema. Un numar foarte larg dintre marcile pe care le vand nu trimit certificate de garantie intrucat unele au garantii pe viata (tip Vortex, Leupold etc), altele merg pe numarul de serie. Pe de alta parte am o gramada de clienti care au cumparat Zeiss sau Swarovski dar au uitat sa si le inregistreze. Li s-au stricat dar crezi ca Zeissul sau Swarovski le-au intors spatele din cauza asta? Nici vorba. Cu ajutorul numarului de serie au vazut cand a fost vanduta luneta si au rezolvat-o oamenilor. Dupa parerea mea, faza cu certificate de garantie e imbatranita si nu face altceva decat sa de-a de lucru oamenilor si creeaza o birocratie atat pt. firmele producatoare cat si pt. magazine. Habar n-am ce cere legea EU dar din punctul meu de vedere nu ma afecteaza cu nimic. E posibil sa fie mai strict la voi dar aici la noi, nu se rezolva treburile cu certificate de garantie. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Produse Delta OpticalIn plus pe factura mea scrie DISPOZITIV OPTIC (la cererea mea expresa!) nu scrie marca produsului nici seria, deci poate fi si un bat cu cracana-
In primul rand ,tot legislatia o spune ca este cam nasol sa o eludezi -doresti sa tai TVA -f bine -dar este si normal sa suporti consecintele. Garantia -asa cum spune @Tranan -o rezolva fabrica -comerciantul in speta nenea Radu -nu este decat o punte de legatura. Partea cu montura Blaser -alta gaselnita pe care ai inghitito asa cum au servito nemti -iti spun eu in calitate de negustor si coleg de forum ca in mod sigur nu se livreaza catre Arrow sau alti cu surubelnita in cauza (poate la ei in Germania) Ca sa iti dau un exemplu concret despre "seriozitatea" lor nu pot spune ca am trimis o arma luata de la ei de noua care nu dadea 2 focuri in acelasi loc -au tinuto 6 luni au trimiso inapoi si functioneaza tot ca la inceput. Referitor la comunicare -dupa nenumarate probleme pe care le-am intampinat cu monturile pt zeiss compact point (asa zis rapide) -raspunsul a fost pe masura respectiv am fost indrumat sa achizitionez Docter Nu te arunca cu capul inainte cand faci afirmati ,pentru ca nu cred ca Arrow sau alti au ce sa faca cu surubelnita asa cum nici nenea Radu nu ar avea ce sa faca cu un petec de hartie .
Re: Produse Delta OpticalIn plus pe factura mea scrie DISPOZITIV OPTIC (la cererea mea expresa!) nu scrie marca produsului nici seria, deci poate fi si un bat cu cracana-
In primul rand ,tot legislatia o spune ca este cam nasol sa o eludezi -doresti sa tai TVA -f bine -dar este si normal sa suporti consecintele. Astea sunt asertiunile tale, nu schimba cu nimic faptul ca CERTIFICATUL DE CALITATE SI GARANTIE ESTE OBLIGATORIU pentru produse noi cu durata de viata mare. Suna la protectia consumatorului si vezi acolo cum e cu eludatu'! Garantia -asa cum spune @Tranan -o rezolva fabrica -comerciantul in speta nenea Radu -nu este decat o punte de legatura. Asa e, comerciantul e punte de legatura de aceea am spus ca nu am nimic cu el ci cu PRODUCATORUL, dar voi in calitate de comercianti ar trebui sa stiti ce sa cereti producatorului! Partea cu montura Blaser -alta gaselnita pe care ai inghitito asa cum au servito nemti -iti spun eu in calitate de negustor si coleg de forum ca in mod sigur nu se livreaza catre Arrow sau alti cu surubelnita in cauza (poate la ei in Germania) Unu la mana: de inghitit inghiti matale, inghititi-ar..., inghitit-o ... samd se scriu cu CRATIMA! Doi la mana: Eu am mail de la Blaser care mi-a (cratima!) raspuns cum anume ambalat pleaca acel produs de la ei, probabil ca baubau a desfacut cutiile si a scos surubelnitele! La fel am informatille de pe toate forumurile in legatura cu Blaser din Germania si USA. Ca sa iti dau un exemplu concret despre "seriozitatea" lor nu pot spune ca am trimis o arma luata de la ei de noua care nu dadea 2 focuri in acelasi loc -au tinuto 6 luni au trimiso inapoi si functioneaza tot ca la inceput. ASAAAAA!!! Dar eu sa cred ca firma DELTA OPTICAL din POLONIA e mult mai serioasa decat Blaser/Germania si peste 9 ani jumate (ca in film) imi vor repara eventualele defectiuni la luneta doar pe baza seriei! MA LESI???? Ce conditii de garantie are ma rog? Se transfera asa zisa garantie daca vand luneta? Toate astea sunt trecute in acel CERTIFICAT, care poate fi si electronic, numai sa aibe semnatura (si electronica) a producatorului. Nu te arunca cu capul inainte cand faci afirmati ,pentru ca nu cred ca Arrow sau alti au ce sa faca cu surubelnita asa cum nici nenea Radu nu ar avea ce sa faca cu un petec de hartie . Inca o data 1. Tu ar trebui sa te arunci cu capul inainte intr-un manual de romana, AFIRMATI in contextul de mai sus se scrie cu doi "i" adica AFIRMATII la plural , o afirmatie doua afirmatii nu doi afirmati! 2. nu ai inteles: nu cu Radu am probleme ci cu DELTA OPTICAL, CAPISCI????, adicatelea PRICEPI? (asta e cu un singur "i") ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta Optical[quote="vanatorul dibaci"]
