Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Iun 2026, 01:39

tehnica incarcarii cartuselor "in casa"

Loc in care se vor arhiva topicuri interesante la vremea lor , dar cu valoare mai mult sentimentala pentru membrii forumului .

Mesajde razvy pe 01 Feb 2005, 09:45

:?: m-am inregistrat si tot ca guest apar ::))
Razvy
razvy

Mesajde florin pe 01 Feb 2005, 14:32

Proiectilele de bronz se introduc intr-un invelis gen bura paharut cu peretii speciali (mai grosi) in asa fel in cat la trecerea prin teava sa nu atinga teava. Nu stiu ce efect or avea. Trecand fara sa li se imprime o miscare de rotatie de catre teava probabil ca nu sunt nici prea precise.
Poti introduce in proiectil tip Breneke un miez de otel dar acesta trebuie sa fie turnat intr-o forma speciala, si are doar la partea exterioara forma cunoscuta. Nu-i mai spun la Claudiu ca face pagube in fauna patriei :evil:
florin

merci frumos

Mesajde claudiu pe 01 Feb 2005, 15:32

Da .. da .. uite si cine vrea sa vinda morcovi gradinarului. Multumesc pt aprecieri Florine. Oricum ai mai multa experienta decit mine la astfel de productii de cartuse interesante.
Oricum nu e vorba de paguba . E doar dorinta fiecarui vinator de a se perfectiona si de a da lovitura cu cit mai multa acuratete si cu maximul de eficienta. Breneke-ul de care vorbeai are un efect devastator pt vinatul luat in catare si de ce sa nu spun: cade frate ca secerat. Am tras si eu cu o chestie de genul asta primita de la un vinator care acum nu mai e si am putut compara.
Oricum sa ma gindesc la un breneke cu miez de otel inca nu m-a dus capul :shock: .
Mare dracusor esti Florine!
Bucovina .... leaganul vinatorii
claudiu
Veteran

Locaţie: Bucovina

Re: merci frumos

Mesajde florin pe 01 Feb 2005, 19:31

claudiu scrie:Da .. da .. uite si cine vrea sa vinda morcovi gradinarului. Multumesc pt aprecieri Florine.

No, no, doara nu te-ai suparat.... ca n-am zis-o din rautate ..... Da daca nu vrei sa iei morcovi, tot niste mladite sa-i altoiesti p-ai tai tot oi vre sa iei ... ?

Lasand gluma la o parte, zi cum aratau proiectilele alea ca m-ai facut curios ... la ce distanta ai tras cu ele ?
Ultima oară modificat de florin pe 02 Feb 2005, 08:01, modificat 1 dată în total.
florin

Mesajde razvy pe 02 Feb 2005, 06:33

Thx Claudiu
razvy

Mesajde cata pe 05 Iul 2005, 15:51

O varianta care am vazut-o pentru tevile cu full chocke, a firmei chedite este:bila plina de calibrul 16 pusa in parasuta de la 12,am incercat si eu si sa stiti ca merge chiar bine,incercati si voi si mai schimbam pareri despre aceasta varianta.
cata

Mesajde florin pe 05 Iul 2005, 19:49

cata scrie:O varianta care am vazut-o pentru tevile cu full chocke, a firmei chedite este:bila plina de calibrul 16 pusa in parasuta de la 12

:lol: parasuta o fi bura pahar ? :lol:

Merge Cata da' reteta din batrani era cu trei posuri de 8mm 'in coada'. Acuma posurile sunt interzise asa ca poti sa pui numai bila si sa calculezi pulberea pt. 32 g sau chiar sa bagi in cartus de 32 g de alice, cum am mai auzit pe aici. Chestia e putin cam fortata pentru ca nimeni nu ne garanteaza ca 'parasuta' se va turti constant pe toata circumferinta bilei, de unde rezulta o lipsa de precizie si constanta a tirului :lol: :wink:
florin

Mesajde cata pe 06 Iul 2005, 13:24

Da intr-adevar Florine la paharul de plastic in care se baga alicele ma refeream si intr-adevar mai au loc si un rand de alice de 3 la rand de 16 pentru cei care dau cu asa ceva.Si apropo de cartuse cu glont pentru teava lisa am vazut o varianta mai veche a firmei S&B in care un "glont",aproximativ un cilindru, de arama este invelit in plastic,dar am vorbit cu cei care au tras cu asa ceva si nu erau asa de multuiti de aceasta varianta.Si eu am primit un cartus cu tub winchester,dar nu pot fi sigur ca este winchester,ca am inteles ca au fost cumparate de la rusi, in care acelasi "glont", cilindru este invelit in plumb de aceasta data.Nu am tras cu acest cartus dar a tras cel care mi l-a dat si mi-a zis ca face o gaura cat toate zilele saptamanii.
Eu sunt mistretar si de-abia astept sa inceapa sezonul!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
cata

