Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Oct 2025, 01:42

Colectionarii

Categorie destinata pasionatilor de arme deosebite, de colectie

Moderator: liviur

Re: Colectionarii

Mesajde Moose_Master pe 06 Ian 2009, 20:45

Nu mai stiu ce-a facut cu el insa am sa-i comunic cu prima ocazie.
Stiu doar ca era atunci foart suparat.
Moose_Master
Veteran

Mesajde violiv pe 06 Ian 2009, 22:19

[color=#FF0000][Si mie imi place 1873-ul mai mult, inca incerc sa gasesc o modalitate de a lua o replica italieneasca/color]

Nu intra la categoria "arme vechi"=arme mai vechi de 1877 sau replici ale acestora de constructie moderna?
Si astea pot fi detinute pe certificatul de detinator, impreuna cu pistoalele de gaz si arcurile si cred c-ar fi mai incantati politistii sa le inscrii ca arme de colectie "vechi"....

Ca veni vorba de preferinte, mie acesta imi place:

http://www.ubertireplicas.com/1860army.php#prod

si cred ca 45 LC ar fi numa bun pentru el, mai ales daca mai iei si o pereche "lunga" in acelasi calibru, care merge la fix la "vanatoare" (varianta "steel" dac-ar fi sa aleg).

http://www.ubertireplicas.com/lever-henry.php
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Moose_Master pe 07 Ian 2009, 00:14

Mda, matale esti sugubat si n-ai gusturi rele. Cum de-ai ochit tocma mumusata aia de fier. Bata-te norocu' sa te bata ca si io ma uit dupa unul de-asta de mult timp, dar toate care le-am gasit erau in stare foarte proasta.
Mie imi plac grav de tot astea: http://www.vincelewis.net/colt45.html , pentru ca le folosesc la Fast Draw(de fapt astea sunt singurele acceptate in Fast Draw). Dar in CFDA la clasa "Shootist" (adica la clasa "adevarati") se trage tot cu Colt.45 SAA insa lungimea tevii este de 7 1/2 "(vreo 19-20 cm). Iar eu tot minunandu-ma de ce bine ii sade unui Colt cu teava un pic mai lunga l-am gasit pe nea asta pentru care am dezvoltat o obsesie: http://thepackingrat.net/2007/08/22/col ... line-7-12/ .
Apoi studiind mai atent l-am vazut pe EL : http://www.auctionarms.com/search/displ ... um=8731467 .

Ce sa mai zic. Auzi si tu. Om la 40 de ani cu copii acasa si mi ti se uita dupa niste fiare ca dupa femei.

Daca va plac revolverele (wild west) bagati un ochi aici : http://www.modelguns-worldwide.com/buntline.htm

Va pupa unchiu

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 07 Ian 2009, 12:21

Moose_Master scrie:Ce sa mai zic. Auzi si tu. Om la 40 de ani cu copii acasa si mi ti se uita dupa niste fiare ca dupa femei.

Daca va plac revolverele (wild west) bagati un ochi aici : http://www.modelguns-worldwide.com/buntline.htm

Va pupa unchiu

Moose_Masta

Cel putin tu poti participa la un fast -draw! Noi exersam "la rece" prin casa!
:(
Imagine
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 07 Ian 2009, 18:02

Cristi,

Habar nu ai cate sute de ore exersez si eu tot "la rece" in casa. Nu este nimic anormal si este chiar recomandat.
Pentru a invata miscarea in sine trebuie sa exersezi mult timp la rece. Pe cuvant. Continua si vei ajunge la performante pe care nici nu ti le-ai fi putut imagina ca esti in stare sa. Doar ca din poza postata de tine reiese clar ca esti de-abia la inceput(nu o lua ca pe o jignire, ci ca pe o observatie menita sa te corecteze venita din suflet). Ce faci tu acolo este stilul "fanning" din cadrul fast-draw. Este cel mai rapid stil de fast-draw si cu stilul fanning sunt obtinute recordurile mondiale in fast-draw(cel mai rapid foc ever inregistrat este 0.209 secunde)
Deci, cu mana ta stanga incepi sa fannezi hammer-ul cand inca arma este in holster. Miscarea trebuie coordonata in asa fel incat in momentul in care hammerul este in a treia pozitie(adica este pe spate la maxim) mana dreapta a scos deja arma si este indreptata catre tinta. Nu mai scoate arma si o ridica, ci da drumul la foc cu ganul in dreptul holsterului, cai altfel pierzi mult timp(apropo, holsterul ala din poza nu este pentru fast-draw, ci pentru CAS adica cowboy action shooting, cel pentru fast-draw este mai decupat si are retentie a ganului zero).
Cand apuci arma degetul tau aratator deja apasa tragaciul(inca din holster). Oricum daca chiar te intereseaza iti mai spun.

Eu am un timer electronic care reactioneaza la sunet. Deci cand arma a facut "poc" timpul se opreste. Are un reglaj de senzitivitate si se opreste chiar si cand practici la rece. Deci poti exersezi ci sa-ti vezi si timpul. Doar ca trebuie sa mai adaugi 0.03 secunde la timpul obtinut(adica timpul in care ce iese pe teava atinge tinta).

Si inca ceva ca sa vezi ca si cand nu se poate tot "se poate". In Japonia este interzis civililor sa aiba orice fel de pistol care are o componenta metalica. Crezi ca asta i-a oprit de la fast-draw ? Au cluburi de fast-draw si se distreaza pe cinste asa cum o fac americanii "pe bune".
Ia zi, iti par oamenii astia catraniti din pricina legilor? : http://www.fastdraw.org/fd_japan2.html

Stima

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 08 Ian 2009, 09:39

In poza nu sunt eu! :D
Oicum, suntem inca la faza de spinning! Nu avem holstere, iar revolverele sunt zamakuri decorative ,care nu prea functioneaza corect la rece.
Mai bine pune tu poze cu revolverele tale! :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 08 Ian 2009, 17:45

Cristi,

Daca vrei sa vezi esxact miscarea iti dau ceva sa vezi. Este filmat focul unui record.
Imagine

Daca vrei iti dau si imaginea celuilalt stil "thumbing" care este super prezentat in mai toate filmele western. Adica se trage cu o singura mana (cu degetul mare tragi hammer-ul pe spate si cu aratatorul dai drumul la foc).

Revolverele mele sunt Colt.45 SAA cu teava de 4 5/8". Am doar doua. Din pacate nu este nici unul acasa. Sunt in state la gunsmith pentru ca in Canada nu exista nici un gunsmith care se pricepe sa pregateasca un revolver pentru fast-draw. Am umblat de mi-au iesit ochii si se uitau toti la mine ca vitele. Apoi dupa ceva timp am vorbit cu tragatorii din vestul canadei si mi-au spus sa nu mai caut ca nu exista nimeni. Asa ca l-am modificat eu cum am putut, insa nu sunt foarte multumit. Apoi mi-a vandut unul dintre baietii din vest un pont. Am luat armele si am "plecat la un concurs" in USA, acolo am lasat pe cel de thumbing la un gunsmith (Bob James din Arizona cel mai renumit gunsmith pentru fast-draw-thumbing din sport; linkul lui este http://www.jamesguns.com/
Pe celalalt l-am lasat la alt gunsmith care este specializat in "fanning"(http://www.bob-munden.com/custom.htm)

Intamplator acum sunt in Arizona la Flagstaff, insa conducand un vehicul comercial nu am voie sa trec granita avand o arma de foc cu mine(nici aici chiar legile nu sunt asa ca-n filme). Deci cand sunt gata sculele trebuie sa plec din nou la un "concurs" si sa recuperez fiarele. Imagineaza-ti doar ce distante am parcurs din Montreal, Quebec pana in Butte(Montana) apoi Phoenix(Arizona) si inapoi. (6000 de mile adica 9600 km) Dar ce sa-i faci ? Sti la fel de bine ca si mine ce inseamna pasiunea si cate esti in stare sa sacrifici si sa cheltui pentru fiare.
Mai am in proiect un alt fier (tot pentru fanning) , dar acela va fi modificat la greu si anume vreau teava si cilindrul schimbate cu teava si cilindru din titan, plus supermodificarile din interior. In divizia AA trag numai adevaratii adevaratilor si toti au armele supermodificate. Ca sa ajung acolo sunt in stare sa fac orice.

Promit insa ca in momentul in care revin acasa cu fiarele am sa postez poze si am sa explic la fiecare in parte prin ce operatii pe cord deschis a trecut. Insa am nevoie de de doua saptamani libere pentru asta pentru ca distantele sunt mari, iar momentan nu imi prmit sa imi mai iau inca o vacanta de doua saptamani, mai ales pe timpul iernii.

Spinning este super meserias. Imi place mult sa privesc spinner-ii la treaba. Din nou, eu nu ma bag la asa ceva pentru ca imi place mai mult sa apas tragaciul. Imi place doar sa privesc. Pe utube sunt ceva clipuri cu spinning si unele sunt chiar excelente.

Stima

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde drflorea pe 14 Apr 2009, 12:22

Deviez putin de la subiect, si pun o intrebare adresata deopotriva colectionarilor si vanatorilor. Poate fi inregistrata o arma de vanatoare detinuta in colectie (permis tip A) in acelasi timp si in permisul tip B ?. Arma e noua.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde Cristi pe 14 Apr 2009, 14:01

drflorea scrie:Deviez putin de la subiect, si pun o intrebare adresata deopotriva colectionarilor si vanatorilor. Poate fi inregistrata o arma de vanatoare detinuta in colectie (permis tip A) in acelasi timp si in permisul tip B ?. Arma e noua.

Nu poate fi in A si B concomitent . Trebuie facuta o cerere la AEST pentru schimbarea incadrarii (din colectie in vanatoare)
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde violiv pe 14 Apr 2009, 20:19

Vorbeste mai intai la ei cum sa faci cererea - desi in lege e prevazuta aceasta posibilitate (art. 32-33 parca) nu exista "formular tip" de cerere pentru aceasta operatiune, ceea ce reprezinta o mare problema pentru unele birouri :mrgreen:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Cristi pe 06 Iul 2009, 19:15

Euroarms-Colt 1851 Navy cal .36 :D
Imagine Imagine
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 06 Iul 2009, 21:24

Bata-te norocul, dar este nou nout! Vai ce-mi place cum arata fierul asta. Este lung si primitiv. Si senzatia pe care o am cand il iau in mana este unica. Nici chiar astea a le mele nu ma impresioneaza asa ca asta.
Acum mi-am adus aminte ca ti-am promis sa imi pozez fiarele si sa le postez. Acum armele sunt acasa si am sa ma tin de promisiune.

L-ai cumparat? Este al tau? Vrei sa-l folosesti sau vrei sa-l pastrezi intact? (te intreb pt ca aici sunt oameni carora daca le-a trimis gun-dealer-ul o arma cu cilindrul cu urme de rasucire, il refuza si-l trimit inapoi.)
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 07 Iul 2009, 12:09

Nu este nou, e un SH,dar foarte putin folosit. Nu am luat unul nou, pentru ca pretul nu s-ar fi justificat, avand in vedere ca in Romania nu am voie sa-l folosesc , ci doar sa-l detin pentru colectie.
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 07 Iul 2009, 16:12

Sa nu te lase sa-l folosesti in poligon este cea mai clara dovada ca Romania este inca condusa bolsevic. Nu am nici o indoiala de acest fapt si toata gargara cu "in Romania s-au schimbat multe...tu nici nu-ti imaginezi" este (ca de obicei) doar gargara tipic Romaneasca.
Politia Romana inca nu a depasit stadiul de militie si nici nu cred ca este capabila s-o faca(iti trebuie oua nu gluma).
Cand vad frumusetea aia de gun tinut drept bibelou....mi se pielea de gaina. Ce mentalitate inapoiata si slugarnica.
Gata am incheiat ca iar m-am enervat de unul singur.

