Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Sep 2025, 11:16

RaZvAnNn

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

RaZvAnNn

Mesajde RaZvAnNn pe 14 Aug 2009, 14:16

Ce sa zic despre mine... nu stiu cum o sa fiu primit aici, deoarece am doar 16 ani si, bineinteles, nu am nici permis de vanatoare, nici arma... E destul de greu sa fi paralel intre atatia cunoscatori si vanatori de-o viata...

Eu ma ocup de pescuit, sunt pescar sportiv (taxele platite la zi) si intentionez sa devin vanator in cativa ani... SUnt pasionat de vanatoare, am colectia de "Almanahul vanatorului si pescarului sportiv" din 1979 pana in 1989 (pentru cunoscatori) precum si alte carti de vanatoare si de pescuit...

Sper sa nu fiu tratat cu superioritate si va salut pe toti

Razvan
http://razvan21ro.sunphoto.ro
Mai am 2 ani... tineti-va bine...
RaZvAnNn
Membru activ

Locaţie: Valenii de Munte PH

Re: RaZvAnNn

Mesajde Anndrei pe 14 Aug 2009, 15:03

Bine ai venit! :D
Cel mai important; sa citesti mult, si sa fi la curent cu tot ce e pe forum! nu pune intrebari aiurea, ca nu sint toti forumistii ingaduitori; nu au toti rabdare sa te edifice!:) Stiu asta pe pielea mea; sint un vinator "boboc" si am "luat-o" aiurea si eu din cauza ca nu am citit cu atentie ce e deja postat.
Cu rabdare si cu atentie vei gasi cam tot ce e nevoie! In doi ani poti deveni vinator, daca te pasioneaza si-ti place!
Mult succes! :wink:
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde todohunter pe 14 Aug 2009, 19:14

Salut si bine ai venit. Forumul este o carte dechisa tuturor celor care doresc sa invete ceva si Slava Domnului ca aici gaseti o multime de lucruri de invatat. Asa ca te asteptam sa rasfoim impreuna din filele forumului. Cu prietenie.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
todohunter
Membru important

Locaţie: Brasov

Mesajde RaZvAnNn pe 15 Aug 2009, 00:01

Multumesc tuturor, se pare ca am fost intampinat mai bine decat ma gandeam.

Cum se zice...
C***t in traista!
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde Tranan pe 15 Aug 2009, 10:01

O varsta mai faina de a incepe cu astfel de interese nici ca se putea sa ai. Nu-ti fie frica sa pui intrebari chiar daca sunt aiurea ca asa se invata :lol: .
Avem cativa pescari inraiti aici pe forum si sigur vei invata mult de la ei dar ideea este ca si tu sa impartasesti cu noi din ce stii ca nimeni nu-i desavarsit. Orice om cu dragoste de natura e binevenit!

Bine ai venit !
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde comiti pe 15 Aug 2009, 11:33

te sfatuiesc sa te duci pe la poligon...sa te obisnuiesti cu pusca;)

bafta...!!!

si cel mai bine ar fi sa ai niste iesiri in teren....nu sa vanezi...ci sa studiezi animalul...sa vezi cum se comporta....sa vezi urme....

sa vezi cum face scroafa cand te simte....

chestii dasea..

bafta!!!
comiti

Mesajde comiti pe 15 Aug 2009, 11:36

razvan daca vrei...mi-am amintit am un prieten care are 16 sau 17 ani...de varsta ta..
e top baiatu...adica cam stie tot ..

iese in teren si la vanatori organizate..de la 13 ani;)

daca vrei sa inveti ceva iti fac legatura cu el...
comiti

Mesajde Ghinda pe 16 Aug 2009, 14:53

Bine ai venit!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 17 Aug 2009, 18:31

Bun venit Razvan! Imi amintesti limpede de perioada in care si eu doar visam sa devin vanator. Sper ca si in cazul tau acest vis sa devina realitate cat mai curand. Sper insa sa nu patesti ca mine cu pescuitul: de cand vanez pescuiesc rar sau deloc.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde RaZvAnNn pe 17 Aug 2009, 21:38

Sa va raspund acum tuturor celorlalti carora nu am avut prilejul sa le raspund pana acum...le multumesc tuturor celor care m-au sustinut, in legatura cu pescuitul, nu va faceti grija, ca in cazul in care voi deveni vanator peste cativa ani nu voi scapa de pescuit, face parte din mine... la padure ma duc cel putin o data pe saptamana (stau la 10 min de padure) dar a devenit o padure saracacioasa, mai vezi cate un iepure, fazani ff rar, si pana acum am vazut doar 2 caprioare... comiti, mi-as dori sa fac legatura cu acel baiat, poate asa vom putea face schimb de experienta... iar in legatura cu poligonul, sper ca nu exista limita de varsta
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde Alin3006 pe 18 Aug 2009, 08:04

La poligon nu exista limita de varsta, in tot cazul poti trage la varsta ta. Legat de pescuit : si eu ziceam la fel . :lol: Ca e parte din mine. Ma mai duc, dar rar de tot . Nu am tim p pentru amandoua si prefer vanatoarea.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde RaZvAnNn pe 18 Aug 2009, 10:45

Alin3006 scrie:La poligon nu exista limita de varsta, in tot cazul poti trage la varsta ta. Legat de pescuit : si eu ziceam la fel . :lol: Ca e parte din mine. Ma mai duc, dar rar de tot . Nu am tim p pentru amandoua si prefer vanatoarea.

Perfect atunci... o sa incerc sa mai dau cate o vizita la poligon din cand in cand... in legatura cu pescuitul... sa stii ca pana la urma ti-am dat dreptate... dar macar o data la 3 luni pt relaxare nu ar strica
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde chivi pe 19 Aug 2009, 19:52

RaZvAnNn scrie:Ce sa zic despre mine... nu stiu cum o sa fiu primit aici, deoarece am doar 16 ani si, bineinteles, nu am nici permis de vanatoare, nici arma... E destul de greu sa fi paralel intre atatia cunoscatori si vanatori de-o viata..

Razvan

Fii bine venit!!! E bine ca inveti sa fii vanator adevarat de mic si aici ai cu adevarat cum sa inveti sa respecti vanatoarea si pe cei care o practica.Sa ai mare grija cu cine vei iesi in teren insa,e bine sa ai pe cineva cunoscut langa tine atunci cand vei avea propria arma mai ales daca ti-o vei achizitiona la 18 ani.Bineinteles ca asta cade daca te tragi din familie de vanatori :wink:
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde RaZvAnNn pe 19 Aug 2009, 21:02

chivi scrie:
RaZvAnNn scrie:Ce sa zic despre mine... nu stiu cum o sa fiu primit aici, deoarece am doar 16 ani si, bineinteles, nu am nici permis de vanatoare, nici arma... E destul de greu sa fi paralel intre atatia cunoscatori si vanatori de-o viata..

Razvan

Fii bine venit!!! E bine ca inveti sa fii vanator adevarat de mic si aici ai cu adevarat cum sa inveti sa respecti vanatoarea si pe cei care o practica.Sa ai mare grija cu cine vei iesi in teren insa,e bine sa ai pe cineva cunoscut langa tine atunci cand vei avea propria arma mai ales daca ti-o vei achizitiona la 18 ani.Bineinteles ca asta cade daca te tragi din familie de vanatori :wink:

Pai ghinionul meu este ca nu am nici o ruda vanator... si, chiar daca as avea, din ce am citit pe forum iti trebuie un an de practica, daca mai este valabil, plus cateva luni pt examene, etc.
Deci, daca la 20 de ani o sa am permis si arma, o sa fiu foarte multumit

Multumesc pt sfaturi!
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde Marius pe 26 Aug 2009, 15:21

Bine ai venit, Razvan!

Eu cred ca am fost contaminat cu microbul vanatorii din burta mamei. De la 12 ani am constientizat ca vreau sa devin vinator sau ca as vrea sa am o meserie care sa aibe tangenta cu vanatoarea. Am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta, pescar pasionat (nu mi-a trecut, dimpotriva!), observator al naturii si vanator cu gandul. Din pacate, pe atunci nu exista internet si nici forumuri, asa ca n-am stiut de unde sa o apuc pana la 28 de ani, cand am cunoscut un coleg de servici care era vanator. L-am rugat sa ma ajute sa ma fac si eu vanator, si asta s-a intamplat in cateva luni. De atunci au trecut mai mult de 20 de ani. Colegul de servici este acum cel mai bun prieten al meu, partener de vanatoare si asociat in firma pe care o detinem impreuna.
Succes!
Marius
Veteran

Mesajde RaZvAnNn pe 26 Aug 2009, 21:46

Marius scrie:Bine ai venit, Razvan!

Eu cred ca am fost contaminat cu microbul vanatorii din burta mamei. De la 12 ani am constientizat ca vreau sa devin vinator sau ca as vrea sa am o meserie care sa aibe tangenta cu vanatoarea. Am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta, pescar pasionat (nu mi-a trecut, dimpotriva!), observator al naturii si vanator cu gandul. Din pacate, pe atunci nu exista internet si nici forumuri, asa ca n-am stiut de unde sa o apuc pana la 28 de ani, cand am cunoscut un coleg de servici care era vanator. L-am rugat sa ma ajute sa ma fac si eu vanator, si asta s-a intamplat in cateva luni. De atunci au trecut mai mult de 20 de ani. Colegul de servici este acum cel mai bun prieten al meu, partener de vanatoare si asociat in firma pe care o detinem impreuna.
Succes!

Multumesc mult pentru incurajari. Cum sa zic, in cateva zile de cand am gasit site-ul l-am bagat ca pagina de start in locul site-ului Google si intru pe el de cate ori pot pe zi sa caut toate noutatile. Dar totul mi se pare ca este in zadar avand in vedere ca nu am nici un prieten care sa practice vanatoarea, sau macar pasionat de vanatoare. Oricum, acum incerc sa o tin tot asa cu pescuitul sportiv si plimbarile la padure, iar cand o sa ajung si eu la majorat voi da pentru permis. Pana atunci mai e...

Numai bine!
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde Vechio pe 27 Aug 2009, 12:17

Bun venit între noi, iubitorule de natură. Ai timp să-nveţi, iar dacă eşti şi tenace o să-ţi vezi visul înplinit. La voi în localitate nu sunt vînători? Ia legătura cu şeful filialei şi spune-i păsul tău. Vei găsi o cale spre cei bătrâni şi s-a găsi unul cu suflet mare care să te ia de ucenic :wink: .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde RaZvAnNn pe 27 Aug 2009, 22:07

Vechio scrie:Bun venit între noi, iubitorule de natură. Ai timp să-nveţi, iar dacă eşti şi tenace o să-ţi vezi visul înplinit. La voi în localitate nu sunt vînători? Ia legătura cu şeful filialei şi spune-i păsul tău. Vei găsi o cale spre cei bătrâni şi s-a găsi unul cu suflet mare care să te ia de ucenic :wink: .

LA noi in oras cunosc doar 2 vanatori, un fost coleg de-al lui tata de servici cu care tata e prieten bun si inca un batran care este foarte egoist si cand l-am intrebat o data cand se duce la vanatoare mi-a zis ca sunt minor si ca nu ma intereseaza. Cu colegul lui tata inca nu am vorbit, dar este foarte deschis si cred ca daca ma tin un pic de capul lui voi putea ajunge cu el la o partida de vanatare. Numai bine!
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde dry pe 27 Aug 2009, 23:52

-La 16 ani ai tai esti putin cam stresat.....daca spui ca ai nevoie de "relaxare".
-Esti la zi cu toate taxele (chiar) ?....si ai si toate almanahurile (cred ca un pescar sau un vanator batran nu le au)..nu stiu de unde le ai tu ????
-Vorbesti mai mult de vanatoare decat ce pescuit (ala care ati plece mult...mult) !
-Vad ca sti termeni vanatoresti .
-Esti aberant ,......spui ......" comiti, mi-as dori sa fac legatura cu acel baiat, poate asa vom putea face schimb de experienta... ",si daca baiatul ala sta la 500-600 km de tine cum faci tu schimb de experienta cu el ?
-Ai venit pe forum cu o intrebare cam ciudata pentru un copil de 16 ani "... nu stiu cum o sa fiu primit aici, deoarece am doar 16 ani si, bineinteles, nu am nici permis de vanatoare, nici arma... E destul de greu sa fi paralel intre atatia cunoscatori si vanatori de-o viata..."
-Cred ca esti unu' (frustrat), (care are multi mai multi ani decat spui tu) , care se ascunde in spatele unui monitor,si cere impresiile unor oameni de aici ??
...............................LASA-NEEEEEEEE...............................
dry

Mesajde dry pe 28 Aug 2009, 11:33

La 16 ani ai tai esti putin cam stresat.....daca spui ca ai nevoie de "relaxare".
dry

Mesajde victoraspescarul pe 28 Aug 2009, 19:26

RaZvAn, fi optimist la 16 ani si eu visam sa am o arma a mea ,dar am reusit la 24, era bunicu vanator,si un unchi ,plangeam cu vorbe, dar dupa mult timp am reusit,si de atunci a trecut muuuullllttttaaaaa apa pe Dunare si multi ani.
Si pescar? incearca sa pescuiesti la Dunare la crap.........spectacol, crap de crap.
Fi bine venit, si sa auzim ca la 18 ani ai devenit un proaspat vanator.
Mult succes.
victoraspescarul

Mesajde RaZvAnNn pe 28 Aug 2009, 21:38

dry scrie:-La 16 ani ai tai esti putin cam stresat.....daca spui ca ai nevoie de "relaxare".
-Esti la zi cu toate taxele (chiar) ?....si ai si toate almanahurile (cred ca un pescar sau un vanator batran nu le au)..nu stiu de unde le ai tu ????
-Vorbesti mai mult de vanatoare decat ce pescuit (ala care ati plece mult...mult) !
-Vad ca sti termeni vanatoresti .
-Esti aberant ,......spui ......" comiti, mi-as dori sa fac legatura cu acel baiat, poate asa vom putea face schimb de experienta... ",si daca baiatul ala sta la 500-600 km de tine cum faci tu schimb de experienta cu el ?
-Ai venit pe forum cu o intrebare cam ciudata pentru un copil de 16 ani "... nu stiu cum o sa fiu primit aici, deoarece am doar 16 ani si, bineinteles, nu am nici permis de vanatoare, nici arma... E destul de greu sa fi paralel intre atatia cunoscatori si vanatori de-o viata..."
-Cred ca esti unu' (frustrat), (care are multi mai multi ani decat spui tu) , care se ascunde in spatele unui monitor,si cere impresiile unor oameni de aici ??
...............................LASA-NEEEEEEEE...............................

Eram sigur ca se mai gaseste asa cate unul... Taxele le platesc dar nu la zi, doar cand am nevoie sa merg in delta sau la alt lac, de obicei ma duc la lacuri cu plata (la Jilavele). Almanahurile le am de la bunicul meu, care a fost foarte pasionat de vanatoare, desi a pus mana pe pusca doar in armata. In legatura cu faptul ca vorbesc mai mult de vanatoare decat de pescuit, nu sunt topic-uri prea multe pt pescuit (sunt doar 2) si chiar azi ma gandeam sa ii propun unui admin sa le mai imbogateasca, deoarece voi putea sa mai dau si eu cate un sfat, chiar daca am mai putina experienta decat majoritatea cunoscatorilor. In legatura cu schimbul de experienta cu acel baiat... frate... traim in sec. XXII... ai auzit de messenger? In legatura cu intrebarea aceea cu care am venit pe forum, m-ar referit chiar la persoanele de genul tau. Iar in legatura cu anii, te asigur ca am 16, nici pe aia impliniti. Daca nu ma crezi il poti intreba pe amaru11, care e la aceeasi scoala cu mine. Deci eu nu am nimic cu tine, iti vezi de treaba ta si eu nu iti fac nimic. oke?
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde RaZvAnNn pe 28 Aug 2009, 21:48

victoraspescarul scrie:RaZvAn, fi optimist la 16 ani si eu visam sa am o arma a mea ,dar am reusit la 24, era bunicu vanator,si un unchi ,plangeam cu vorbe, dar dupa mult timp am reusit,si de atunci a trecut muuuullllttttaaaaa apa pe Dunare si multi ani.
Si pescar? incearca sa pescuiesti la Dunare la crap.........spectacol, crap de crap.
Fi bine venit, si sa auzim ca la 18 ani ai devenit un proaspat vanator.
Mult succes.

Eu ma visez de mic cu pusca in mana, poate faptul ca nu am avut vanatori in familie m-a apropiat mai mult de aceasta pasiune. O sa fiu optimist, o sa o tin tot asa pana la 18 ani, ca nu o mai fi mult, si atunci o sa ma consider un om implinit.
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde ssteffan pe 28 Aug 2009, 22:23

dry scrie:La 16 ani ai tai esti putin cam stresat.....daca spui ca ai nevoie de "relaxare".

Dry nu fi nesimtit!!!!
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde vanatorul dibaci pe 29 Aug 2009, 10:25

Bine ai venit razvan printre noi-nu baga in seama rautatile-ai cea mai frumoasa varsta acum iti doresti ca timpul sa treaca repede mai tarziu ai da orice sa il incetinesti-in mai putin de un an poti sa iti incepi practica pe langa o grupa de vanatoare-Si aviz amatorilor haideti sa luam baiatul pe langa noi-api la fix 18 ani poti sa susti examenul de vanator -pana atunci cu ce citesti aici ai sa fi toba de vanatoare-ori ce ai nevoi sau nelamuri legatea de aceasta pasiune nobila iti stau cu placere la dispozitie indiferent de ora -id meu de mes dan_morariu2006 -iti pot trimite cateva cataloage sa iti faci o ideee vav de arme P.S-Urmareste forumul in sezon ne intalnim si la vanatoare -acolo ai sa fi binevenit chiar daca nu esti vanator cu acte -cateodata cel cu sufletul are mai mult de castigat
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde RaZvAnNn pe 29 Aug 2009, 10:35

vanatorul dibaci scrie:Bine ai venit razvan printre noi-nu baga in seama rautatile-ai cea mai frumoasa varsta acum iti doresti ca timpul sa treaca repede mai tarziu ai da orice sa il incetinesti-in mai putin de un an poti sa iti incepi practica pe langa o grupa de vanatoare-Si aviz amatorilor haideti sa luam baiatul pe langa noi-api la fix 18 ani poti sa susti examenul de vanator -pana atunci cu ce citesti aici ai sa fi toba de vanatoare-ori ce ai nevoi sau nelamuri legatea de aceasta pasiune nobila iti stau cu placere la dispozitie indiferent de ora -id meu de mes dan_morariu2006 -iti pot trimite cateva cataloage sa iti faci o ideee vav de arme P.S-Urmareste forumul in sezon ne intalnim si la vanatoare -acolo ai sa fi binevenit chiar daca nu esti vanator cu acte -cateodata cel cu sufletul are mai mult de castigat

Sincer vanatoarea mea preferata este cea la rate, nici de cum la vanat mare, si de cand eram mic ma visam pe un lac plin de rate, cu un caine alaturi. Ieri am fost la plimbare pe un lac mic aflat la mai putin de 10 km de mine, si am vazut o multime de rate tinere, stateau si in apropierea malului, se pare ca nu au mai vazut pana acum vreun vanator (cred:?) Desi balta este destul de mica, eu cred ca este un loc destul de frumos pentru o vanatoare la rate, insa trebuie neaparat un caine, deoarece este cam mult noroi pe maluri.
RaZvAnNn
Membru activ

Mesajde chivi pe 29 Aug 2009, 11:06

dry scrie:-La 16 ani ai tai esti putin cam stresat.....daca spui ca ai nevoie de "relaxare".
-Cred ca esti unu' (frustrat), (care are multi mai multi ani decat spui tu) , care se ascunde in spatele unui monitor,si cere impresiile unor oameni de aici ??...............................LASA-NEEEEEEEE...............................

De unde-ai scos-o pe aia cu frustratul??? :? Esti tare omule.Acum incepem sa ne analizam?Propun sa facem un topic cu arborele genealogic,poate gasim niste compatibilitati.Nu ai vazut ca baiatul vrea sa cunoasca de varsta lui?Lasa-i putin spatiu de acomodare,toti am trecut pe la 16 ani.
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 29 Aug 2009, 11:26

chivi scrie:
-Cred ca esti unu' (frustrat), (care are multi mai multi ani decat spui tu) , care se ascunde in spatele unui monitor,si cere impresiile unor oameni de aici ??...............................LASA-NEEEEEEEE...............................

De unde-ai scos-o pe aia cu frustratul??? :? Esti tare omule.Acum incepem sa ne analizam?Propun sa facem un topic cu arborele genealogic,poate gasim niste compatibilitati.Nu ai vazut ca baiatul vrea sa cunoasca de varsta lui?Lasa-i putin spatiu de acomodare,toti am trecut pe la 16 ani.

A incaput pe maini bune-o sa mai auziti de baiat -este f pasionat-care sunteti din zona astept sa il luati cu voi merita :wink:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde dry pe 29 Aug 2009, 11:28

ok...recunosc ,am fost cam rautacios.
dry

Mesajde RaZvAnNn pe 29 Aug 2009, 12:20

dry scrie:ok...recunosc ,am fost cam rautacios.

Nici o problema, crede-ma ca eu sunt foarte pasionat de vanatoare si ma simt ca o persoana cu handicap avand in vedere ca nu am varsta necesara sa o practic... si nu cer de mancare.... :D
RaZvAnNn
Membru activ

Următorul

Înapoi la Jurnal de forumist