Mesajde Marius pe 07 Iul 2005, 13:16

cata scrie: am vazut o varianta mai veche a firmei S&B in care un "glont",aproximativ un cilindru, de arama este invelit in plastic,

Din pacate nu se mai fabrica.
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Vizitator pe 07 Iul 2005, 18:57

Atentie s-ar putea sa fie dum-dum. Am primit si eu un astfel de cartus : era de culoare rosie si plasticul din care era facut tubul era ceva mai subtire si mai moale decat de obicei si fara striatiile in lung pe care le are orice tub. Asa e?

Florin.
Vizitator

Mesajde Marius pe 08 Iul 2005, 15:21

Servus Florine,
Ce intelegi prin dum dum ?
Marius
Veteran

Mesajde florin pe 08 Iul 2005, 15:49

Salutare !

Exploziv, adica. Ca sa vad cum functioneaza am tras cu el in pamant (intr-un mal de rau) si a facut o gaura .... Un iepure de vizuina putea sa doarma lejer acolo.
florin

Mesajde florin pe 08 Iul 2005, 15:55

Pentru Cata :

un proiectil care nu se invarteste pe traiectorie nu va avea niciodata efectul unuia care se invarteste nici ca si precizie (chiar la 50m) si ca si efect omorator (ex: tot felul de inovatii de sclipici pe la firmele care produc cartuse).
florin

Dum-dum

Mesajde Vizitator pe 08 Iul 2005, 22:35

Baieti, de atatia ani am de-a face cu armele dar credeti-ma ca nu am vazut in viata mea un glont exploziv de uz civil. Si nici pentru calibre uzuale. De fapt singurul pe care l-am vazut a fost pentru .50BMG. Numele Dum-dum vine de la localitatea din India unde a fost facut de englezi si a devenit o denumire generica pentru toate proiectilele expansive. M-as mira sa existe asa ceva pentru vanatoare. Daca ati vazut asa ceva povestiti-ne si noua.
Bill
Vizitator

Mesajde florin pe 12 Iul 2005, 12:05

Ai dreptate Bill, nu era de cele care explodeaza inauntru ci are o pastila de cupru conica in varf (cu baza la varful cartusului si varful in interiorul plumbului) care la impact deschide invelisul de plumb care se sparge in mai multe bucati (glontul arata ca un breneke, dar cu striatiile drepte si nu oblice), de aici si gaura mare pe care o face. Am luat legatura cu omul care mi l-a dat, sper sa nu ma 'fenteze' iar.
florin

Mesajde Vizitator pe 02 Sep 2005, 08:12

florin scrie:Scuze pentru intarziere dar am fost plecat. Si eu am o arma care are pe teava stanga full si pentru teava respectiva folosesc bile crestate facute de mine cu ajutorul unei matrite. Nu recomand folosirea breneke-lor din comert la full pentru ca sunt concepute a fi trase din tevi cilindrice sau cel mult 1/4, folosirea lor la socuri mai mari duce la decalibrarea tevii. Majoritatea firmelor de renume ofera pentru arme semiautomate tevi de schimb mai scurte - special pentru tirul cu glont - daca nu ai o asemenea arma si nu ai posibilitatea sa schimbi socurile la arma pe care o ai nu iti recomand sa tragi cu proiectil unic cu arma respectiva.
La armele clasice (juxtapuse,bok-uri) de firma cu socuri mari, teava incepe sa se ingusteze imediat dupa detunator, daca ai o asemenea arma si desfaci un breneke din comert si incerci sa-l introduci in teava o sa vezi ca se blocheaza imediat dupa conul de racordare - tragerea acestuia ducand la solicitarea puternica a tevii. Daca ai o arma de calitate si o folosesti si la vanatul mic este pacat sa o strici.
La arma ta cu soc plin ar trebui sa-ti faci singur proiectilele sau cel putin sa desfaci cele din comert si daca nu ai posibilitatea sa le modifici singur sa rogi pe cineva sa le ia la strung in asa fel in cat sa aiba calibrul socului - 17.3 mm la a mea - in asa fel in cat daca incerci sa-l treci prin teva sa nu treca liber prin soc ci presat.

...salut...tot nu reusesc sa ma loghez....Mihutz ma numesc....si m-ar interesa si pe mine niste cartuse cu bila crestata....cumva si comercializezi?...pentru ca as fii interesat....adresa mea de mail este romulus.mihu@exact.nl
Vizitator

Mesajde florin pe 05 Sep 2005, 13:49

Salut Mihutz ! Am fost plecat o saptamana, de aceea n-am raspuns. Nu vand cartuse, fabricarea lor e un hobby generat in prima faza de proasta calitate a cartuselor de pe piata de prin '94 cand mi-am cumparat arma. Iti trimit poze cu idealul, maine sper, de acasa, ca azi n-am timp. Salut !
florin

Mesajde Mihutz23 pe 09 Sep 2005, 12:36

florin scrie:Salut Mihutz ! Am fost plecat o saptamana, de aceea n-am raspuns. Nu vand cartuse, fabricarea lor e un hobby generat in prima faza de proasta calitate a cartuselor de pe piata de prin '94 cand mi-am cumparat arma. Iti trimit poze cu idealul, maine sper, de acasa, ca azi n-am timp. Salut !

multumesc frumos...am primit pozele.....
Mihutz23
Membru important

Locaţie: Luxembourg

Mesajde bigdaddy pe 22 Aug 2006, 12:03

Am gasit o alicarie in Bucuresti, e pe Petru Maior,din Grivita, aproape de Podul Grand.

Pretul 150 000 /kg sau 100 000/kg cu plumb la schimb

Bila crestata si ideal 10 000 buc.

E cam piparat pretul dar pentru placerea de a face cartuse merita.
bigdaddy
Membru activ

Mesajde adrian vrabie pe 22 Aug 2006, 17:36

cauta la cabelas pt ca ei au un intreg catalog numai pt asa ceva.gasesti orice
adrian vrabie
Membru important

Mesajde valpangica pe 22 Aug 2006, 17:43

bigdaddy scrie:Am gasit o alicarie in Bucuresti, e pe Petru Maior,din Grivita, aproape de Podul Grand.

Pretul 150 000 /kg sau 100 000/kg cu plumb la schimb

Bila crestata si ideal 10 000 buc.

E cam piparat pretul dar pentru placerea de a face cartuse merita.

Da frate si tu un telefon sau o adresa ceva - e interesant ce ne spui ! Stiu de mosul asta careface cartuse , dar niciodata nu l-am localizat !
valpangica
Site Admin

Mesajde radu pe 22 Aug 2006, 17:56

Eu auzisem ca mosul a murit si nu a ramas nimeni sa-i continue munca; facea niste alice si niste idealuri extraordinare. Nimeni nu stia cum le face si nici el nu spunea la nimeni, dar atunci cind am auzit ca a murit , de la aceeasi persoana am aflat ca avea niste masini si niste matrite germane. Oricum, secretul aliajului folosit nu cred ca l-a spus cuiva.
radu
Membru important

Mesajde the_mav pe 22 Aug 2006, 18:59

eu auzisem de ea de acum cativa ani...nu pot spune de cater ori am cautat-o in zona...mi-au iesit okii din cap ..
nu am reusit sa o gasesc...

chiar ca ar fi bune niste detalii de contact (adresa exacta, telefon, etc)
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde amis pe 22 Aug 2006, 20:19

De ce nu ti-ai luat ieri ?
amis
Veteran

Locaţie: Pitesti

Mesajde the_mav pe 22 Aug 2006, 20:36

amis scrie:De ce nu ti-ai luat ieri ?

de capcaun....ca nici nu le-am vazut la tine si am si uitat sa te intreb daca ai...
:? :roll:
acum stiu de unde sa iau :wink:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde valpangica pe 22 Aug 2006, 20:38

@amis

mosul le face suieratoare ! daca faci asa ceva - te pup si vreau si o comanda - ti-o dau pe privat ! :lol: :lol: :lol: :lol:
valpangica
Site Admin

Mesajde bigdaddy pe 22 Aug 2006, 20:51

Tel 0724714293 E de preferat sa telefonati pentru ca omul locuieste in alta parte.
bigdaddy
Membru activ

Mesajde valpangica pe 22 Aug 2006, 20:52

saru'mina !
valpangica
Site Admin

Mesajde amis pe 22 Aug 2006, 20:59

Nu as vrea sa fie interpretat ca si reclama,dar am vazut ca prezinta interes pentru mai multi colegi:eu am la magazin.pulbere,capse,ceva tuburi cu capsa,bure,alice ,capacele,proiectile unice tip ideal,bila crestata,capete de sertizat si alte dracii...alica 6 lei kg
amis
Veteran

Locaţie: Pitesti

Mesajde valpangica pe 22 Aug 2006, 21:03

@amis

lasa ca iti dau pe privat ce vreau eu de la niste suieratoare ! Ce reclama - esti copil ?
valpangica
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arhiva forumului