Cristi, felicitari pentru arma si condoleante pentru legile care o privesc.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 20 Iul 2009, 13:23

I-a sosit si fratelui meu replica lui Remington New Model Navy in cal .36, fabricata de Euroarms.Acum suntem Colt vs. Remington! :D
http://www.collectorsfirearms.com/admin ... emID=29130 (aici un original)

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Aldebaran pe 24 Aug 2009, 06:43

Eu am o "colectie" de arme sovietice, nici valoroase nici rare dar ca orice colectie e "valoroasa" in special pentru cel ce le colectioneaza.
Colectia e limitata pentru ca unele arme sint interzise (cele automate sau convertite la semi)

SKS-45:
model 1954, Ijevsk
model 1953, Tula
Imagine

model 1950, Tula
Imagine

SVT-40, model 1941, Kovrov
Imagine

TT-33, model 1943, Ijevsk
Imagine
Aldebaran
Membru activ

Mesajde Cristi pe 24 Aug 2009, 10:08

Poti pune si pozele de la arme lise aici, sa le sterg de acolo? Mai asteptam fotografii noi! :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 29 Aug 2009, 10:06

Cristi ,eu sincer cred ca tu intri in istorie ....nu vad prea multi colectionari atit de pasionati si pregatiti ,cum esti tu .
Jos cu palaria si felicitari !
wachtelfeld
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Cristi pe 03 Sep 2009, 15:27

wachtelfeld scrie:Cristi ,eu sincer cred ca tu intri in istorie !

Sincer , nu prea am de gand sa intru in istorie la varsta asta.... dar sigur voi intra pana se hotaraste @Moose sa puna pozele cu revolverele lui! :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 03 Sep 2009, 17:46

Cristi scrie:
wachtelfeld scrie:Cristi ,eu sincer cred ca tu intri in istorie !

Sincer , nu prea am de gand sa intru in istorie la varsta asta.... dar sigur voi intra pana se hotaraste @Moose sa puna pozele cu revolverele lui! :D

:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wachtelfeld
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Moose_Master pe 03 Sep 2009, 21:34

Gata, gata ca au ajuns la tinta aluziile referitoare la saracu baiat. Stie si el ca a promis ceva si mai stie ca tre sa se tina de cuvant, da ....ezista o iesplicatie.
Deci, le-am facut poze cu un aparat care nu era al meu si cand le-am cerut mi s-a spus ca pozele au disparut din cauze necunoscute.
Da promit solemn ca sambata cand ajung acasa le fac poze cu un aparat de-al meu si le postez. Recunosc ca am fost si un pic delasator, dar am si avut motiv(!!!)
Stima Cristi, stima W
Moose_Master
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 09 Sep 2009, 01:40

Cristi,

Pune capacul la stilou si nu-mi strica media cu vreo nota proasta. Lasa-ma sa explic. Am facut pozele. De ce-mi era mai frica am scapat. Incarcatul pe foto ala cum ii zice nu-i mare scofala. Si nici postatul.
Insa mai am sa fac poze la inca un fier care tre sa vina (zice omul) saptamana asta. Am fost in Calgary la un holster maker si mi-a cazut cu tronc unul dintre pistolalele batranului si omul mi-a zis ca-i de vanzare daca-mi place. Asa ca i-am dat banu "ad labam" si omu a pus fieru la posta. Ma rog, a scris saracu om adresa gresit si i s-a intors. L-a retrimis si sper sa-mi ajunga la usa joi.
Am vrut neaparat sa-l vezi si pe asta pt ca-i ....albastru. Sincer sa fiu nici eu nu am mai vazut un trancan albastru pana acum, dar cat traieste omu invata. Si asta-i supermodificat.
Deci mai ai un pic de rabdare ca lucrarea-i aproape gata.

Ce mi-ar fi placut ar fi fost sa fi fost si tu acolo cu mine sa vezi cam ce avea respectabilul octogenar in "camera armelor". Crede-ma ca ai fi fluierat si ti-ai fi dat basca pe spate. Exact pe gustul tau. Numai arme vechi cu istorie. Arme care au vazut frontul si care ..... au facut ce trebuiau sa faca.
Zeci de arme. Gramada de calibre si configuratii. Bineanteles si lungi si foarte scurte. Am stat in camera cu pricina 3 ore si mai bine si nu ma saturam de povestirile batranului. Nici n-a mai vrut la sfarsit sa-mi ia bani pe holster-ul pe care mi-l ajustase, dar i-am dat eu cu forta. I-as fi dat bani numai pentru ce mi-a povestit. Am plecat nauc si bucuros totodata pentru noua achizitie.
Mai vreau sa-i iau inca doua (bineanteles single action revolvers) , dar le vinde scumput pentru buzunarul meu in acest moment. Armele sunt Colt si astea-s scumpe ca dracu indiferent ca-s noi sau vechi. Iar eu am o slabiciune pt Colt SAA. Mai astept.

