Macar semnati aici! (Daca va lasa constiinta !
| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Legitima aparare cu arma de vanatoareModerator: liviur Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoarePetitia a mai fost postata si de Val.
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoare@ Cristi
Semnat si ....constiinta na determina sa ma alatur si altor forme de determinare a autoritatilor legislative in a lua in considerare dreptul meu la siguranta personala si a familiei mele, mai ales pe proprietatea mea. The Old Man and the dog
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareAstazi la stirile PRO TV ,am vazut ce inseamna dreptul de proprietate in USA.Mai multi indivizi au intrat intr-o locuinta cu intentia de a fura, nestiind ca proprietarul se afla in casa.Proprietarul a inceput sa traga ca la razboi,probabil cu o carabina semiautomata,hotii n-au mai nimerit usa au iesit care si pe unde au putut,unul din hoti fiind impuscat la brat.Totul a fost filmat de camerele de vedere ce supravegheau proprietatea.
Politia asteapta acum ca ranitul sa se prezinte la spital pentru ingrijiri pentru a pune mana pe el si apoi pe ceilalti infractori.cred ca la fel ar trebui sa se intample si la noi referitor la dreptul de proprietate.Sa vedeti ce s-ar reduce si la noi infractionalitatea!
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoare
Abia astept... 8 x 68 e tata lor ...
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareSuperdecenta petitie. Mai simplu si mai la obiect nici ca se putea.
Pacat insa ca se vor aduna doar vreo 10 semnaturi si gata. Si 10 milioane daca se aduna si tot degeaba. Or mai vedea romanii arme cand m-oi intoarce eu in Romania. Tin minte ca inainte sa plec se strangeau imitatiile alea de AK-47 de la vanatori. Stiti voi ce spun aici. Deci dupa ce s-au comercializat, s-au vandut catre populatie, iar apoi le vroiau inapoi moka. Ce marsavie tipic bolsevica. Pai cum sa imi ceri tu mie arma pe care eu am dat bani ? Si ce? Credeti ca nu le-au luat ? Si inca cum. Cu sutele. Erau lazi intregi la Politia Capitalei. Oamenii le dadeau inapoi de buna voie. Umilinta penitenta la noi este congenitala. Cum este la bracul german instinctul de vanatoare. Tineti minte la ce va spune unchiu : nu va mai dati armele din mana pentru ca s-a emis nu stiu ce lege. Nu va mai lasati pacaliti de vandutii care se prostitueaza pe cativa mardei cu orice venetic caruia ii zornaie buzunarele. Puneti mana si citit cartile de istorie si invatati din greselile strabunicilor nostri. Cand ti s-a luat arma este ca si cum te-ar trimite legat la maini in cusca leilor. Si nu cadeti iarasi in aceeasi capcana; ma refer la cartile de istorie. 75% din istoria pe care orice om care are minim 35 de ani a invatat-o in scoala este FALSA. Istorie nascocita de scribi si gramatici fara patrie. Cititi istoria adevarat a acestui neam si veti vedea ca ori de cate ori am predat armele sau am inclinat capul s-au intamplat nenorociri ireparabile. Si este adevarat : "capul plecat sabia nu-l taie". Foarte adevarata sintagma (nascocita fireste de alti farisei), dar stiti de ce ? Pentru ca in momentul cand te-ai aplecat sa lasi capul in jos, ti-ai ridicat curul. Adica l-ai scos la bataie. Si ce se intampla cu un cap plecat si un cur inaltat nu cred ca mai are rost sa explic ca ne stim cu totii istoria(chiar si in istoria falsa este explicita urmarea capului plecat si curul expus) "Never, never, never give up" (Winston Churchill) Va pupa unchiu'
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoarePana la urma vocea interioara se varidica mai sus decat orice opresiune politica, armata, economica sau de oricare fel posibil. Trebuie doar sa stam uniti si exact ce e scris mai sus: Sa invatam din istoria reala si nu din manuale
Sa nu uitam ca nici romanii sau alte imperii nu au rezistat mii de ani cum isi inchipuiau ei. Iar pentru restul omenirii docile si indoctrinate "sa-i lasi sa moara/ caci moartea e menirea lor" PS Semnat ! Never say never
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareAm semnat si eu si am trimis si la altii sa semneze.
Sunt intru totul de acord cu petitia. Ben
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareE buna treaba cu capul plecat,dar prea plecat il pisa ciinii
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Ce intrebare mai e si asta Cum sa fie sanatosi;daca erau, faceau si ei ceva util Sunt comentarii care sustin ca trebuie extinsa legitima aparare si ziua si cica se va mai discuta pana la definitivare. Oricum e un pas inainte.Macar noaptea poti sa-l alicesti si dupa aia sa te spali pa maini. Mai avem pana sa impuscam fara pedeapsa pe cine ne intra in ograda, indiferent de ora.
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareAha, deci alesii in loc sa constientizeze ce este legitima aparare si doar sa o treaca intr-un articol de lege, ei o DEFINESC, o creeaza. Ca si cum legitima aparare s-a nascut odata cu mintile lor seci. Ma intreb dupa ce o definesc frumusel, nu o dau si pe la alte popoare, sa invete si netotii astia de capitalisti cum e cu legitima aparare? Deci hotul e noaptea hot si ziua cinstit. Asa ca daca il prind in curte la mine il leg de gard si astept sa se insereze! Ca indienii care nu atacau pana nu rasarea soarele
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareAlte comentarii in presa
http://www.gandul.info/actualitatea/vic ... 27;4082524 The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareSa asteptam formularea finala...
Totusi, sunt curios cum se va defini termenul de noapte si de zi. Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareDeci daca am inteles corect in finalul articolului se precizeaza ca s-a adoptat si un amendament care regleaza si eventualele atacuri "la lumina". Daca este asa atunci este un pas important si bine gandit.
Acum ar mai ramane de stabilit daca se poate folosi legal arma "de vanatoare" pentru respingerea atacului.
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareSi mai este ceva la fel de important,zic eu:proportionalitatea legitimei aparari.
De ce trebuie sa caut repede o bata daca hotul are bata cand eu am in dotare arma?
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoarefrate aghiuta..
ai inteles total gresit.. daca hotul are o bata si tu o arma de vinatoare incarcata>>> atunci scoti cartusele[neaparat] si folosesti arma pe post de bata; prinzi arma cu mainile stranse de tevi si dai in stanga si in dreapta ca la baseball.. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareasta ca nu cumva sa fie atac disproportionat si sa ne bage draq astia la 'bulau' nevinovati.
respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
E buna ideea Dar pentru simplificare cred ca cel mai bine este sa vopsim geamurile negru mat;in felul asta la tine in casa e noapte mereu si nu te mai opreste nimerica sa-l alicesi pe pizmashul bunurilor tale Saaaau, daca vine banditul ziua si tu-l mierlesti,chemi politia cand se insereaza si sa le zici ca tocmai ce te-a sculat din somn nemernicul?
Asta nu cred ca se va intampla vreodata pentru ca: 1)In lege spune clar ca arma de vanatoare se foloseste doar la VANATOARE(ar putea fi folosita doar arma desemnata pentru autoaparare in cazul colectionarilor de arme) 2)Ar fi si greu sa dea acest drept pentru ca marea majoritate a oamenilor nu detin arme(din pacate!) si s-ar crea discriminare. Bine ar fi sa ni se permita tuturor, cei fara cazier si sanatosi la cap,sa detinem arme cu teava scurta pentru autoaparare.Si sa se extinda posibilitatea folosirii si in cazul cand il surprinzi pe ticalos la furat in masina sau casa.Dar asta e o alta poveste....Vrabia malai viseaza... Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Aici te contrazic un pic.Prin Legea 152/2008 se fac modificari la legea armelor si se aduc niste adaugiri: Lege nr. 152/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor Art. I Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 583 din 30 iunie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 2. La articolul 39 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins: "(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), armele de vanatoare pot fi folosite si in caz de legitima aparare, stare de necesitate ori caz fortuit, in conditiile legii." Asa ca discriminarea deja s-a facut. E deschis sezonul la hoti
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareNu pot decat sa aplaud aceasta "discriminare"...Vorba ta s-a deschis sezonu'...
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Si ce-i mai important este ca nu se inchide niciodata Totusi nu m-as pra bucura sa am de-a face cu astfel de "vanat", oricat de tentanta este vanatoarea la "please-no"
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareSe spune undeva despre calibrul minim si lungimea minima a tubului care poate fi folosita la hoti?
Dam drumul la un topic, cu sondajul de rigoare: calibru de combatere la hoti?
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareSuna tragi-comic ce vb noi aici, iar un laic ar putea intelege ca suntem o sleahta de mercenari care abia asteptam sa ne calce un strain batatura.
De fapt sunt discutii pertinent indreptatite in situatia in care suntem detinatori de arme. Mai bine ar fi sa nu va calce nelegiuitii niciodata si sa nu fiti niciodata nevoiti sa apasati tragaciul cand la capatul tevii se afla un biped. Dar stiti cum e : "never say never". Asa cum spunea Vegetius : "Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum." (daca vrei sa traiesti in pace, pregateste-te de razboi) Va pupa Unchiu
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareMai tragic si deloc comic mi se pare imbarligatura legislativa care nu permite cetateanului de rand sa posede o arma cu glont pentru autoaparare.Tot tragic mi se pare hatisul de "reguli" pe care trebuie sa le respecti ca sa-ti aperi viata si proprietatea chiar daca detii legal o arma.
Tragic este ca prin aceste legi strambe se incalca pana si constitutia,dupa cum chiar si unii politisti de buna credita recunosc. Comic este ca hotilor nici nu le pasa dupa cum nu le pasa nici celor care fac aceste legi pentru ca ei au voie sa aiba arma cu glont. De fapt asta este comic sau tot tragic? P.S. Laicii nu cred ca au ce comenta negativ, pentru ca toti de aici suntem laici Daca am fi monahi am "trage" cu cadelnita si aghiasma
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareMa intreb,ce a-r face un politzist in cazul in care a-r intra un infractor peste el in casa?
- foloseshte armamentul din dotare i-l impusca pe infractor ca a fost in legitima aparare ,nefiind in timpul serviciului sau i-l lasa sa-i faca felu? -daca foloseshte armamentul din dotare ,de ce nu l-am folosi si noi care a-m fi in aceeashi situatzie cu el? E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareIata inca un motiv ce vine impotriva celor ce nu sunt de-acord cu folosirea armelor de foc pentru legitima aparare.
http://www.banateanul.ro/galerie/ultima ... 87510#foto E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|