Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Oct 2025, 22:32
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de aghiuta pe 20 Oct 2009, 08:51
Cristi scrie:Corect, politia are mainile legate, atunci de ce politia se lupta din rasputeri sa-mi interzica dreptul de a avea, legal, arme de aparare?De ce imi ingradesc dreptul meu la viata si aparare, atunci cand ei nu sunt capabili sa-l asigure?
Asta e intrebare retorica ??? Sau vrei raspuns la ea ?? Un raspuns este ca "asa vrea ei". Mai este unul care-mi vine in minte,putin mai elaborat: -multi politisti au legaturi cu interlopii. -destui sunt ei insisi interlopi. -multi magistrati sunt corupti sau coruptibili. => cum suna o 'Intelegere" intre ei:voi(interlopii) va vedeti de ale voastre(nu uitati cota pentru noi);noi politistii va arestam(pe aia care va prindem) iar magistratii va dau drumul.In plus noi o sa facem tot posibilul sa nu aiba "victimele" arme cu care sa va opreasca;oricum voi faceti rost de ele prin filierele voastre. Corolar: "cu cat faceti mai multe infractiuni cu mana armata cu atat vom milita sa inasprim legea armelor pentru detinatorii legal."
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de sorin flutur pe 20 Oct 2009, 13:48
camarazi vanatori... nu vreau sa incep cu.....cam puerila argumentatia.... si mie imi plac armele....dar nu fac o pasiune din asta... daca vreti sa obtineti ceva lasati militia in pace...ca ei e prosti si nu gandesc.... mai bine baunati la cei care se ocupa in timpul liber cu scrisul de legi...daca-i prindeti cu chef...cred ca daca da-ti o bere modificati la greu si dupa cum vrea muschii vostri.... numai ca e cel mai greu sa bei cu cineva...cu care nu iti place...mai bine mergi sa tragi o...ie.... 
-

sorin flutur
- Veteran
-
- Locaţie: Arad
-
de Moose_Master pe 20 Oct 2009, 13:56
Asta este si mesajul clipului prezentat mai sus. Asta este si mesajul peste tot pe planeta in toate tarile in care societatea intr-un moment de ratacirea a fost de acord(sau macar nu a avut nimic de obiectat) sa li se ia armele. Politia ca institutie este gandita absolut perfect. Pacat ca este formata din oameni. Ei stiu clar ca daca toata lumea ar avea arme pentru ei asta ar insemna sfarsitul. Ar trebui chiar sa respecte legea si chiar sa munceasca. Ori asta nu se va intampla pe parcursul vietilor noastre. Si plus ca Romania este condusa nu de noi, ci de cercuri de oameni (adepti ai Talmudului) foarte bogati si care si ei la randul lor au niste sefi mai mari, mai bogati si cu planuri de manipulare a unor tari mult mai mari decat biata Romanie. Nu este nici un fel de paranoie si nici un fel de gluma. Este cat se poate de serios. Noi nu apucam, insa copii nostri sau nepotii vor fi foarte rau(si spun asta cu un mare oftat pentru ca si eu sunt tata). Invatati-va copii ca adevarul nu-l pot gasi in cartile masluite de la scoala. Invatati-i voi insiva adevarul. Marea majoritate sunteti oameni obisnuiti, nu aveti cum sa le lasati averi sau mai stiu eu ce bunuri materiale. Insa le puteti lasa intelepciune. Grandiosul har de a gandi drept si nu in pozitie aplecata cum Romania a stat aproape toata istoria ei. Copiilor mai marilor si celor care au intradevar putere de decizie din Politia Romana le urez din suflet ca pe cat de dulce le-a fost viata bunicilor lor de acum pe atat de amara sa le fie viata urmasilor lor de peste cateva generatii. Le urez ca copii, nepotii si stranepotii sa le scuipe pe mormant si sa le arunce vorbe de ocara pentru ce au putut face si n-au facut...pentru ca le era cald in culcusul lor vremelnic. Habar nu au cat rau fac ei si cei ca ei pentru ca drepturile fundamentale ale societatii sunt strangulate aproape pana la coma. Habar nu au cat rau isi fac lor insisi si familiilor lor. Dar nu au cum sa vada cum arata casa cand ei stau ascunsi in pivnita.
Tineti minte stimati colegi: o persoana inarmata legal este un cetatean, pe cand o persoana dezarmata si umila este doar un subiect. O societatea inarmata este o societate in care oamenii se respecta intre ei si in care institutiile statului respecta cetateanul. Intr-o societate dezarmata...nu mai vorbesc ca puteti sa va uitati voi in jur.
Ma amarasc singur (ca inca sufletul imi este roman) si nu mai continui, dar v-as da un exemplu trait pe pielea mea cu ce inseamna ca Politia sa stie ca esti posesor de arma. Pentru ca orice, oricine mi-ar spune, un lucru este cat se poate de clar: respectul s-a nascut din frica. Period.Stop. Gata. Fara vrajeala si gargara expirata. Pentru ca orice lucru rau are si o parte buna.
Io va invidiez pentru stoicismul cu care indurati atatea. Pe bune, eu nu am putut sa mai iau. Chiar stau uneori si ma intreb cat poate rezista omul la greu.....
Moose_Masta
-
Moose_Master
- Veteran
-
de aghiuta pe 20 Oct 2009, 14:12
[quote="Moose_Master" Chiar stau uneori si ma intreb cat poate rezista omul la greu.....
Moose_Masta[/quote]
Este o vorba,pe care noi romanii ,ne-o zicem cand e greu: "Nu da Doamne omului cat poate sa indure" Oricand e loc si de mai rau. P.S. Cea mai mare prostie este ca romanii inca mai au speranta;un om cu speranta tot face pasi inapoi. Un om cu spatele la zid,fara speranta, nu are incotro si ACTIONEAZA, facand pasul inainte.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Vechio pe 20 Oct 2009, 14:51
Comisare, Propunerile şi presiunea de restricţionare a armelor vin de la miliţieni nu de la civili. Motivul - o viaţă mai uşoară pentru interlopi  .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
-

Vechio
- Veteran
-
- Locaţie: Malul Crisului
-
de sorin flutur pe 20 Oct 2009, 18:24
cei care conduc politia nu trebuiesc neaparat sa fie politisti de meserie...dar fiecare ne meritam conducatorii... si la subiect... oricat de multa simpatie am pentru voi si pasiunea voastra.... nu pot fi de acord cu ipoteza ca atunci cand toti o sa avem arme nu o sa mai fie nevoie de politie.... sau ca legile restrictive sau nu cresc sau scad rata infractionalitatii intr-o tara in Elvetia aceasta rata va ramane neschibata chiar daca le dai arme la toti sau le retragi armele... pentru ca rata infractionalitatii intr-o tara este influentata de un complex de factori psiho-socio-culturali si economici si politici etc....care la randul lor influenteaza mai mult sau mai putini ca ceilalti in functie de starea respectivei societati la un moment dat... p.s. sunt cu totul de acord cu legi nerestrictive in domeniul armelor....dar facute cu cap si aplicate cu cap
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de Vechio pe 20 Oct 2009, 18:59
sorin flutur scrie:.... p.s. sunt cu totul de acord cu legi nerestrictive in domeniul armelor....dar facute cu cap si aplicate cu cap
Nerestrictive nu vor putea fi, dar dacă ar gândi toţi ca tine.....  .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
-

Vechio
- Veteran
-
- Locaţie: Malul Crisului
-
de eugen_gherca pe 20 Oct 2009, 19:12
sorin flutur scrie:camarazi vanatori... nu vreau sa incep cu.....cam puerila argumentatia.... si mie imi plac armele....dar nu fac o pasiune din asta... daca vreti sa obtineti ceva lasati militia in pace...ca ei e prosti si nu gandesc.... mai bine baunati la cei care se ocupa in timpul liber cu scrisul de legi...daca-i prindeti cu chef...cred ca daca da-ti o bere modificati la greu si dupa cum vrea muschii vostri.... numai ca e cel mai greu sa bei cu cineva...cu care nu iti place...mai bine mergi sa tragi o...ie.... 
din cate stiu eu cei care elaboreaza legi cer parerea celo din teren daca nu cumva ei insasi provin din teren deci domnu flutur militianul e reprezentat la toate nivelurile
-
eugen_gherca
- Membru activ
-
de adrian negoita pe 20 Oct 2009, 19:21
Domnu' Sorin,nu mai numi domne politistii prosti,ca ei nu au nici o vina,eu am prieteni politisti si sunt oameni de caracter,dar ceea ce se intimpla ,e altceva,legile alea sunt facute de cinestie ce secretar de stat,care probabil habar nu are de regimul armelor,sau cu ce se maninca,asa ceva,dar asta e alta mincare de peste,si totusi parerea mea,este ca daca sar liberaliza regimul armelor,ar fi anarhie pe strazi,ca romanii astia sunt si nebuni,dar ce ma irita pe mine e altceva,si anume nu am vazut nici un posesor legal de arme,care sa faca vreun jaf sau vreo infractiune voita,aa ca mai sunt si accidente asta e altceva!
-
adrian negoita
- Membru important
-
- Locaţie: orastie
de eugen_gherca pe 20 Oct 2009, 19:27
adrian negoita scrie:Domnu' Sorin,nu mai numi domne politistii prosti,ca ei nu au nici o vina,eu am prieteni politisti si sunt oameni de caracter,dar ceea ce se intimpla ,e altceva,legile alea sunt facute de cinestie ce secretar de stat,care probabil habar nu are de regimul armelor,sau cu ce se maninca,asa ceva,dar asta e alta mincare de peste,si totusi parerea mea,este ca daca sar liberaliza regimul armelor,ar fi anarhie pe strazi,ca romanii astia sunt si nebuni,dar ce ma irita pe mine e altceva,si anume nu am vazut nici un posesor legal de arme,care sa faca vreun jaf sau vreo infractiune voita,aa ca mai sunt si accidente asta e altceva!
cel putin un prost cunosc eu [politist ] de ce spun asta pt. ca l-am vazut amendand un biciclist dupa jumatate de ora de teorie cica cei din trafic au fost la un pas de dezastru pt. ca el nu si-a anuntat directia in care voia sa mearga
-
eugen_gherca
- Membru activ
-
de ssteffan pe 20 Oct 2009, 21:24
si care-i problema? eu am vazut si fizicieni prosti si "matematicieni" retardati, care-i treaba? trebuie sa generalizezi?
-
ssteffan
- Veteran
-
- Locaţie: Giurgiu
de Cristi pe 21 Oct 2009, 12:18
adrian negoita scrie:Domnu' Sorin,nu mai numi domne politistii prosti,ca ei nu au nici o vina,eu am prieteni politisti si sunt oameni de caracter,dar ceea ce se intimpla ,e altceva,legile alea sunt facute de cinestie ce secretar de stat,care probabil habar nu are de regimul armelor,sau cu ce se maninca,asa ceva,dar asta e alta mincare de peste,si totusi parerea mea,este ca daca sar liberaliza regimul armelor,ar fi anarhie pe strazi,ca romanii astia sunt si nebuni,dar ce ma irita pe mine e altceva,si anume nu am vazut nici un posesor legal de arme,care sa faca vreun jaf sau vreo infractiune voita,aa ca mai sunt si accidente asta e altceva!
Cred ca e necesar sa ma repet, caci vad ca lucrurile nu sunt intelese pe deplin... 1. Legea 295 a fost conceputa, pana la ultima virgula, de ofiteri DAEST din cadrul IGP. Modificarile ulterioare au fost facute de aceeasi ofiteri. Modificarile care urmeaza, sunt facute tot de ofiteri DAEST Adoptarea legii a fost facuta dupa cum se consemneaza in stenograma sedintei http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.sten ... &idm=30,11 ( 5 cuvinte..) 2. Organizatiile civile ale detinatorilor de arme, inclusiv mult hulitul amendament Nicolaescu, NU AU CERUT NICIODATA LIBERALIZAREA PORTULUI DE ARMA DE APARARE, ci au cerut ca acest drept sa fie acordat pe baza unor criterii selective psihice, fizice si judiciare la care sa poata aplica orice cetatean onest. In fond, s-a cerut ca acest drept sa nu mai fie acordat pe baza PRIVILEGIULUI FUNCTIEI, ci pe baza principiului constitutional al egalitatii in drepturi a cetatenilor, care oricum s-ar fi supus procedurii de autorizare (care putea, normal, sa fie respinsa de politie, in cazul in care persoana nu ar fi indeplinit conditiile)! Dar, cei care au sarit imediat ca arsi , au fost cei din conducerea DAEST, care au si lansat in presa marota "liberului la arme", ba chiar, pentru ca amendamentul Nicolaescu sa nu fie cumva votat, au ajuns sa faca lobby pe culoarele parlamentului (colonelul Trosca, pe atunci seful DAEST)! Cine judeca un pic, poate trage si concluziile...
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de adrian negoita pe 21 Oct 2009, 22:33
Si care ar fi conditiile alea in cazul nostru al celor care detinem sau ma rog am vrea sa detinem la domiciliul nostru o arma,fie ea si un amarit de UMC ~!nu de alta dar sa ma luminez si eu un pic!sa stiu si eu dupa ce anume se orienteaza politia sau cei de la AEST cind tre' sa dea un verdict in cazul unei cereri de eliberare autorizatie de procurare arma letala!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de eugen_gherca pe 22 Oct 2009, 20:32
ssteffan scrie:si care-i problema? eu am vazut si fizicieni prosti si "matematicieni" retardati, care-i treaba? trebuie sa generalizezi?
cam multe ai vazut la viata ta , nu cerzi ca exagerezi ?
-
eugen_gherca
- Membru activ
-
de Cristi pe 23 Oct 2009, 10:44
aghiuta scrie:Un om cu spatele la zid,fara speranta, nu are incotro si ACTIONEAZA, facand pasul inainte.
Cred ca asta-i motivul pentru care autoritatile se straduiesc sa ne interzica dreptul de a detine arme... http://www.libertatea.ro/stire/i-au-vio ... 61324.html
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de sorin flutur pe 23 Oct 2009, 11:47
nu mai imi amintesc....pentru schimbarea legii vanatorii s-a facut vreo petitie?
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de Cristi pe 23 Oct 2009, 12:14
sorin flutur scrie:nu mai imi amintesc....pentru schimbarea legii vanatorii s-a facut vreo petitie?
Din cate stiu, nu.
-

Cristi
- Veteran
-
de scirocco pe 23 Oct 2009, 12:52
Ce bestii, dom'le! Am tot respectul pentru omul care si-a facut dreptate! Ar trebui lasat "sezonul"deschis si la politician si ordinara aia de maica-sa(imi vine extrem de greu sa o numesc asa,  ) si asa s-ar face putina dreptate dar nici pe departe nu ar compensa chinul bietului copil.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
-
de adrian negoita pe 23 Oct 2009, 22:59
Tot respectul pt acest tata ,si ma gandeam ,in capul meu doarece si eu am o fetita de 5 ani,daca cineva ar abuza vreodata de ea,as face la fel idiferent cita puscarie as face,indiferent cit ar costa asa ceva,incit prefer sa nu ma gindesc ce as fi in stare pt fiica mea!
-
adrian negoita
- Membru important
-
de Moose_Master pe 24 Oct 2009, 02:44
Tot respectul pentru acest om. Intradevar un om cu coloana dreapta. Un adevarat tata.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de sorin flutur pe 26 Oct 2009, 09:47
razbunarea pentru copilul tau nu stiu de catre cine poate fi judecata.....
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de sorin flutur pe 26 Oct 2009, 10:36
se petrec multe drame zi de zi....unii oameni nu mai pot fi incadrati in regnul animal....animalele nu fac asa ceva sunteti pentru pedeapsa cu moartea?
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 26 Oct 2009, 11:12
sorin flutur scrie:sunteti pentru pedeapsa cu moartea?
Categoric DA !!!
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Moose_Master pe 26 Oct 2009, 13:51
Ati vazut cum maipularea prostimii a inceput? Din presa! (detinuta de stim noi cine). Acum incearca sa-l transmorme dintr-un adevarat OM intr-un animal insetat de sange. Cica era fighter si lupta in ring si iesea plin de sange.....Mars ma d-aici hahalere de "reporteri" platiti de toti vandutii. Si ce treaba are faptul ca lupta in ring cu faptul ca fetita ia fost batjocorita? Doroftei nu iesea din ring plin de sange? Vastag la fel. Si ei sunt eroi nationali. Ce scarba mi-e mie de uni oameni. Judecata pentru siluirea copilului tau trebuie judecata. Si nu dupa legile actuale facute la comanda. Dumnezeu, conform Bibliei ne-a facut apoi ne-a pedepsit de mai multe ori pentru ca i-am asasinat copilul. Un om de ce n-ar avea acelasi drept?
Eu sunt pentru pedeapsa cu moartea 100%. Iar pentru faradelegi de genul celor prezentate in articolul lui Cristi nu ar trebui sa existe alta pedeapsa.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Adrian S pe 27 Oct 2009, 09:11
Cristi scrie:aghiuta scrie:Un om cu spatele la zid,fara speranta, nu are incotro si ACTIONEAZA, facand pasul inainte.
Cred ca asta-i motivul pentru care autoritatile se straduiesc sa ne interzica dreptul de a detine arme... http://www.libertatea.ro/stire/i-au-vio ... 61324.html 
-
Adrian S
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Cristi pe 01 Noi 2009, 10:06
-

Cristi
- Veteran
-
de bogdanm pe 10 Noi 2009, 16:58
Se pare ca usor usor scopul topicului este dat la o parte. Hai sa revenim, Deci, petitia nu prea a avut succesul scontat. Putini semnatari, militieni care nu au bagat in seama deloc argumentele, etc. Ce este de facut mai departe?
-

bogdanm
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges
-
de Moose_Master pe 10 Noi 2009, 17:08
Nu s-a depasit nici un scop. Lupta tre sa continue. Cristi, te rog lasa topicul sa mearga inainte.
"Am fost, si-om fi"
-
Moose_Master
- Veteran
-
de sorin flutur pe 10 Noi 2009, 21:06
bogdanm scrie:Se pare ca usor usor scopul topicului este dat la o parte. Hai sa revenim, Deci, petitia nu prea a avut succesul scontat. Putini semnatari, militieni care nu au bagat in seama deloc argumentele, etc. Ce este de facut mai departe?
eu sunt un militian care am votat petitia 
-

sorin flutur
- Veteran
-
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori