Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 31 Dec 2025, 20:41

Presa

Sectiune dedicata fenomenului cinegetic in mass media . Puteti gasi aici linkuri interesante , ziare si reviste cu profil cinegetic , samd .

Moderatori: biriuck, CCM, Sly_Fox, Mircea-B

Mesajde Johny Wolf pe 27 Mar 2008, 16:56

Lasand gluma deoparte: Treaba asta cu vinatoarea si ariile e mult mai complicata si serioasa decat pare la prima vedere:
OUG_57-2007

dorinta indeplinita
Stafie Ionut
Johny Wolf
Veteran

Locaţie: Iasi

Mesajde flandra pe 27 Mar 2008, 17:06

@ Johny Wolf

Ma bucur sa constat ca ma cunosti suficient de bine cat sa-ti permiti astfel de aprecieri la adresa mea.
flandra
Veteran

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde violiv pe 27 Mar 2008, 21:54

“Initial, titlul acestui material a fost “cel mai vesel caine de vanatoare”, dar cum veselia si vanatoarea nu pot sta alaturi, n-am stiut cum sa-l schimbam mai repede.

“Noi suntem cutremurati de cruzimea oamenilor care puteau intra cu atata barbarie in viata acestor vietuitoare (e vorba de pasari de apa). Poate atunci cand trageau ei cu pusca, pasarile cloceau sau isi hraneau puisorii. Mai mult, ca sa puna in practica aceasta mare nedreptate si rautate, oamenii se foloseau de acest caine afectuos, devotat, inteligent, bland si ascultator (e vorba de cocker).”

“In final, nu ne dorim nimic mai arzator decat ca vanatoarea, rusinea mileniului 3, sa fie abrogata, iar minunatii nostri catei sa fie scutiti de aceasta umilitoare activitate!”

Spicuiri din articolul “Cel mai vesel si mai neastamparat catel din lume – English Cocker Spaniel” al Rodicai Sandu din revista “Planeta Albastra – Revista lunara de educatie ecologica si cultura generala”, nr 107/2008, revista editata de fundatia ecologista Planeta Albastra.

Am citit aceasta revista la rugamintea fiului meu. Spre final am descoperit si acest articol despre cockeras (destul de superficial, altfel) presarat cu astfel de trimiteri la vanatoare. Din pacate, nu explica autoarea cum au reusit oamenii sa invete cainii sa faca un lucru atat de umilitor pentru ei cum e vanatoarea si care, pe deasupra, nu le sta deloc in fire, ei fiind ierbivori sau rontaitori de “bombonele la conserva”. La fel, nu-mi dau seama cum va arata planeta noastra albastra atunci cand vom determina celelalte carnivore ale planetei sa renunte la lucruri atat de umilitoare ca vanatoarea si sa treaca si ele la conserve.

P.S. fiul a primit interdictie de a mai cumpara revista – oricum sunt bani aruncati in vant nefiind decat scurte spicuiri dupa diverse programe “Discovery”.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Ghinda pe 28 Mar 2008, 07:51

:lol: :lol: :lol: Si uite asa iti atragi oprobiul familiei :lol: :lol: :lol:
Noroc ca ficiorul tau are apucaturi serioase!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Johny Wolf pe 28 Mar 2008, 08:45

@flandra. Scuze :oops: . Se pare ca din nou am comis o neintelegere. Am dorit sa spun ceva si s-a inteles cu totul altceva.
Doream sa arat cam ce intelege omul de rand prin grija fata de animalele salbatice. Si ca orice persoana care este vazuta dand cateva boabe la pasarele sau hranind maidanezi in mintea unora acea persoana cunoaste ce inseamna animalele salbatice si cum sa se ocupe de ele si in mintea aluia, in urma unii astfel de tratament cu aprecieri, este cazul sa inceapa sa strige pe net cat de sangerosi sunt vinatori si barbari cu ceva lipsa la bibilica si ca el se pricepe. Genul de oameni "ecologisti de net" care scriu cele postate, de pe alte "saituri", de Alin3006 Au hranit o vrabiuta si deja sunt oameni de stiinta si isi pot da cu parea in discutii pe net ca ei stiu si cunosc. Din pacate prin astfel de initiative unele fundatii ecologice isi racoleaza simpatizanti. Mergand cu mult tantam si publicitate sa hraneasca cateva pasarele si gata prostimea pune botul. Bine intelesc ca nu mi-asi permite sa iti cer sa faci ceea ce am scris in postarea anterioara niciodata, Sa te imbraci in haine de vinatoare ... si nici nu cred ca noi vinatori suntem atat de josnici incat sa incepem sa facem astfel de lucruri doar pentru a strange de partea noastra simpatizanti care nu au nici cea mai vaga idee ce inseamna vinatoarea si animalele salbatice.
Eu am mai scris si pe alte forumuri, ceea ce acesti oameni"ecologisti de net" nu stiu sau uita este ca prima lege pentru protejarea animalelor salbatice a faunei , protejarea animalelor pe cale de disparitie a fost scrisa de VINATORI. Si datorita acelei legi inca mai pot gasi in salbaticie animale si nu la ZOO.
Inca odata scuze. :oops: Rog moderatorul sa stearga postarea anterioara lasand doar ultima fraza.
Stafie Ionut
Johny Wolf
Veteran

Locaţie: Iasi

Mesajde sorry_nellu pe 28 Mar 2008, 10:04

violiv scrie:...In final, nu ne dorim nimic mai arzator decat ca vanatoarea, rusinea mileniului 3, sa fie abrogata, iar minunatii nostri catei sa fie scutiti de aceasta umilitoare activitate. ..."

Auzi, ce dobitoaca! A ramas vanatoarea rusinea mileniului. In rest s-au rezolvat toate problemele lumii. Vanatoarea o fi cea care deviaza mersul lumii de la un curs normal.
Da, poate fi ceva mai "umilitor" pentru un caine de vanatoare decat sa-l scoti la ... vanatoare? Aici a potrivit-o! Cunoaste bine fenomenul.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 28 Mar 2008, 10:05

violiv scrie:...In final, nu ne dorim nimic mai arzator decat ca vanatoarea, rusinea mileniului 3, sa fie abrogata, iar minunatii nostri catei sa fie scutiti de aceasta umilitoare activitate. ..."

Auzi, ce dobitoaca! A ramas vanatoarea rusinea mileniului. In rest s-au rezolvat toate problemele lumii!!! Vanatoarea o fi cea care deviaza mersul lumii de la un curs normal.
Da, poate fi ceva mai "umilitor" pentru un caine de vanatoare decat sa-l scoti la ... vanatoare? Aici a potrivit-o! Cunoaste bine fenomenul.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde flandra pe 28 Mar 2008, 11:48

Johny Wolf scrie:@flandra Se pare ca din nou am comis o neintelegere. Am dorit sa spun ceva si s-a inteles cu totul altceva. .

Te asigur ca din punctul meu de vedere nici nu poate fi vorba de o neintelegere...asa se intampla cand ne conversam in scris... ti-am trimis un PM
flandra
Veteran

Mesajde Adrian S pe 28 Mar 2008, 12:19

flandra scrie:@ Johny Wolf

Ma bucur sa constat ca ma cunosti suficient de bine cat sa-ti permiti astfel de aprecieri la adresa mea.

Elegant spus. :wink:
Adrian S
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 28 Mar 2008, 14:41

“Noi suntem cutremurati de cruzimea oamenilor care puteau intra cu atata barbarie in viata acestor vietuitoare (e vorba de pasari de apa). Poate atunci cand trageau ei cu pusca, pasarile cloceau sau isi hraneau puisorii. Mai mult, ca sa puna in practica aceasta mare nedreptate si rautate, oamenii se foloseau de acest caine afectuos, devotat, inteligent, bland si ascultator (e vorba de cocker).”

Violiv, bine ai facut ca ai interzis copilului porcaria respectiva. Poate ii explica cineva cucoanei in cauza ca noi tragem cu pusca numai in anumite perioade ale anului cand pasarile NU clocesc si NU isi hranesc puisorii. Si ca rasa aia minunata - ca si multe altele- si de fapt cainii in general au aparut datorita unei ASOCIERI intre caine si om in ideea de a vana impreuna; mai mult ca spanielul nu e un caine de salon pe care sa-l pupi in botic si sa-i legi funditze roz ( desi majoritatea au soarta asta) ci e fericit si implinit atunci cand are parte de ceva actiune pe camp sau la balta. Mai mult, ca un caine are NEVOIE de mai multa miscare decat plimbatul in lesa in jurul blocurilor si facutul nevoilor printre masini.

Isuse, ce imbecila!!! Si culmea, revista aia chiar se vinde.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Marius pe 28 Mar 2008, 15:21

Puteti sa ziceti orice, nu cred ca cineva care nu vaneaza va intelege de ce unii vaneaza. Nici nu trebuie sa inteleaga. Trebuie doar sa ne lase in pace.
Marius
Veteran

Mesajde bogdanm pe 28 Mar 2008, 15:23

Nu se gaseste... Ca daca se gasea, nu isi varsa frustrarile aiurea... De fapt, nu avea timp de frustrari :D
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde Alin3006 pe 28 Mar 2008, 15:35

Marius scrie:Puteti sa ziceti orice, nu cred ca cineva care nu vaneaza va intelege de ce unii vaneaza. Nici nu trebuie sa inteleaga. Trebuie doar sa ne lase in pace.

Asta cam asa e. :( Problema e ca nu ne lasa in pace.
Alin3006
Veteran

Mesajde Marius pe 28 Mar 2008, 16:25

Alin3006 scrie:
Marius scrie:Puteti sa ziceti orice, nu cred ca cineva care nu vaneaza va intelege de ce unii vaneaza. Nici nu trebuie sa inteleaga. Trebuie doar sa ne lase in pace.

Asta cam asa e. :( Problema e ca nu ne lasa in pace.

Da, asa e.

Eu unul sunt pesimist in privinta petitiilor de orice fel si in general in privinta unor legi mai bune (sau macar bune). Subiectul nostru (aproape oricare ar fi el) nu intereseaza absolut deloc pe cei ce ne conduc. Avem sanse bune sau proaste nelegat de justetea petitiilor/cererilor/proiectelor ci mai degraba de interesul local/de moment/de alianta/de bani al celor ce decid. Asta e democratia noastra, spre deosebire de democratiile mai vechi, unde grupuri chiar minoritare dar bine organizate obtin de la politicieni uneori mai mult decat e normal.
Marius
Veteran

Mesajde bogdanm pe 01 Apr 2008, 11:54

Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde Marius pe 01 Apr 2008, 12:36

Gresit! Astfel de actiuni trebuie facute pe sestache. :twisted:
Marius
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 01 Apr 2008, 14:07

Mai nou s-a mai nascut o aberatie : au hotarat EI calibrul MAXIM ADMIS al tevilor ghinutuite pentru fiecare vanat in parte!!! :? De ce ??!! E ok sa stabilesti un MINIM, dar nu maxim ???? De ex nu mai poti sa tragi la tzap cu 7mm sau 30.06 !! E prea mare !!! Dar e ok ca minima la urs!!
Alin3006
Veteran

Mesajde valpangica pe 01 Apr 2008, 14:53

:lol: :lol: Ceausescu tragea numai cu Holland & Holland la tot ce era vanat negru si nu am auzit sa aiba probleme :lol: Dar era stiut ca nu il interesa carnea :lol:
valpangica
Site Admin

Mesajde Alin3006 pe 01 Apr 2008, 15:01

valpangica scrie::lol: :lol: Ceausescu tragea numai cu Holland & Holland la tot ce era vanat negru si nu am auzit sa aiba probleme :lol: Dar era stiut ca nu il interesa carnea :lol:

Da, se pare ca domnii guvernanti mor de grija carnii de la carcasele noastre de vanat !!! Ca alta explicatie nu vad !
Alin3006
Veteran

Mesajde Marius pe 01 Apr 2008, 15:31

Alin3006 scrie:Mai nou s-a mai nascut o aberatie : au hotarat EI calibrul MAXIM ADMIS al tevilor ghinutuite pentru fiecare vanat in parte!!! :? De ce ??!! E ok sa stabilesti un MINIM, dar nu maxim ???? De ex nu mai poti sa tragi la tzap cu 7mm sau 30.06 !! E prea mare !!! Dar e ok ca minima la urs!!

Mai uite-te inca odata in locul de unde ai luat informatia. 8)
Marius
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 01 Apr 2008, 15:55

Marius scrie:
Alin3006 scrie:Mai nou s-a mai nascut o aberatie : au hotarat EI calibrul MAXIM ADMIS al tevilor ghinutuite pentru fiecare vanat in parte!!! :? De ce ??!! E ok sa stabilesti un MINIM, dar nu maxim ???? De ex nu mai poti sa tragi la tzap cu 7mm sau 30.06 !! E prea mare !!! Dar e ok ca minima la urs!!

Mai uite-te inca odata in locul de unde ai luat informatia. 8)

http://img156.imageshack.us/my.php?image=pac2fi1.jpg

De aici. 8) Ce n-am inteles ?
Alin3006
Veteran

Mesajde Marius pe 01 Apr 2008, 16:09

Alin3006 scrie:http://img156.imageshack.us/my.php?image=pac2fi1.jpg

Asta-i informatia, nu locul de unde ai luat-o.
Ideea e ca a fost o pacaleala reusita de 1 apr. :lol: .
Marius
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 01 Apr 2008, 16:18

Marius scrie:
Alin3006 scrie:http://img156.imageshack.us/my.php?image=pac2fi1.jpg

Asta-i informatia, nu locul de unde ai luat-o.
Ideea e ca a fost o pacaleala reusita de 1 apr. :lol: .

:idea: Tare si asta !!!
Alin3006
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 02 Apr 2008, 11:11

:lol:
sorry_nellu
Veteran

Mesajde flandra pe 02 Apr 2008, 11:38

Bag de seama ca Alin si-a furat-o pe toate topicurile :lol:
flandra
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 02 Apr 2008, 12:39

flandra scrie:Bag de seama ca Alin si-a furat-o pe toate topicurile :lol:

Mai putin unul de care m-ai anuntat ! :wink:
Alin3006
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 02 Apr 2008, 13:48

@flandra

Noi citim printre randuri, cu capul plin de treaba... deee meseria
O furi automat pentru ca nu esti ft atent si ai gandurile intr-o mie de alte locuri.

Aline tre sa ma cinstesti deseara. :lol:
Ultima oară modificat de adrian_ppp pe 02 Apr 2008, 13:53, modificat 1 dată în total.
adrian_ppp
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 02 Apr 2008, 13:51

adrian_ppp scrie:@flandra

O furi automat pentru ca esti ft atent si ai gandurile intr-o mie de alte locuri.

Sa-ti iei juma' de norma avocat, da-le naibii de amenajari. :lol: Ai har ! :wink: Te-oi cinsti, ce sa fac!
Alin3006
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 02 Apr 2008, 13:54

Alin3006 scrie:
adrian_ppp scrie:@flandra

O furi automat pentru ca esti ft atent si ai gandurile intr-o mie de alte locuri.

Sa-ti iei juma' de norma avocat, da-le naibii de amenajari. :lol: Ai har ! :wink: Te-oi cinsti, ce sa fac!

M-as baga, dar daca gasesc undeva schimbul 3 adica de noapte.
adrian_ppp
Veteran

Mesajde Ahotnic pe 06 Mai 2008, 20:22

TREBUIE SA VA UITATI OBLIGATORIU LA ASTA !!!

cum vaneaza jirinovski in rusia !!! :lol: \

http://rutube.ru/tracks/649834.html?v=2 ... 09f40000da
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Ahotnic
Veteran

Locaţie: Timisoara

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revista presei