Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 28 Oct 2025, 16:27
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Moose_Master pe 19 Iul 2009, 22:50
La vremea sa Miscarea Legionara avea mai multi membri si simpatizanti decat orice partid din istoria Tarii Romanesti ever. Oare asta ce vrea sa insemne...?!?! Dar nu mai conteaza pentru ca oricum nu mai intereseaza pe nimeni nimic in afara de propriile interese.
Traiasca Legiunea si Capitanul!
Moose_Masta
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Cristi pe 20 Iul 2009, 11:15
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de adrian_ppp pe 21 Iul 2009, 21:19
Cristi scrie:Suntem offtopic!
ok, care-i finalitatea acestei petitii?
-

adrian_ppp
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
-
de Cristi pe 25 Iul 2009, 08:51
Cristi scrie:A sosit raspunsul la petitie R O M Â N I A MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE NESECRET Bucureşti Nr.156917 /SA/CD/12.03.2009 Ex. unic Către, asociatiearme@yahoo.com În referire la petiția dvs. trimisă Ministrului Administrației și Internelor prin care faceți o serie de propuneri pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, vă comunnicăm următoarele: 1 - În ceea ce privește revizuirea criterilor ce stau la baza acordării dreptului de port și folosire a armelor de apărare și pază în sensul de a permite tuturor categoriilor de persoane fizice să procure și să folosească arme de acest tip, opinăm că legiuitorul atunci când a formulat aceste norme, a avut în vedere faptul că domeniul armelor letale trebuie controlat strict pentru a nu lăsa posibilitatea ca în practică să se înregistreze evenimente negative, cu atât mai mult cu cât populația României nu este încă pregătită, educată, pe de o parte pentru a accepta exacerbarea, escaladarea numărului de evenimente cu folosirea unor arme de foc și pe de altă parte pentru folosirea cu discernământ a acestor arme. Opinia este argumentată prin existența unui segment important al populației Romîniei care este împotriva liberalizării acestui domeniu și care este preocupată și îngrijorată în legătură cu această liberalizare, dar și prin creșterea alarmantă înregistrată în ultimii ani a numărului de cazuri de folosire ilegală a armelor neletale (cu glonț de cauciuc) pentru rezolvarea unor diferende puierile sau folosirea acestor arme de persoane care din punct de vedere al cazierului nu aveau probleme însă ulterior s-a constatat că erau apropiate sau chiar acționaseră din dispoziția unor infractori. Vă închipuiți ce rezultat ar fi avut aceste acțiuni dacă persoanele amintite ar fi folosit o armă din categoria celor de apărare și pază. În aceeași ordine de idei opinăm că în realizarea scopului de protejare a vieții și bunurilor aparținând persoanei, armele de autoapărare cu proiectil de cauciuc sunt în măsură să asigure o protecție suficientă corespunzând totodată, obiectivului de respingere a atacului şi realizare a autoapărării fără ca acest fapt să cauzeze decesul persoanei. Mai trebuie menționat faptul că, potrivit prevederilor legislației cadru europene, țara noastră poate stabili un regim juridic mai strict în ceea ce privește procurarea și folosirea unor anumite tipuri de arme. 2 - Referitor la propunerea dumneavoastră de a se renunța la procedura autorizării pentru procurarea fiecărei arme, suntem de părere că excluzând solicitările de autorizare pentru procurarea primei arme, caz în care structurile competente efectuează o serie de verificări pentru a stabili dacă persoana în cauză prezintă bonitate din punct de vedere judiciar, al ordinii și siguranței publice, dacă este aptă din punct de verere medical și psihologic, precum și dacă respectă condițiile de păstrare a armelor, pentru procurarea celei de a doua arme, procedura de autorizare este simplificată și fluentă iar documentele solicitate, prin care se verifică dacă persoana în cauză are calitatea prevăzută de lege pentru a procura un anumit tip de armă şi termenele de soluționare a cererii, respectiv 1-10 zile în regim de urgență și 10-30 zile în regim normal nu sunt în măsură să se constituie într-o procedură birocratică. totodată în afara argumentelor prezentate mai sus, actualizarea evidențelor privind deținătorii de arme constituite la nivelul structurilor arme, explozivi și substanțe toxice constituie un obiectiv important și în același timp un instrument de lucru viabil în măsură să asigure un control riguros al operațiunilor cu arme și muniții precum trasabilitatea acestora; 3 - Motivul care a determinat întroducerea armelor cu aer comprimat, a căror viteză depășește 220m/s în categoria armelor interzise, rezidă în pericolul pe care îl reprezintă acestea pentru viața și integritatea corporală a persoanei, prin prisma vitezei dezvoltate de acestea, existând în practica poliției cazuri în care cu acest tip de arme au fost comise infracțiuni de braconaj cinegetic sau chiar omor. În ceea ce privește propunerea dumneavoastră ca armele cu aer comprimat să poată fi folosite pentru agrement în spaţii în care nu se pune în pericol viaţa şi integritatea fizică a persoanei, vă informăm că prin Legea nr.152/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr.295/2004 au fost introduse prevederi în acest sens și anume ”armele cu aer comprimat destinate tirului sportiv pot fi folosite și în spații delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spații special amenajate pentru a nu pune în pericol viața și integritatea corporală a persoanelor”; 4 - Armele de tir tip Flobert nu necesită o clasificare separată din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și a destinației întrucât acestea se regăsesc clasificate în anexa legii atât din punct de vedere al caracteristicilor tehnice (arme de foc lungi cu o singură lovitură, cu percuţie pe ramă) cât și al destinației (arme de tir sportiv) în categoria armelor supuse autorizării; 5 - Prin prisma caracteristicilor constructive armele cu pulbure neagră nu pot fi încadrate în categoria armelor destinate tirului sportiv, acestea fiind arme vechi, majoritatea fabricate înainte de anul 1877, care au un sisitem de încărcare atipic iar efectuarea tragerii cu acestea nu se poate desfăşura în condiţii de securitate; 6 - Referitor la posibilitatea ca armele de colecţie să poată fi folosite în poligoanele autorizate de tir sportiv, acest fapt este posibil, în conformitate cu prevederile art. 29 alin. 1, din Legea nr. 295/2004. În ceea ce priveşte posibilitatea participării cu armele de colecție la manifestările cultural-istorice apreciem că acest faptul este în măsură să creeze un real pericol întrucât armele de acest tip sunt în marea lor majoritate arme în stare de funcționare; 7 - Propunerea de a se renunța la limitarea numărului de arme de același calibru pe care o persoană are dreptul să le dețină înscrise în permisul de armă de tip B, ca şi propunerea de revizuire a procedurii de autorizare a poligoanelor de tragere au fost însuşite de unitatea noastră şi vor fi cuprinse inserate în proiectul de modificare a Legii nr. 295/2004; 8 - Accizele fac parte din impozitele şi taxele reglementate de Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, iar stabilirea nivelului acestora este atributul Ministerului Finanțelor Publice; În încheiere vă comunicăm faptul că, Inspectoratul General al Poliției Române are în vedere formularea unor propuneri pentru amendarea Legii nr. 295/2004, proiectul de modificare urmând a fi promovat prin procedură legală pentru dezbatere și adoptare prin Parlamentul României. Aceste propuneri sunt argumentate cu elemente rezultate din situația operativă internă și internațională și se circumscriu principalului scop pe care poliția il are, acela de apărare a vieții cetățenilor și prezervare a ordinii publice. În context, asociația dvs. are posibilitatea de a formula argumente pentru susținerea propunerilor pe care le-ați transmis, având în vedere procedura privind dezbaterea și adoptarea acestui proiect. Totodată vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru continuarea discuțiilor, inclusiv prin intâlniri între reprezentanții unității noastre și ai asociației dvs. în scopul înțelegerii situației din acest domeniu sub toate aspectele pe care aceasta le prezintă. Cu stimă, D I R E C T O R Comisar şef de poliţie MARINESCU NICULAE
Asta a fost raspunsul. Apoi a fost o runda de discutii pe marginea noilor modificari ale legii. Acum asteptam sa vedem daca doleantele noastre se vor regasi in textul modificat, asa cum ni s-a promis
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de violiv pe 25 Iul 2009, 10:08
Cred ca mai stam un pic - noul sef de la arme din IGP are probleme cu diploma de la Spiru Haret 
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Ghinda pe 25 Iul 2009, 18:26
Nu deduc decat faptul ca ii doare in p--a de noi. Si ca se caca pe ei. Si ca ii doare si mai tare in p--a ca platim taxe ca sa faca burta mare. Si ca a da MUIE la un popor li se pare amuzant. Si ca nu au creier. Nu pot sa am pistol ca sunt un pericol. Idiotii!!!!!!!!!!!!! Pai ca sa fiu pericol ma folosesc de arma aia pentru care nu sunt pericol, o cheama carabina si la 300 metrii indesc tigara in gura spp-istului. Ca oi fi tampit sa folosesc pistol sa incerc sa intru in istorie! Retardatii dracului!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de sorin flutur pe 25 Iul 2009, 19:45
lasati militienii in pace ca nu stiu carte si e saraci cu duhul politia va propune intodeauna legi restrictive in privinta armelor...motivul...ca sa nu am eu de lucru 
-

sorin flutur
- Veteran
-
- Locaţie: Arad
-
de Moose_Master pe 26 Iul 2009, 02:56
Si iata cum ne intoarcem de unde am plecat. Ba cred ca un pic mai inapoi. Legile tip "gun-control" nu fac altceva decat creaza o lume mai linistita....pentru infractori. Eu va doresc din tot sufletul sa apucati in aceasta viata sa aveti dreptul sa va puteti cumpara si folosi arme scurte. Este unica senzatia si mai ales ideea in sine de a a avea o arma scurta. Eu am arme scurte si nu sunt criminal.
Pacat! Mare pacat si mare rusine!
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Cristi pe 08 Sep 2009, 10:27
-

Cristi
- Veteran
-
de romaniac pe 08 Sep 2009, 15:05
-

romaniac
- Veteran
-
- Locaţie: WI
-
de Anndrei pe 08 Sep 2009, 23:04
"Opinia este argumentată prin existența unui segment important al populației Romîniei care este împotriva liberalizării acestui domeniu și care este preocupată și îngrijorată în legătură cu această liberalizare, dar și prin creșterea alarmantă înregistrată în ultimii ani a numărului de cazuri de folosire ilegală a armelor neletale (cu glonț de cauciuc) pentru rezolvarea unor diferende puierile sau folosirea acestor arme de persoane care din punct de vedere al cazierului nu aveau probleme însă ulterior s-a constatat că erau apropiate sau chiar acționaseră din dispoziția unor infractori"
Avem si o gramada de conationali cu prejudecati, care au impresia ca armele sint "tabu"; si este din pacate si un curent negativ din partea mass-media...
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
-
Anndrei
- Veteran
-
de adrian negoita pe 09 Sep 2009, 00:33
sorin flutur scrie:lasati militienii in pace ca nu stiu carte si e saraci cu duhul politia va propune intodeauna legi restrictive in privinta armelor...motivul...ca sa nu am eu de lucru 
Mai taci,sorine ca acum mi se scoala nervii si intri pe mina mea  ce sa nu ai tu de lucru?pai pe ce sa mai iei si tu un salariu?auzi sa nu,,are el de lucru'' 
-
adrian negoita
- Membru important
-
- Locaţie: orastie
de sorin flutur pe 09 Sep 2009, 09:47
dilema asta cu legi restrictive sau nu in domeniul armelor este destul de complicata.... explicatii de genul...daca ar sti hotul ca omul are pistol nu ar mai avea curaj sa intre peste el in casa....nu prea tin... nu ar mai avea hotul curaj sa intre cu mana goala....ar intra cu un Uzi.... riscul sa te inbolnavesti de deces de la o confruntare cu arme de foc este mai mare decat de la una cu bate de basseball sau cutite asta nu inseamna ca nu este o prostie ca un vanator care are carabina cal. 9 sa nu poata sa ia pistol 
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de Moose_Master pe 09 Sep 2009, 13:13
Pai hotaraste-te Sorine....sa aibe oamenii pistol sau nu. Dupa cum spui tu cine are pusca ar putea avea si pistol, dar ceilalti care n-au pusca? Nu au si ei dreptul (drept din nastere si nu conferit de o institutie) sa se apere? Numa bine.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Ursus2006 pe 09 Sep 2009, 13:25
Moose_Master scrie:Pai hotaraste-te Sorine....sa aibe oamenii pistol sau nu. Dupa cum spui tu cine are pusca ar putea avea si pistol, dar ceilalti care n-au pusca? Nu au si ei dreptul (drept din nastere si nu conferit de o institutie) sa se apere? Numa bine.
Moose, daca ti-as povesti pe forum cu ce se ocupa politzia romana, cred ca ai fi bulversat.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-

Ursus2006
- Veteran
-
- Locaţie: Deva. HD
-
de Moose_Master pe 09 Sep 2009, 19:43
Frate Urs, stiu cu ce se ocupau pe vremea cand io eram in tara. Acum poate ca s-a mai schimbat una-alta. Cand vine mama aici se mai uita la romani pe net si mai aud cate ceva, dar nu mare lucru.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de adrian negoita pe 09 Sep 2009, 23:19
Ursus2006 scrie:Moose_Master scrie:Pai hotaraste-te Sorine....sa aibe oamenii pistol sau nu. Dupa cum spui tu cine are pusca ar putea avea si pistol, dar ceilalti care n-au pusca? Nu au si ei dreptul (drept din nastere si nu conferit de o institutie) sa se apere? Numa bine.
Moose, daca ti-as povesti pe forum cu ce se ocupa politzia romana, cred ca ai fi bulversat.
Las' ca stim toti cu ce se ocupa unii din MAI, nu toti,pt ca nu putem generaliza,dar ca dovada,vezi afacerea BULDOZERUL,si apoi afli raspunsul,ca doar nu s-au putut face asemenea ilegalitati,fara ca politia romana sa nu stie chiar nimic,sau poate ne cred cumva batuti in cap,mai stii......?!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de sorin flutur pe 10 Sep 2009, 11:15
complicat.... vorba aia....fiecare popor isi merita conducatorii....institutiile...ca doar noi i-am ales 
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de adrian negoita pe 10 Sep 2009, 21:53
sorin flutur scrie:complicat.... vorba aia....fiecare popor isi merita conducatorii....institutiile...ca doar noi i-am ales 
Mama da' sadic mai esti mai ,,politaiule''  ca tare iti mai place sa rasucesti cutitul in rana 
-
adrian negoita
- Membru important
-
de violiv pe 11 Sep 2009, 07:04
sorin flutur scrie:explicatii de genul...daca ar sti hotul ca omul are pistol nu ar mai avea curaj sa intre peste el in casa....nu prea tin... nu ar mai avea hotul curaj sa intre cu mana goala....ar intra cu un Uzi....
Ba tin si inca tare de tot. Cu fapte si cu cifre "covarsitoare", in ambele sensuri. Exemple multe sunt in "sens negativ" ca politicienii si politistii sunt toti o apa si-un pamant - vezi Anglia, Australia unde restrictionarea peste noapte si confiscarea armelor de la "civili" a dus la cifre ale infractionalitatii de le e frica si sa mai deschida gura acum nenorocitilor ce au interzis armele: o crestere cu 2500% a infractionalitatii in rastimp de 10 ani de cand omu de rand n-a mai avut pistol in casa nu ti se pare semnificativa? Din pacate pentru omenire exemple in sensul celalat sunt putintele: vezi Elvetia si Canada cu arme/cap de locuitor mai multe ca-n armata si cu cifre de infractionalitate cu arme de foc ca nici nu intra in statistici si exemplul cel mai bun e Rep. Moldova unde pistoalele au fost permise tuturor si "rachetii" au disparut in 2 ani iar cifrele de infractionalitate au ajuns sub media UE de nici nu se mai vad. Apropo de asta, mai tii minte care a fost raspunsul "sefului-sefilor" pe atunci in materie de arme pe la noi (emisiune TV in care l-au prins in direct inclusiv pe seful politiei din Moldova si care le-a spus-o cat se poate de raspicat cum au evoluat si cat de bine au evoluat lucrurile peste Prut de cand cu "liberalizarea pistoalelor") ? Nu mai au ei banditi pentru ca au fugit in Europa si uite cum vin si trag pe strada la noi (era recent dupa cazul de la Brasov) !!!! Da' pe noi cine ne opreste sa "dam arme la tot poporu" ca sa fuga si banditii nostrii mai la vest? Cu toata stima pentru vanatorul ce esti, mai sus a vorbit politistul din tine 
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Moose_Master pe 11 Sep 2009, 17:14
Pentru afirmatia aia si eu am vrut sa-l penalizez, dar e ardelean vecin cu mine si decat sa-l penalizez aici mai bine il penalizez cand oi ajunge prin zona la un sfartai si inca unul. Mare dreptate are nenicu Violiv.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de adrian negoita pe 11 Sep 2009, 20:21
Moose_Master scrie:Pentru afirmatia aia si eu am vrut sa-l penalizez, dar e ardelean vecin cu mine si decat sa-l penalizez aici mai bine il penalizez cand oi ajunge prin zona la un sfartai si inca unul. Mare dreptate are nenicu Violiv.
