Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Oct 2025, 20:53

Vanatori, la arme!-petitie

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatori, la arme!-petitie

Mesajde radu pe 22 Mar 2009, 12:57

In general evit sa intervin in astfel de discutii. Nu am prea multe de spus, nu am calitatile necesare si nici pretentia de a deveni formator de opinie, dar in ultimul timp am vazut ca se pleaca tot mai des de la premise gresite si se ajunge inevitabil la concluzii eronate. "Despicare firului in patru", in dorinta de a arata cit de penibili sint politistii , face sa pierdem din vedere esenta informatiei. Pe scurt : intr-unul din cazuri , femeia detinea fara forme legale si fara respectarea celor mai elementare conditii de asigurare o arma de vinatoare perfect functionala si cu certitudine si ceva munitie. Treceti dincolo de baba si ginditi-va ca arma ajungea in posesia unui infractor venit sa jefuiasca sau sa o violeze, care o si folosea impotriva civililor ( ca politistii in aceste cazuri sint "pierderi colaterale", oricind se poate acoperii pierderea cu unul din miile care asteapta la poarta, cu buzunarele ticsite cu j'demii de euro) . Cu siguranta in acel moment politia era de vina fiindca nu a descoperit prin metode specifice ca o baba a decis sa pastreze in amintire sotului nu "tunul" acestuia ( dupa modelul Terente INML) ci arma de vinatoare . In ultimul caz prezentat situatia este si mai clara : un individ detinea ilegal doua arme de mina letale. In cazul babei care folosea un pistol cu CO2 sa traga in pasari prin gradina - trecind dincolo de ilegalitatea deturnarii folosirii armei - daca vecin fiindu-i , o alica ratacita trasa la zbor intr-una din "expeditiile cinegetice" v-ar scoate un ochi, v-ar consola faptul ca n-a vrut sa va raneasca? Ar avea politistii vreo circumstanta atenuanta ca nu au fost capabili sa prevada si sa previna incidentul? Sint toti cei mentionati mai sus cu ceva mai buni decit interlopii la care se descopera arme detinute ilegal ( unele cu gaze sau bile de cauciuc)? Pentru mine raspunsul este NU. Sint vinator din 1989. Niciodata, dar niciodata, nu am desconsiderat siguranta mea sau a tuturor celorlalti cind a fost vorba de folosirea , pastrarea sau asigurarea armelor. Am considerat intotdeauna dreptul legal de a detine o arma letala o mare responsabilitate de a nu afecta prin actiune sau neglijenta pe oricine si nu accept ca cineva , indiferent de context, sa constituie o exceptie.
Domnilor Moose_Master, Cristi ,cite arme, indiferent de categoria in care se incadreaza, detineti ilegal? Sint sigur ca niciuna. In acest caz, de ce incurajati prin minimalizarea si aruncarea in derizoriu a gravitatii infractiunii , detinere ilegala de arme. Constient sau nu,calitatile si bagajul de cunostinte exibate prin activitatea pe acest forum sau altele , v-au transformat in piloni ai comunitatii forumistice, in formatori de opinie. In aceasta calitate ,aveti obligatia morala - va convine sau nu - fata de colegii forumisti ( tineti minte ca este un forum deschis ), de a le jalona calea de urmat pentru a se putea bucura de privilegiile detinerii unei arme. Brainstormingul intr-un domeniu atit de specializat ,cu un ridicat potential criminogen este benefic si-si dovedeste utilitatea in comunitati profesioniste, inchise, ai caror membrii au trecut etapa decantarii discernerii.Acolo se justifica prozelitismul. Aici, epigonii sint redundanti si nocivi.
Este strict parerea mea.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
radu
Membru important

Mesajde George08 pe 22 Mar 2009, 15:00

Parerea mea referitoare la subiect este ca Unchiu' si cu Cristi scot doar in evidenta penibilitatea unor stiri, de care de multe ori statul politienesc se prevaleaza pentru a controla in continuare cu o mana de fier problema detinerii de arme. Babutze inarmate, vechituri de pistoale, intr-adevar in Romania situatia actuala este foarte periculoasa, mai ceva ca in Irak. Musai trebuie innasprita legislatia! Sincer sa fiu, in Bucuresti mi-e mult mai frica de nebunii de la volan decat de nebunii cu pistoale cu bile de cauciuc... Pentru ca nebunii de la volan produc anual mii de victime in timp ce nebunii cu arme doar cateva zeci sau nici atat. E ca diferenta intre mersul cu masina si zburatul cu avionul. Pentru multi este infricosator sa se afle la 10.000 metri si prefera sa strabata Europa la volan. Statistic vorbind insa, e mult mai sigur cu aeroplanul. La fel privesc, personal, si problema armelor. Pare nesigur ca vecinii tai sa aiba arme in casa, te gandesti la o mie si una de situatii in care ar putea sa-ti ameninte viata sau sanatatea, voit sau involuntar. In realitate insa, e mai periculoasa o toxinfectie alimentara de la salamul vechi de la alimentara decat arma vecinului. Repet, parerea mea, pe care insa pot sa o sustin cu date ... :)
George08
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristi pe 22 Mar 2009, 17:36

radu scrie:In general evit sa intervin in astfel de discutii. Nu am prea multe de spus, nu am calitatile necesare si nici pretentia de a deveni formator de opinie, dar in ultimul timp am vazut ca se pleaca tot mai des de la premise gresite si se ajunge inevitabil la concluzii eronate. "Despicare firului in patru", in dorinta de a arata cit de penibili sint politistii , face sa pierdem din vedere esenta informatiei. Pe scurt : intr-unul din cazuri , femeia detinea fara forme legale si fara respectarea celor mai elementare conditii de asigurare o arma de vinatoare perfect functionala si cu certitudine si ceva munitie. Treceti dincolo de baba si ginditi-va ca arma ajungea in posesia unui infractor venit sa jefuiasca sau sa o violeze, care o si folosea impotriva civililor ( ca politistii in aceste cazuri sint "pierderi colaterale", oricind se poate acoperii pierderea cu unul din miile care asteapta la poarta, cu buzunarele ticsite cu j'demii de euro) . Cu siguranta in acel moment politia era de vina fiindca nu a descoperit prin metode specifice ca o baba a decis sa pastreze in amintire sotului nu "tunul" acestuia ( dupa modelul Terente INML) ci arma de vinatoare . In ultimul caz prezentat situatia este si mai clara : un individ detinea ilegal doua arme de mina letale. In cazul babei care folosea un pistol cu CO2 sa traga in pasari prin gradina - trecind dincolo de ilegalitatea deturnarii folosirii armei - daca vecin fiindu-i , o alica ratacita trasa la zbor intr-una din "expeditiile cinegetice" v-ar scoate un ochi, v-ar consola faptul ca n-a vrut sa va raneasca? Ar avea politistii vreo circumstanta atenuanta ca nu au fost capabili sa prevada si sa previna incidentul? Sint toti cei mentionati mai sus cu ceva mai buni decit interlopii la care se descopera arme detinute ilegal ( unele cu gaze sau bile de cauciuc)? Pentru mine raspunsul este NU. Sint vinator din 1989. Niciodata, dar niciodata, nu am desconsiderat siguranta mea sau a tuturor celorlalti cind a fost vorba de folosirea , pastrarea sau asigurarea armelor. Am considerat intotdeauna dreptul legal de a detine o arma letala o mare responsabilitate de a nu afecta prin actiune sau neglijenta pe oricine si nu accept ca cineva , indiferent de context, sa constituie o exceptie.
Domnilor Moose_Master, Cristi ,cite arme, indiferent de categoria in care se incadreaza, detineti ilegal? Sint sigur ca niciuna. In acest caz, de ce incurajati prin minimalizarea si aruncarea in derizoriu a gravitatii infractiunii , detinere ilegala de arme. Constient sau nu,calitatile si bagajul de cunostinte exibate prin activitatea pe acest forum sau altele , v-au transformat in piloni ai comunitatii forumistice, in formatori de opinie. In aceasta calitate ,aveti obligatia morala - va convine sau nu - fata de colegii forumisti ( tineti minte ca este un forum deschis ), de a le jalona calea de urmat pentru a se putea bucura de privilegiile detinerii unei arme. Brainstormingul intr-un domeniu atit de specializat ,cu un ridicat potential criminogen este benefic si-si dovedeste utilitatea in comunitati profesioniste, inchise, ai caror membrii au trecut etapa decantarii discernerii.Acolo se justifica prozelitismul. Aici, epigonii sint redundanti si nocivi.
Este strict parerea mea.

Draga @radu, in primul rand trebuie sa intelegi ca nu sunt formator de opinie. Presa este formatorul de opinie!
Si acele informatii nu ajung acolo de la @radu sau de la @Cristi, ci de la ...politistii care sunt insarcinati cu relatia cu presa! Si hai sa ne intrebam un pic din ce cauza parvin in presa acest gen de informatii! Ori acei politisti tin cu tot dinadinsul sa pice in penibil, ori incearca prin orice mijloace sa creeze o isterie antiarme pentru a atinge scopul fatis declarat de restrictionare totala a detinerii si folosirii armelor de catre civili, ori aceasta e pur si simplu oglinda activitatii lor!
Referitor la cele argumentate de tine , admir si aprob logica ta pana la un punct.. acel DACA!
Daca baba ar fi pierdut pusca si infractorul facea crima? Daca cineva ti-ar fi scos ochiul cu AC-ul?Merg tot pe logica ta si spun: Daca hotul iti fura pusca detinuta legal si incuiata in lada si comite crima ? Daca detinatorul legal de AC trage imprudent in ochiul tau? E politia de vina? Eu zic NU! E de vina cel care apasa pe tragaci. Si sa plateasca pentru asta. Dar , in acelasi timp, nu sunt de acord ca in baza acestui DACA sa mi se restrictioneze continuu drepturile legale.
Vad ca cele semnalate de mine din presa au fost luate de unii politisti(probabil) ca o incercare de a lovi in acesta institutie.Departe de mine acest gand, dar mi-as dori ca aceasta institutie sa aiba cat mai multi lucratori deschisi la minte si la nou, eliberati de mentalitatile invechite ale unor sefi (dar care mai au probabil putere si influenta)...Totusi , perceptia publica referitoare la institutie , mai ales dupa cazurile de coruptie in masa ale permiselor de conducere, nu are deloc un trend pozitiv.
Arme detinute ilegal nu am , pentru ca POT sa le detin legal. Totusi, ca o parere personala, simpla detinere a unei relicve istorice ( o "arma" cu incarcare pe la gura tevii, care nici in vremurile ei bune n-ar intra in atentia unui Gorbunov sau Passaris), ar trebui privita ca un act civic de prezervare a patrimoniului national, nu ca pe o infractiune pasibila de minim 3 ani de puscarie. Acesta e si motivul pentru care armele cu incarcare pe la gura tevii sunt in detinere libera in toate tarile civilizate( inclusiv Bulgaria :D )!
Dvs . spuneti ca intre babute si interlopii cu arme detinute ilegal nu este nici o diferenta! Oare? Cred totusi ca pentru ele mai importante erau gainile din curte si hipertensiunea, nu casele de schimb si bancile din Brasov si Cluj! Parerea mea! :D

Brainstormingul intr-un domeniu atit de specializat ,cu un ridicat potential criminogen este benefic si-si dovedeste utilitatea in comunitati profesioniste, inchise, ai caror membrii au trecut etapa decantarii discernerii.Acolo se justifica prozelitismul. Aici, epigonii sint redundanti si nocivi.
Aici nu va inteleg pe deplin. Sa fie armele un subiect atit de periculos incat sa nu poata fi discutat in public? De unde vine si impotriva cui apare potentialul criminogen?Sau informatia in sine este periculos sa fie cunoscuta?
Totusi , sa mai facem si un pic de bascalie, ca devenim prea seriosi! :D
http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/History_of_Romania
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 22 Mar 2009, 19:14

Radu,

Vreau sa (iti) precizez la inceput ca accentul pus de tine pe termenii "formatori de opinie" sau "piloni ai activitatii forumistice" sunt notiuni predate numai scoli prin care trec agentii de informatii, diverse functii apartinatoare ministerelor de informatii interne cat si externe si intr-o mica masura politistii(pana nu demult militieni). Eu nu am trecut prin niciuna dintre aceste scoli si nici nu mi-au fost predate in nici o institutie de invatamant prin care cu mandrie am trecut. Nu intentionez si nici macar nu ma gandesc la a deveni ceea ce tu cu siguranta in glas imi spui ca sunt. Eu m-am inscris pe acest forum si postez ca oricare alt forumist. Iar faptul ca tu ma pui undeva in "frunte" ma deranjeaza. Imi iei in mod deliberat posibilitatea de a ma exprima liber si a-mi autocenzura posturile ca vezi Doamne sunt formator de opinie si nu pot sa arat celorlalti decat "ceea ce trebuie" ca de ...asa procedeaza orice formator de opinie.
Eu sunt un individ banal care a decis sa nu mai traiasca in Romania si care are opiniile lui personale bazate pe o indelunga si tumultoasa experienta de viata traita atat in Romania cat si in afara granitelor acesteia. Am trait in Romania fara a incalca legile acelei tari si am plecat cu cazierul judiciar imaculat(il am si acum intr-un seif in banca pentru orice eventualitate)
Asa ca te rog respectuos sa nu mai faci afirmatii care ma privesc, bazate pe pe presupuneri. Vad ca esti la curent cu notiuni speciale. Ma mir ca inca nu ai invatat ca "do not make assumptions". Deci NU TE MAI BAZA PE PRESUPUNERI. Presupunerea este o teza ipotetica. Adica s-ar putea sau nu s-ar putea intampla. Sau este posibil. Sau cred ca. Sau daca. Sau poate. etc etc etc
Bazeaza-ti afirmatiile pe fapte. O fapta este o actiune trecuta. Fiind trecuta poate fi verificata si discutata.
Cine a decis ca sunt formator de nu stiu ce? Este scris undeva ? Sunt macar moderator al vreunei sectiuni a forumului ? In afara ta, mai exista vreun forumist cu aceeasi parere ? Nici proprietarul forumului daca erai si tot nu puteai sa decizi ce sunt sau ce nu sunt eu. Lider de opinie presupune o pozitie in cadrul comunitatii in care sa zicem ca as fi asa ceva. Singura mea pozitie este de membru ordinar al acestui forum.

Si acum sa trec la problematica postului tau. Faptul ca cineva detine o arma ilegal este pedepsibil in orice tara a lumii. Fara discutie. Insa puzderia de babute cu arme m-a dus cu gandul la toti lasii pe care i-am cunoscut in viata mea si care neputiinciosi in a-si rezolva problemele personale refulau lovindu-si nevestele, copii, parintii si eventual copii si femei neajutorate pe strada. Exact asa sunt si actiunile politiei. Nu sunt in stare sa prinda nici un criminal si nici un folositor ilegal de arma, insa descopera in lant femei care abia supravietuiesc si carora li s-a gasit arma de vanatoare a sotului decedat. Ce spun eu acum nu este presupunere, ci fapt.
Hai sa-ti explic eu cum stau lucrurile si sa fac un pic de lumina in "bezna" acestor cazuri.
In tara in care traiesc acum, in urma cu 30 de ani permisul de conducere ti-l cumparai de la magazinul general din comunitatea in care traiai. Deci il cumparai ca pe un bilet la 6 din 49. Dupa introducerea permiselor din plastic care expira odata la 5 ani, politia aici si-a dat seama ca cei foarte batrani habar nu au de schimbarea permisului odata la 5 ani(pentru ca permisele inainte nu se schimbau niciodata). Deci conform apucaturilor barbare, antisociale si complet partinitoare ale politiei romane, respectivii batrani trebuiau lasati linistiti pana intrau sub incidenta legilor si deci erau pasibili de amenzi grase si de dosare penale, apoi erau calcati rand pe rand in razii cu nume militare de succes gen "codri de arama", "viforul" etc. Ziarele erau platite si scriau (ca de obicei) la comanda articole cu iz de "victorie dupa victorie a politiei romane" si populatia mai primea inca o mana de praf in ochi pentru o perioada de vreme.
Ei bine aici nu s-a procedat asa. Politia a trimis celor care aveau respectivele permise acasa de cateva ori (sa fie siguri ca batranii primesc mesajul) instiintari cum ca permisele trebuie schimbate si usor usor li s-au preschimbat permisele pe cheltuiala politiei (ca doar oamenii nu erau obligati sa isi plateasca un permis pe care ei il obtinusera in alte conditii). Nici o amenda, nici un dosar penal si nici un articol in ziar despre vigilenta politiei.
Inca una ca nu ma pot abtine. Pe vremea cand permisele de conducere se cumparau ca pe un pachet de tigari, oamenii aveau dreptul sa detina orice tip de arma si chiar sa o poarte asupra lor. Dupa ce controlul armelor a devenit mai restrictiv si armele au inceput sa fie incadrate in diferite categorii, oamenii s-au trezit ca detineau arme prohibite sau pentru care nu aveau permis. Conform practicilor romanesti, acei oameni trebuiau arestati, dosar penal, eventual niscai puscarie si ceva medalii catorva politisti. Ei bine Radule, nu s-a intamplat asa ceva. Respectivii isi detin armele si acum si culmea este ca se duc la poligon si le si folosesc. Mitraliere din razboi, pistoale cu aspect amuzant, insa prohibite si tot felul de armament vechi. Aici politia nu poate sa confiste armele cuiva pe motivul ca "s-a schimbat legea", pentru ca in instanta pierde procesul si este buna de plata. Aici guvernul nu poate da legi prin care sa iti confiste lucruri pe care tu le detinuse-si legal pana in momentul emiterii legii. Asa ceva se poate numai in Coreea de Nord, Cuba, China, Botswana, Sudan, etc ....si Romania.
Asa ca politia a creat modalitati prin care urmasii celor care au detinut fel de fel de arme care acum sunt prohibite, sa poata sa ramana in posesia lor. Inca odata: fara dosare penale, fara circ si fara lauri. Imi amintesc in Romania(dupa 89) de povestea imitatiilor de AK-47 vandute in magazine apoi confiscate ca asa a vrut muschii lor. Radule, retine taica: procedura respectiva ar fi fost pedepsita aspru in orice tribunal din orice tara civilizata. Tin minte ca mi-era atat de scarba de ce se intampla (si eu nu eram implicat pentru ca nu aveam asa ceva) si nimeni nu putea face nimic.
Inca ceva: aici, cand un detinator de arma (indiferent de tip) moare, intr-o perioada de timp, familia va primi o instiintare de la politie cu posibilitatile pe care urmasii decedatului le au pentru a rezolva respectiva problema. Inca odata: fara amenzi, dosare penale si trambite victorioase. Oare este chiar atat de greu de procedat la fel si in Romania ?

Deci Radule, cum pacatele mele sa am mila de politia romana si sa nu le scot in evidenta latura machiavelica pentru procedura de lucru bolsevica, cand tot ce ma inconjoara aici este gandit sa vina in ajutorul meu ? Cum sa nu ma deranjeze ca in tara in care am trait cea mai mare parte a vietii mele, legile sunt impotriva cetatea nului de rand si sunt menite sa-l prinda cu ajutorul vreunei chichite intr-o situatie fara iesire. Cum sa nu ma deranjeze practicile gestapoviste care se practica in tara a carei limba o vorbesc si care ma fac sa-mi fie rusine sa spun ca sunt roman. Ieri la poligon m-a intrebat unul (fara intentia de a ma jigni) daca in timpul comunismului din Romania locuiam in lagare de concentrare .... Apoi mi-a spus ca prietena lui (romanca) i-a spus ca la ora actuala in Romania "les gitanes" sunt cei mai "cool" si mai dadea animalu si exemple.
Deci cum e Radule povestea privita din punctul meu de vedere ? Mai sunt lider de opinie sau doar un cetatean ordinar satul de abuzurile politiei si politicienilor ? Deschide subiectul "profesionalismul politiei romane" cu orice om de pe strada si ai sa vezi ca (ca si mine) toti vor fi lideri de opinie. Faptul ca nu ma gudur si nu lingusesc pe nimeni ti se pare suspect ? Faptul ca vorbesc pe sleau ti se pare iesit din comun ? Ei bine daca da, incearca sa sa te obisnuiesti cu ideea ca nu dau socoteala nimanui si nici nu cer permisiunea cand vreau sa-mi exprim liber o idee.
Ideile mele sunt bazate pe fapte si realitati pe cand afirmatiile tale sunt doar presupuneri bazate pe necunoasterea faptelor in totatalitatea lor redundanta.

Si ca un paradox, tin sa-ti spun ca am o deosebita stima pentru uniforma. Respect cu sfintenie armata (cea Romana) si respect fara echivoc politia (canadiana si americana) pentru faptele si impartialitatea de care dau dovada ori de cate ori isi face datoria. Trag cu ei ori de cate ori ma nimeresc acasa cand ei au trageri si ii consider net superiori mie pentru meseria pe care o au. Pentru ca (stiu ca pentru Romania este straniu) acesti oameni sunt gata sa isi dea viata pentru ca eu sa dorm linistit noaptea.

Eu nu am ceva cu politia. Eu am ceva cu modul in care este condusa politia romana si cu modul in care aceasta isi desfasoara activitatea.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde radu pe 23 Mar 2009, 22:34

Imi pare rau ca am fost inteles gresit si ca ambii ati tratat postul meu ca un atac la persoana. Probabil, ca in dorinta mea de a epata folosind un limbaj elevat , pe care evident nu-l stapinesc daca nu am reusit sa ma fac inteles, am pierdut din vedere ce am vrut sa scriu initial. Asa se intimpla cind incerci sa-ti depasesti conditia. Cu riscul de a ma repeta, pornim tot mai des de la premise gresite si ajungem inevitabil la concluzii eronate. In primul rind nu am avut intentia sa ma erijez in aparator al politistilor, ci am folosit situatia generata doar ca punct de plecare in a dezvolta subiectul, si daca am decis sa revin asupra sa a fost pentru a ma asigura ca sensul postarii anterioare nu va ramine in memoria colectiva drept o tentativa de reabilitare a politiei, asa cum se pare ca a fost inteleasa. Pe scurt,daca „dezbracam” faptele expuse, de politisti, de babe, de mosi neajutorati, de urmari reale sau ipotetice , ramine concret, pentru fiecare din cazuri, infractiunea de detinere ilegala de arme si munitii . Si strict din acest punct de vedere am aratat ca in opinia mea, ca detinator legal de arme, nu este nici o diferenta intre persoanele mentionate si oricare interlop care detine ilegal o arma. Ne place sau nu, in tara asta amarita in care ne petrecem viata de buna voie si nesiliti de nimeni, necunoasterea legii nu inlatura caracterul penal al faptei. Ce am vrut sa subliniez in postarea anterioara este faptul ca asociind bascalia unei infractiuni grave, in anumite constiinte se poate inocula ideea ca nu este chiar atit de grav daca detii ilegal o arma, chiar si numai in spirit de fronda impotriva unui sistem abuziv, opresiv si nedrept ( si cind am subliniat faptul ca este un forum deschis, m-am referit la faptul ca poate fi accesat si de puberi rebeli care au polutii nocturne visindu-se cine stie ce luptatori din Counter Strike); iar daca zeflemeaua este asociata unor persoane recunoscute cu o solida cultura a armelor influenta este evident cu atit mai mare. Nu stiu unde se invata sau se regaseste expresia „formator de opinie”,nu am folosit-o nici imperativ , nici pentru a sugera o responsabilizare fortata, autocenzura , „tamiierea”,sau mai stiu eu ce, dar cind tot mai multi membrii ai comunitatii forumistice intreaba sau solicita solutii la diverse probleme incepind postarea cu @ Cristi, @ Moose_Masta , cred ca expresia caracterizeaza fidel statutul persoanei in colectiv.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
radu
Membru important

Mesajde Cristi pe 24 Mar 2009, 21:17

Peste cateva ore este 25 martie, data in care sarbatorim Ziua Politiei! Tuturor politistilor, forumisti sau nu, le urez un La multi ani din Inima!
http://www.youtube.com/watch?v=NKr9v7m0Q1c
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 25 Mar 2009, 01:01

Stau de cateva ore si-mi pun ochii picior peste picior citind ce s-a scris aici.
Cu ce m-am ales?
Cu (re)intelegerea ca traiesc intr-o tara cu regim dictatorial,o tara in care clasa dominanta isi face legi in apararea ei,in care cetateanul de rand este considerat nu om liber si protejabil prin lege ci posibil infractor sau rebel cu intentii de fronda,care trebuie surprins inainte de a putea face rau celor din clica conducatoare.
Mentalitatea comunista,imbecila,sclavizanta nu a disparut din mentalul conducatorilor,fie ei politicieni,legiuitori sau aplicatori de lege si nici nu se vrea sa dispara;ea apara pe cei ce o propovaduiesc,acorda acestora privilegii nemeritate.
M-am mai ales si cu (re)intelegerea ca loby-ul facut de interlopi are greutate in decizia legislativa,altfel nu se explica de ce legiuitorul ii apara, restrictionand armele cu glont populatiei civile,tinte potentiale ale infractorilor.Ma intreb daca nu cumva exista un mixaj intre interlopi si legiuitori sau aplictori de lege(a se observa ca nu folosesc termenul "politisti").
M-am mai ales si cu (re)intelegerea ca in ochii unora legea trebuie aplicata strict in litera ei,continutul spiritual fiind total ignorat.
Ca sa devin un pic mai explicit si mai vulgar,as exemplifica:presupunand ca este o lege care sa-ti reglementeze portul de p..a si c..ie in vederea prevenirii violului(nu m-ar mira sa apara si asa ceva in Romania) si toti cei purtatori "fara permis" sunt infractori, hai sa-i bagam pe toti la puscarie pentru ca sunt posibili violatori,netinand seama de varsta lor,28 sau 82 ani;se consemneaza doar fapta nu si posibilitatea sau probabilitatea infractionala.
M-am mai ales si cu (re)intelegerea faptului ca si cand se doreste o schimbare in binele cetateanului,forurile legiuitoare sunt ezitante si nesigure.A se vedea noua gaselnita cu legea legitimei aparari doar noaptea si doar la tine in batatura sau casa,in loc sa se taie in carne vie si sa se spuna clar si negru pe alb ca cetateanul are dreptul la autoaparare cu arma cu glont indiferent de loc,ora sau alte considerente loco-oraro-meteo-regionale.
M-am ales si cu (re)intelegerea ca societatea civila este privita ca un fel de apendice nefolositor si,daca se poate,inlaturabil.Dialogul cu autoritatea se desfasoara ceva la modul "cainii latra,ursul isi vede de drum".Democratia (dictatura poporului) este vorba goala,termenul fiind utilizat doar in sloganuri si diverse campanii electorale.In loc legile sa fie facute tinandu-se seama de vocea din aghora ea este dictata si impusa de sus, de oameni care parca traiesc in universuri paralele sau lumi virtuale in care ei sunt papusarii.
Incerc sa-mi stavilesc pornirea de a mai scrie ceva legat de subiect, nu de alta dar s-ar putea sa ies din pagina, la cate ar mai fi de spus.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Bill pe 26 Mar 2009, 14:55

Acum ca radu e la mijloc as dori sa lovesc si eu. Ghinion.
In primul rand nu sunt de acord cu gravitatea infractiunii de care se face vinovata batrana. Legea nu inseamna numai alb si negru. In drept sunt folosite niste notiuni care se numesc litera si spiritul legii, notiuni care nu intotdeauna se confunda. Ba mai mult, litera legii are ca scop atingerea spiritului legii. In cazul batranei orice avocat (trebuie sa castige si ei o paine) o poate scoate. Putem vorbi aici de detinerea ilegala de arme? Cine este proprietarul armelor? Cum a ajuns batrana sa le detina? A fost vre-un transfer de proprietate? Dupa decesul batranului acestea au facut subiectul unei actiuni succesorale? Sau le-a sustras batrana?
Pe de alta parte, exista intr-adevar un principiu care spune ca necunoasterea legii nu te exonereaza de responsabilitate. Din aceasta inteleg ca eu ca persoana trebuie sa stiu care sunt prevederile legale pentru, sa zicem, depozitarea deseurilor nucleare sau prevederile legii referitor la aviatie, sau la exploatarea resurselor din platforma continentala a marii, etc .... Asa sa fie? Oricine poate sa-si dea seama, chiar si un politist de buna credinta ca un asemenea lucru nu este posibil. Chiar daca exista prevederea cu necunoasterea, nu sunt obligat sa stiu toate legile din tara. Chiar si avocatii sunt specializati pe un anumit domeniu. Adica daca conduc un autoturism, sunt obligat sa cunosc codul rutier. Daca construiesc o casa sunt obligat sa cunosc legislatia in domeniu iar daca sunt vanator sa cunosc legea vanatorii. Adica sa cunosc legislatia in domeniul in care activez.
Dar in cazul asta baba nu era vanatorita, nu detinea arme, nu folosea arme, etc. Asa ca de ce ar fi obligata ea sa cunoasca legea 195?
Un politist inteligent si normal s-ar fi dus la ea si ar fi zis : Mamaie, ce-ai facut matale cu armele lu mosu dupa ce s-a prapadit?
- Ce sa fac maica? Sunt acolo in lada aia bata-le Dumnezeu.
- Pai Mamaie, matale stii ca trebuie sa le predai in termen de ......... s.a.m.d.
Problema era rezolvata amiabil. Dar in cazul acesta era cu un dosar rezolvat mai putin la activitatea organului, iar acestea conteaza la evaluarea activitatii si calificativul de la sfarsitul anului. Si aici conteaza cate.
Sau un alt caz: La un punct de frontiera, in tara au intrat doi tipi cu masina. In buzunarul de plastic de la portiera, tov politist de frontierea vede trei cartuse de vanatoare pe care oamenii le uitasera acolo cu o zi inainte cand fusesera la vanatoare, ca la ei in tara erau vanatori. Si gata dosarul penal. Sigur ca pana la urma au primit un NUP, dar toate cercetarile premergatoare, dosarul, prezentarea in instanta si alte alea s-au facut pe banii mei si ai tai si ai altora. Si asta numai pentru un dosar in plus, ca alt motiv nu vad. Care a fost logica la treaba asta?.
Iar chestia cu DACA este o chestie care ma face sa vomit. Tin minte pe vremea lui Ceausescu, un coleg de armata a pierdut un cartus pe care l-am cautat patru zile pentru ca C.I. stul a argumentat ca DACA CARTUSUL ALA ESTE FOLOSIT LA ASASINAREA TOVARASULUI?
Si DACA armele erau gasite la un interlop, atunci era alta treaba. Oare nu se gandeste nimeni la gradul de pericolul social pe care il reprezinta persoanele in cauza? Pe dracu' , civil = potential infractor
La cat ii duce mintea ma mir ca baba este cercetata in stare de libertate. Si asta am povestit-o fara sa folosesc un limbaj elevat.
Bill
Membru important

Locaţie: Oradea

Mesajde val pangica pe 26 Mar 2009, 20:13

@bill

am vrut si eu sa scriu mai demult urmatoarea intrebare legata de doamna in varsta care a pastrat arma decedatului ei sot . Un politist competent dintr-un sat de 1000 suflete - stie foarte bine cine este detinator de arme de vanatoare - nu cred ca sunt mai mult de 20 -30 vanatori in sat . Cind moare un cetatean se anunta , vrei nu vrei politia , ca sa-l radieze din Evidenta populatiei , plus ca satul e mic si pesemne seful de post a fost si el la parastas ( asa se face la sat , samd )
Tablagiul ala cu capul mare care a facut dosar penal doamnei in varsta , trebuia , intr-un stat civilizat , sa faca o vizita la domiciliu , dupa 4-5 zile de la inmormintare prin care sa isi exprime condoleantele fata de pierderea suferita de comunitate si sa ii aduca la cunostinta doamnei ce obligatii are fata de armele ramase acasa .
Asa cred ca se fac lucrurile intr-un stat civilizat ! La noi ...........Si se mai intreaba de ce ii injura lumea ...... daca a-si fi seful Politiei din Romania , in primul rind l-as penaliza pe berbecul asta pe politist si dupa aceea mi-as cere scuze femeii .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Donbazil pe 28 Mar 2009, 19:48

Sal'tare!
Acum pe Realitatea T.V. se da emisiunea ADEVAR SAU PROVOCARE, exact cu acest subiect.
Parerile sunt impartite...
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
Donbazil
Membru important

Locaţie: Faget / Timis

Mesajde Cristi pe 28 Mar 2009, 20:19

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde bogdanm pe 28 Mar 2009, 21:30

Marinescu iar minte si manipuleaza, fostu' ministru iar a aratat ca habar nu are de realitate, politaiu' prezent pe platou a venit fara lectia facuta.
O nota buna de data aceasta moderatoarei emisiunii.

Parerea mea,
Bogdan
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde grigguti pe 30 Mar 2009, 17:46

Domnilor, va supun atentiei o noua petitie cu privire la imprumutul ce urmeaza sa-l contractam de la BM.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p67703048.html
grigguti
Veteran

Mesajde aghiuta pe 30 Mar 2009, 18:57

grigguti scrie:Domnilor, va supun atentiei o noua petitie cu privire la imprumutul ce urmeaza sa-l contractam de la BM.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p67703048.html

Nu stiu in ce masura mai are relevanta aceasta petitie din moment ce deja s-a inchieiat acordul.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Cristi pe 30 Mar 2009, 21:19

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde timexim pe 30 Mar 2009, 22:51

Ce militieni idioti ! Bine ca la manelistii aia burtoshi si la kokalarii jmekeri nu la face nimeni dosar penal pentru armele din dotare ! Poarta macetele legate la brau cu lantz de haur !... Vai de natia romana, ne conduc tziganii...
Baga , Cybelle !
Mareshale, pliz cam bec ! Vrem sapun... :D
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 30 Mar 2009, 22:59

timexim scrie:Ce militieni idioti ! Bine ca la manelistii aia burtoshi si la kokalarii jmekeri nu la face nimeni dosar penal pentru armele din dotare ! Poarta macetele legate la brau cu lantz de haur !... Vai de natia romana, ne conduc tziganii...
Baga , Cybelle !

Daca intra vreo rapitoare p-aici, nu te vad bine! :lol: :lol:
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde ssteffan pe 30 Mar 2009, 23:01

VANATORU77 scrie:
timexim scrie:Ce militieni idioti ! Bine ca la manelistii aia burtoshi si la kokalarii jmekeri nu la face nimeni dosar penal pentru armele din dotare ! Poarta macetele legate la brau cu lantz de haur !... Vai de natia romana, ne conduc tziganii...
Baga , Cybelle !

la cat de constiinciosi sunt baietii la combatere, nu vad bine rapitoarea...
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde VANATORU77 pe 30 Mar 2009, 23:08

ssteffan scrie:
VANATORU77 scrie:
Baga , Cybelle !

la cat de constiinciosi sunt baietii la combatere, nu vad bine rapitoarea...

Pe ei.....pe ei.....pe ei pe mama lor..... :lol: :lol: sau pe ele? :lol: :lol:
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde Donbazil pe 30 Mar 2009, 23:53

Sal'tare!
Cu scuzele de rigoare, da' domnii nu "este" militieni... Domnii , "este" politisti...
Pe vremea militienilor, era putin mai altfel... Eram sectorist, iar de asta nu mi-e rusine si in fata mea cocalarii si smecherii nu prea cracneau... Sa nu creada cineva ca nu am fost amenintat ( inclusiv cu Kilu de sute) da' asta este... Erau alte vremuri... Vanatorii din Calea Girocului ( Timisoara) poate mai tin minte... Serviciul era servici, corectitudinea era corectitudine, iar problemele sesizate erau rezolvate.
Atunci aveam frica de un singur partid... Acum... Nu-i invidiez pe cei ce lucreaza inca la Interne... Nu stiu nici ei de unde mai bate vantu'...
Atunci tiganul saluta cu " sa traiti sefu'" si pe sergentu' major, acuma nu se mai uita macar la colonei ( comisari-sefi), discuta numai cu parlamentarii...
Ofi bine? O fi rau? Raspundeti voi, eu ma abtin... Da am totusi o nedumerire: De ce naiba l-am mai omorat pe ala, daca o ducem tot mai rau????
Sal'tare! Numa' bine si rau la nime' !
Donbazil - Faget . ( Un bosorog fost.......si care nu se rusineaza de ce-a facut in viata...)
Donbazil
Membru important

Locaţie: Faget / Timis

Mesajde Ursus2006 pe 31 Mar 2009, 18:16

VREM SAPUN ! Era scris cam mic mai sus. 8) :D
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde Cristi pe 07 Apr 2009, 13:37

Adrian S scrie:
Cristi scrie:Politia vigilenta ne apara ! Cine nu are dosar penal, e suspect! :oops:
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... vanatoare/

Pana la urma Cristi eu inteleg ca ai o problema personala cu Politia.
Da acu', lamureste-ma si pe mine, in cazul de fata, cine a procedat incorect ca eu chiar nu ma prind? :wink: Politia ca a aplicat legea, legiuitorul pentru ca a facut-o proasta (pe lege) sau batrana care avea obligatia sa cunoasca prevederile legale :wink: ?

Deci pana la urma politia si-a dat seama ca era aiurea cu drumul,aplicand legi imbecile, pe care le-a scris si le-a sustinut vehement in 2004! :D Acum lamureste-ma tu pe mine cine a procedat corect? :D :D

http://www.impactreal.ro/200903152309/E ... litia.html
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Adrian S pe 08 Apr 2009, 11:26

@Cristi: Alte argumente in sustinerea demersului tau, cu exceptia articolelor din presa in care excelezi si cele expuse anterior, mai reusesti sa gasesti?
Avand in vedere ca s-a deturnat sensul discutiei propun schimbarea denumirii topicului in "Legi proaste, Conducatori imbecili, Politie incompetenta" sau "Activitatea politiei reflectata de catre mass media".
Adrian S
Veteran

Mesajde Cristi pe 08 Apr 2009, 15:24

Adrian S scrie:@Cristi: Alte argumente in sustinerea demersului tau, cu exceptia articolelor din presa in care excelezi si cele expuse anterior, mai reusesti sa gasesti?
Avand in vedere ca s-a deturnat sensul discutiei propun schimbarea denumirii topicului in "Legi proaste, Conducatori imbecili, Politie incompetenta" sau "Activitatea politiei reflectata de catre mass media".

Argumente am, dar din varii motive, nu ti le pot spune decat personal, cu bateriile de la telefoane scoase! :D
In rest, ai perfecta dreptate, suntem off topic, petitia a primit raspuns oficial, asa ca o las balta.... :cry: :wink:
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 24 Apr 2009, 15:24

Se zice ca: dl. Marinescu a fost mutat in locul d-lui Tutilescu, iar locul dansului a fost luat de dl.Isac
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 11 Iun 2009, 15:25

Modificarile facute de politie la legea 295 s-au materializat intr-un document care e in posesia serviciilor AEST. Va rog daca aveti cunostinta unde poate fi gasit in forma electronica(linkul), sa-l postati pentru a-l putea dezbate si noi, cei asupra carora produce efecte.
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde violiv pe 11 Iun 2009, 15:29

Chiar ieri, impreuna cu un coleg, am ridicat o autorizatie de cumparare arma de la Biroul din Ct - nicio vorba despre vreo modificare si ne-ar fi spus sigur daca avea ceva noutati....
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Cristi pe 11 Iun 2009, 16:12

violiv scrie:Chiar ieri, impreuna cu un coleg, am ridicat o autorizatie de cumparare arma de la Biroul din Ct - nicio vorba despre vreo modificare si ne-ar fi spus sigur daca avea ceva noutati....

Documentul exista, ei trebuie sa trimita sugestiile lor de imbunatatire pana pe 19 iunie.
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 13 Iun 2009, 12:08

Dintre noutatile din proiect: arcurile , arbaletele si armele industriale ies din lege. Pistoalele cu gaze lacrimogene vor fi supuse autorizarii. Nu stiu inca nimic de modificarile privind armele de vanatoare.
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 16 Iul 2009, 12:01

Ursus2006 scrie:VREM SAPUN ! Era scris cam mic mai sus. 8) :D

emotionant Ursus....http://www.youtube.com/watch?v=3c0Egc2I ... re=related
semneaza scms Flutur fost elev militian...imi este profunda rusine de colegii mei marlani care confunda lupta cu infractorii cu lupta cu statistica...si-i scuip in fata pe cei care determina asta....adica mai marii manageri si cei care i-au promovat....
ma mandresc mai mult ca sunt nepot de legionar veteran de razboi si detinut politic decat ca sunt ofiter superior de politie in ultimile cincinale democratice :oops:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale