Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
CAINII VAGABONZIRe: CAINII VAGABONZIDaca s-a dus singur sa ii fie "tarana usoara"
![]() Daca l-am ajutat si noi sa se duca, atunci asta e ![]() Daca l-ati ajutat doar voi cu tehnologia asta moderna de acu.....tot asta e E bine cum vreti voi ![]() ![]() ![]()
Re: CAINII VAGABONZIS-a dus singur. Omul nu era interesat de vanatoare...avea alte probleme.
Nu mai folosim tehnologia in scopul asta. De mult. ![]() Pana la urma n-a sarit calul cu nimic. Pur si simplu avea alte pareri, e o tara libera!
Re: CAINII VAGABONZI
Tot probleme avea si Ion cand vine acasa si, usor rusinat, ii spune tatalui: "Sa stii ca azi m-am casatorit cu Gheorghe!!!" Ta-su, innebunit de durere: "Cu Gheorghe, ba nenorocitule??? Pai asa te-am crescut eu, sa te casatoresti cu negri?????" Ar fi nasol ca nevasta sa-ti vanda armele la pretul la care i-ai spus tu ca le-ai cumparat !!!
Aline stii ce vroiam sa ii fac?! Sa intru si eu pe un forum de ecologie, sa provoc niste discutii cu mult schepsis...., sa il invocam si pe Aztech care ne-ar fi "confiat" faptul ca in ramura cu pricina nu se face nimic.......... si uite asa, ii faceam pe forumistii ecologisti vanatori iar pe Aztech vanat ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: CAINII VAGABONZIDiabolique!
![]() ![]() ![]()
perfecet de acord! nu stiu de ce trebuie sa omoram cainii de pe fondurile de vanatoare cand exista si alte metode de a scapa de ei. spre exemplu, cartuse cu sare (il gonesti de pe fondul respectiv, astfel administratorii de fonduri, s-ar ocupa mai atent de ecestea, sau cu cartuse anestezic, ai doborat cainele il pui in portbagaj si-l duci la primaria cea mai apropiata unde il lasi in curte. azi o datas, maine inca o data si pana la urma se va intampla ceva. este, din punctul meu de vedere, o alternativa mai simpla decat sa ma manjesc pe maini cu sange de prieten, cainele este singurul prieten adevarat al omului. ganditiva doar la faptul ca daca maine un stapan de caine moare, sotia si familia ii poarta amintirea si isi vad de viata mai departe (ceea ce e perfect normal) un caine insa, moare cu dorul de stapan in suflet. eu cand intru in casa, primul care imi sare in brate si nu stie cum sa se bucure mai mult, este cainele meu, care ar muri oricand pt mine fara ezitare. in consecinte, cum sa omor alti caini, chiar daca fac ravagii in fondurile cinegetice? prefer sa-i alung cu o sperietura sora cu moartea, sau de ce nu? sa ajut asociatii gen Lehliu sau sa-i duc la ecarisaj (unde contrar convingerilor, sa stiti ca nu se mai omoara cainii). nu ii opresc pe cei ce vor neaparat sa impuste cainii pe fond, insa nu sunt de acord.
Re: CAINII VAGABONZISpre exemplu, amicul Cybelle, curata fondul de vanatoare (foarte bine face) impuscandu-i (nu-s de acord) dar asta nu inseamna ca nu putem fi prieteni, poate ca intr-o zi voi reusi sa-l convertesc la "religia mea"
![]()
Re: CAINII VAGABONZImai nasol este de cei care pleaca raniti...
![]()
Re: CAINII VAGABONZIda, asa e. astea sunt oricum niste scenarii repetabile la nesfarsit, pt ca nimeni nu va incerca sa menajeze vreodata un caine hoinar. toti vor trage in plin. mai sunt cate unii ce impusca cainii celor ce ies la braconaj. alt lucru care mi se pare mai rau. innoada-l domne pe ala cu bataia, rupe-i mainile si distruge-i echipamentul, dar cu cainele ce ai? ca nu a venit singur acolo. a venit adus de catre stapan si face ce i se cere, urmeaza comenzi. daca te tine, ia-i si cainele si ofera-i o viata mai buna sau lasa-l sa mearga cu stapanul inapoi. dar sunt de acord, pe nenorocitul de braconier, rupe-l.
Re: CAINII VAGABONZIPareri impartite ca deobicei. Si subiectul asta ar trebui supus la vot.
Re: CAINII VAGABONZIDin copilarie am crescut langa caini, imi plac, ii inteleg, ii iubesc si ma iubesc. N-am tras dupa caini multa vreme, chiar daca ieseau in goana. Pana intr-o zi cand o namila de la o stana de pe dealul vecin, plecat impreuna cu alti 6 amici la un mica potcoava pe dealuri, s-a decis ca-i mai bine sa-l tabaceasca pe catelul meu cu care scormoneam dupa ceva fazani. Nu s-a lasat induplecat cu nimic, nici strigate, nici foc in aer si a tabarat pe noi - cainele meu se refugiase intre timp "la picior". N-am avut incotro si l-am impuscat de la vreo 5 m - n-am avut rabdare sa ved daca se razgandeste cumva la 1 m de mine. Cum orice inceput e mai greu, de atunci n-am mai avut asa mari resentimente fata de impuscarea cainilor. Pe masura ce au trecut anii si n-a mai ramas nimic altceva in teren decat caini, n-am incotro si impusc ce gasesc. Cum si legea nostra a devenit foarte clara fata de acest aspect, la fiecare iesire in teren ii impuscam pe cati gasim si putem si la fel procedam si fata de rudele lui salbatice - vulpea si sacalul (doar ca pentru ei trebe sa fie scris pe autorizatie...). Cu tot respectul pentru animalul care este cainele domestic, cainele salbaticit sau numa hoinar pe campuri nu mai are acest statut privilegiat. In mintea mea e echivalentul idioteniei de a cere drepturi (televizor color, PISCINA, etc.) pentru talharul sau violatorul ce zace bine-mersi in puscarie. Odata cu iesirea din categoria sociala, in fata mea si-au pierdut orice drepturi. In ce priveste cainii, dupa intamplarea cu fetita de 6 ani mancata de vie de caini nu foarte departe de orasul nostru, sa fim seriosi, nu mai iert nimic. Si nu numai eu fac asta pe aici. Orice poveste e foarte frumoasa si duioasa pana la o viata de om, mai ales de copil. Are 500 m de la localitate si e fara om alaturi a picat pe loc si pentru asta, in mod special este o carabina alaturi intoteauna. Nu este o politica personala ci a mai multor vanatori de pe aici, unii chiar cu functii prin conducerea filialei. Prea s-au inmultit ei si ne concureaza in mod direct in toate modurile.
Re: CAINII VAGABONZIIn locul tau as fi facut la fel, nu as fi iertat, insa sa nu uitam ca noi daca parasim civilizatia, avem oricand dreptul sa ne intoarcem, ei nu prea pot. eu am trei caini, un pit bull (mascul) care sta cu mine in apartament, un dog argentinian (mascul)care sta la curte si pe care il am pt vanatoare si un maidanez (femela) care de asemenea sta la curte. toti trei isi fac treaba cu sarguinta si nu ma lasa la greu iar cei de la curte, au un spatiu destul de mare (vreo 5000 metri) de pazit si o fac cu prisosinta. pit bull-ul este dresat la scoala de politie sa faca urma, generalul si alte comenzi la semn. dogul provine dintr-o canisa mare cu pretentii si confirma, pit bull-ul provine de la un crescator mediocru si cand era mic primea bataie "ca la Ghinda"
![]()
Re: CAINII VAGABONZIGrig, frumoasa poveste. Problema e insa ca nu avem alternativa. In tari civilizate cainii hoinari sunt dusi in adaposturi, vaccinati si deparazitati si in final adoptati de cineva. Sau - cei cu probleme- euthanasiati. Deci se intampla si la ei, dar altfel. Si nu-i mai arata nimeni cu degetul. Noi nu avem adaposturi nici pentru oameni. Si cum pe fond nu au ce cauta...nu vad alta solutie.
Re: CAINII VAGABONZIAdaposturile de care vorbesti sunt finantate in intregime din donatii. Dar... noi nu putem alega cu gipanul pe camp dupa un amarat de iepure pentru ca avem caini care ii mananca. Daca vanatorii cu gipane si nu numai ar dona fiecare cate o suma, si s-ar mai gasi destui iubitori de animale pentru o asemenea donatie, in mod sigur s-ar pune bazele unor frumose adaposturi pentru caini. Ehe... investim mii de euro in echipamente si vorbim de saracia din tzara, sraca tzara care nu are bani sa ne faca adaposturi pentru caini... din bani publici... pentru ca noi sa ne scoatem caii putere si armele de lux in teren si sa nu mai fie caini care ne mananca iepurii.... si ne justificam placerea de a-i impusca prin diferite pretexte in loc sa fim realisti si in primul rand OAMENI... cam asta ne diferentiaza de EI.. inteligenta si poate... umaintatea care ar trebui sa fie caracteristica omului aceste doua calitati nu ar trebui sa ne lase sa fim barbari... vanatori da, dar nu barbari... solutii sunt destule dar o alegem pe cea mai usoara: un glontz in cap si.. gata... cam asa a facut Stalin si Adolf, asa credeau ei ca rezolva nebunia din capul lor.. si le facea placere cand omorau...
Re: CAINII VAGABONZIstefane..
exagerezi. repet...EXAGEREZI. SI INTRI IN POLEMICI URATE CU ASA VOCABULAR ![]() ![]() ![]() nu compara genocidul unora cu executia unor bieti caini de pe fonduri. si nu cred ca forumul gazduieste "nebuni" ca adolf si ca altii... ![]() respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZI![]() ![]()
Re: CAINII VAGABONZIpolemicile sunt constructive in general.
daca toata lume ar fi deacord cu toata lumea.. unde am ajunge..?? ![]() dar elegant.... dans bebeluselor..dans.. ![]() ![]() ![]() respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIcolegu ssteffan acest subiect va ramane doar o discutie si nimic alceva.
daca eu impuscam pe timpul lu Tovarasu intre cinci si zece caini la sfarsitul saptamanii, le jupuiam pielea si o trimeteam la DCA unde primeam si ceva bani iar cu bonul dovedeam la asociatie ca am scos daunatorii din teren ,crezi tu ca acuma dupa ce unul sau altul a devenit ecologist eu voi dona un leu(vechi) pt caini.?? NU. ......dar voi cumpara un cartus de 20 sau 40.000 lei pt a incarca arma cu stima. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: CAINII VAGABONZIasta este o varianta dar altfel spus dute vara pe camp ajutal pe paznic in control noaptea si te
vei intalni cu acesti caini plecati la vanatoare dupa iepuri . Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: CAINII VAGABONZIeste atat de simplu sa facem ceva in sensul asta, de a elibera fondurile de vanatoare de cainii vagabonzi. suntem 23000 de oameni care intram pe acest site, doar pe acesta, nu si pe "celalalt", sau celalalt, daca am dona fiecare cate 2 lei sau ma rog, cum vreti, 20 000 de lei vechi pe an, echivalentul unei sticle de apa minerala, s-ar strange 460 000 000 de lei. cu banii astia, poti face un adapost din plasa de buzau pt caini si sa-l acoperi cu stuf si te costa cam 80 000 de cusca, astfel faci 5750 de custi pt caini, sau poti cel mai usor sa-i donezi unei asociatii care sa se ocupe de strangerea cainilor de pe fondurile de vanatoare, pur si simplu, le dai telefon, stabilesti datele problemei intr-un contract, vorbesti cu primaria capitalei ca sa ia parte la acest proiect si sa supravegheze cursul lucrarilor, ei deleaga ecarisajul si gata. ai pus bazele unei astfel de activitati. o faci o data si apoi revii daca este necesar, 20 000 de lei vechi pe an, este un mizilic, dar cred ca este mai usor sa ne ascundem dupa un cartus. a propus cineva vreodata AGVPS-ului o astfel de campanie? ei se pot ocupa cel mai usor de ea. dar cum spuneam, probabil ca un cartus este cea mai buna solutie, in plus poate ca provoaca si nitica adrenalina, nu-i asa?
Re: CAINII VAGABONZIba sa dea draq..
![]() usor ..usor... intram in plasa sentimentalismelor. hai sa o lasam asa.. ca poate ne lasam maine poimaine de vanatoare cativa dintre noi... ca ...na.... saracul vanat cat "patimeste" de pe urma vanatorilor.... ![]() ![]() respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIgrig...
baga pe rol asociatia FREE WILD DOGS[ ![]() nu impusc caini pentru adrenalina si cu atat mai mult NICI de foame ![]() ![]() ![]() dar in conditiile de fata doar acest lucru il putem face; daca va exista ceva gen FREE WILD DOGS atunci putem spune ca nu este normal sa se impuste cainii pe fonduri... pana atunci .....BEBELUSELOR DANS...... ![]() ![]() UN MIC EXEMPLU[poate nelalocul lui}: acum vreo 3 saptamani am facut un caine langa o ferma in vita de vie cutreera vita cu capul in jos pe urma... cand ma vazut nu am tras...din prima ;fiind aproape d eferma si orientat catre ea, avea ocazia sa fuga ala ferma. dar din contra a ales sa fuga toto in vita ![]() ![]() A FOST O OPTIUNE PROASTA PENTRU EL ![]() ![]() RESPECT Vand carti de gramatica. E ieftine...
Bai Grig, ai luat-o pe aratura.
Re: CAINII VAGABONZInu Adi, nu cred, este optiunea mea.
SEFU se pare ca ne asemanam mult la idei si la fapte. SI SA NU UIT................ RESPECT Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: CAINII VAGABONZIDaca gasiti un ONG sigur - care nu face ALTCEVA - cu banii, sunt de acord sa ne implicam in asta. Si voi fi primul care va dona bani.
Re: CAINII VAGABONZISi eu sant de acord.
Problema este ca banii donati pot sa ajunga foarte bine si prin unele buzunare adanci, foarte adanci. Si in cazul acesta nu e bine deloc. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: CAINII VAGABONZIdomnilor asociatiile de vanatoare tot ONG uri sunt si au in statut cate ceva despre caini
![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Ar trebui considerat alta specie. Este o salbaticiune.