Deci lucrarea se desfasoara. Ti-am promis doar.

Stima sincera

Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 09 Sep 2009, 20:00

Si nu ai facut poze la colectie? :o
Asa ar trebui sa arate fiecare postare! :D (chiar daca pozele sunt luate de pe net :D )

ImagineImagineImagineImagine
ImagineImagine
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 10 Sep 2009, 02:32

Nu am putut Cristi. Mi-ar fi fost rusine sa-i cer omului asa ceva. Pe urma ar fi crezut ca vreau sa i le fur sau mai stiu eu ce.

Cand am vazut pozele postate de tine mi-am adus aminte ca am fost la un pas sa-mi iau si eu un Buntline cu teava de 18 inchi(46 cm) si l-am scapat la cateva minute. Mi l-a suflat unu care are 83 de ani. La ce i-o mai trebui la varsta asta sa-si ia alte arme nu stiu. De fapt io am fost de vina ca i-am spus sursa si ca vreau sa-l iau si el in 5 minute a sunat si l-a si platit online. Mi-e o ciuda de mor. Ala ar fi fost prima piesa de colectie din viata mea. Nu ca nu ar fi fost bun de trageri, dar efectiv nu aveam ce sa fac cu el. L-as fi luat doar pentru frumusetea lui. Ah si ce ma mancau mainile sa trag cu el. L-a 5 minute.....nemernicu'.
Si e a doua oara cand isi bate hodorogu joc de mine. Prima data ochisem doua Ruger Vaquero (modelul vechi) serie consecutiva. Erau si argintii asa cum imi doresc de mult si modelul vechi nu se mai face. Toti le cauta pt ca rezista la incarcaturi incredibile. Orice calibru poti sa-l faci magnum sau supermagnum daca te tine arma. Astea tineau la orice. Au un frame construit ca un tanc. Vaquero astea noi imita aproape perfect Colt-ul si deci ce scrie pe arma aia bagi in cilindru. Nici un fir de pulbere in plus ca altfel risti sa te mutilezi sau sau sa mori.
Si mosorogu dreacu nu stiu cum a facut si a citit un e-mail pe care il scrisesem unui tragator de CAS. S-a dus glont la computer si mi le-a sutit ca un ordinar. Am aflat dupa mult timp toata tarasenia, dar faptul era consumat.

In Canada nu poti sa-ti iei arme ca in USA. In USA calci pe ele ca pe dude(mai ales single action). Aici cand apare unul de vanzare e bataie. Sa nu ma intelegi gresit. Daca vreau unul nou nout il am cat ai clipi, insa pretul este aberant. Toti se uita dupa arme folosite pastrate impecabil si la juma de pret. Normal nu?

Acum cand scriam m-a sunat sotia si m-a anuntat ca mi-a ajuns trancanul de care-ti spuneam. Maine ajung acasa (sper sa nu ma mai sune nici un client sa plec iarasi ca sunt cam in urma cu odihna) si il imortalizez si pe dumnealui si apoi le postez.

Numa bine
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 10 Sep 2009, 07:22

Moose_Master scrie:Cand am vazut pozele postate de tine mi-am adus aminte ca am fost la un pas sa-mi iau si eu un Buntline cu teava de 18 inchi(46 cm) si l-am scapat la cateva minute. Mi l-a suflat unu care are 83 de ani. La ce i-o mai trebui la varsta asta sa-si ia alte arme nu stiu.
Numa bine

Cum la ce-i trebuie?La 83 de ani ,Buntline-ul e bastonul ideal! :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 10 Sep 2009, 13:17

Bravo Cristi. La asta nu ma gandisem. Obsedatu dreacu ar fi in stare sa-i puna un dop de cauciuc la gura tevii si sa iasa cu el pe strada ca baston.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 11 Sep 2009, 06:57

Am ajuns acasa si m-am dus la range sa incerc fieratania pe care abia am primit-o.

Astea doua sunt alea vechi. Cu Colt trag in CFDA(numai thumbing) si cu Ruger-ul trag WFDA.
Imagine
Imagine
Ruger-ul(cel de jos) are teava atat de urata datorita faptului ca nu mai este teava lui originala, ci am inlocuit-o cu o teava din aluminiu. Apoi am vopsit-o insa vopseaua nu a tinut mare lucru. Ar fi tinut ea mult si bine insa motivul principal este faptul ca holsterele pe care le folosesc in WFDA si OFDA au pe marginea anterioara o bucata de otel inoxidabil de care se freaca teava atat la iesirea din holster cat si la intrarea in holster. Deci nu ar fi tinut nici un fel de vopsea.
De asemenea ai sa observi ca la Ruger nu am mai instalat catarea pe teava pentru ca nu mai are rost. Io nu trag asa cum se trage in mod normal ridicand arma in fata, luand linia de ochire(aliniind catarile) si apoi apasand tragaciul. Io trag de la sold si deci catarea era inutila. Ba mai mult, la viteza cu care scot arma din holster exista pericolul de a agata catarea in holster si de a scapa arma pe jos detonand si ranind pe cineva din jur.

Aici am .... (nu stiu cum naiba sa-i spun in romana)...."cock the hammer" ca sa vezi diferenta majora intre cele doua arme.
Imagine
deci la Colt cuiul percutor este direct pe hammer pe cand la Ruger cuiul percutor este in frame-ul armei si hammer-ul cand cade pe frame loveste cuiul si cuiul se misca catre fata lovind capsa. Sper ca se vede din poza.

Am uitat sa fac o precizare importanta. Si anume: prima arma (de sus) este un Colt .45 SAA(single action army) si l-am luat nou nout in cutia originala(pe care n-o mai am pentru ca am aruncat-o...si asa nu aveam nevoie de ea ca nu am de gand sa-l vand). Al doilea este un Ruger Blackhawk (old model) cal .357. Asta mai este numit si "3 screws". Nu stiu de ce pentru ca si Colt-ul are tot 3 suruburi vizibile. Numai modelul vechi de Blackhawk este pretabil la modificarile (la greu) la care a fost supus si este singurul care odata modificat meserias (cum ii spun astia facut "race gun") este virtual indestructibil. Practic nu ai ce sa-i faci sa-l strici.
Colt-ul nu are decat modificari minore pentru ca modificarile majore nu sunt acceptate in CFDA si deci daca ma apuc si-l modific nu mai sunt admis cu el in concursuri. I-am modificat doar actiunea, adica l-am facut sa fie manevrabil aproape fara efort. Cand vine din fabrica orice Colt SAA are o actiune pentru halterofili. Abia cock the hammer, iar tragaciul cred ca are actiune de 15 lbs. Acum tragaciul esre 2.5 lbs si hammer-ul se manipuleaza extrem de usor. Nici prea usor nu e bine pentru ca pe urma nu mai are puterea de a lovi capsa suficient de tare ca sa detoneze. Este practic la limita minima la care poate detona. I-am mai ajustat conul de forta (honing the forcing cone se numeste) la 11 grade pentru ca mai trag si live ammo cu el si pot sa spun ca este extrem de acurat.
La Ruger in schimb a cam fost schimbat tot. Teava schimbata cu una din aluminiu, cilindrul (initial era .357) a fost ajustat la .45 Colt, frame-ul razuit si usurat la maxim(are asta un frame de tanc), toata actiunea schimbata complet si lucreaza cu o usurinta deosebita, instalat un sistem de blocaj pentru cilindru ca in momentul in care rasucirea se incheie acesta sa se opreasca instantaneu cu gaura cilindrului perfect catre gaura tevii. Practic in momentul cand cilindrul se rasuceste hammer-ul deja coboara catre frame la o distanta de 0.0ceva secunde si deci pericolul ca cilindrul sa nu se rasuceasca complet sau sa continue sa se miste in momentul in care hammerul a cazut pe frame este urias. Asa ca acest blocator il face pe domnul cilindru sa incremeneasca practic instantaneu "gaura pe gaura". Apoi: hammer-ul a fost inlocuit complet(se va vedea in poze). Deci vechiul hammer nici nu mai stiu daca il mai am. S-a instalat un hammer custom built, cu partea superioara mult mai lata pentru o mai buna priza a mainii stangi cand aceasta cock the hammer prin plesnire violenta(slap-cocking) sau fanning.
Uite in imagini diferenta intre cele doua hammer-e; uite la Colt la care nu am schimbat nimic(in afara de actiune, dar aia nu se pune)
Imagine
deci asta este un hammer pentru thumbing(poti sa ma omori ca nu stiu cum sa-i spun in romaneste la thumbing). Thumbing este cand cu o singura mana cock the hammer, scoti arma si apesi tragaciul.

Acum uite hammer-ul pentru fanning cat de lat a fost construit:
Imagine
este asa de lat pentru ca fanning se folosesc ambele maini; stanga duce hammer-ul catre spate si dreapta scoate arma si apasa tragaciul.
Daca vrei si nu poti sa fanezi cu Colt-ul. Pentru ca iti aluneca degetele pe acea adancitura din hammer. Si este si lucioasa si rotunjita(samfrenata) portiunea aia din hammer.

Alta modificare la Ruger este garda tragaciului. In CFDA nu ai voie sa alterezi arma in nici un fel (in afara de actiune), insa in WFDA si OFDA este liber la ce vrei tu(mai putin aberatiile).
Uite la Colt cum este garda intacta:
Imagine

si acum uite-te la Ruger:
Imagine
garda a fost taiata pana la jumate pentru a permite degetului aratator sa ajunga mai rapid la tragaci. Este delicat aspectul pentru ca io mi-am rupt de doua ori unghia in garda tragaciului si nenorocita se reface cam intr-o luna si mai bine. Ca sa nu mai spun ce durere simti in momentul ala.

Daca te uiti atent ai sa observi la Ruger cum a fost alezat si i s-a subtiat din material cat mai mult posibil. Uita-te deasupra sa vezi cat i s-a luat din grosimea frame-ului:
Imagine

pe cand la Colt nu i s-a alterat aspectul in nici un fel:
Imagine

Asa arata usor dezasamblate:
Imagine
se observa ca la Colt cilindrul nu intra in contact direct cu axul pe care se rasuceste, ci printr-un alt cilindru(sau nu stiu cum sa-i spun). Pe cand Ruger este mai mitocan si cilindrul i se rasuceste direct in contact cu axul.

Uite alta deosebire majora intre Colt si Ruger:
Imagine
si anume springul raspunzator de hammer. La Ruger este muncitoreste chiar un arc, pe cand la Colt este o foaie de arc. Si la unul si la altul arcurile sunt schimbate pentru usurarea actiunii. Mint, la Ruger este original, dar i-am "usurat" io actiunea taindu-i doua spire cu un patent si cu sfantul ciocan. Nu ca sunt zgarcit si fac pe mine pentru 23$ cat costa un set de springs pentru el, dar am decis sa incep sa fiu propriul meu ucenic intr-ale armurariei. Asa ca mi-am cumparat un ciocan mai barosan si m-am apucat de gunsmithing. Si degeaba te amuzi ca pot sa desfac trancanele complet si apoi sa le asamblez fara sa-mi ramana piese in palma. Asa ca sunt pe calea cea buna.

aici sunt niste cadre mai apropiate; la Ruger:
Imagine
si la Colt:
Imagine

Si uite-le si grip-urile; la Colt plastic original(nu m-am asteptat) si la Ruger cinstitul si sfantul lemn(l-am lovit si l-am ciobit, dar in mana il simt super)
Imagine
Imagine

Uite-l si pe abramburel ce colorat e el:
Imagine
e la fel ca si ala vechi: Ruger Blackhawk fost .357 si actual .45 Colt. A trecut prin aceleasi operatii estetice si pe cord deschis. Ba mai mult a fost si scaldat in baia de electroliza si facut albastru.
Imagine

Trei Doamne si toti trei:
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Acum daca tot ne-am dat la vorba(ca vad ca din vorba-n vorba am ajuns la conversatie) sa-ti arat niste imagini intime din budoarul meu retras si ferit din calea privirilor lumesti si trupesti.
Acesta este iatacul domnesc de tihna:
Imagine

asa arata pe:(miile alea de primere daca poti sa crezi ca par atat de multe....si in fapt se termina atat de repede)
Imagine
si sub: (aici am doar cateva mii de tuburi care se pot reload pentru ca nu orice tub este pretabil la reload, iar brass-urile sunt 1000 de bucati Winchester cu care ma mai dedulcesc eu cand am timp)
Imagine
(incearca sa privesti politicos sub si nu cu ganduri patimase si carnale)

Asa arata munitia pe care o folosesc la fast-draw:
Imagine
gloantele din ceara

Imagine
si tuburile pe care le folosesc la infinit. Astea am doua cutii de 100 care ar trebui sa ma tina pana in ceasul de pe urma. Nu se uzeaza niciodata pentru ca neexistand pulbere in cartus acesta nu sufera absolut nici un fel de alterare la nivel structural. Ceva presiune este ca ceara aia iese pe teava cu 750ft/sec, dar nici nu se compara cu presiunea creata de pulbere. Stiu oameni care au doar 6 tuburi si pe care le refolosesc de 15 ani.
Imagine
daca observi buzunarul capsei este largit pentru ca sa primeasca capse de shotgun. Dupa ce este tras cartusul il scot din arma, ii bag cu degetul alt glont de ceara si ii pun cu mana alta capsa. Si asta se repeta la nesfarsit.

Asta este masina de reload pentru shotgun(normal, calibru 12):
Imagine
este un MEC 9000

si asta este masina pentru reload glont:
Imagine
este un Dillon 550B. Pot sa reload orice calibru vreau indiferent ca-i de carabina sau handgun. Cumpar die-urile si ii dau bataie. Eu prefer sa cumpar tot setul gata asamblat si doar il schimb si trec la alt calibru. Ala din masina este 9 mm, iar asta de mai jos este .45 ACP
Imagine
deci toolhead-ul include tot ce trebuie pentru un calibru. Se schimba doar toolhead-ul si se trece la treaba in maxim 5 minute.

Si in incheiere o imagine care nu mai are nevoie de nici un comentariu. De la dreapta la stanga: .22, 9mm Luger, .40 S&W, .45 ACP si .45 Colt
Imagine

pentru ca sa nu uitam ca orice cartus in orice calibru viseaza cand creste mare sa ajunga un .45
Imagine
(expresia "the real men shoot .45" nu am inventat-o io....sa ne intelegem)

Fa tu comparatia intre ele ca io am testat-o deja.

In speranta ca ti-a facut placere sa privesti, imi permit sa inchei aici acest scurt intermezzo variationistic si sa-ti transmit toate cele bune precum si tot respectul meu pentru ceea ce faci.

Unchiu'

P.S. "Si de ma voiu intoarce pre multi am sa popesc" (stai bre nu sari ca nici p-asta n-am spus-o io....Alexandru Lapusneanu)
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 11 Sep 2009, 12:46

Asa da! 8) Cock the hammer= a arma cocosul
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 11 Sep 2009, 13:05

Rugerele se numesc 3 screws sau old model , pentru a le deosebi de rugerele 2 screws ( new model) ,care se fac in prezent. Cele cu 3 suruburi nu se mai fac si sunt foarte dorite de colectionari, bineinteles, ca seamana si mai mult cu Colturile
Cilinder= butoias(butoi) :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 11 Sep 2009, 17:08

Asa e Cristi, a arma cocosul. Pe-asta chiar ca nu mi-o mai aminteam.
Rugerele noi (two screws) sunt pe toate drumurile si seamana cu Colt-ul leit. Dar baietii cauta toti old model pentru calitatile sale deosebite.
Acum plec in cursa si o iau prin Canada, deci acces la internet mai rarut.
Dar revin cu niste precizari.

Stima
Moose_Master
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim