Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
PresaModeratori: biriuck, CCM, Sly_Fox, Mircea-B Re: PresaArticol la fel de aberant, care se leaga cu asta..., si nu este nici consecvent ziaristul.
https://www.impactpress.ro/2021/01/23/a ... a-capului/ Miroase a tiganie mare... CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Presa
Bună ziua, Salutări tuturor! Cumva Liviu Iancu era din Găești , jud. Dâmbovița?
Re: PresaAcum nu stiu daca e aceasi persoana dar..
Astazi un angajat al firmei de paza a poligonului povestea cum cumnatul lui afost urmarit ieri pe partie de un urs cateva minute.(juma de pirtie) Schiorul (cumnatul) a plecat de sus,a vazut un urs in marginea partiei ,a coborat in viteza ,si s-a oprit linga el improscandul cu zapada... sa il sperie.Dar ursu cica doar a clipit a mormait..si apoi nu mai stie ca a fugit la vale. ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: PresaMentioneaza si pescarii : "Circa un milion de păsări mor în fiecare an în UE din cauza poluării cu plumbul provenit fie din muniția vânătorilor, fie din uneltele de pescuit."
Pentru pescari nu este nicio restrictie deocamdata. Probabil o sa fie in viitor dar pentru pescari impactul este mult mai mic decat in cazul vanatorilor. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: PresaPescarii de musca au inlocuit de ceva vreme plumbul cu tungstenul. Chiar si pescarii de spinning au inceput sa foloseasca tungstenul dar mai mult pe gramaje mici. Daca o sa se interzica plumbul si la pescuit singurul impact va fi asupra buzunarului dar acesta nu o sa fie semnificativ.
La vanatoare e mult mai complicat... 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: PresaCZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Nu ti e frica ca expira?! ![]() Chiar, cat se pot pastra cartusele in conditii bune?! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: PresaAm colegi in grupa care trag cu cartuse care au tuburi din carton. Banuiesc ca au peste 20 de ani vechime si ma indoiesc ca sunt pastrate in conditii ideale.
As vrea sa ma pot bucura de vanatoare cat timp rezista un cartus din zilele noastre, pastrat impreuna cu plicuri de silica ![]() 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: PresaNu există o anumită limită de timp bine stabilită. Toată treaba este în ce condiții este păstrată muniția. Eu am avut cartușe cu alice de acum 15 ani și au funcționat impecabil sezonul trecut. Din cele cu glonț am avut și mai am de acum 10 ani. Și astea merg bine, nu am sesizat schimbări la ele, pulberea nu s-a "aglomerat", grupajele nu au avut de suferit.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaÎnseamnă că ai prins dintr-un lot din ălă în care cartușele aveau pulbere în ele. Eu pe vremuri am brodit o cutie de MG în care niciun cartuș nu a avut pulbere, doar bura și alicele. Nu știam de ce se aude doar un pleosc, iar alicele cădeau la gura țevii.
![]() Capsele erau însă din alea forte, aveau suficientă putere încât să scoată la gura țevii bura și alicele. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaNu am mai apucat sa editez..
Am eu doua cutii din 82. Nu am tras cu ele pt ca sunt din colectie dar anul trecut am sacrificat -desfacut doua cartuse si totul era intact.pulberea afanata si alicele ok.tuburi albe sertizat rotund. Pastrate la o temperatura constanta ,in casa ,tin mult si bine. Afara in depozit cam 10 ani. Dar daca le schimbi temperatura brusc din depozit iarna direct in casa ,fac condens si pulberea se face bulgare. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Erau din cele albe, cu dulia foarte joasă, calibrul 16. Producție '87 sau '88. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaPentru colegii mai noi, care nu știu ce și cum:
De la colegul @acsph citire: Mi-ai amintit de unu',vanator cu acte,pe cate l-am intrebat cu ce tip de munitie/calibru trage (avea un over&under si i-l conduceam la stand).Mi-a raspuns simplu: "cu d'alea mari ..negre..bam,bam" Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaData viitoare spune și tu că erau albe!
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaAm tras si eu cu MG la fazan...dar MG2 tungsten de la B&P
![]() ![]() ![]() ![]() is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Presa![]() ![]() ![]() Tare analogia între MG de la Metaloglobus și MG de la B&P. Așa cum ai spus: belea mare. Dar mai mare beleaua o să fie când vor deveni obligatorii cartușele cu muniție netoxică, iar astea MG 2 Tungsten or să fie cartușele alea mai bune după care alergăm toți, de la care mai și pică ceva. Să vezi atunci câte temeri pe vânători, să trag, să nu trag, dacă nu nimeresc...văleu MG-ul meu, l-am tras degeaba. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: PresaAm tras si eu cu MG2 flash tungsten 42 grame, de 3.5mm, 2 saptamani nu am mai ridicat degetul din mijloc in trafic... avand 2 tragaci. Pretul? Haur.
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro