Razvy
| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
tehnica incarcarii cartuselor "in casa"
150 mesaje • Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Proiectilele de bronz se introduc intr-un invelis gen bura paharut cu peretii speciali (mai grosi) in asa fel in cat la trecerea prin teava sa nu atinga teava. Nu stiu ce efect or avea. Trecand fara sa li se imprime o miscare de rotatie de catre teava probabil ca nu sunt nici prea precise.
Poti introduce in proiectil tip Breneke un miez de otel dar acesta trebuie sa fie turnat intr-o forma speciala, si are doar la partea exterioara forma cunoscuta. Nu-i mai spun la Claudiu ca face pagube in fauna patriei
merci frumosDa .. da .. uite si cine vrea sa vinda morcovi gradinarului. Multumesc pt aprecieri Florine. Oricum ai mai multa experienta decit mine la astfel de productii de cartuse interesante.
Oricum nu e vorba de paguba . E doar dorinta fiecarui vinator de a se perfectiona si de a da lovitura cu cit mai multa acuratete si cu maximul de eficienta. Breneke-ul de care vorbeai are un efect devastator pt vinatul luat in catare si de ce sa nu spun: cade frate ca secerat. Am tras si eu cu o chestie de genul asta primita de la un vinator care acum nu mai e si am putut compara. Oricum sa ma gindesc la un breneke cu miez de otel inca nu m-a dus capul Mare dracusor esti Florine! Bucovina .... leaganul vinatorii
Re: merci frumos
No, no, doara nu te-ai suparat.... ca n-am zis-o din rautate ..... Da daca nu vrei sa iei morcovi, tot niste mladite sa-i altoiesti p-ai tai tot oi vre sa iei ... ? Lasand gluma la o parte, zi cum aratau proiectilele alea ca m-ai facut curios ... la ce distanta ai tras cu ele ? Ultima oară modificat de florin pe 02 Feb 2005, 08:01, modificat 1 dată în total.
Merge Cata da' reteta din batrani era cu trei posuri de 8mm 'in coada'. Acuma posurile sunt interzise asa ca poti sa pui numai bila si sa calculezi pulberea pt. 32 g sau chiar sa bagi in cartus de 32 g de alice, cum am mai auzit pe aici. Chestia e putin cam fortata pentru ca nimeni nu ne garanteaza ca 'parasuta' se va turti constant pe toata circumferinta bilei, de unde rezulta o lipsa de precizie si constanta a tirului
Da intr-adevar Florine la paharul de plastic in care se baga alicele ma refeream si intr-adevar mai au loc si un rand de alice de 3 la rand de 16 pentru cei care dau cu asa ceva.Si apropo de cartuse cu glont pentru teava lisa am vazut o varianta mai veche a firmei S&B in care un "glont",aproximativ un cilindru, de arama este invelit in plastic,dar am vorbit cu cei care au tras cu asa ceva si nu erau asa de multuiti de aceasta varianta.Si eu am primit un cartus cu tub winchester,dar nu pot fi sigur ca este winchester,ca am inteles ca au fost cumparate de la rusi, in care acelasi "glont", cilindru este invelit in plumb de aceasta data.Nu am tras cu acest cartus dar a tras cel care mi l-a dat si mi-a zis ca face o gaura cat toate zilele saptamanii.
Eu sunt mistretar si de-abia astept sa inceapa sezonul!!!!!!!!!!!!!!
Din pacate nu se mai fabrica.
Dum-dumBaieti, de atatia ani am de-a face cu armele dar credeti-ma ca nu am vazut in viata mea un glont exploziv de uz civil. Si nici pentru calibre uzuale. De fapt singurul pe care l-am vazut a fost pentru .50BMG. Numele Dum-dum vine de la localitatea din India unde a fost facut de englezi si a devenit o denumire generica pentru toate proiectilele expansive. M-as mira sa existe asa ceva pentru vanatoare. Daca ati vazut asa ceva povestiti-ne si noua.
Bill
Ai dreptate Bill, nu era de cele care explodeaza inauntru ci are o pastila de cupru conica in varf (cu baza la varful cartusului si varful in interiorul plumbului) care la impact deschide invelisul de plumb care se sparge in mai multe bucati (glontul arata ca un breneke, dar cu striatiile drepte si nu oblice), de aici si gaura mare pe care o face. Am luat legatura cu omul care mi l-a dat, sper sa nu ma 'fenteze' iar.
...salut...tot nu reusesc sa ma loghez....Mihutz ma numesc....si m-ar interesa si pe mine niste cartuse cu bila crestata....cumva si comercializezi?...pentru ca as fii interesat....adresa mea de mail este romulus.mihu@exact.nl
multumesc frumos...am primit pozele.....
Am gasit o alicarie in Bucuresti, e pe Petru Maior,din Grivita, aproape de Podul Grand.
Pretul 150 000 /kg sau 100 000/kg cu plumb la schimb Bila crestata si ideal 10 000 buc. E cam piparat pretul dar pentru placerea de a face cartuse merita.
Da frate si tu un telefon sau o adresa ceva - e interesant ce ne spui ! Stiu de mosul asta careface cartuse , dar niciodata nu l-am localizat !
Eu auzisem ca mosul a murit si nu a ramas nimeni sa-i continue munca; facea niste alice si niste idealuri extraordinare. Nimeni nu stia cum le face si nici el nu spunea la nimeni, dar atunci cind am auzit ca a murit , de la aceeasi persoana am aflat ca avea niste masini si niste matrite germane. Oricum, secretul aliajului folosit nu cred ca l-a spus cuiva.
eu auzisem de ea de acum cativa ani...nu pot spune de cater ori am cautat-o in zona...mi-au iesit okii din cap ..
nu am reusit sa o gasesc... chiar ca ar fi bune niste detalii de contact (adresa exacta, telefon, etc) -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
de capcaun....ca nici nu le-am vazut la tine si am si uitat sa te intreb daca ai... acum stiu de unde sa iau -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
@amis
mosul le face suieratoare ! daca faci asa ceva - te pup si vreau si o comanda - ti-o dau pe privat !
Nu as vrea sa fie interpretat ca si reclama,dar am vazut ca prezinta interes pentru mai multi colegi:eu am la magazin.pulbere,capse,ceva tuburi cu capsa,bure,alice ,capacele,proiectile unice tip ideal,bila crestata,capete de sertizat si alte dracii...alica 6 lei kg
150 mesaje • Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5