Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 14 Dec 2025, 10:43

Red dot...de care și ce dimensiune moa?

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Red dot...de care și ce dimensiune moa?

Mesajde Tyggerforce pe 17 Iun 2025, 16:57

Cu respect ma adresez celor cu state mai vechi în ale vânătorii cu următoarea chestiune: Am nevoie de sfaturi în legătură cu ce model de red dot ar fi mai indicat de folosit pe o arma lisa. Arma în cauza este o beretta 1301 comp de 12 având șină picatinny atașată deasupra cutiei mecanismelor. V-as ruga sa"nu trageți în pianist" ca am damblaua asta...ma interesează să-l folosesc la colțos. Mulțumirile sunt anticipate și adresate celor care își vor rupe din timp pentru a-mi împărtăși din experienta proprie în legătură cu subiectul.
Tyggerforce
Nou membru

Re: Red dot...de care și ce dimensiune moa?

Mesajde Adrian_Dumitru pe 18 Iun 2025, 10:30

Tyggerforce scrie:Cu respect ma adresez celor cu state mai vechi în ale vânătorii cu următoarea chestiune: Am nevoie de sfaturi în legătură cu ce model de red dot ar fi mai indicat de folosit pe o arma lisa. Arma în cauza este o beretta 1301 comp de 12 având șină picatinny atașată deasupra cutiei mecanismelor. V-as ruga sa"nu trageți în pianist" ca am damblaua asta...ma interesează să-l folosesc la colțos. Mulțumirile sunt anticipate și adresate celor care își vor rupe din timp pentru a-mi împărtăși din experienta proprie în legătură cu subiectul.

Eu folosesc Docter Sight C cu punct de 3,5MOA. Acest model nu cred ca se mai fabrica de câțiva ani. Mai am si un Vector Optics pe aceeasi prindere ca Docter-ul. Se găsesc cu dimensiuni de la 2 la 6-8 MOA.
Înainte să cumperi red dot îți recomand un control oftalmologic și o rețetă de ochelari in caz de ai astigmatism și în loc de un punct roșu vezi o gogoașă sau o meduză.
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
CZ SHADOW 2 9x19
Adrian_Dumitru
Membru important

Înapoi la Optica de vanatoare