Multumesc foarte mult pentru atentia acordata si va doresc toturor o zi buna in continuare !
Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariModerator: mialxx
20 mesaje • Pagina 1 din 1
Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariSalutare !Sunt un incepator si am o nedumerire in legatura cu ce rasa de caine sa aleg pentru vanatoare la pasari (si iepure ) ! Locuiesc la zona de campie (jud. olt in apropierea orasului corabia ) ; vanatul abundent este iepurele ( foarte mult si sper sa ramana asa
![]() Multumesc foarte mult pentru atentia acordata si va doresc toturor o zi buna in continuare !
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariPt iepure ia un greyhound!
![]() Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariEu zic mai bine un ogar (pe romaneste)! - tot esti in zona cu canisa buna de ogarii
![]() brac sau viszla, man!
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariSalut bigboar!
Frumoasa zona unde locuiesti tu(muuuulti iepuri)si aveti grija sa ramana asa!cat despre caine...ia un pui de brac,din parinti ,,spirt la vanatoare,, ocupa te de el si ai sa fi satisfacut de fiecare data cand il scoti!!!eu am un mascul de 11 luni luat de la un domn din clejani si este MINUNAT!prepelita ,fazan,iepure(la antrenamente) ....ponteaza..aporteaza si asculta de minune,ii place apa si sticle sau rate de curte ..ii plac la nebunie!!!Sper sa alegi cu mare bagare de seama catelul pt ca el te va completa ca banator!!eu astept sezonul de iepure sa vad ce poate cu adevarat!! catare plina! citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari![]() Nu contează dacă-i cu păr scurt, lung sau sârmos. Important îi să fie cu păr! ![]()
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari... sau cu pene
![]()
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariCeva din marea familie de pontatori , dar nici comunitari nu sunt de aruncat in lipsa de bani , totusi trebuie sa aiba minime placeri pt aportare , restul se invata . Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac
Bine ar fi sa provina din cuib care este folosit la vanatoare , prea putin conteaza pedigree-ul daca nu il folosesti si la expozitii . Oricum pedegree-ul nu garanteaza lucrul ci doar provenienta garantata .
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari" Am vazut comunitari la vanatoare care aporteaza si are cheta mult mai buna decat a unui brac"
Ce intelegi prin mult mai buna? Mult mai scurta?
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariMultumesc pentru raspunsuri ! In legatura cu ogarii (stiu ca o iau cam off-topic si rog moderatorii sa treaca cu vederea
![]() Inca o data multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna tuturor !
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari
Salut, Cine are in administrare padurea Resca? ... "nici un vanator care sa controleze populatia"!!! fugi mai de aici ![]() cius
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariDin cate stu eu in Resca nu exista vanatori sunt multi padurari dar ei nu vaneaza se multumesc cu ce le iese din afacerea cu lemne . Poate vin vanatori din alte parti dar repet din cate stiu nu sunt vanatori in comuna Resca !
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariResca daca nu ma insel, se afla sub administrarea AVPS Bradul.
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasaripai bine mai baieti stim ce si cum si in ce fel si nu impuscam si noi cca multi ogari?!?! asociatiile din zona,paznicii de vanatoare ..padurari ce mama dracu fac??!?!?auzi..s au retras in padure..vaneaza doar iepuri...pai hai sa i lasam sa i faca de cap....lege lege is tocmeala...
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
nu scurt la 35 metri maxim , aport si gasire a vanatului pierdut si ranit , nu rupe randul , nu grebleaza mai mult de 25 in stanga 25 dreapta , nu fuge aiurea dupa vanat , nu rupe vanatul in nici un fel .Toate lea facut foarte curat
Cred ca n-ai vazut la lucru un pontator in mintile lui. Cred ca l-ai comparat cu pontatori slabi, nescosi in teren.daca era cum spui tu aveam maidanezi la vanatoare si nu pontatori adevarati. Este adevarat insa ca pedigree-ul conteaza mai putin, mai important e antrenamentul. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Am vazut si una si-a alta ,oricat de scump ar fi un pedigree nu valoreaza nimic fara proba de lucru cel putin pt mine
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariTu ai citit ce am scris ???
![]() Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasari"nu scurt la 35 metri maxim , aport si gasire a vanatului pierdut si ranit , nu rupe randul , nu grebleaza mai mult de 25 in stanga 25 dreapta , nu fuge aiurea dupa vanat , nu rupe vanatul in nici un fel "
Mi se pare ca ai descris un excelent scotocitor. De ceva vreme ma intreb de ce vanatorii insista sa-si ia pontatori dar asteapta de la ei sa faca, in principal, munca de scotocitor. Pentru cine merge cel mai mult la vanatori colective, unde vanatorii se misca concentirc sau pe un front determinat, catre un stand, calitatile pontatorului sunt mai putin importante, ba pot fi chiar considerate dezavantaje. Daca vrei sa vezi pontator in elementul lui iti trebuie spatiu si vant din fata - dupa mine, cel mai fain spectacol la vanatoarea de pasari.
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasariSalut,
Poate nu este locul potrivit, dar intreb: Credeti ca rezista un pointer afara, in cotet, la iernile friguroase (-15) ? Intentionez sa imi iau unul si sa il invat afara. Oare ar fi bine ? Multumesc ! tel.0784500800 ; 12/‘70 ; 308win ;
Re: Sfat pentru primul caine de vinatoare la pasaricam cate grade sunt azi afara..???
mi-am uitat pointerul in cotet.... ![]() ![]() sunt destul de frigurosi, dar cu un cotet plin de paie si izolat cu polistiren ,trece iarna...chiar si pe aia de acum 2 ani cand au fost -24 grade ,iar al meu avea aprox 6 luni ![]() trebuie in sa hranit bine si ...bagat in seama ![]()
20 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Pontatori si scotocitori Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori |
Publicitate
|