Numa' acuma ai vazut cita dreptate are?daca vreau sa aflu ceva din sursa sigura, fara menajamente,si bine documentat,caut ce a scris VIOLIV si sunt linistit,si nu o spun dintr-un protocol ieftin,ci din respect,!!!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de Moose_Master pe 12 Sep 2009, 03:45
Pai numai acum am vazut. Ce sa fac!?! La etatea mea reactionez mai greu. Daca as fi fost mai tanar (asa cum esti tu) m-as fi dus la Violiv saptamanal cu o sticla de Glenfiddich (de 17 ani ca aia de 15 e un pic cam amaruie) si l-as fi rugat sa imi mai spuna una alta. Da acum la batranete m-am calicit si mai bine o beau io singur.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de adrian negoita pe 12 Sep 2009, 07:15
Pai nui bai,si sa iti fie de bine,si mai pune ceva poze cu minunatiile acelea de colectie,[valorile alea inestimabile,pe nume arme ]ca ce ne arati acolo noi doar visam pe aici,dat fiind stufarisul legislativ imens din ceea ce se cheama eterna si fascinanta romanie!iar in ce priveste dusul la VIOLIV distanta dintre orastie si constanta,e de vreo 600 km ceea ce nui chiar de colo,dar de ar fi mai mica,mas duce! 
-
adrian negoita
- Membru important
-
de chivi pe 12 Sep 2009, 13:39
Daa,cu siguranta,celui care ar vrea sa ma ,,caute pe-acasa'' ,i-ar fi frica daca ar sti ca detin un aruncator de plumbi.Dar i-as da de lucru lu' cascheta si boneta,l-as deranja din exercitiul ,,functiunii'' ,l-as scoate din starea de letargie in care-si castiga banii...saracul bugetar.Si in caz de legitima aparare,as mai deranja cateva institutii ale statului de drept...degeaba.Pe cand asa, e simplu - vine tiganu,te face,tu stii cum te rezolva astia si te lasi pagubas.Si uite asa avem grija ca si tiganu roman sa nu mai fie discriminat si s-o duca bine.Acum imi dau seama de ce a fost Madonna huiduita in Romania - ca nu avea dreptate fratilor, iar aia erau politisti 
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
-

chivi
- Veteran
-
de adrian negoita pe 12 Sep 2009, 18:31
De acord sefu' dar vezi tu noi astia mici nu,,are voie sa detine puscoace,si alte obiecte de interes politienesc!''
-
adrian negoita
- Membru important
-
de chivi pe 13 Sep 2009, 18:40
adrian negoita scrie:De acord sefu' dar vezi tu noi astia mici nu,,are voie sa detine puscoace,si alte obiecte de interes politienesc!''
Eu nu am contestat niciodata autoritatea organului. 
-

chivi
- Veteran
-
de chivi pe 14 Sep 2009, 12:56
-

chivi
- Veteran
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori