Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 30 Iul 2026, 22:32
|
|
|
Brac , vijla, pointer , cocker , spinger , etc - sectiune dedicata .
Moderator: mialxx
de raduka pe 30 Iul 2026, 10:59
Salutari! Sunt nou vanator de vreo 3 ani predominat la iepure si fazan dar si prepelita. Sunt din jud Buzau Am cumprat o femela de brac german cu pedigree de 2,4 ani acum vreo 2 luni care este foarte nerabdatoare la vazul pasarilor de orice fel Aporteaza de pe teren si din apa, cu toate ca nu vanez la rata momentan Asculta comanda Aici Am invatat-o eu sezi, si un pic asteapta, comenzi pe care nu le stia. Cum sa fac sa devina mai linistita? La bolul cu mancare deja stie sa trebuie sa stea in sezi ca sa-l primeasca si sa astepte putin. Pare ca avem progres. Pe camp usos uros face cheta la fluier intoarce. La pana in curte nu are rabdare si ataca! dar pare ca incepe usor sa aiba un pic de rabdare. Sunt sanse sa progreseze. Ce recomandari aveti? Multumesc!
-
raduka
-
de popaliviu pe 30 Iul 2026, 13:56
Salutare, vezi că forumul are niște reguli! Spune mai întâi câteva cuvinte despre tine, cine ești, de unde vii. Cățeaua ta are 2.4 ani adică 2 ani și 4 luni? Dacă da de ce ai luat-o așa mare și nu ai luat cățel? Cred că era mai ușor să dresezi un pui, cățeaua ta deja a atins maturitatea și e mai greu acum.
12, 16, 9mm, .223, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
de raduka pe 30 Iul 2026, 14:12
Salut din nou, Sunt din zona Buzau, cum spuneam sunt si vanator de vreo 3 ani, imi plac binenteles iesirile in natura, am aproape 50 ani, lucrez in domeniul medical. Am avut o catea inainte , tot Brac German primita la 3 luni care in aprilie a murit intepenindu-se in spatele unei casute de unelte. Am decis sa iau un caine mai mare si am luat acesta catea matura dar foarte jucausa. Nu se sperie de alte animale, de oameni sau masini, e sociabila. Stiam ca o sa fie mai greu cu dresajul. A fost si in calduri cand am luat0o vreo 10 zile. Ea nu se sperie de arma, aporteaza bine, ma asculta , e atenta la mine cu toate ca o am de 2 luni si un pic , iesim pe teren fara sa ie pb. Vine la chemare. dar parca nu cauta cum trebuie si trece peste vanat. Posibil ca e prea entuziasmata. nas cred ca are. gaseste aportul in curte pe intuneric..e de la Ozren Badza din Serbia, a fost soasa si la vanatoare inante, a avut 2 proprietari in Romania inantea mea. Cred ca a fost vanduta tocmai ca are acest defect de a trece peste vanat.
-
raduka
-
de Sly_Fox pe 30 Iul 2026, 16:17
De recomandat este ca vânătorul să cumpere pui, nu animal matur, astfel încât să formeze viitorul câine de vânătoare pe stilul lui . Dar acum pasul a fost făcut. În primul rând trebuie să ai tu răbdare astfel încât să lucrezi mult cu câinele tău. Tactica pașilor mărunți. Sunt șanse să o dai pe brazdă, cum se spune. Așa cum spuneam și la alt topic, pedigree-ul este fracție la picior de lemn, maculatură. Educația câinelui primează, lucrul în teren încă de când este puiandru.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Clujeanul pe 30 Iul 2026, 19:08
Pare situatie de incepator vanator cu caine cu instinct bun. Care ii veriga slaba? Daca are cheta naturala mai lunga, poate chiar asa si tre sa fie. Daca raspunde la apel, care ii cea ma importanta comanda, ce anume mai vrei? Pune sa munceasca si daca nu fuge aiurea, ai caine.
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de raduka pe 30 Iul 2026, 21:46
O sa o scot si pe fondul de vânătoare zilele astea ca au treierat grâul și-o sa vad cum evaluează. Nu e graba. In cartea lui Lecca spune ca nu e mult mai greu sa dresezi un caine matur ci trebuie răbdare.
-
raduka
-
Înapoi la Pontatori si scotocitori
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: raduka şi 6 vizitatori