Pentru domnul moderator: chiar nu exista o minima regula de respectare a gramaticii romane pentru postari? Un copil de 12 ani daca citeste cele de mai sus se ia de cap cu doua maini, pentru D-zeu! Eu inteleg sa mai greseasca omul din viteza sau sa bage cate un "firar", fin, intr-un cuvant, dar sa nu scrie o propozitie intreaga fara sa greseasca un plural sau sa ii lipseasca cratimile cu desavarsire? ALICE! Who the f... is Alice?
Tranan crede-ma, e alta lume aici, vizitez Suedia la cca 2 ani, chiar conteaza cuvantul acolo, marfa care se vinde e de prima clasa, aceeasi marca aici trimite marfa cel mult clasa 2 (si aici vorbesc de marci auto de prestigiu care nu costa putin). Stii mai bine decat mine ce drepturi extraordinare are cumparatorul acolo! Nici un comerciant nu-si permite sa isi bata joc! Iti dau un exemplu chiar concret in acest sens: Audi cere schimbarea uleiului in Romania la 10.000km, in EU de vest la 25.000, chiar 30.000km, de ce? nu baga in motor acelasi ulei? Ei zic ca da, eu zic ca nu, daca un ulei schimbat aici se inegreste intr-un motor diesel in 10 km iar,acelasi ulei schimbat in Germania nu se inegreste nici după 25.000! Ori uleiul ori motorul nu sunt la fel! De ce sa cred ca DELTA OPTICAL, TITANIUM sau nu, sau BLASER sau oricine ar face altfel? De ce: PENTRU CA MERGE pur si simplu! Din cauza asta legea si aici dar si in UE (am vandut barci in UE, erau obligatoriu insotite de certicatele mentionate si seriile se elibereaza de ANR) incearca sa protejeze cumparatorul cat de cat. In plus, pe forumuri europene ( le caut din nou si iti trimit linkurile daca nu ma crezi) multa lume se intreaba daca aceste lunete (DELTA TITANIUM) sunt intr-adevar fabricate in Japonia (caz in care ar trebui sa fie insostite de Certificatul de Origine care sa ateste aceasta, lumea e circumspecta si nu numai in RO) sau sunt made in China ca celelalte DELTA sau HAWKE care sunt engineered in Japan. 1000 de dolari nu e o suma mica in Romania (si nu cred ca e mica nicaieri in lume)! Te intreb si pe tine, pentru ca te consider un adevarat comerciant in domeniu (nu un "NEGUSTOR" cum se defineste colegul dibaci) cu mentalitate suedeza: 1. Care sunt conditiile generale de garantie pentru lunetele DELTA OPTICAL TITANIUM cu 10 ani garantie (scrisa pe site deocamdata si atat!)? Pe acelasi site nu exista nici macar un loc in care sa inregistrezi seria lunetei, data de cumparare si dealerul de la care ai cumparat-o. 2. Ce componente intra in aceasta garantie (mare de altfel)? 3. Este transferabila garantia? 4. Cine plateste drumul Romania-Polonia si retur in caz ca magazinul romanesc nu mai exista peste, sa zicem, 5 ani si apare o defectiune reala din cauza producatorului? Acest drum, cu marfa asigurata, costa minim 100Euro, adica 12% din pretul de cost initial. 5. Unde sunt produse componentele acestor lunete si unde sunt asamblate. Toate acestea TREBUIE sa fie stipulate intr-un document care se cheama , ghici cum ? CERTIFICAT DE GARANTIE / PROVENIENTA / CALITATE si sunt lucruri pe care sunt (ca si cumparator) indriduit sa le stiu, just my 2 cents! Am doua zile de cand le-am cerut printr-un mail oficial sa-mi dea certificate originale, inca nu am primit raspuns, sper ca in trei ( cam asta e limita de sus de bun simt in vest, Blaser a raspuns in 2) sa-mi parvina ceva! Radu, pe care il consider amic, aproape prieten, a fost dragut si mi-a trimis un certificat de garantie intocmit de el. Chiar am apreciat gestul, numai ca NU el este indreptatit sa elibereze asa ceva, doar PRODUCATORUL! Ma repet: luneta nu are probleme, imi place pentru banii pe care i-a costat, are si mici "detalii enervante" dar te obisnuesti cu ele, sunt convins ca Radu mi-ar repara-o sau schimba-o daca s-ar ivi neplaceri reale, este DOAR o problema de principiu si atat! Mi-am luat-o de prea multe ori ca sa mai risc, te rog sa ma crezi! Stima ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalAstazi a fost la mine patronul de la Delta si printre altele am pomenit si de situatia enumerata de tine.
Raspunsul lui a fost, ca, din pacate, au neglijat aspectul acesta dar ca vor rezolva problema cat mai repede posibil. NU EXISTA O LEGE EXACTA IN EU CU PRIVIRE LA GARANTII!!! Problema este ca foarte multe tari au o multime de reguli proprii. Polonia de exemplu, cere ca numarul facturii sau al chitantei sa fie mentionat pe foaia de garantie. Foaia trebuie stampilata, semnata si datata de comerciant. Mi-a enumerat o multime de astfel de reguli existente prin tarile unde vand ei Delta si modul dificil de a gasi o modalitate simpla dar de incredere pt. cumparator in ce priveste garantia. Eu stau intr-o tara unde pe oameni ii doare in cur de asa ceva intrucat majoritatea marcilor nu ofera taloane de garantie. Ai probleme, te duci la magazinul de la care ai luat-o sau la agentul general si cu asta basta. Oricum, mi-a promis ca se va ocupa de treaba asta cat mai repede. Referitor la intrebarile tala: 1. Care sunt conditiile generale de garantie pentru lunetele DELTA OPTICAL TITANIUM cu 10 ani garantie (scrisa pe site deocamdata si atat!)? Pe acelasi site nu exista nici macar un loc in care sa inregistrezi seria lunetei, data de cumparare si dealerul de la care ai cumparat-o. Faza cu inregistratul numarului de serie va fi, probabil, un aspect existent la noul sistem de garantie. Dupa parerea mea e o idiotienie intrucat pt. Delta nu are de loc importanta ce numar de serie ai. Daca ai o Delta stricata ti-o repara. Motivul pt. care nu exista o rubrica unde sa-ti inregistrezi numarul de serie depinde de faptul ca ei nu sunt siguri ca va fi nevoie de asa ceva. 2. Ce componente intra in aceasta garantie (mare de altfel)? -electronica -mecanica -optica Care insa sa fie greseli de fabricatie. 3. Este transferabila garantia? DA. Pt. ca eu sa iau o luneta de la un client suedez si sa o trimit pe garantie ii ce sa imi prezinte o chitanta de la un magazin suedez la care eu livrez lunete. Daca el e cumparat-o pe altundeva o trimite la magazinul de la care a luat-o. Daca o vinde, poate sa-i de-a chitanta cumparatorului sau sa scrie un act de vanzare-cumparare. Cumparatorul la randul lui e acoperit de garantie. Asa merge la mine si propunerea mea a fost ca acelasi sistem sa fie aplicat in toata Europa. 4. Cine plateste drumul Romania-Polonia si retur in caz ca magazinul romanesc nu mai exista peste, sa zicem, 5 ani si apare o defectiune reala din cauza producatorului? Acest drum, cu marfa asigurata, costa minim 100Euro, adica 12% din pretul de cost initial. Eu platesc costul de transport de la mine la Delta si de la mine la client. Clientul plateste transportul la mine si Delta la fel. Daca vrei sa trimiti tu la Delta atunci tu vei plati transportul. Asta nu e deloc ciudat ci asta e regula in toata lumea. Din cauza asta insa ideea va fi ca tu sa nu trimiti marfa la Delta ci o trimiti la Radu sau la magazinul de la care ai luat-o si ei rezolva restul 5. Unde sunt produse componentele acestor lunete si unde sunt asamblate. Japonia. Atat optica cat si mecanica. Stiu si fabrica dar e putin secret din motiv de concurenta si de aceea prefer sa nu intru in detalii. E oricum una dintre cele mai vestite fabrici de optica din Japonia. Mesajul clar al patronului de la Delta a fost insa: "Spune-i omului ca ne cerem scuze pt. eventuala confuzie dar daca are probleme, nu vom ezita sa le rezolvam". Cam asta e ideea si pe aici pe la noi, de aceea nu e lumea stresata. Din cate il stiu pe Radu, nu e omul care isi escrocheaza clientii si cred ca va face exact la fel si el. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Produse Delta OpticalTranan in primul rand iti multumesc pentru ajutor si intentii, apreciez!
NICI NU SE PUNE PROBLEMA SA CRED VREO SECUNDA CA RADU AR VINDE UN PRODUS IN CARE NU CREDE, daramite excrocare! Sa fim seriosi, Il cunosc pe Radu de ani de zile, mi-e amic, as spune, problema era doar de principiu! Stima! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalPerfect!
Pana si cei de la Delta il iubesc pe Radu. Cand vin la mine in vizita eu le dau niste cafea si o prajitura. Atat ca eu nu le am alcoalele. Cand vin la Radu, mistretul e pe masa, tuica apare si ea si deodata astfel de probleme minore, gen garantii, dispar si se rezolva fara probleme. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Produse Delta OpticalCa un off topic: ma intreb oare de aia pleaca tot mai multi pe la Svarovski si Zeiss sa se opereze, culmea,de multe ori, de mana tot a unor romani? Asta chiar ca e greu de inghitit! Mai vorbim! ALICE! Who the f... is Alice?
Nenea Radu, azi asteptam un verdict asupra lunetei mentionate, e de cateva zile la tine, e 21.30 ora si nu am primit nici un telefon de la tine, contrar celor discutate ieri! Spune-mi te rog eu trag prost sau luneta e de vina? E cazul sa ma las de tras ( la 10 MOA cred ca ar fi de bun simt!)? Oricum tin sa te anunt ca noua luneta (Zeiss), culmea are 2 certificate de garantie, in 5 limbi minim, unul de la producator, international, si unul de la importator pentru Romania si manual de utilizare (inclusiv in romana) si tot ce trebuie si trage 100 de cartuse sub 1 MOA dupa ce o montez si o demontez de pe puscoci si inrosesc teava! Ma rog, teava de fite, nu "practica ca Axisul", dar asta e, calibrul e calibrul pentru toti, garantia la DELTA e pe numar de cartuse trase? Inca astept verdictul celor care rezolva garantiile "la o tuica si la un mistret" vorba lui Tranan, fara prea multa hartogaraie! Eu, sincer, imi permit la o adica, sa pierd aproape 3000Roni, nu stiu daca Delta isi permite sa faca fata acestei povesti scrisa in 4 limbi pe care le stapanesc fara probleme! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta Optical.Nenea Adrian, daca inainte de a scrie aceasta postare simbata la ora 21.30 iti citeai mailul aveai si raspunsul care-l asteptai Ceea ce scri in acest post se numeste tiganie si atac la persoana ,nu ma asteptam de la tine
In afara de preturile promotionale care ti le-am oferit la toate produsele cumparate de la mine si de servirea speciala care ti-am acordat-o,sincer credeam ca ne leaga si putina amicitie Revenind la luneta Dupa cum bine sti pina miercuri seara am fost plecat din localitate si nu am avut cum sa verific luneta .Joi am depus ordinul de tragere in poligon si mi-a fost aprobat pt simbata.Asa cum am stabilit am montat luneta pe 300WM ,arma noua,singurul model in acest calibru din depozit si am plecat in poligon sa verific daca luneta tine 0 sau nu Calibrul este mult mai violent decit cu cel care tragi tu Luneta a fost ptinsa pe arma cu monturi Warne ![]() Am reglat arma cu 2 cartusela 50 m dupa care am tras pe tinta curata la 100 m ![]() Rezultatul este asta ![]() Pentru verificare am tras la 5 talere din otel la distanta maxima admisa de poligon adica chiar pe biuta Au fost lovite toate fara probleme cu toate ca arma nu a fost adusa in 0 la 100 m
Re: Produse Delta Optical[quote="radubichis"].Nenea Adrian, daca inainte de a scrie aceasta postare simbata la ora 21.30 iti citeai mailul aveai si raspunsul care-l asteptai Ceea ce scri in acest post se numeste tiganie si atac la persoana ,nu ma asteptam de la tine
E adevarat ca nu m-am uitat sambata in mail, asteptam un telefon ca de fiecare data, si o discutie pe tema. Nu stiu de ce se numeste "tiganie" si de ce e atac la persoana ta? Pur si simplu vreau certificatele originale ale lunetei, nu am primit, dupa cum stii decat fizic luneta si cutia. In afara de preturile promotionale care ti le-am oferit la toate produsele cumparate de la mine si de servirea speciala care ti-am acordat-o,sincer credeam ca ne leaga si putina amicitie Culmea si eu la fel, in nici un ca nu am crezut ca raspunsul tau va fi, cu alte cuvinte ca luneta e ok cand stiu clar ca nu tinea 0 la recul, dupa cca 10 cartuse trase a luat-o razna! Revenind la luneta Dupa cum bine sti pina miercuri seara am fost plecat din localitate si nu am avut cum sa verific luneta .Joi am depus ordinul de tragere in poligon si mi-a fost aprobat pt simbata.Asa cum am stabilit am montat luneta pe 300WM ,arma noua,singurul model in acest calibru din depozit si am plecat in poligon sa verific daca luneta tine 0 sau nu Calibrul este mult mai violent decit cu cel care tragi tu Luneta a fost ptinsa pe arma cu monturi Warne. Cu un Zeiss duralyt arma trage sub MOA , asa cum a tras initial si cu Delta, problema e ca tot sub MOA trage si dupa 5 cutii de cartuse! Trimite-mi luneta inapoi daca zici ca e buna, impreuna cu toate documentele necesare. ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalSunt dispus chiar sa trag in fata ta 5 cuti de 300WM ca sa vezi ca luneta este OK, cu conditia ca daca luneta tine 0 asa cum sustin eu ,sa platesti tu cartusele si poligonul Daca nu suport eu cheltuiala
De acord, dar nu trebuie sa tina decat la o cutie de 30-06, as fi multumit! Dau si 10 beri, fara probleme, in caz contrar imi dai banii inapoi? Nu puteai sa dai telefon sa vb astea direct sambata? ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Produse Delta OpticalIntre timp am primit luneta inapoi, din nou fara nici o hartie, fara nici un cuvant! Ma rog, alegerea ta Radule!
Ca sa se vada ca nu bat campii atasez grupajul cu o luneta duralyt 2-8 de la 100m arma pe un rucksack si grupajul de la 40m cu un docter, arma complet in mana. Cu docterul au fost si 2 flyere, eram dupa 12km de goana. Docter 40m ![]() Duralyt 100m ![]() Ceea ce pot sa spun despre DELTA OPTICAL 2,5-15x56 IR, luneta care este la mine: 1. 100% de la mine a plecat la "service" si nu pastra 0 pe o arma Blaser R8 in calibrul 30-06 2. La amplificare peste 8x daca privesti la margini drepte cu contrast mare (gen acoperisuri de casa) apar aberatii de culoare chiar deranjante 3. Nu exista practic un service autorizat cu metoda clara de test la ele, care sa elibereze un certificat 4. Banuiesc ca din motivul de mai sus producatorul NU ELIBEREAZA CERTIFICATELE OBLIGATORII IN UE (asta e doar o banuiala, sa fiu dat in judecata daca gresesc), oricum luneta a venit a doua oara la mine FARA HARTII de GARANTIE SI CALITATE si FARA MANUAL DE INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE 5. Capacele turetelor sunt foarte subtiri si mult prea stranse, este aproape imposibil sa resetezi turetele fara sa lasi urme pe aceste capacele, fapt care, bineinteles, aduce ca urmare invariabilul: luneta scoasa din garantie! Din aceste motive eu NU RECOMAND o asemenea achizitie Va salut ALICE! Who the f... is Alice?
Interesanta parere (de cand o asteptam Poate mai vin si altii sa ne impartaseasca parerile lor dupa ce au tras cateva sute de cartuse nu doar de tinut in mana. A nu se intelege ca am ceva doamne fereste cu dl Radu pe care il respect si cand am avut nevoie m-a servit promt dar ce tine de aceste lunete mie nu mi-au inspirat incredere. Cred ca sunt supra evaluate si sunt multe lunete mult mai bune si mai ieftine. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18