Am vazut tunuri cu aer comprimat care trag la distante de 4 Km
| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Arme cu aer comprimatModerator: liviur Pina la urma si noi (cei care folosim arme conventionale) folosim aerul comprimat , ginditiva ce e o explozie ...o presiune de gaze . In final asta ne ajuta , AERUL . Fara am avea o implozie .
Am vazut tunuri cu aer comprimat care trag la distante de 4 Km Hunt Safe
salda mmarius vor putea fi folosite la vanatoare...insa la vant ceva mai mic..nici chiar urs sau..cerb carpatin..in rest la orice..cu tipu adecvat de arma..bineinteles nu cele cu arc...numai pneumatice....
cele cu arc..maxim pasari de talia potarnichi!
Re: s
Salut Hunt, Am vazut ce ai scris despre asociatii si standarde de putere.Mi se pare cam utopic. Diferenta la Ac intre 4.5 si 5.5 nu e foarte mare, mai ales daca folosesti pelleturi grele.Un pellet H&N Silver Point tras cu o carabina AC de 290m/s are o energie cinetica mai mare decat un 5.5 de greutate medie tras cu 200m/s. Si inca un lucru: sa tragi cu AC la tinta fixa e o chestie, dar sa tragi intr-un animal care se misca(chiar daca sta pe loc), nu poti fi precis oricat ai vrea tu. Un iepure nu e o cutie de cola. A intors capul cand ai tras, la revedere, nu l mai vezi. Poate ne spune vreun vanator care are si AC ce parere are despre asta. Sa nu ma intelegi gresit. Sunt de acord cu pest-control cu AC, daca asta inseamna sobolani si ciori.Tot ce trece peste aceasta categorie(fazani, iepuri) aici nu mai sunt deacord. Dupa ce tragi cu o pusca de vanatoare, nu te mai gandesti sa impusti iepure cu AC
P.S. felicitari pentru arma, este una dintre cele mai reusite din lume in clasa ei
P.S. 2 daca tragi in pisica vecinului Nu, pisica nu a murit. Da, i-au mai ramas doar 8 vieti Se intampla in Anglia, aproape de 10.000 de ori intr-un an, la 4.000.000 de arme AC si in majoritatea cazurilor este vorba de tineri sub 18 ani care o fac din teribilism.[/quote] Multumesc.Intr-adevar, e o arma foarte precisa chiar si la distante mari 70-80m.
ssalut ulise!
sa sti ca de ceva timp trag cu arma de vanatoare!..particip la vantoare!deci am habar ..sunt sportiv la talere!sunt la facultatea de silvicultura ..unde de asemenea in sezon practic vanatoare saptamanal..cu profesorii si scoala! dar sunt si pasionat de ac ..si mai ales informat de ultimele aparitii si ultimele limite de putere in acest domeniu!(sunt site-uri si cand am timp ti le arat..sau poate o face un coleg de-al meu..in care se impusca mistreti..caprioare..lupi cu ac.....bison) tipul tau de arma shi orice vanator care are o arma cu arc...ca a ta indiferent de calibru!..nu va crede ..shi nici nu poti omori curat cu asa ceva un iepure decat daca tragi in cap! te cred!insa sunt arme cu aer comprimat de vanatoare asta vreau sa subliniez..ca avem cu ce daca se da drumu!!!!care dezvolta puteri mari...nu se compara cu o arma cu arc cu care spargi sticle de bere!(desi si cu cele puternice din acesta categorie...faci treaba de ex 300 m/s in 5.5 -diana rws 350!) in fine tu daca tragi h&n cu arma ta nu mai ai 290..ai mai putin daca sunt mai grele!una e impactul la 4.5 si alta la un 5.5 ! 5.5 daca are peste 330 m/s la pasari e sfant..4.5 nu pastreza energia asa bine ca 5.5 mai ales pe distanta..fiidca e mai usor...cum ti-am spus..cu 4.5 doar tinta si pasari mici! salut!
a, ok, cu genul asta de arme n-am nici o obiectie.Ma gandeam ca vb de calibrele clasice.Stiu sit-urile de care spui.Dar aceste pusti sunt foarte rare si foarte scumpe.Cand se vb de vanatoarea cu AC, lumea se gandeste la calibrele clasice, sau cel putin eu.Noroc si numai bine.
ha ha, oare ce este acum aceasta arma ave25
--------------------- hunter 440 5,5mm Tasco 6-24x50AOE
Vedeti si armele din josul paginii. Vedeti si bastoanele cu AC (canes) purtate pe la inceputul sec XX care erau arme cu precompresie pentru aparare sau vanatoare.Daca aveti rabdare, vedeti si cateva minuni tehnice facute in atelierul de pe balcon...
Atunci vedeti forumul asta (chiar daca e in italiana)
http://www.migliorforum.com/customairguns/
cateva copy/paste de pe forumul airguns. Am lasat textele originale, daca sunt prea lungi moderatorii le pot "ajusta". Initial ele se adresau cititorilor de pe airguns.ro, nu le-am mai ajustat/modificat cu nimic.
------------- Dupa cum s-a anuntat de mai multe ori, astazi sambata 04.03.2006 s-a organizat o intalnire a membrilor Airguns. Intalnirea a avut loc la Bucuresti, la poligonul FRTS, in Baneasa, incepand cu orele 10:30. Scopul intalnirii a fost pe de o parte sa se discute despre strategia de dezvoltare a asociatiei pentru anul 2006 si pe de alta parte, daca tot suntem puscasi (AC - nu marini ) sa tragem si cu pustile din dotare, dupa pofta inimii. Zis si facut. Dupa schimburi intense de corespondenta electronica, telefoane, mailuri etc., o parte dintre cei care intentionau sa vina au renuntat, dar o parte au ajuns. Ziua de azi a fost o zi superba de primavara, cu soare, fara nori, 12C. In Bucuresti (si nu numai) a nins zilele trecute, astfel incat zapada era inca prezenta. La poligon in zonele unde inca nu a ajuns mult soare, zapada era de 10cm. Ca sa nu pierdem mult timp si ca sa recuparam dupa iarna lunga, am decis sa incepem direct cu o sedinta prelungita de tragere, urmand ca treburile ce tin de asociatie sa le lasam pentru dupa-amiaza. Chiar daca era suficienta si o sala mai mica, ni s-a pus la dispozitie sala mare de pusca. Pentru cine nu a mai fost, o mica descriere: sala are o lungime de cca. 60m si o latime de 10m. Pe toata latura lunga sunt posturi de tragere, in total 56 la numar, care dau intr-un poligon exterior de 50m. Pentru tragere se deschid geamurile, astfel incat se poate trage din interior chiar daca afara ninge sau ploua. Drept tinte am folosit cateva tinte de hartie si carton (tinte clasice) pe care le-am pus la diferite distante intre 10 si 50m, 2 tinte de field-target (doua ciori) si un spinner dublu (simulare tinta field target), acestea puse cam la 40m. Am mai pus in poligonul exterior si o multime de cutii goale de munitie si de medicamente, pentru plinking (adica tir de divertisment). Am inceput pe la orele 11 si am terminat cam pe la ora 15, dupa ce deja munitia incepea sa se termine si deja ne dureau mainile. Am reusit sa retezam cateva scanduri, sa gaurim cutii de munitie si de medicamente si sa ranim serios cioara lui Eugen. Am fost foarte viteji la inceputul tragerilor, dar ulterior ne-am dat seama ca deja la distante de peste 15m nu mai este asa de simplu sa nimeresti o tinta de 20-30mm. Deja la 50m este o sarcina dificila. Cine doreste sa ma contrazica, este invitat la urmatoarea sedinta de trageri. Concluzia a fost ca in momentul in care vom organiza un concurs de field- target, pe de o parte va trebui sa ajustam putin regulamentul, in functie de conditiile din Romania, pe de alta parte cine doreste sa aibe o sansa la tinte de 25mm la distante de peste 20m are nevoie de o luneta de calitate. A fost prezent si un cronograf, cu care s-au masurat vitezele. Rezultatele masuratorilor pentru armele din familia Gamo au fost dupa cum urmeaza: Shadow 5,5mm: Magnum: 179 ... 184 m/s ProMagnum: 182 m/s TS18: 165 m/s Match: 204... 206 m/s Hunter440 5,5mm (nou!) Magnum: 190 m/s ProMagnum: 191 ... 192 m/s TS18: 170 m/s Match: 209... 212 m/s CFX1 Magnum: 192 ... 194 m/s ProMagnum: 208 ... 220 m/s TS18: 194 m/s Match: 187... 196 m/s CFX2 Magnum: 171 ... 172 m/s ProMagnum: 179 ... 181 m/s TS18: 155 ... 160 m/s Match: 162 ... 178 m/s Acolo unde este dat un interval, s-au facut masuratori multiple, aunde este data o singura valoare s-a facut o singura masuratoare. De asemenea, daca sa zicem ca cineva ar dori sa-si cumpere de exemplu o cometa fenix 4,5mm sau un air-armsTx2000 4,5mm, probabil ca valorile inregistrate la cronograf ar fi cam asa: AATX2000 4,5mm JSB exact 265 ... 268m/s Cometa Fenix 4,5mm Perfecta Umarex 275 ... 279m/s TS10 228m/s Am facut si cateva poze, cu putin noroc le vom vedea pe forum in curand fara probleme. Dupa ce am obosit de atat tras, ne-am adunat sa discutam despre asociatie. Nu voi intra in amanunte si voi spune doar concluziile: site-ul si forumul vor avea parte de un face-lift. Pe site vor fi publicate periodic articole care sa faca interesant si atractiv continutul site-ului. Deoarece nimic nu se poate face fara bani, incepand cu sfarsitul lunii martie vom incepe sa strangem cotizatiile pentru 2006. Cotizatia va ramane in continuare 1 EUR/luna si vom incerca sa crestem veniturile prin cresterea numarului de membrii si prin atragerea de sponsorizari. De asemenea vom incerca acolo unde este posibil sa oferim unele avantaje membrilor asociatiei. Astfel de exemplu in bucuresti s-a negociat deja un poligon unde membrii airguns pot efectua sedinte de tragere si unde se vor organiza si concursuri de field-target. Pretul pentru membrii va fi de cca. 12 RON/sedinta (cateva ore), in timp ce pretul pentru non- membrii va fi de 20 RON/sedinta. Locatia din Bucuresti este excelenta, cei care au venit astazi au avut ocazia sa o vada. Voi reveni cu detalii in momentul in care vom pregati prima sedinta de field-target, care va avea loc undeva pe la sfarsitul lunii martie, cand se mai incalzeste afara. In masura posibilitatilor vom incerca sa negociem aranjamente similare si in alte parti ale tarii. Vom incerca si sa intocmim o lista cu toate poligoanele din tara care sunt functionale, impreuna cu conditiile de acces. Acolo unde s-au negociat conditii mai bune pentru membrii airguns, acest lucru va fi clar mentionat. Pentru a fi eficienta aceasta lista, avem nevoie si de ajutorul vostru. Oricine are informatii, chiar si partiale despre un poligon sau un loc unde se poate trage cu arme cu aer comprimat, este rugat sa-mi trimita un e- mail sau mesaj privat. Vom incerca sa actualizam si sa completam informatiile cat mai des. Probabil ca majoritatea dintre noi realizeaza ca nu se poate face aproape nimic daca toti stam pe margine si lasam arbitrul sa alerge singur pe teren. Cotizatia pe 2006 a ramas la suma simbolica de 1EUR/luna si este nevoie de cat mai multi dintre voi sa faca un efort si sa ajute asociatia cu acesti bani. Chiar daca pentru unii este o suma modica de care se pot dispensa, inca pentru multi este o suma pe care prefera sa o tina in buzunarul propriu. Toata lumea viseaza la momentul in care ne vom putea intalni regulat si vom participa la concursuri, vom avea un forum plin de raspunsuri la orice intrebare si un site actualizat plin de informatii interesante. Ei bine, este posibil, dar trebuie ca fiecare sa ajute cu atat cu cat poate. Daca cineva crede ca 1EUR/luna este prea mult, poate sa ajute in alte feluri: sa posteze raspunsuri pe forum prin care sa-i ajute cu raspunsuri pe cei care au nevoie, sa vina cu idei de articole interesante pentru site sau chiar cu articole, sa ajute la popularizarea asociatiei si a sporturilor relatate la AC in general etc. Inchei prin a le multumi atat celor care au venit cat si celor care au vrut sa vina dar nu au putut. Cei care nu au venit, au pierdut o zi excelenta si de neuitat. Drept consolare le pot doar promite ca acest an vor fi organizate in mod regulat trageri de divertisment sau competitionale si vor avea sansa sa incerce pe viu bucuria unei zile de tir reusite, impreuna cu alti impatimiti. Cine nu a mai fost, este suficient sa vina doar o data si garantat ca va mai veni! ---------------------------- am uitat sa mentionez: pentru o perioada de 6 luni eu voi fi cel care voi incerca sa dezvolt asociatia. In septembrie, dupa cum deja incepe sa devina o traditie, ne vom intalni la Bucov si atunci vom face noi alegeri. Impreuna cu viorel voi pune la punct detaliile juridice astfel incat totul sa fie facut ca la carte. Pentru cei care nu au avut ocazia sa ma cunoasca: numele meu este Cezar Cuc si pot fi apelat la 0740.084.139 sau pe e-mail, la ca@rdsor.ro Locuiesc in Bucuresti, dar sunt venit din Ardeal. Nu am mai mult timp liber decat altii, dar voi incerca in cele 6 luni care urmeaza sa fac ceva care sa poata fi dezvoltat mai departe -------------------------------- gata pozele !!! incepand de la arme, obiectul muncii si intalnirii noastre de la stanga la dreapta arma lui Eugen, o COMETA in 4.5 (sau asta a fost la inceput, acum nu se mai stie exact, este hiper-modificata, taiata, tunata, etc. etc. dar pe drumul catre arma suprema ) CFX-ul lui cyrus (de care e incantat si caruia i-a schimbat catarea cu una de CF-30) SHADOW 1000 a lui RoadRunner (a carei luneta a trebuit demontata pe parcurs insa suportii nu au vrut sa se desprinda prea usor) CFX-ul meu (dezamagirea intalnirii, i-a scazut viteza cu 30m/s, acum e in revizie drept pedeapsa) AirArms TX200 MKIII a lui Vlad (piesa de rezistenta) HUNTER 440 a lui ave25 (ca orice hunter, se comporta superb oricand) acestea sunt niste pelleturi culese de pe tinte si din imprejurimile lor aceasta este cioara lui Eugen care nu a fost decapitata precum iepurele de la Bucov dar a fost schilodita pe la picioare (Eugen ne-a cam pacalit de data asta, stie el de ce ) desigur aveam si o cioara de rezerva si un spinner mult ochit al lui Cezar (ave25) si acestia au fost si oamenii (in cele din urma), sa ma ierte cei 'acoperiti' sau 'descentrati' de asezarea mea, eu veneam in fuga in formatie dupa ce dadeam drumul la temporizatorul aparatului foto observatii si/sau intrebari le asteptam cu mare entuziasm -------------------------------- cosminioans: si eu am uitat ceva: am vizitat ieri un poligon de talere ENORM care poate fi folosit la field-target cand se va incalzi vremea iata cateva imagini, de la stanga la dreapta dinspre intrarea in acesta
oferta de pret oscileaza in jurul sumei de 10-15 RON, cu conditia de a veni in grup -------------------------------- cam acestea au fost povestile noastre, dupa cum vedeti am facut si combatere de daunatori si am ranit mortal cioara lui eugen, de foarte multe ori, dar nu a cazut decat de 5 ori, ca sa ne faca in ciuda Vom organiza de acum inainte in mod regulat trageri de divertisment si competitionale, mai ales ca acum avem si un poligon unde putem sa iesim. Oricine este binevenit, chiar daca nu are arma AC proprie si doreste doar sa vada ce si cum. A fost un post lung, poate cel mai lung de pana acum de pe acest forum. Sper ca v-a placut. ave25
Foarte frumose pozele, frumos cind te aduni cu prietenii si ai activitati de genul asta . Cioara lui Eugen a can luat-o tare la ora 5 jos ,cred ca trebuie sa faci o reglare a lunetei 1 click stinga si 2 clicuri sus
Cum ti-ai dat seama ca ? : "CFX-ul meu (dezamagirea intalnirii, i-a scazut viteza cu 30m/s, acum e in revizie drept pedeapsa) " Hunt Safe
La un moment dat trageam toti in cioara, si tot nu vroia sa pice. Teoretic daca este lovita in "hit-zone" - un cerc cu diametrul de 25mm, are un mecanism care o face sa cada, altfel sta in picioare indiferent unde este lovita. Noi am vrut sa incercam si cu bulgari de zapada, pentru ca s-a dovedit a fi mai greu cu pusca ave25
Si mie mi-au starnit curiozitatea pustile astea(Hutsan)mai ales mod 100 si mod 150.Daca s-ar gasi si la noi(in Bucuresti) cred ca m-as risca sa iau una sa vad ce poate .Asa ca pret, Hatsanul pare rezonabil ,ramane de vazut si cat de fiabile sunt.A si ar mai fi ceva cine se ocupa de garantii la ele??
Cyrus, citesc mai sus ca ai schimbat catarea la pusca ta cu una de Cf30. Unde ai gasit-o? Un prieten a scapat Cf30-ul de la et4 pe ciment
"care este arma cu AC mai buna avand in vedere raportul calitate -pret? "
Gamo Hunter 440 - pat de lemn = 717,11 Gamo Shadow 1000 - pat sintetic = 576,75 lei - aceleasi caracteristici dar pret mai mic la shadow sau Gamo CF30 - pat de lemn - levier sub teava = 662,66 Gamo CFX - pat sintetic - levier sub teava = 699,24 preturile sunt de pe site-ul arw.ro Cel mai avantajos raport calitate/pret cred ca e la SHADOW ... eu as lua un CFX sau un Hunter 440
Pentru Cristi."Mototoiul" din varf la luat de la service-ul Arrow prin bunavointa lui Adi(tip super de treaba
Eu am un Gamo Hunter 440, cal. 5,5, dar mi-as dori un PCP profi, daca n-ar fi asa complicat cu pompa sau butelia si daca n-ar fi asa de scump. Imi place cum arata si imi place ca trag fara izbitura data de decompresia arcului.
De ce invarti cutitul in rana ??? ... ce AC-uri ne-am dori ... pai ne-am dori sa putem cumpara, in Romania, orice tip de AC care se fabrica in lumea asta ... pentru pasiunea lui fiecare om e dispus sa faca niste sacrificii financiare ... chiar daca dureaza pana aduna banii ... Eu am asteptat aproape doi ani pana am reusit sa-mi cumpar un PCP ... si nu este un model de varf, dar e tot ce mi-am putut permite deocamdata si am gasit in comertul romanesc. Acum imi doresc cat mai multe poligoane (la preturi rezonabile) unde sa ne putem intalni si sa tragem cat mai multe pelleturi in tinte
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|