| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ColectionariiModerator: liviur Re: ColectionariiThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiDa Cristi, un exemplu despre cum sunt copii educati de mici sa inteleaga ce inseamna o arma de foc. Nimic mai firesc si mai placut decat sa iti educi copilul si sa-i explici cum stau lucrurile.
Am vazut cu ochii mei dupa un concurs pustiul unui tragator care tragea cu arma la 4 ani de nu era adevarat. Un omulet de-o schioapa manuia arma incredibil. Stiu ca daca trimiti clipul asta la ProTV se va discuta pe tema asta o luna, dar mai bine ma abtin ca nu vreau sa mai pun si io sare pe rana. Am fost de curand in British Columbia si am tras cu niste adevarati care sunt in sport de peste 40 de ani. Am cunoscut acolo o tipa care trage de la 11 ani si care la 17 ani avea la brau cateva titluri mondiale si an dupa an isi dobora propriile ei recorduri care intamplator erau recorduri mondiale. Inainte de a implini 18 ani deja intrase in Hall of Fame. Si ca un paradox, mi-a spus ca adversarul de care se teme cel mai mult intr-un concurs este ....maica-sa. S-o vezi pe maica-sa pe felie intepenesti. Alta lume, alta mentalitate. Asta e!
Re: ColectionariiThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiCristi, sa-l stapanesti sanatos! Da lunga tzava are trancanu. Stii cumva care a fost motivul pentru care a fost priectat cu tzava asa lunga de la bun inceput?
respecte
Re: ColectionariiDa Cristi, e clar. Tu vrei sa ma faci sa nu mai dorm noaptea. Si-asa sufar dupa Buntline-ul ala pe care l-am ratat la mustata si tu vii acum cu lucruri de genul asta. OK! Nu-i problema. Am sa tin minte gestul tau si am sa-ti raspund intr-o buna zi in consecinta.
Sa-l stapanesti sanatos si sa dea Domnu' sa apuci ziua in care vei putea cumpara arme scurte(daca Buntline poate fi numit arma scurta) atat pentru colectie cat si pentru poligon. Din tot sufletul iti doresc. Romaniacule! tava de la Buntline a fost creata sa de lunga pentru a putea fi utilizat ca si carabina. Am sa incerc sa caut pe net sa iti dau niste poze cu Buntline cu crosa de carabina. Pur si simplu o atasezi in doi timpi si trei miscari si din revolver ai facut un puscoci de toata frumusetea. Sunt in tratative cu un nene din Alberta care are unul asa cum iti spun io si care acum se hotaraste daca sa-l vanda sau nu. Sper sa mi-l vanda si sa pot sa ii raspund lui Cristi la provocare. Pastram miscarea asta ca asul din maneca, dar acum m-am dat in vileag. Omul de care vorbesc a dat jos moose cu Buntline-ul ala la 110 metri(cal. 45 Colt). Si mi-a spus ca precizia focului a fost uluitoare si pentru el. Normal, la 18 inch teava este exact ca la Puma Model 92. (astea se fac si cu 16 inch teava). Deci de ce n-ar fi precisa ca arma !?! Ce Winchester-urile tale lever action nu sunt precise ??? Va pupa Unchiu P.S. Numa din cauza baietilor de pe forum cu discutiile lor "pat de lemn sau de plastic ... bla bla bla" mi-am luat si un shotgun cu pat de plastic sa vad cu ochii mei "cacare din ei e mai tare". O sa o iau razna de tot aici si parca vad ca maine poimanine imi iau si o carabina bolt action si imi pun si luneta pe ea. Ptiu...piei satana! Mi-ati modificat schimbarea adunatura de obsedati!
Re: ColectionariiThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiUite, asa mai invata omu cate ceva. Multzam Unchiule si Cristi. M-ati lamurit.
respecte
Re: Colectionarii
Mai mult aici http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Buntline The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiCrosa din poza lu Cristi este doar o varianta. Eu am vazut vreo 4 variante. Cea mai reusita mi s-a parut una care avea crosa exact ca un pat de carabina sau ma rog lisa. Era din lemn si manerul pistolului intra inauntru patului foarte ingenios. Efectiv arma puteai jura ca este o carabina cu cilindru. Foarte spectaculoasa si interesanta.
Mi-au placut povestile date de Cristi pe linkul din Kansas. Sunt mare consumator de acest gen de istorisiri. Acest thread trebuie mentinut viu. Moose_Masta
Re: ColectionariiCa sa-l tinem viu mai trebe sa si tragem....
dupa o intensa concentrare ![]() ne apucam de tras ![]() si iese cam asa ![]() Nu merge rau batranica, nu-i asa? Chiar si la 100 m e in stare sa traga la fel de bine. Asta numa asa pentru ca ma roade invidia si ma imbolnavesc de tot uitandu-ma la revolverele lui Cristi Felicitari! Fie sa si apuci sa tragi cu ele!
Re: ColectionariiIncep si eu demersurile sa-mi iau un MN 91/30!Pana atunci, ma joc cu asta , care i-a sosit fratelui meu, Palmetto mod 1873 SA
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiAsta asa, ca sa rasucesti cutitul in rana....
Tineti-o tot asa!
Re: ColectionariiCristi vrea cu tot dindinsul sa doara.
Dar orice ar fi primul si primul lucru pe care-l voi lua saptamana asta nu va fi o arma. Ci un "rahatel" care costa cat o arma. Am nevoie de el ca de aer si daca nu-l iau acum nu il mai pot lua niciodata pentru ca firma producatoare nu le mai face. Eu il iau pe ultimul. Si ala gasit intr-un sertar al nu stiu cui de la departamentul lor quality assurance. Linku e asta : http://www.beamhit.com/ttg/m/_general/product_display2005caa0.html apoi click sub poza unde scrie broadband. Este extraordinar de folositor pentru exercitii in comfortul propriei locuinte. Eu il am pe LTX-Z care a fost bun un an, dar acum sunt prea rapid pentru el. Si costa nenorocitul 400$. Cat o arma. Asta e! Tre sa-l iau. Merge si la carabina si la orice teava ghintuita.
![]() ![]() ![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiAsa Cristi. Astea sunt cateva.(armele din poze nu sunt colturi si nici uberti, ci mai degraba seamana a ruger....da ce mai conteaza) La prima poza tre sa desfaci manerul si garda tragaciului si sa instalezi patul de lemn. A doua si a treia vad ca sunt fixe. Ah ce mi-ar place sa am cateva carabine cu cilindru.
Este un model de pat de lemn care pur si simplu se ataseaza pe manerul pistolului si pot sa-ti spun ca apuci arma extrem de eficient si stabil. Violiv, arma ta pare nou nouta. De unde ai gasit-o in starea asta? Incredibil ce bine arata pe dinafara. Este noua ?
Re: ColectionariiA fost "noua" cand am cumparat-o. A zacut intr-un depozit din 1946 cand a fost facuta (ultimul an de productie la rusi,,,acest model a fost "cantecul de lebada" al Mosin-ului rusesc) si pana cand am luat-o....m-am muncit un pic sa scot din ea vaselina de la origini.
La partea metalica n-a trebuit sa fac nimic, brunajul este excelent si acum. Patul este cel original dar am indepartat selacul cu care a fost spoit de rusi, am refinisat lemnul (numeroase mici zgarieturi de la depozitare de-a valma) pana la hartie abraziva de granulatie 2000 si l-am refinisat in ulei. Chiar te poti "oglindi" in ea acum. In poza avea deja 7-8 maini si a mai primit cateva intre timp. Remarcabil de bine a fost fituit din fabrica la interior...practic, un bedding cu rasina nici nu-si avea rostul asa ca a ramas asa. Acum are undeva intre 150-200 cartuse trase si e numa bine rodata. P.S. intre timp si-a schimbat proprietarul - a fost dragoste la prima vedere in acea sedinta de trageri in poligon. P.P.S. intre timp sunt pe cale sa iau alta, de data asta fabricata in Ro, pentru completarea colectiei mele de arme romanesti. Vis-a-vis de "carabinele" cu butoi.....exista o problemuta la ele, probabil din aceasta cauza nu au prins asa tare la public: gazele scapate la nivelul intre-fierului butoi-teava. Cand tragi cu revolverul sunt departe de ochi dar cand tragi cu o "carabina" o mare parte din ele poposesc exact in mutra si ochii tragatorului. Exista unele modele care au fost prevazute cu un fel de capacel deflector pe partea stanga a butoiului, care sa dirijeze gazele spre inainte si in sus tocmai pentru a corecta aceasta problema.
![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiNu s-a lasat Cristi pana nu a gasit ce vroia. Da frumos arata patul din poza. Ala de care vorbeam eu este intradevar asa, dar mult mai modest ca aspect. Asta este chiar ...de poza.
Violiv, da cum adica 7-8 maini? Dupa ce ai slefuit-o practic ai inecat lemnul in ulei....?!? Te intreb pentru ca acum face sens ceva la care ma gandisem eu acum ceva vreme. Apropo ce ulei ai folosit? Si inca ceva. Ai folosit si lac pe vreo portiune de lemn? Vazand inelele alea care tin patul de partea metalica am facut asocierea cu Winchester care are acelasi sistem de prindere. La Marlin e diferit.
Re: ColectionariiIn ordine inversa:
- inelele ce tin partea superioara a ulucului fixata de cea de jos nu sunt inele ci banda adeziva. - am folosit un ulei de lemn din comertul nostru, Balsin, nuanta maro-roscat. Pentru a da o mana de ulei (la propriu si la figurat) folosesc pentru tot patul practic cateva picaturi - intinse pe lemn cu degetul, atat cat suge lemnul apoi frec cu palma pana se incalzeste lemnul. Dupa 1-2 zile repet procedeul. La 3-4 aplicari las cateva zile la uscat...cand se usuca bine, lemnul scoate la iveala tot felul de "perisori" ramasi de la slefuit sau din fibrele lui pe care-i netezesc folosind un burete textil foarte compact. Apoi mai dau o mana de ulei. Practic, poti da cate o picatura de ulei pe lemn de cate ori cureti arma ca rau nu-i face. - nu are lac deloc pe partile de lemn, a fost indepartat cu grija, in totalitate, cu Decanol si hartie abraziva. Am avut de gand initial sa refac patul cat mai aproape de original, cu lac roscaliu asa cum era selacul ei....dupa slefuire mi s-a parut ca-i mai frumos sa-l las cat mai aproape de nuanta lemnului, laminatul fiind chiar foarte bine facut atat la partea tehnica cat si la cea estetica. Uleiul folosit nu a facut decat sa accentueze diferenta intre cele doua nuante de lemn - a inchis un pic nuanta mai profunda dar nu a colorat si albul. - ulei mai mult a supt la partea din interior, lasata un pic mai rugoasa, asa cum a fost din fabrica Oricum, una peste alta, a schimbat complet fata armei si acum chiar ca-ti ia ochii. Dupa ce-au vazut-o cum arata si cum trage multi au fost "raniti profund", direct in inima
Re: ColectionariiSi ca sa tinem tocpicul viu, uite o alta arma "de colectie" (chiar daca a fost foarte folosita pe la noi si inca mai este, modelul nu se mai fabrica, este cu totul si cu totul particular ca alcatuire mecanica) pe care tocmai am terminat-o.
Am mai discutat noi apropo de lemn versus plastic. Chiar daca prefer plasticul in teren, imi place sa lucrez lemnul, o fac de multi ani si am capatat un pic de experienta. Avantajul lemnului este ca si dintr-o bucata de fag banal poti scoate ceva frumos cu grija si rabdare. Asa arata cand am luat-o: ![]() ![]() ![]() fara a fi foarte folosita prezenta urme pe lemn, unele chiar adanci, fusese lacuita candva direct peste lacul initial si chiar nu arata bine deloc. In zonele de contact frecvent cu mana brunajul se cam "albise". Partile metalice afectate au fost rebrunate la rece tot cu o solutie din comertul nostru ce are avantajul ca "intaritorul" este ulei de arma si poti opri usor procesul la nuanta dorita astfel incart sa ramana un pic de "patina" nu sa iasa negru mat militaros ca la carabinele americane de azi. Lacul a fost indepartat cu aceeasi tehnica - Decanol + raschetat cu lama (una mica pentru cutter) + hartie abraziva de la 600 la 2000 iar caroiajul l-am refacut "chirurgical": cu lupele pe nas si lama de bisturiu. Nu am insistat foarte mult pe unele impresiuni adanci din lemn si pentru ca trebuia sa iau foarte mult in unele locuri dar si pentru a pastra o idee de "vechi". Acelasi ulei, aplicat in aceeasi tehnica a marcat foarte evident diferentele naturale discrete in nuantele fibrelor lemnului si rezultatul este acesta: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: ColectionariiBine-asa Violiv taica. Bine lucrata. Am mai invatat ceva. Multu pentru informatii. Foarte simplu si eficient, dar foarte multa munca si migala. Nu stiu daca as avea rabdarea sa iau fiecare crestatura la rand si s-o bibilesc.
O/U asta din ultimul post a intrat cersetor si a iesit print. Imi amintesc ca am avut si io o arma in Romania care ajunsese mata la maximum si ma gandeam ce as putea sa-i fac s-o revigorez. Ce nu inteleg totusi este cum reusesti cu o picatura de ulei sa faci tot patul. Suna incredibil si totusi care este trucul. Pentru ca ma gandesc ca frecand-ul cu mana pana cand se incalzeste, te umpli pe palma si degete cu ulei.....dar de la o picatura.....mi se pare ca e prea putin. Pe urma ce sa spun, nu m-as fi prins deloc ca alea nu-s inele, ci doar banda adeziva. Pacat ca nu va lasa legea sa reload. Arma aia arata ca o arma pe care as folosi-o in draci. Si mai si trage superprecis fieru. Daca ai locui ceva mai aproape p-acilea ai avea de lucru de n-ai avea timp sa dormi la refacut lemnarie de arme. E clar, thread-ul asta tre sa fie tinut viu. Respect, Moose_Masta
Re: ColectionariiAm si eu doua Mosin-Nagant-uri care dupa curatat vaselina am decis sa las paturile cum sunt.
Le puteti vedea in poza in compania altor arme - Cea de sus e un Steyer-Mannlicher - 1914 Ungureasca, Miss Ildiko - Mosin-Nagant 91/30 - 1943 , Miss Irina - Mosin-Nagant 91/30 - 1926 , Miss Svetlana - Mauser 24/47 , deocamdata n-am aflat anul, d-abia am luat-o saptaman trecuta si dupa cum se poate vedea abia am curatat patul si inca nu m-am decis ce procedeu sa folosesc sa-l refinisez si am reasamblat-o. - Cea de jos e doar o simpla Savage-Fox , 1930 si care va ceda locul saptaman viitoare unei Swiss K-31 Schmidt Rubin pe care probabil o voi numi Miss Elke. ![]() Radeti voi radeti dar imi place sa le numesc, hehe. respecte
Re: ColectionariiBata-te norocul sa te bata de romaniac. Ai dat jos moose cu vreuna din ele?
Da matale nu poti face poza aia mai mare? La etatea mea nu mai am vederea asa de patrunzatoare.
Re: ColectionariiUleiul de la Balsin este un ulei modern, cu componenta sintetica semnificativa (nicio legatura cu vechiul ulei de in fiert) si consistenta este foarte asemanatoare cu a apei. Stratul in care se intinde pe arma este foarte subtire cum la fel de subtire este si ce se ia pe mana. Daca-l aplici cu buricul degetului, incet-incet pe toata suprafata, nu te "murdaresti" decat pe deget. Cand incep sa-l frec cu palma deja este supt in lemn si aceasta manopera finala are ca scop cresterea temperaturii si accelerarea reactiei prin care se usuca uleiul. Nu pateaza si nu irita pielea ba chiar
Noul proprietar al Mosin-ului mi-a continuat opera, este acum pe la al 20-lea strat aplicat si a obtinut un aspect foarte frumos - un luciu estompat, satin dar in care, in acelasi timp, te poti oglindi, o priza excelenta la mana si rezistenta la transpiratie si apa. Se zice despre acest ulei ca nu ofera protectie impotriva apei, ca se mateste in timp, ca-si strica aspectul initial si e real dar asta se intampla la un numar mic de straturi si aplicate in succesiune prea rapida. Cu uleiul trebe multa rabdare ca sa iasa bine. Practic, daca de la al 10-lea strat dau unul pe saptamana, dupa 20 straturi pot sa stau in ploaie linistit.
Re: ColectionariiAbea astept sa vad si K 31 in rastel. Cred ca inainte de Mauser si Mosin mi-as fi dorit unul da' sper sa nu fie departe ziua cand o sa pun si eu una alaturi de celelalte batranici.
Mi-e imi spui... abia astep. Luni sau marti ar trebui sa-l primesc cu Fed-Ex. Vio, inca sunt nelamurit cu uleiul care il folosesti. Caut pe net dar nu gasesc nimic. Stii cumva de ceva similar care s-ar gasi aici peste garla? respecte
Re: ColectionariiEste cel din sticluta mica de sticla din fata tuburilor metalice.
http://www.ballistol.de/english/index.p ... 05&sub2=42 cred ca gasesti produse mai bune peste garla cea mare. Si eu intentionez sa iau cate ceva de pe acolo, si ultramoderne dar si foarte clasice. La Brownell am gasit o gama larga si interesanta: http://www.brownells.com/.aspx/cid=705/ ... d-Finishes http://www.brownells.com/.aspx/cid=707/ ... ood-Stains si multe altele. E mai greu sa gasesti referinte despre ele dar sapand pe net te mai descurci.
Re: ColectionariiMerci Vio,
incep sa ma mai luminez acum. Am crezut pentru un moment ca Finish-ul e acelasi cu Stain-ul ( baitzul) pe care il foloseam pana acuma. Stain (Baitz) am folosit pana acuma inainte de a aplica straturile de lac (polyurethane). Pe "doamnele batrane" nu am aplicat lac si nu voi aplica niciodata, asi vrea sa incerc Finishul sugerat de tine. Am un WASR-10 pe care l-am curatat bine de vaselina si uleiul de Cugir, si am aplicat cateva straturi de baitz de cires dupa care cateva straturi de lac. Aceeasi metoda si la alte arme care nu merita mentionate. Mi-a placut cum a iesit AKM-ul dar e doar un "look" de vitrina nu de poligon. ![]()
Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|