Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
biblioteca vanatoruluiModeratori: biriuck, Sly_Fox, CCM, Mircea-B Re: biblioteca vanatoruluiCate pagini are?
Ma incumet sa o scanez, dar o saptamana, 2, poate mai mult, in functie de cat timp am. O scanez OCR, adica textul va fi in format electronic.
Re: biblioteca vanatoruluiDa, scanarea ar fi cea mai buna solutie, ne-ai indatora pe toti daca ai face asta si am avea-o in format electronic, sa ne-o tinem in computere sau sa ne-o facem carte fiecare, cum vrem...
Steffan, ia legatura cu Ursus si vedeti ce puteti stabili.... Propun - daca este cazul si se impun costuri mai maricele - sa contribuim toti la transportul cartii de la Deva la Giurgiu si retur precum si la pretul pentru scanare... Va garantez si eu ca e vorba de o carte din care avem de invatat toti... „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatoruluiOk @Ursus. Cartea poti sa o trimiti pe numele Gheorghe Stefan, la adresa " =S.P.C.E.E.P.S. Giurgiu=, Bulevardul 1907 NR 3 - 5, Giurgiu, jud. Giurgiu, cod postal 080316 ". Incerc sa o scanez cat mai repede, in functie
de cat timp am . In privinta costurilor o sa suporte @Ursus taxele postale de trimitere, si eu pe cele de returnare.
Re: biblioteca vanatoruluiAsta numai daca @Ursus este de ecord cu expedierea si nu ii este teama ca se va intampla ceva cu cartea.
Re: biblioteca vanatorului
Cum sa-mi fie teama sa o trimit?? In fond e doar o carte, o citesc eu de vreo 4-5 ori, o invat pe de rost, apoi nu ma mai intereseaza. ![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiNu conteaza cum o trimiti, important e sa ajunga. Poate fi trimisa si prin Posta Romana, doar ai incredere in institutiile statului
![]() Lasand la o parte gluma, daca o sa o avem in format electronic o punem la dispozitia doritorilor si daca este moca iti garantez ca or sa fie destui. Nu stiu stiu daca or sa fie probleme cu drepturile de autor, dar, necomercializand-o nu cred ca or sa fie probleme.
Re: biblioteca vanatoruluiDiscutam despre cartea lui Titus Popovici " Riul Uitarii " , aparuta in 1994 , cu un an inaintea mortii total aiurea( de la o vanatoare i s-a tras) a marelui scriitor, scenarist si regizor care a fost Titus Popovici . Aceasta este cartea originala:
![]() ![]() ![]() Pun si cateva titluri de povestiri din aceasta carte: In lumea adancurilor, Triunghiul magic;, Mica salmoniada-amintirii lui Ionel Pop;, Digresiune;, Facerea cortului;, Reportaj, ca fapt divers, adevarat; Noaptea ursului negru;Si totusi... etc. Mi-a placut foarte mult " Rondelul vanatorilor de ursi " , parca e o dedicatie pentru Sorin Flutur si pentru Greiere: In fond e numai vanitate; E mult mai greu sa-mpusti sitarul. Dar ursul ! Ursul are darul Sa iti confere demnitate, Si glorie, onor cu carul. Simbol e de virtuti barbate! In fond e numai vanitate, E mult mai greu sa-mpusti sitarul. Dar... blana! Larga cat hotarul Si falcile cumplit cascate, ( Desi in gips sunt modelate) Pe veci iti vor consacra harul... In fond, e numai vanitate. Apoi un " Rondel elitist " : Iti trebuiesc fix unsprezece ani S-ajungi pescar de pastravi, spun englezii La universitati ori prin eclezii N-o sa inveti asta, chiar de-ai bani. Maestri? Niste zdrentarosi golani ! Ii pizmuiesc si lorzii si burghezii... Iti trebuiesc fix unsprezece ani, S-ajungi pescar de pastrav, spun englezii. De nu ai har, ramai sa prinzi ciortani, Nu visa marmor scrijelind pe-ardezii, Sunt multi chemati, putini alesi si vezi-i Oficiind solemni prin bolovani, Iti trebuiesc fix unsprezece ani... MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiAm trimis cartea scrisa de Dumitru Susan spre multiplicare ! SSteffan sa-mi dai de veste daca ai primit-o .
![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiAstazi am primit-o, am si scanat-o. O sa pun fisierul pentru a fi upldat, sa gasesc un site pt upload.
...da. asa imi amintesc si eu, Titus Popovici a murit aiurea, intr-un accident de masina (Oltcit). Se pare ca nici nu conducea el masina, mergea cu un prieten la vanatoare sau venea de la vanatoare ...s-a speculat ca ar fi vrut sa traga ori ar fi tras din masina, insa am citit, ulterior, ca aveau armele in tocuri... „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatoruluiMultumim, Ursus,
Multumim, Stefan! Mare bucurie ne faceti! ![]() „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatoruluicartea o puteti descarca de aici: [url]recuperarea_timpului_trecut.rar - http://fbx.ro/6nay13pl7np1s88h[/url]
Este arhivata si fisierul este .pdf Am incercat sa o citesc si OCR dar nu am reusit mare lucru , sunt prea multe poze si se aseaza aiurea in pagina.
Re: biblioteca vanatoruluiAm descarcat-o! De cand mi-o doream! Mii de multumiri, Stefan si Urusus! Sunteti de milioane!
Recomand cartea asta tuturor membrilor forumului si tuturor vanatorilor. Avem multe de invatat din ea... Toate bune! „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatoruluiUrsus, Luni o sa iti trimit cartea inapoi. O sa te anunt de modalitatea de ramburs, nu de alta dar pe aici firmele de curierat rapid nu prea exista. Adresa ta este aceea de pe plicul pe care l-ai trimis banuiesc...
Re: biblioteca vanatoruluiDa, aia e adresa. Ma bucur ca ai reusit sa copiezi cartea. Asa ar trebui facut cu toate cartile care sunt greu de procurat.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiStefan, a ajuns cartea .
![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiIncearca de aici, Ursus:
http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ ... 95523e.zip adresa la care a pus-o Stefan e indisponibila momentan... Prietenilor tai da-le link-ul asta si si-o descarca singuri sau descarc-o tu si ia-le-o pe memory stich „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatoruluiLa naiba.. mai bine iti trimeteam si un CD cu cartea dar nu m-am gandit atunci.
DA un click aici [url]recuperarea_timpului_trecut.rar - http://www.filebox.ro/direct_download.p ... 71810f0d9f [/url] si downloadul ar trebui sa inceapa direct. Daca nu reusesti o sa iti trimit un CD cu cartea.
Re: biblioteca vanatoruluiEste posibil 223/12, se mai intampla ca filebox-ul sa faca figuri...
Re: biblioteca vanatoruluiMultumesc baieti, am rezolvat ! Observ ca doar 223/12 si SSteffan au fost curiosi de aceasta carte. Pacat.
![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiUrsacule, stai frate linistit ca sunt mai multi care citesc deja la ea da... nu se pronunta.
![]()
Asa este. Ti-ai facut mare pomana!
Re: biblioteca vanatoruluiFelicitari pentru amandoi, ati facut ceva de invidiat... rar exista oameni ca voi... o sa ma uit si eu azi prin biblioteca deoarece tin minte ca aveam cateva carti de vanatoare, dar pe care inca nu le-am citit
http://razvan21ro.sunphoto.ro
Mai am 2 ani... tineti-va bine...
Nici chiar asa ! ![]() ![]() ![]() De exemplu, eu pe SStefan n-am avut placerea sa-l cunosc personal , dar " am mirosit" ca lucreaza in acelasi minister cu Comisaru' Flutur si " am avut curaj si incredere " sa-i trimit cartea . ![]() P.S." RaZvaN" , nu este o lauda sa afirmi ca ai in posesie carti despre vanatoare pe care nu le-ai citit, daca spui ca esti pasionat de acest sport. ![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Bravo, mai rar asa rezistenta la ispita! ![]() E n-am in biblioteca nicio carte de(spre) vanatoare necitita, ba, pe cele mai multe, la cativa ani le-am tot recitit si inca le mai recitesc. Voi recititi cartile care va plac? ![]() „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: biblioteca vanatorului[quote="223/12"]
Voi recititi cartile care va plac? :rol Intotdeauna!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursule, am 16 ani si poate ca eu am vazut acele carti cand inca nici nu stiam bine sa citesc... am mai cautat azi si inca nu am gasit cartea pe care o caut, mi se pare ca se numeste: "vanat, vanator, vanatoare" In schimb am almanahurile vanatorului si pescarului sportiv din 1979 pana in 1989 citite din scoarta in scoarta http://razvan21ro.sunphoto.ro
Mai am 2 ani... tineti-va bine...
Sunt cateva din care cred ca as putea sa redau pagini intregi din memorie.
Re: biblioteca vanatoruluiA aparut cartea " La vanatoare cu Ceausescu " , biblioteca Adevarul, autor Vasile Crisan. O gasiti la chioscurile cu ziare.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: biblioteca vanatoruluiNu reusesc sa descarc cartea scrisa de Dumitru Susan. Putin ajutor, va rog. Fisierul incarcat pe transfer.ro nu mai este valabil
Membru ANDA