Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Iun 2026, 20:56

Crapi

Pescuitul la crap in balti sau pe Dunare

Moderatori: mialxx, popaliviu

Re: Crapi

Mesajde val pangica pe 03 Iun 2009, 07:44

Gainetul de porumbel ( de pasare in general ) are aport de aminoacizi , in nadele ieftine ( mamaliga , paste , nade praf pentru momitor , etc ) . Este o metoda stiuta de putini , dar care s-a perimat de cind gasesti pe piata cca 25-30 tipuri de solutii gen Amino ( AminoPPC , Multimino , Nutramino , Amino Enhancent , samd , samd ) .

Firele sunt Stren , de 0,30 mm , aduse la comanda de la Cabelas . Sunt cele mai apropiate ( ca performanta si culoare ) de fostele Shimano Technium , de culoare verde - galben , care nu se mai fabrica .
Respect
val pangica
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Moose_Master pe 03 Iun 2009, 08:00

Cu excrementele de pasare s-a terminat cand s-a terminat si cu mamaliga si s-a trecut la bile(mult mai compacte si de neegalat in compozitie).
Moose_Master
Veteran

Mesajde liviu35 pe 03 Iun 2009, 20:56

Eu am dat exemplul doar pentru miros ca personal n-am folosit niciodata (am vazut la un mosulica pe balta). Personal prefer mhlm si amix de la senzor pt nadire-miros si destul de frumos
liviu35
Membru important

Locaţie: Dobroesti,Ilfov

Mesajde liviu35 pe 03 Iun 2009, 21:05

ps
te-am intrebat de fire pentru ca am vazut fir de culoarea asta la big fish si mi s-a parut un fir deosebit si la mana, dar nu am bagat de seama ce marca este. Pe la big fish trec destul de rar datorita pozitiei magazinului (pe straduta din fata stadionului dinamo- pe care ar fi trebuit sa se joace c.l. -da' nu se mai joaca :lol: :lol: :lol:
liviu35
Membru important

Mesajde Moose_Master pe 04 Iun 2009, 06:24

In acceptia mea firele sunt undeva pe locul "N"-spte. Nu firele sunt prinzare (ci ajutatoare), nu lansetele si nici mulinetele. Stiu din proprie experienta ca visul oricarui crapar este sa aiba Ballista cu niste Infinity sau BBLC pe ele, cu un sky pod meserias si cu Delkim la capete.
Eu, in nemernicia mea, ca un caine turbat, cred ca la balauri exista 3 mari secrete. Mari si late cat China.
1.locul
2.nada
3.norocul

Fac pariu cu oricine pe orice ca am aceleasi rezultate cu scule care costa 5% din pretul sculelor cu care pescuiesc acum si ca la carlig nu pun nimic din artileria arhicunoscuta de nade si momeli de dupa 1990. Pescuiesc cu cele mai nenorocite scule ever posibile si pe rig pun cartofi prajiti de la McDonald's (daca vreti si lasati cateva ore in punga). De ce ? pentru ca .....LOCUL nene. LOCUL ! Deja nici nada nu mai conteaza pt ca l-am invatat in asa hal in acelasi loc incat pune botul nenorocitul si la bobita de muc intarit sub scaun.
Decat bani pe scule, mai bine bani pe nada. Stiu ca Kia nu-i Mercedes, dar realitatea nu o pot nega.
Nu imi pare rau de cate mii de $ am cheltuit pe scule de pescuit crap, ci de lipsa de intelepciune la care m-as fi asteptat de la mine la cat de bun ma cred. Acum le am si le trec la categoria "vise indeplinite", insa m-as fi bucurat mai mult sa fi realizat ca am fost intelept decat ca am fost catar si am muncit din greu sa-mi indeplinesc un vis.
Dar asta-i doar parera mea de doi mardei asa ca nu tre' s-o luati de buna.

Va pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde liviu35 pe 04 Iun 2009, 09:20

Corect ce spui- dar as mai aduga un lucru ca fiind esential in capturarea monstrului - montura; daca e de 2 lei nu-l aduci pe saltea.
liviu35
Membru important

Mesajde liviu35 pe 04 Iun 2009, 09:33

ps . ref. la comparatia kia -mercedes, parerea mea este ca, mercedesul nu mai e ce a fost.

Strategia germana (lucruri scumpe dar de super calitate), din nefericire e mai mult un mit, care la momentul actual nu-si mai gaseste suportul in realitate. Un amic al meu care are show room pentru masini de lux, mi-a si demonstrat-o, pe un mercedes S-classe.
asa ca
1980
mercedes/kia=5
2009
mercedes/kia=1,5

Asta deoarece pe de o parte si asiaticii au inceput sa acorde atentie detaliului si finisarii(adica formei) iar nemtii au inceput sa foloseasca tehnologii mai putin costisitoare la realizarea subansamblelor functionale.
liviu35
Membru important

Mesajde val pangica pe 04 Iun 2009, 09:48

Sa revenim la topic .

Si eu sunt de acord cu Unchiu - dar cu citeva observatii . Nu e nevoie sa iti lansetele , mulinete , rod-pod si avertizori de 2000 EUR bucata , in schimb este nevoie sa ai pe balta niste scule adecvate pescuitului la crap mare si asta inseamna o lanseta de carbon , de macar 3,6 m lungime , o mulineta cu tambur mare ( macar 300 metri fir de 0,35 mm ) , niste avertizori cu swingerele aferente montate pe suporti individuali , un minciog cu deschidere mare , o saltea de primire ( asta daca vrei sa ii si dai drumul pestelui ) , samd .
Foarte importanta este localizarea , dar pe baltile noastre prin localizare eu asi intelege altceva si anume :
- nu dam la crap mare pe zona nadita intensiv - pe aceasta zona stam cu lansetele pentru crapi multi si inmedia baltii
- pentru balaure , ne pregatim o "farfurie de mincare" - adica 4-5 bile , niste seminte si citeva pelete , aruncate cit mai concentrat , undeva peste , sau lateral de patul de nada - la cca 10-15 metri . Montura lucrata fin , plumb greu , de macar 100 grame , un carlig nou si pe firul de par un boilies mai generos ( macar 20 mm ) - posibil cu pop - up ( om de zapada ) .
Incercati .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 29 Iul 2009, 20:56

Suze ,asta am vrut sa o pun si m-am incurcat in butoane :lol:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/c2 ... directlink
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde Moose_Master pe 30 Iul 2009, 07:25

Ai vazut cine sta pana noaptea tarziu pe balta? Are si rezultate. Da acum sa arunc si io cu ceva mascari: puteai si tu sa arunci cateva maini de apa peste el sa nu fie plin de nisip. Macar pentru poza....
Moose_Master
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 30 Iul 2009, 16:39

La ora unu noaptea l-am prins, din pacate nu a mai intrat nica pana dimineata, dar a fost bine si asa ,si in legatura cu nisipul ,l-am scapat de doua ori pe jos, a fost nervos tare ,nu incerc sa ma scuz dar asa a fost asta e tura urmatoare nu ma mai las mushtruluit :lol: :wink:
VANATORU77
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 30 Iul 2009, 22:44

Imagine
VANATORU77
Veteran

Mesajde Tranan pe 10 Aug 2009, 21:22

Aha, deci pe aici te ascunsesesi cu monstrul cumetre. Faina captura! Trebe sa inchei ca m-o apucat o foame de innebunesc. :lol:
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde VANATORU77 pe 11 Aug 2009, 17:16

Tranan scrie:Aha, deci pe aici te ascunsesesi cu monstrul cumetre. Faina captura! Trebe sa inchei ca m-o apucat o foame de innebunesc. :lol:

Da da.....aici eram ,m-ai gasit , acu i-tzi urez pofta buna!
VANATORU77
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 01 Sep 2009, 21:05

Ma intreb cat pot manca indivizii ashtia si cat arunca, ca de eliberat nu poate fi vorba?
Voi ce parere avetzi?
http://www.youtube.com/watch?v=qHV25Adv6ck&feature=fvw
VANATORU77
Veteran

Mesajde Ghinda pe 01 Sep 2009, 23:01

Frumoase lovituri. Acu am terminat si eu de reglat scula.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 02 Sep 2009, 05:48

Subiectul bowfishing a mai fost dicutat in repetate randuri pe forumul craparilor.
Vanatorule taica si eu am fost la inceput indignat si revoltat de acest sport, insa mai apoi m-am asezat pe picioarele dinapoi si m-am pus pe cugetat. Este dificil sa-ti explic si si mai dificil sa te fac sa si intelegi pe bune ce inseamna bowfishing.
In primul rand ca peste garla cea mare exita o lume aparte de cea europeana. Si nu numai. In Asia, Africa etc este la fel. Sunt alte lumi cu alte culturi. Mentalitatea este diferita. Nu stiu cum sa ma exprim pentru ca nu sunt foarte ghidus la scris, insa trebuie sa intelegi ca astia asa s-au nascut. Asta este educatia lor din frageda pruncie pentru ca astea sunt conditiile lor de aici.
Pescuitul este tot vanatoare indiferent cum ai vrea sa diseci problema. Atata doar ca omul i-a pus alta denumire. Marea diferenta este ca la pescuit exista metode prin care poti elibera vanatul. La vanatoare cu arma nu.
Ei practic vaneaza pesti cu arcul. Daca privesti acest aspect din punct de vedere PETA are o semnificatie, daca il privesti din punctul tau european de vedere are alta semnificatie, iar daca il privesti din punctul lor de vedere este cu totul alta ciorba.
Acum unii o sa spuna pai da, dar ei doar il omoara pentru propria lor placere si nici macar nu-l mananaca(daca ai crezut macar pentru o juma de secunda ca astia ar pune gura pe crap te anunt ca tocmai ti-ai irosit o juma de secunda din viata de pomana). Pai io procedez si mai diabolic(ca si tine de altfel) ca aia din filmulet. Io il ademenesc cufel de fel de mirodenii, ii servesc niste delicatese de se linge pe bot, apoi dupa ce tantalaul il ia pe Gamakatsu in buza de jos il mulinez (cu o uluitoare placere si descarcare de adrenalina din cea mai pura si de cea mai buna calitate) si il aduc pe mal. Apoi dupa ce a trecut "saracu" prin toate astea ii dau drumul inapoi. Dar nu degeaba, ci doar ca sa il mai prind odata. Si inca o data si tot asa. Aia macar il omoara si s-a terminat. Io il "chinui" la nesfarsit. Endless pain, abominable life, born to torture. Io nu ma simt atras de bowfishing, dar nici nu-l mai balacaresc.
Deci care este mai inuman. Tu si io cu mentalitate europeana cu influente bizantine sau ei care nu fac decat sa vaneze. Ce tu te duci la vanatoare numai cu gandul la piftia din gat si aripi de curcan? Are curaj cineva sa-mi spuna ca da 5000$ pe un Blaser ca sa impuste un tap din care se alege cu nici 7 kile de carne? Nu mai continui ca ajungem la un subiect la care am participat si l-am umplut de respect(fara sa vreau) si anume "de ce ne ducem la vanatoare".
Si ei si noi vanam din motivele pe care le avem cu totii in cromozomi. Acum ca nuantele difera....asta este. Dar ce am vrut sa spun este ca ei nu fac nimic extraordinar sau reprobabil. Cu toti facem acelasi lucru. Doar ca il imbracam diferit si-l comentam pastelat.

Si inca ceva. In USA si Canada Ciprinus Carpio si derivatii acestuia sunt considerate specii invasive. Daunatoare si nefaste habitatului celorlalti pesti. Si nu io am decis asta. Asa ca cine are comentarii contra sa faca frumusel o petitie ministerului mediului de aici si sa astepte linistit raspuns.
In Ilinois erau atat de disperati incat au secat complet un rau doar pentru a pune capat inmultirii fara egal a crapilor. (Cauta pe utube sa vezi milioane de crapi zbatandu-se in apa pana la genunchi)

Sper ca am fost cat de cat inteligibil.

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 02 Sep 2009, 16:34

Mmda, m-ai lamurit Unchile, acu vreau sa spun ca eu nu sunt impotriva modului de pescuit sau vanatoare ce-o fi, fiecare vaneaza si pescuieste cum vrea sau cum poate sau cum ii place si ma gandeam ca-l arunca dupa aceea (noi vanatul nu-l aruncam) ,dar m-ai lamurit si cu acest aspect ,sunt prea multzi!
VANATORU77
Veteran

Mesajde val pangica pe 25 Sep 2009, 14:26

Sa nu uitam ca nici ca vanatori nu impuscam numai ce bagam la "ghiozdan" ( vezi bursuc , vulpi , combatere la ciori sau caini si pisici hoinare , samd ) . De exemplu o combatere la ciori , la cuibarit , timp in care impusti 50-100 pasari si le lasi pe jos , pentru salbaticiuni , poate parea pentru altii , o barbarie la fel de mare ca si chestia asta cu crapul in SUA . Cred ca explicatia , este ca pur si simplu ei nu maninca crap si il si considera o specie daunatoare apelor lor interne . De fapt ei considera ca fac un soi de "combatere" in favoarea speciilor indigene de pesti .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 25 Sep 2009, 20:13

A tras bine nenea Val. E o vanatoare de combatere sau ca sa nu ne mai ascundem dupa deste este doar un alt fel de vanatoare.
Chiar acum cateva ore mi-am mai luat o lisa de la unu din Toronto si ne-am intalnit intr-un magazin de arme acolo. L-am gasit cautand niste varfuri de sageata cu anumite caracteristici. L-am intrebat de ce si mi-a raspuns ca si-a descoperit pasiunea vietii: bowfishing-ul. Normal ca nu la sturion, ci la crap.
Nu l-am mai intrebat nimic ca nu mai avea rost. Io vroiam doar sa-mi dea arma mai repede sa nu se razgandeasca. Si-o cumparase de 3 zile apoi mi-a vandut-o mie...... Ii iubesc pe oamenii astia. Sa le de-a Domnu' sanatate si viata lunga si sa-si continue obiceiurile.
Imi si imaginez ca in timp ce eu scriu mesajul asta ce macel face omuletu' ala cu varfurile alea de sageti la crap.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 05 Oct 2009, 20:30

Crapii din expeditia Delta 2009 :

[img=http://img158.imageshack.us/img158/2104/crapi.th.jpg]

Cu motorul cam mic :

[img=http://img93.imageshack.us/img93/7443/p1010259e.th.jpg]

Locatia: Bratul Sf.Gheorghe, Baltenii de Jos, inainte de Mahmudia. Nu va recomand ! :evil:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde VANATORU77 pe 05 Oct 2009, 22:07

Bravo Ursule felicitari, de un frigarui si de-o ciorba ai facut, dar la ce ai dat, de au sarit asa in copac? Ma gandesc ca la frunza de salcie :lol: :lol:
VANATORU77
Veteran

Mesajde sapsiluap pe 02 Mai 2010, 20:31

ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga mintea!
sapsiluap
Membru important

Locaţie: jud Hd

Mesajde katalin16 pe 30 Mai 2010, 14:48

Stiti ceva de balta draghiceanu balta cu nuci gurgiu :mrgreen:
katalin16

Mesajde Moose_Master pe 30 Mai 2010, 17:44

Am o bafta demna de invidiat. Acum o saptamana am iesit pentru prima data la crap. La 10 minute de casa. Clasic si batraneste. Era un frig de n-am rezistam decat cateva ore. Bineanteles ca n-am facut nimic. Am avut decat unu in carlig pentru 10 secunde, care din cauze lenea pescarului care nu s-a mai sinchisit sa puna un carlig nou si l-a folosit pe cel care era acolo de anul trecut a reusit sa evadeze.
Apoi am plecat in cursa si prin Texas(unde era o caldura de imi fierbeau ochii) si ma gandeam ce norocosi sunt astia pe-aici cu vremea calda.
Am crezut ca ma intorc acasa ca mi-era o pofta sa simt un balaure in carlig ceva de neexplicat. Dar cand m-a sunat unul cu o cursa spre Alberta superplatita si am uitat de casa si de pescuit.
Acum sunt in Calgary(AB) si ieri noapte ningea..... iar in Montreal sunt 33 Celsius. Na, ca sa vezi.
Pun pariu ca in momentul in care ma intorc acasa aici va fi cald si frumos si in Montreal va fi frig.
Anul asta a inceput cu stangul pentru mine dpdv cinegetic.

Acum cateva saptamani m-am dus la gaste si n-am rezistat mai mult de 30 minute. Era un frig si-o ploaie....
Trebuie sa chem un sobor de preoti sa faca legea, ca nu mai rezist la trucuri de-astea.
Moose_Master
Veteran

Mesajde mariusx pe 05 Iun 2010, 20:19

De sezon asa ,sa nu se puna prafu pe subiect!
Imagine
Imagine
Imagine
mariusx
Membru activ

Locaţie: targoviste dambovita

Mesajde Moose_Master pe 06 Iun 2010, 05:32

Super balauri ! Foarte frumos si sugestiv ! Mi-a placut grav lucrarea ta. Pot sa te intreb la ce au pus botu' ciortanii ?
Moose_Master
Veteran

Mesajde mariusx pe 06 Iun 2010, 07:57

Moose_Master scrie:Super balauri ! Foarte frumos si sugestiv ! Mi-a placut grav lucrarea ta. Pot sa te intreb la ce au pus botu' ciortanii ?

I-mi pare rau sa va spun ca la noi in tara rar mai intanlesti in apele salbaticite asa ceva,crapi sunt prinsi de fratele meu in spania la boilesuri dar nu stiu ce arome ,oricum acolo nu e sedinta fara capturi impresionante,eu sunt cu vanatoarea impatimit tare si fratele meu bolnav cu pescuitu.Nu prea vad adversar sa aiba , si nu mai axat pe o specie anume,e tun si pasionat tare de acest microb,la toate tipurile de pescuit 8) (nu o luati ca pe o lauda dar netinand cont ca e fratimiu,le are nu gluma).
mariusx
Membru activ

Locaţie: targoviste dambovita

Mesajde crazy hunter pe 27 Aug 2010, 22:23

Frumoase capturi
Si la Arad se prind pesti frumosi
Imagine
Imagine
crazy hunter

Locaţie: Arad

Mesajde scirocco pe 29 Aug 2010, 11:39

Frumoase capturi,Sorine,felicitari! Sunt capturati la noi sau la vecinii maghiari?Ca am auzit ca au baietii niste balti de numa',numa'.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuitul la crap