Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Iun 2026, 14:54

Crapi

Pescuitul la crap in balti sau pe Dunare

Moderatori: mialxx, popaliviu

Re: Crapi

Mesajde Moose_Master pe 11 Apr 2009, 14:56

Dar balauri !?! Existau balauri in garla ?
Moose_Master
Veteran

Mesajde amis pe 16 Apr 2009, 08:39

Frumoase exemplare. :(
amis
Veteran

Locaţie: Pitesti

Mesajde Moose_Master pe 14 Mai 2009, 19:57

Uiite ca a venit si timpul crapului pe aceste meleaguri. Alaltaieri dupa ora 17.00 am declansat jihadul. Pe la ora 21.00 mi-a trecut, asa ca am plecat acasa. Am continuat a doua zi de pe la 8.00 pana pe la 16.00.
Intradevar a fost un jihad scurt anul asta, dar m-am bucurat ca am iesit pentru prima data pe acest an.
Am scos la saltea 11 bucati cu o greutate totala de 132 kg. Am scapat alte 4 bucati (bineanteles ca o sa spun ca aia erau cei mai mari, de fapt cred ca erau uriasi).
Oricum a fost de vis. A fost una dintre cele mai solicitante balauriade din ultimii ani.

Io am iesit acum pentru prima data in acest an si Val a fost deja la concurs acum o luna. Nu prea e corect, dar n-o sa comentez.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 19 Mai 2009, 13:47

Fara poze nu credem nimic.. :D :wink: Mai ales de la vanatorii-pescari.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde val pangica pe 19 Mai 2009, 21:30

Vineri ma duc cu niste amici pe Hobaia . Sa vezi macel .... :lol: :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Moose_Master pe 20 Mai 2009, 03:02

Sa fiu cinstit nici eu nu as crede un vanator si pescar pe deasupra (ar fi culmea sa-l crezi).
Asa ca trebuie sa dovedesc. Si ar fi si pacat de asa frumuseti sa nu se bucure si altii de imaginea lor.
Nu am reusit sa fac multe poze pentru ca eram singur si am uitat trepiedul acasa. De fapt am facut poze si singur , dar unele fara cap, iar altele fara coada. O sa dau spre vizionare doar pe cele care au iesit cat de cat decente.

unul mai bididiu (dar care puncteaza)
Imagine

altul care a intrat pana sa apuc sa-mi beau cafeaua de dimineata
Imagine

asta a fost unul dintr-o rafala de 4 bucati in 30 de minute
Imagine

dedicatie speciala pentru Val
Imagine

si sa ne intelegem; asa s-a terminat cu fiecare piesa care a iesit la saltea(ca sa nu avem discutii)
Imagine

Imagine

Imagine

Va pupa Unchiu

P.S. Fir intins Val si te rog sa postezi rezultatele iesirii la Hobaia.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ghinda pe 20 Mai 2009, 07:38

A dracului tehnica asta! Ce se poate face avand pc si program de mistofilot poze! :lol:
Felicitari si la cat mai multi Moby Dick!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde val pangica pe 20 Mai 2009, 07:54

Felicitari Niki ! Frumoase bestii .... :lol: :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde yoghi pe 20 Mai 2009, 21:40

ce facusi colegu
i-ai dat drumul ?

sau era a lui vecinu si cat el s-a dus la masina tu...... :mrgreen:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Moose_Master pe 20 Mai 2009, 21:57

Ghinda te pupa unchiu', da io nu gugumanesc poze sau fapte taica. Mai bine ma las de meserie decat sa umblu cu soalda.
Val, daca tine vremea cu mine in weekend vreau sa fac isprava ghidusa. La vremea asta tre sa cam puna botul Mitrofan(care anul trecut avea 22,500 kg). Dintre toti partenerii mei de lupta, anul asta a iesit doar Eusebiu(ala de l-ai vazut in poza). Daca ii scot in weekend la saltea pe Mitrofan, Boalca, Traznea si Pamfil, o sa postez niste poze de-ti cade basca.
Daca vrei poti sa-mi urezi succes ca io sunt raspopit si la mine nu se lipesc urarile.

Va pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 20 Mai 2009, 22:17

Nu te-ai exprimat corect. Mai precis LE-AM dat drumul (la toti). Despre vecin nu stiu ce sa spun. Cel mai apropiat pescar adevarat de crap pe care il cunosc este la vreo 800 km si deci mi-ar fi fost "usor" peste mana sa ii eliberez crapii.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ghinda pe 21 Mai 2009, 08:03

:lol:
Vorbea raia din mine!
Fir intins si sa ti-o traga la fund :wink: !
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 25 Mai 2009, 21:54

Unchiule. asa da, jos cashcheta !!! Frumoase dihanii! Dar lamureste-mi treaba cu Mitofan & company : le dai nume la balauri ?? :shock: Asa ...la misto, sau chiar se intampla sa ai cateva cunostiinte vechi intre ei?
Alin3006
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 26 Mai 2009, 05:34

Alin taica, io chiar ii marcam la un moment dat si le si dadeam nume. Nu am prins decat unul singur de doua ori in ani consecutivi. Adevarul este ca nici nu am pescuit la greu asa cum am facut de cand ma stiu din cauza de business. Si nici nu am marcat multi pt ca nu am avut decat cateva marcatoare si habar nu am de unde sa le iau. Alea de le-am avut le-am primit cadou de la unu' si mai obsedat decat mine. Erau profesionale nu facute pe genunchi.

Treaba este ca crapul este un animal salbatic ca si mistretul. Are teritoriu si nu paraseste imparatia decat daca ii este amenintata viata. El nu considera o iesire la saltea amenintare. De-aia nici nu-si paraseste teritoriul dupa ce este eliberat. Depinde cat de vatamat a fost in drill, dupa eliberare are o perioada de latenta(isi "linge" ranile) dupa care trece din nou la mancatelea de boilies. Crapul este un mistret al apelor. Doar ca pe el il poti "impusca" la nesfarsit(ma rog, aproape la nesfarsit).

Io le pun nume la balauri pentru ca sunt si ei fiinte care trebuiesc botezate. Unde mai pui ca mai si traiesc in apa. Dupa cantar si poza, la eliberare, ii tin in maini si ii scufund in apa spunandu-le : "te lepezi de boilies?", iar il ridic si apoi il scufund si iarasi il intreb: "te lepezi de boilies?" si asa de trei ori (ca popa in biserica la botez) apoi dupa ce imi este clar ca s-a lepadat ii dau un nume si apoi il eliberez.

Na ca acum sti cum procedez. Doar sa te anunt ca daca vrei sa procedezi la fel am patentat procedura si va trebui sa-mi platesti.

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 27 Mai 2009, 16:38

Eram dator cu un raspuns dupa iesirea de 36 ore pe Hobaia . Prima zi am fost insotit de maestrul Alexandru Arsinel si m-am ocupat sa ii fac o zi frumoasa , cu peste frumos . Am reusit partial - din motive de agatatura , practic am pierdut vreo 6-7 crapi capitali , dar excelenta sa a reusit capturi frumoase de crap la 3-4 kg si caras la kil .
Pe seara , noaptea si in cele 4 ore pina la ora 11.00 AM cind am parasit locatia am lovit vreo 9-10 crapi , pusi pe mal , cel mai mare de vreo 10-11 kg , media 4-5 kg . Poze nu prea am facut , dar va pun numai 2 ( in poza unde nu apar eu - este colegul meu de echipa Cezar Bibu - el a scos crapul si merita poza ) .

Imagine

Imagine
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 27 Mai 2009, 18:47

Felicitari Val. Sunt superbi si mi-am amintit la vederea lor de partidele din Romania. Cu pescuit noaptea, gratare, alcoale si povesti.
La ce aroma s-au dedat dumnealor ? Te intreb asa de curiozitate nu ca m-ar interesa....
Io n-am iesit pentru ca a fost frig si m-am cam boierit si nu mai ies decat daca este vreme frumoasa. Cred ca varsta e de vina. La etatea mea nu imi mai pot permite sa pierd noptile pe garla. Am recomandare de la medic: noaptea numai in casa si exercitii fizice extensive cu profesoara de fizioterapie.

Daca ii mai vezi pe baietii Maestrului Arsinel transmite-le salutari de la mine.

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 28 Mai 2009, 10:37

Interesant ritual Niki. :D Mi-au placut si numele! :wink:
Alin3006
Veteran

Mesajde val pangica pe 29 Mai 2009, 15:59

Maine plec iarasi pe Hobaia . Vin si cu poze , daca ma loveste ceva adevarat - sub 10 kg nu fac poze , decit pentru dovada ca am fost pe balta ! Dar simt eu ca maine ma plezneste unul frumos ! :lol: :lol:

Si ca sa ii raspund lui Unchiu - folosesc bile Fusion "dry - air" Mainline , de 20 si 24 mm , Rod Hutchinson Monster Crab & Sense Appeal - de 20 si 24 mm - si astea "air dryed" , si bile Senzor Planet 1016 de 20 mm . Cinepa fiarta cu sare si piper , plus ardei iute - la sac solubil si pop - up RH de 14 mm .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 29 Mai 2009, 16:46

Multumesc de informatii Val. Am zis io ca nu ma interesa, dar de fapt crapam de nerabdare sa stiu ce foloseai.
Fir intins si neaparat poze bre. Aici e vreme urata si sunt niste filme asa interesante pe PPV !
Sub 10 kg este blasfemie. Se considera ciortocrap si nu puncteaza.
Dar orice greutate ar avea sunt atat de frumosi .... as putea privi toata ziua.

Fir intins

Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 29 Mai 2009, 17:08

Unchiule - iti repet secretul sta in 2-3 kg de cinepa verde ( de asta normala - nu de ai ade tras pe nas :lol: ) , insotita cu 2-3 linguri de sare si 1 lingura de piper + 2-3 ardei iuti ( dar iuti !! ) - pusi la fiert pina se sparge inima cinepei si vezi miezul ALB la toate semintele . O racesti , o arunci cu racheta de nadire si dai peste ea bile . Rezultatele , le vedem pe site ! :lol:
Plus ca tot esti tu fiert pe crap mare- aroma capabila se cheama Rod Hutchinson - Monster Crab & Sense Appeal ! Crapul da rar in ea , dar cind da - iti doresti fire mai groase !
Iti trimite nepotul tau - asa aroma - daca nu vei putea comanda la http://www.baitfeedonline.co.uk/
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 29 Mai 2009, 23:22

Multu Val de informatii. Am folosit si eu canepa pana cand nu am mai putut s-o procur. Mai repede gasesc ...de-aia sti tu(pentru inhalatii) decat de-asta cinstita pentru crap. Interesant este detaliul cu sarea si piperul. Habar nu aveam.
Io fierbeam nenorocirea tot asa pana crapa usor si apoi o lasm la statut. Cand incepeau pasarelele sa cada de pe creanga la mirosul suav, varsam apa de la canepa peste porumbul fiert si preparat cu sirop de porumb, ciocolata lichida, melasa lichida si nesquick (il fur de la fi-mea). Peste porumb mai pun fel de fel de seminte scufundatoare. Nu amestec canepa cu porumbul pentru ca ma intereseaza ca canepa sa aiba gust de canepa, in schimb porumbul si toate celelalte seminte ma avantajeaza sa aiba si gust de canepa. Cand fac eu bilele le fierb in aceeasi zeama de canepa. E bestial. La fel si mirosul din casa sa fiu sincer.

(Nu odata a lesinat mama, iar nevasta si fetita au fugit din casa care incotro, dar nu am ce sa fac. Nasol e cand se intorc din pribegie, care cu furci, care cu topoare si trebuie sa incep sesiunea de minciuni si scuze fara credibilitate. Nu stiu tu ce folosesti, dar eu bag de-astea din clasa a doua: " am ridicat doar un pic capacul sa vad cum arata", sau "cred ca s-a spart o conducta de gaze si miroase a mercaptan". Nu cred ca are rost sa spun ca am facut de doua ori aceeasi greseala si mi s-a precizat ca la noi in zona nu exista gaze.
Pentru cate au indurat de pe urma mea, datorita afectiunilor mele psihice cu vanatoarea si pescuitul, le-am declarat pe mama si pe sotia mea "femei eroine". Le-am caftanit cu ceremonie si fast dupa obicei regesc.)

Daca poti sa-mi trimiti neshte Monster Crab tare s-ar mai bucura Unchiu si batranetile lui. Te anunt eu prior cand vine careva apropiat incoace. Saru'mana!
Si nu uita de poze bre.

Te pupa Unchiu

P.S. Mi-am amintit odata de o combinatie de seminte si substante care odata amestecate si lasate la macerat au generat cel mai pestiletial miros ever din viata mea. Mie imi plac mirosurile folosite la crap, insa ce am facut acolo era prea de tot. Nenica, nu pot descrie in cuvinte. Vocabularul mi-e prea sarac sa exprim ce am tras pe nas atunci. Duhoare insuportabila, pungent stench...zii cum vrei tu. Jur nenicule, miroasea a o combinatie de ....boratura de calugar beat, basina de hipopotam metastazic, fecale de skunks canceros, hoit de elefant leproziatic si descompus in soare si SBS lichid alterat. O grozavie de era sa intru in catalepsie.
Vai de mine, saraca mama care sufera cu inima intrase in levitatie transcedentala, abia am scoso afara din casa pe brate si am dus-o la o vecina. Canarul familiei arata de parca il impaiase cineva. L-am evacut si pe el. Noroc ca nu era restul familiei acasa ca ma arestau pentru violenta conjugala.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ghinda pe 30 Mai 2009, 10:35

M-am cacat pe mine de ras! :lol:
Ghinda
Veteran

Mesajde romaniac pe 30 Mai 2009, 14:54

Unchiule, ziceai ca vocabularul tau nu e destul de dezvoltat ca sa descrii ? De capu meu, ca numa tu de pe aici poti descrie ceva in asa fel si cu asa combinatie de cuvinte de nu-mi reviu din ras pana nu vine nevasta sa-mi zica sa ma opresc ca deja scot sunete de om retardat.
Respecte
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde val pangica pe 30 Mai 2009, 18:50

Unchiule ,

m-au blestemat crapii din Hobaia ca prea le-am motive de sufocare pe saltea , de vreo 5-6 ani incoace . M-am dus , m-am instalat , frigutz afara ( aproape de inceput de luna iunie !! ) si a venit fratiorul meu peste mine o ploaie rece , gen toamna tirzie , cu rafale de vint si 20 litri pe ora - care m-a facut sa string pe la 16.00 si sa o tai acasa , ca nu mai aveam rufe uscate pentru noapte . O iesire completamente RATATA ! Daca ma si imbolnavesc , am facut cacatul praf . Pacat de patul de nada pe care l-am facut gospodareste - dar pe car enu am putut pescuii decit vreo 2 ore dimineata . De la 12.00 nu am mai putut arunca lansetele pentru ca din cauza vintului le faceam ghem .

Cit priveste Monster Crab de la Rod Hutchinson - te asigur ca miroase cel putin la fel de pestilential ca amestecul tau de seminte imputzite . E o aroma belea , care si daca lucrezi cu bila sa o pui pe rig , trebuie sa te freci pe maini cu piatra ponce , ca sa poti merge la birou a 2-a zi . Nu stiu daca ti-o pot trimite , s-ar putea sa nu ii dea voie la transport cu avionul
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 30 Mai 2009, 21:16

Da nici io nu stu Valule ce naiba se intampla cu vremea asta. Si aici este frig. Imi ingheata mainile uitandu-ma la TV. Cred ca din cauza incalzirii planetei. Tare as vrea sa-l intreb pe Al Gore cum isi explica o asa incalzire globala, ca de cativa ani incoace se tot "incalzeste" de vad vara 2 luni pe an.
Ce propaganda comunista.
Asta cu incalzirea globala face parte dintr-un plan baban pus a cale de fatalaii care gandesc mondializarea. Au inventat inca o taxa. O taxa pe care o va plati toata planeta. Ca de ...incalzirea globala. Se numeste "carbon tax", care acum se screm s-o introduca si nu vrea nimeni. Nici cateii lor lingai nu inteleg cu ce se mananca taxa asta.
Cert este ca nenea Al Gore (cel care a facut gluma rasuflata de film documentar "An incovenient truth") detine monopolul in USA in ceea ce priveste aceasta "carbon tax". Acum el este un pic cam dezamagit, ca filmul respectiv facea parte dintr-un foarte amplu scenariu prin care sperau sa creeze ceva gen "blitz krieg" si sa introduca taxa cand oamenii chipurile erau terifiati de incalzirea incredibila a planetei si de rolul extraordinar de important al lui Al Gore in denuntarea "marsaviei" faptuite de Mama Natura .
Acum e cam naspa pentru el pentru ca oamenii vad clar ca nu exista nici o incalzire globala, ba din contra.
Om vedea ce si cum. Probabil ca vor actiona in forta la un moment dat, pentru ca sunt la mijloc sume inimaginabile.
Si apropo, sper ca nu mai crezi in emisiunile 100% comerciale emise de megacanalul Discovery.... Acolo "adevarul" este platit cu sume grele. Priveste frumusetea animalelor si pasarilor, insa pune sare si piper la greu in descoperirile "savantilor". Intre Discovery si calupul publicitar dintre emisiuni nu exista decat o diferenta: in emisiune vezi animale, pesti, pasari, plante si in general natura prezentate superb. In rest nici o deosebire. Taie scrisul si sonorul, pune-ti Leonard Cohen si vei viziona emisiuni superbe.

Cert este ca desi este soare afara, este frig nene de nu prea iti da mana s-o faci pe eroul si sa iesi la pescuit. A plouat ieri si azi de mai mai sa ii dea niscaiva lapovita. Global warming, my ass !

Imi pare rau pentru iesirea ta pentru ca stiu foarte bine ce inseamna pregatirile si mai ales cat costa nada.
Oricum fi optimist. (De fapt eu stiu ca tu vroiai sa iesi si sa ma umilesti, dar n-a fost sa fie.)

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 31 Mai 2009, 08:24

Imagine

Asa arata balta ieri - din cauza ploii reci - ieseau aburi din balta si erau valurile mari ca la malul marii .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 31 Mai 2009, 17:13

Valeu, zici ca esti la Marea Neagra cand este arborat steagul negru. N-as sta pe asemenea vreme la pescuit nici daca ar fi monstrul din Lochness in balta.
Imi place cat de tipicar esti cu aliniatul intinzatorilor la acelasi nivel. Eu desi am o colectie intreaga de intinzatori, nu am mai folosit unul de ani de zile. Nu prea are rost pentru ca bivolul nu se joaca. O ia si fuge. Delkim-ul nu stie alt sunet in afara de continuu. Asa-i obiceiul aici. Asa-i invata parintii.
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 31 Mai 2009, 17:18

:lol: :lol: :lol: Unchiule m-ai spart , dar iti da nepotul un sfat bun - vizavi de swingere ( intinzatoare ) . Ce ne facem daca vine spre mal ???? Firul se inmoaie , avertizorul nu tzipa , si ne trezim cind ? ca avem crap pe 1 lanseta ! Daca le folosesti - se inmoaie si tzipa avertizorul - cel putin Delkimi mei , spun cind isi ia fir si cind lasa fir - cu conditia sa ai bambina metalica pe fir .

Cu aroma aia de Monster Crab am glumit ca nu o ia la avion - vroiam sa-ti zic este asa de aspra , ca s-ar putea sa nu treaca vama !! :lol: :lol: Am un borcan pentru tine ! Just tell me the way ...
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 01 Iun 2009, 08:40

Io la asta nu m-am gandit pentru ca nu mai pescuiesc de mult la distante mai mari de 30 de metri. Si la distante de-astea , daca vine in mal nu mai am nevoie de mincioc. Sare direct la saltea in asteptarea probei cantarului.
Nu vine niciodata in mal, ci fuge saracul de-i sfaraie "calcaiele". Cum sa nu fuga nenorocitul daca l-a luat pe F5 in bot ??? Unde o fugi nu stiu ca banuiesc ca ei n-au nici stomatolog si nici tehnician dentar sa le scoata Korda Long Shank din bot.
Mie imi sunt asa de dragi cand ii scot la saltea si-i vad cu Tsuyoshi nr.1 petrecut prin falca. Mi-e drag de ei de nu mai pot.
Io as dormi cu ei in pat. Mi-e ciuda de fiecare data cand scot un balaure, pentru ca nu pot sa-l tin mult pe mal ca sa nu i se usuce mucusul care-i acopera solzii. Sunt fascinat de detaliile bivolului. Solzii mari si perfecti.... Nu mai pot dupa ei.
Vai si ce-i mai balacaresc ca s-au lasat prinsi. Vai si ce mai vorbesc cu ei. Mai trec oameni pe langa mine si se uita la mine cum ma uitam io la "Lala nebuna" de la mine din cartier. Imagineaza-ti cum trec oamenii pe langa mine si ma vad cu catamai dihania in brate vorbindu-i ca unui om. Ei nu inteleg ca eu vb in romana, iar oamenii aici nu prea se mai mira de nimic. Si io strigand cat ma tin plamanii la amaratul ala de peste: " Ce-ai catat tu ma nemuricule sa pui gura la bile? Ce-a fost ma nenorocitule in capul tau? Zi ma hahalera de ce nu ti-ai vazut ma de treaba? Stie mata si tactu unde esti?" si multe de-astea. Apoi, dupa ce l-am mascarit in toate felurile il duc in apa, il botez si-l eliberez.

Imi pare rau ca n-am discutat mai devreme de puturosenia aia de la Rod Hutchison. Mama tocmai a venit aici de cateva zile si ar fi fost momentul perfect sa fi avut acum in mana napasta. Dar o sa gasesc eu curand o alta ocazie cand vine cineva aici.

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde liviu35 pe 02 Iun 2009, 22:55

ref la mirosul momelii - incercati si cu gainat de porumbel- clar nu e de adus acasa= divort , dezmostenire, asta in cazul fericit.

Apropo Val -firele sunt achizitionate de la Big Fish?
liviu35
Membru important

Locaţie: Dobroesti,Ilfov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuitul la crap