Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Mai 2025, 21:24

Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari

Brac , vijla, pointer , cocker , spinger , etc - sectiune dedicata .

Moderator: mialxx

Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari

Mesajde BigBoar pe 29 Aug 2013, 15:45

Salutare !Sunt un incepator si am o nedumerire in legatura cu ce rasa de caine sa aleg pentru vanatoare la pasari (si iepure ) ! Locuiesc la zona de campie (jud. olt in apropierea orasului corabia ) ; vanatul abundent este iepurele ( foarte mult si sper sa ramana asa :D ) pe langa acest vanat se mai intalnesc prepelite si fazani ( nu in numar asa de mare ca al iepurilor dar totusi un efectiv bunicel ) ; nu este o zona dificil de parcurs deoarece in mare parte este reprezentata de pamant cultivat cu mult porumb ,grau si legume dar sunt si miristi pamant nelucrat .
Multumesc foarte mult pentru atentia acordata si va doresc toturor o zi buna in continuare !
BigBoar
Nou membru

Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari

Mesajde dan_dumitrescu pe 29 Aug 2013, 15:58

Pt iepure ia un greyhound! :lol: Garantat nu-ti mai trebuie pusca!
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde bogdanel pe 29 Aug 2013, 16:24

Eu zic mai bine un ogar (pe romaneste)! - tot esti in zona cu canisa buna de ogarii :)

brac sau viszla, man!

dan_dumitrescu scrie:Pt iepure ia un greyhound! :lol: Garantat nu-ti mai trebuie pusca!
bogdanel
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde iliealexandruionut pe 29 Aug 2013, 17:36

Salut bigboar!

Frumoasa zona unde locuiesti tu(muuuulti iepuri)si aveti grija sa ramana asa!cat despre caine...ia un pui de brac,din parinti ,,spirt la vanatoare,, ocupa te de el si ai sa fi satisfacut de fiecare data cand il scoti!!!eu am un mascul de 11 luni luat de la un domn din clejani si este MINUNAT!prepelita ,fazan,iepure(la antrenamente) ....ponteaza..aporteaza si asculta de minune,ii place apa si sticle sau rate de curte ..ii plac la nebunie!!!Sper sa alegi cu mare bagare de seama catelul pt ca el te va completa ca banator!!eu astept sezonul de iepure sa vad ce poate cu adevarat!!

catare plina!
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 29 Aug 2013, 21:29

:idea: Copoi dobrogean!
Nu contează dacă-i cu păr scurt, lung sau sârmos. Important îi să fie cu păr! :wink:
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Clujeanul pe 29 Aug 2013, 21:31

... sau cu pene :wink:
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde baned pe 30 Aug 2013, 07:17

Ceva din marea familie de pontatori , dar nici comunitari nu sunt de aruncat in lipsa de bani , totusi trebuie sa aiba minime placeri pt aportare , restul se invata . Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac
Bine ar fi sa provina din cuib care este folosit la vanatoare , prea putin conteaza pedigree-ul daca nu il folosesti si la expozitii . Oricum pedegree-ul nu garanteaza lucrul ci doar provenienta garantata .
baned
Membru activ

Locaţie: Oradea

Mesajde Remo pe 30 Aug 2013, 07:41

" Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac"

Ce intelegi prin mult mai buna? Mult mai scurta?
Remo
Veteran

Mesajde BigBoar pe 30 Aug 2013, 09:20

Multumesc pentru raspunsuri ! In legatura cu ogarii (stiu ca o iau cam off-topic si rog moderatorii sa treaca cu vederea :D ) cele mai bune ''canise'' sunt pe la caracal fix zona din care vin eu .La padurea de la Resca ogarii sunt mai mari decat cei normali deoarece erau si poate inca mai sunt folositi la vanatoarea de caprioare ( apropo oagarii astia sunt buni si la paza deoarece simt oamenii de departe ) . Acum ogarii in zona aceea sunt folositi mai mult la vanatoare de iepuri pentru ca , caprioarele si capriorii s-au retras in padure dar sa stiti ca Resca este paradisul vanatorii la mistret (extrem de multe exemplare si nici un vanator care sa controleze populatia ).
Inca o data multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna tuturor !
BigBoar
Nou membru

Mesajde bogdanel pe 30 Aug 2013, 11:20

BigBoar scrie:Multumesc pentru raspunsuri ! In legatura cu ogarii (stiu ca o iau cam off-topic si rog moderatorii sa treaca cu vederea :D ) cele mai bune ''canise'' sunt pe la caracal fix zona din care vin eu .La padurea de la Resca ogarii sunt mai mari decat cei normali deoarece erau si poate inca mai sunt folositi la vanatoarea de caprioare ( apropo oagarii astia sunt buni si la paza deoarece simt oamenii de departe ) . Acum ogarii in zona aceea sunt folositi mai mult la vanatoare de iepuri pentru ca , caprioarele si capriorii s-au retras in padure dar sa stiti ca Resca este paradisul vanatorii la mistret (extrem de multe exemplare si nici un vanator care sa controleze populatia ).
Inca o data multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna tuturor !

Salut,
Cine are in administrare padurea Resca? ... "nici un vanator care sa controleze populatia"!!! fugi mai de aici :), posibil sa fie 20% din 100% a vanatorilor sa nu agreeze vanatul mare si vanatoarea la vanat cu par.

cius
bogdanel
Membru important

Mesajde BigBoar pe 30 Aug 2013, 11:47

Din cate stu eu in Resca nu exista vanatori sunt multi padurari dar ei nu vaneaza se multumesc cu ce le iese din afacerea cu lemne . Poate vin vanatori din alte parti dar repet din cate stiu nu sunt vanatori in comuna Resca !
BigBoar
Nou membru

Mesajde alinboboc pe 30 Aug 2013, 16:14

Resca daca nu ma insel, se afla sub administrarea AVPS Bradul.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde iliealexandruionut pe 30 Aug 2013, 18:54

pai bine mai baieti stim ce si cum si in ce fel si nu impuscam si noi cca multi ogari?!?! asociatiile din zona,paznicii de vanatoare ..padurari ce mama dracu fac??!?!?auzi..s au retras in padure..vaneaza doar iepuri...pai hai sa i lasam sa i faca de cap....lege lege is tocmeala...
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde baned pe 30 Aug 2013, 22:54

Remo scrie:" Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac"

nu scurt la 35 metri maxim , aport si gasire a vanatului pierdut si ranit , nu rupe randul , nu grebleaza mai mult de 25 in stanga 25 dreapta , nu fuge aiurea dupa vanat , nu rupe vanatul in nici un fel .Toate lea facut foarte curat
baned
Membru activ

Mesajde liviur pe 31 Aug 2013, 09:43

baned scrie:
Remo scrie:" Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac"

nu scurt la 35 metri maxim , aport si gasire a vanatului pierdut si ranit , nu rupe randul , nu grebleaza mai mult de 25 in stanga 25 dreapta , nu fuge aiurea dupa vanat , nu rupe vanatul in nici un fel .Toate lea facut foarte curat

Cred ca n-ai vazut la lucru un pontator in mintile lui. Cred ca l-ai comparat cu pontatori slabi, nescosi in teren.daca era cum spui tu aveam maidanezi la vanatoare si nu pontatori adevarati. Este adevarat insa ca pedigree-ul conteaza mai putin, mai important e antrenamentul.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde baned pe 01 Sep 2013, 17:54

liviur scrie:
baned scrie:

Cred ca n-ai vazut la lucru un pontator in mintile lui. Cred ca l-ai comparat cu pontatori slabi, nescosi in teren.daca era cum spui tu aveam maidanezi la vanatoare si nu pontatori adevarati. Este adevarat insa ca pedigree-ul conteaza mai putin, mai important e antrenamentul.

Am vazut si una si-a alta ,oricat de scump ar fi un pedigree nu valoreaza nimic fara proba de lucru cel putin pt mine
baned
Membru activ

Mesajde liviur pe 01 Sep 2013, 19:09

Tu ai citit ce am scris ??? :wink:
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde Remo pe 02 Sep 2013, 15:46

"nu scurt la 35 metri maxim , aport si gasire a vanatului pierdut si ranit , nu rupe randul , nu grebleaza mai mult de 25 in stanga 25 dreapta , nu fuge aiurea dupa vanat , nu rupe vanatul in nici un fel "
Mi se pare ca ai descris un excelent scotocitor. De ceva vreme ma intreb de ce vanatorii insista sa-si ia pontatori dar asteapta de la ei sa faca, in principal, munca de scotocitor. Pentru cine merge cel mai mult la vanatori colective, unde vanatorii se misca concentirc sau pe un front determinat, catre un stand, calitatile pontatorului sunt mai putin importante, ba pot fi chiar considerate dezavantaje. Daca vrei sa vezi pontator in elementul lui iti trebuie spatiu si vant din fata - dupa mine, cel mai fain spectacol la vanatoarea de pasari.
Remo
Veteran

Mesajde Sabin pe 31 Ian 2014, 17:01

Salut,

Poate nu este locul potrivit, dar intreb:
Credeti ca rezista un pointer afara, in cotet, la iernile friguroase (-15) ?
Intentionez sa imi iau unul si sa il invat afara. Oare ar fi bine ?

Multumesc !
tel.0784500800 ; 12/‘70 ; 308win ;
Sabin
Nou membru

Mesajde dragos74 pe 31 Ian 2014, 21:41

cam cate grade sunt azi afara..???
mi-am uitat pointerul in cotet.... :shock: :lol:

sunt destul de frigurosi, dar cu un cotet plin de paie si izolat cu polistiren ,trece iarna...chiar si pe aia de acum 2 ani cand au fost -24 grade ,iar al meu avea aprox 6 luni :)
trebuie in sa hranit bine si ...bagat in seama :!:
dragos74
Membru important

Înapoi la Pontatori si scotocitori