Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Iun 2026, 18:04

Pongo

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Pongo

Mesajde pongo pe 01 Dec 2009, 04:49

Salutare tuturor vanatorilor si crescatorilor de caini de vanatoare!
Mai intai am sa ma prezint (pentru ca asa e frumos), numele meu este Lovin Maria, am 17 ani (cred ca sunt cea mai tanara de pe forum), pasiunea mea pentru natura o am de cand ma stiu, mai ales pentru caini si cai.
Sincer, nici nu stiu de unde sa incep si cu ce sa incep am foarte multe de zis, in orice caz... In primul rand vreau sa va marturisesc ca de la ora 15, adica de ieri dupa-masa si pana acum cand ceasul se apropie de 3 noaptea, tot citesc povestile, aventurile si discutiile voastre legate despre vanatoare si tot ceea ce cuprinde ea, sunt minunate m-au "furat" cu totul! Aveti caini superbi si priceputi ("cainele ca si stapanul"), ii meritati pe deplin. Orecum va simt ca pe o familie probabil din cauza ca impartasim aceeasi pasiune. Din ce am citit ce a scris fiecare si pozele postate, sunteti niste oameni de exceptie, parerea mea. Pur si simplu sunt uimita de faptul ca nu ma puteam opri din citit pentru ca sa scriu si eu cate ceva.
Tatal meu e fost vanator, indrumat de unchiul lui pe care eu il ador si de fiecare data cand il vad sau vorbim nu stim decat sa povestim despre vanatoare, aventurile lui, etc. Practic de la el am luat "boala" acum cativa ani, cand ma dus sa ii vad pe vanatori (colegii lui), tot atunci descoperind dragostea pentru Bracul German, ei mi-au oferit primul pui de Brac, care intr-un fel mi-a schimbat viata, si anume Bracky.
De aceasta rasa m-am indragostit imediat la vederea unei surioare de a lui Bracky si a tatalui lui, care ma impresionat cum singur se urca in protbagajul masinii cand il deschidea si statea inchis acolo, nu conta cat, el avea incredere in stapanul lui, nu pot uita nici reactiile lui la vederea pustii, s.a.m.d. Cand am ajuns unde trebuia, adica la vanatorii batrani, acasa, imediat ce am coborat din masina au dat navala o gramada de pui de bracuti urmati de mamica lor, la fel de buna in ale vanatorii ca si tatal. Cred ca stiti ce am simtit in suflet in acel moment, nu? Ati ghicit, dragostea pe care datorita lor si acum este la fel de mare, chiar mai mare. Ca sa scurtez putin povestea cu final trist, dupa vizita, i-am convins pe ai mei ca inca un caine nu e mare paguba, dar nu orice caine, un Zeu! Cum l-am ales m-am urcat in masina si nu ma mai interesat nimic, vroiam acasa sa ma joc cu el (imi placea ca la aprox. 1 luna si ceva, imi aporta orice), insa nu am putut sa ma bucur pentru mult timp, deoarece el avea parvoviroza deja instalata si un nenorocit de veterinar (sper ca l-au ajuns blestemele mele), il deparazitase si vaccinase in aceeasi zi, eu fiind prea mica sa imi dau seama ce se intampla.. asa ca, seara pe la ora 10, dupa chinuri de lunga durata, la insistentele parintilor mei am plecat de langa el, deoarece eram epuizata, socata si speriata, inainte sa plec m-am rugat sa se intample o minune, l-am pupat pe cap, la plecarea mea el a ridicat capul cu ultimele puteri, i-au curs lacrimi si dupa ce am inchis usa a pus capul jos si a plecat in Lumea Ingerilor (asta mi-a povestit mama la ceva timp). Acum ma aflu in acea camera si ma trec fiori, revad imaginile de atunci si simt mirosul ingrozitor specific bolii, aici, el a lasat ultimele amprente, amintiri si imbratisari, e locul unde ne-am despartit. Mi-a fost frica sa mai iau alt caine, desi sufeream cu candul ca ce mi-am dorit nu am putut avea, Dupa o vreme, Bracky a aparut intr-un vis, dar era adult, a fost foarte ciudat, iar a doua zi se implineau 3 ani de cand el mi-a lasat doar spiritul si acea zi mi-a adus de data asta ceva mai frumos, pe Bracuta mea Heidi (ciocolata cu dragoste), care tocmai a implinit 3 ani pe 11 noiembrie si pe 15 Oct 09 mi-a daruit mai mult decat am visat, adica 12 bucati de ciocolata, insa la putin timp a murit un baietel :( , iar la "ghidusie" a participat si Bobi taticul lor, tanar si frumos, din stramosi vanatori, care este in propietatea unui vanator batran din zona unde stau.
Nu regret nici o noapte sau secunda pierduta, ajutand-o pe Heidi sa aibe grija de bebelusi, dandu-le forumula speciala cu biberonul, uneori adormeam in camera lor, in cutie cu tot cu catelusa si pui :lol: . De data asta am avut si noroc cu veterinarul, care ma putea sfatui la orice ora din zi sau noapte, recomandandu-mi cele mai bune vitamine administrate inca dinainte de fatare si cea mai buna dieta pentru iubita mea Heidi, plus vizite regulate la domiciliu. Satisfactia pe care o am acum, cand ii vad marisori, fericiti, sanatosi, frumosi si jucausi e inexplicabila in cuvinte, cand am stat o zi intreaga sa vina toti pe lume si ii tineam pe fiecare in maini, stergandui, parca nici nu imi vine sa cred ca sunt ei. Sunt o bunica care are cu ce se mandri :lol: !

Oarecum si Heidi ma invatat despre ce inseamna vanatoarea, vis-a-vis avand camp, iesim mereu oferindu-mi demonstratii de care doar un caine de vanatoare e capabil. Mi se pare ceva Dumnezeiesc, ciudat, dar si interesant, e ceva aparte!

Ok...stati! nu e tot! Mai am o surpriza, si anume ceva ce raspunde cu bucurie atunci cand strig: "Pongo, baiatul meu frumos!" Ceva ce doar privindul in ochisori imi dau seama de cata dragoste e intre noi, este vorba de Pointerul meu Englez, ce mi l-am facut cadou asta-vara, de ziua mea, cumparadul de la un vanator din Constanta, ce o detine pe mama lui adusa din Spania si tata cu pedigree, adus din Ungaria, ce se afla in propietatea unei doamne din Bucuresti. Oricum eu nu eram interesata de pedigree, stiam ca este o rasa rara in Romania (din pacate), buna la vanatoare, de talie mai inalta decat Bracul, eleganti si celebri datorita multor opere de arta, dar mie personal imi place cheta si aretul (parca e deosebit), asa ca am avut marele noroc sa gasesc un pui, imediat ce m-am decis (punct ochit, punct lovit).
Pongo, m-a uimit cand a inceput prima data sa ponteze, la 3 luni, aveam un papagal decorativ, de marimea unui Perus, cumparat din Olanda de la un muzeu, facut din pene naturale, ce statea pe veioza, in momentul in care a urcat in pat l-a si ochit, ramanand in aret. Dupa cateva zile incepuse sa ponteze inclusiv cainele cu care se juca :lol:. La 4 luni, am fost cu el la munte, la o pensiunea unor prieteni, era frumos, cald, gratare, iarba verde,dar pentru o clipa toata lumea a amutit, oare de ce? Se uitau la Pongo care era in "misiune" :lol: , ponta porumbeii care ciuguleau ce gaseau si ei saracii, tot in ziua respectiva s-a bagat in iaz dupa niste rate de plastic, el care nu era chiar innebunit dupa apa. :lol: L-am si antrenat cu ajutorul unui bat de care am prins un ciorap subtire, de matase cu pene de fazan inauntru. :)
Am sa pun si poze in curand cu neamul cainesc de vanatoare inclusiv copilasii braci.

Sper sa nu va fi plictisit....daca am greseli gramaticale sau de exprimare, va rog sa ma scuzati, dar mi-ati acaparat mai mult de 10 ore, citind forumul si vreo doua ore sa scriu, patul striga dupa mine, ma duc sa nu raguseasca....
Inca o data FELICITARI tuturor, nici nu am cuvinte de lauda destule ca sa va apreciez pe toti asa cum meritati! Sper sa ma primiti si pe mine in "familie"!
Of Lovin' Phantoms Kennel (FCI)
www.weimaraner.ro
Lovin' Phantoms - via FaceBook
pongo
Membru activ

Locaţie: Ilfov, Romania

Re: Pongo

Mesajde Marius pe 01 Dec 2009, 08:00

pongo scrie:daca am greseli gramaticale sau de exprimare, va rog sa ma scuzati

Ar fi grozav ca toate postarile de pe forum sa fie scrise cu atatea greseli! :wink:

Bine ai venit!

Ai de gand sa te faci vanatorita?

Sa-ti traiasca cateii!
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 01 Dec 2009, 08:43

Bine ai venit printre ,,mincinosi,, Maria.
Frumoasa prezentare, se vede ca fetele sunt mai atente la detalii decat baietii. Mereu am crezut si cred ca iubitorii de animale sunt persoane deosebite, dovada forumistii care iubesc la nebunie iepurasii, ratustele, gasculitele, fazaneii si porcusorii mistreti. :D. Bineinteles si catelusii sunt iubiti , mai ales aia care starnesc si aporteaza vanatul. Bineinteles cuvintele de mai sus le-am scris in spirit de gluma. :wink:
Te felicit pentru pasiunea ta, asteptam cat mai multe postari si nu in ultimul rand sa te faci vanatorita.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde victoraspescarul pe 01 Dec 2009, 17:34

Bine ai venit printre forumisti, tanara Maria.
victoraspescarul

Mesajde pongo pe 02 Dec 2009, 03:35

Va multumesc pentru primire!
Incerc sa pun cateva poze mandriile mele de urechiati!
Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 02 Dec 2009, 03:48

Imagine
Heidi in teren
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 02 Dec 2009, 03:51

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde Sly_Fox pe 02 Dec 2009, 17:35

Oauuuu Heidi seamana perfect cu catelul meu, bracul Fritz. Juram ca mi-ai furat catelul daca nu ma uitam acum sa vad daca mai este la locul lui. :lol:
Frumosi catei, conform traditiei, ptiuu sa nu ii deochi.
Bravo.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Ghinda pe 02 Dec 2009, 20:11

Bine ai venit!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde pongo pe 02 Dec 2009, 22:02

ehh... mai stii.. poate l-am furat pentru cateva poze si apoi l-am adus inapoi :lol: Multumesc mult! Stai sa ii vezi puii si taticul lor! I-as pastra pe toti!! :mrgreen:
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 02 Dec 2009, 23:28

Imagine
El e tati (Bobi)
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 03 Dec 2009, 00:09

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde victoraspescarul pe 03 Dec 2009, 18:53

Bravo Maria, frumosi catei.
victoraspescarul

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 01:44

Imagine
Am tot "amentintat" cu pozele puilor, scuze pt calitate, dar camerele foto-video au probleme :evil: , tocmai acum cand puii sunt cei mai frumosi la 8 sapt, am sa imprumut de la vecini :lol: .
Insa am o dilema, poate ma ajuta cineva, legat de pretul puilor, voi daca ati fi in locul meu, care ar fi pretul corect pt un brac din parinti scosi la vanatoare, in conditiile in care puii sunt crescuti in casa, hraniti, evident, cu royal canin starter de 4 ori pe zi (adica un sac de 20 kg ajunge max 5, 6 zile), plus peduri schimbate non stop si spalat de 200 de ori pe zi gresia....., vitamine pet-phos si lor si mamei, lapte cu baxu', lapte praf pana la 2 sapt cu biberounul, "tratament special pt Domnita Heidi.... aaa, deparazitari si vaccinuri.
Daca stiam ca face atatia nu o mai dadeam si macar daca era vara, asa nu mai apucau sa "redecoreze" peretii camerei unde stau "boierii" :lol:. Oricum o mama mai buna ca Heidi nu am mai vazut nici o catelusa, a impresionat pe toata lumea :) .
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 05:09

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 05:10

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:00

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:02

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:04

Fetita mea :)
Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:05

pe la iepuri si fazani
Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:35

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 05 Dec 2009, 13:45

Imagine
ador poza asta!
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 07 Dec 2009, 22:59

Eu sunt si mai smechera, am si o pufoasa de vanatoare, aporta un "iepuras" :lol: :lol: :lol:

Imagine
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde Alin3006 pe 07 Dec 2009, 23:22

Bun venit printre noi Maria, tie si prietenilor de ' ciocolata " . Ma bucur nespus sa vad ca, macar din cand in cand, reprezentantele sexului frumos nu ne ostracizeaza numindu-ne salbatici si vampiri.
Sa ai multa bucurie de la cateii tai frumosi.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde pongo pe 08 Dec 2009, 14:29

Alin3006 scrie:Bun venit printre noi Maria, tie si prietenilor de ' ciocolata " . Ma bucur nespus sa vad ca, macar din cand in cand, reprezentantele sexului frumos nu ne ostracizeaza numindu-ne salbatici si vampiri.
Sa ai multa bucurie de la cateii tai frumosi.

Offf Doamne, :lol: :lol: Cine va zice asa, inseamna ca nu ii place filmul "Twilight" :lol: .
Ehhh, cand eram mica si mergeam la tara trebuia sa ma trimita la plimbare cand vroiau sa taie o gaina, porcul, o rata, etc. In cazul in care vedeam sau auzeam ca s-a taiat un animal, nu mai mancam un an carne ca sa nu o mananc pe "gainutza mea" :oops: , noroc ca unii se maturizeaza si isi dau seama ca traiesc sanatos datorita hranirii, ca oricum daca nu era "gainutza" era alta gaina care semana cu ea :mrgreen: si ca asa a lasat Dumnezeu (oricum inca sunt suparata pe mama ca mi-a dat gasca primita cadou de Craciun, ce avea ochii albastri si pene albe, lungi, intoarse, pe nume Ingrid, la un taran si ala a mancat-o <sa ii stea in gat>, i-am vazut eu penele, aia chiar era fata mea manca numai de la mine din mana si ii facusem iaz in gradina, norocul ei ca nu aveam cainii de vanatoare pe vremea aia :lol:)
In orice caz, eu sunt o "specie" mai aparte :lol: si cainele ca si stapanul :lol:. Mersi de urari si tie la fel! oricum singura bucurie pentru mine sunt cateii mei, indiferent de situatie. :D
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde Alin3006 pe 09 Dec 2009, 21:23

Uite o fata care stie ce vrea !! Daca nu eram om insurat ma tenta sa-ti " fac curte " ! :wink: :lol: :lol: :lol:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 09 Dec 2009, 22:37

Extraordinar, pana si pisica aporteaza prada stapanului. :lol:
Ai cei mai educati si docili prieteni necuvantatori de pe planeta. :wink:
Bravo.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde pongo pe 09 Dec 2009, 22:41

Alin3006 scrie:Uite o fata care stie ce vrea !! Daca nu eram om insurat ma tenta sa-ti " fac curte " ! :wink: :lol: :lol: :lol:

:lol: ehh ce sa faci... tot timpul gasesti "ceva mai bun" (cica), eu inca nu am gasit ceva mai bun... desi sunt destui pe lumea asta, dar nu am vazut unul sa imi faca fata :lol: saracii :roll:. Poate stiti voi de vre'un caine scotocitor si aportor sa il folosesc la "vanatoare de barbati cu ceva creier" :lol: :lol: :lol: :lol: .... dar, sincer, mai bine singura, eu si cu pasiunile mele, unii poate o sa zica ca sunt nebuna, dar probabil habar n'au ce bine e sa nu te doara capu' :lol: .

in orice caz e bine sa asculti de vorba aia "graba strica treaba" :)
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 09 Dec 2009, 22:48

Sly_Fox scrie:Extraordinar, pana si pisica aporteaza prada stapanului. :lol:
Ai cei mai educati si docili prieteni necuvantatori de pe planeta. :wink:
Bravo.

Mersi :oops:
De cand sunt mica am avut, ca sa zic asa, un fel de "dar", acela fiind comunicarea cu animalele, orice caine, cal, pisica ar fi fost puteam sa il dresez sau sa ma inteleaga ce ii cer... era ceva normal pentru mine, dar acum cand am crescut am realizat ca e ceva ce nu toata lumea are :wink: si unul din cele mai mari ingrediente fiind sufletul! :)

p.s.: am avut si bufnita... o sa pun poze, mergeam pana la magazin cu ea pe umar (numai la mine statea calma) :lol: si se uita lumea la mine ca la ciudati :mrgreen:
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Mesajde pongo pe 09 Dec 2009, 23:00

aaa, am uitat sa va mai spun o intamplare, am ramas putin socata, insa nici acum nu am inteles daca a fost o simpla intamplare sau ceva mai mult

Anul trecut de ziua mea dupa ce m-am aranjat de petrecere, am coborat scarile si pe scara ma astepta un porumbel alb :shock: m-am dus l-am prins, si m-am gandit ca cineva mi l-a adus cadou pt ca avea un inel la picior si statea foarte cuminte in mainile mele (cum altfel intra in casa?), dupa m-am gandit ca oricine l-ar fi pus acolo nu era asa idiot sa stea mai ales ca am 6 pisici (care vaneaza inclusiv fazani).... am iesit in curte si toata lumea se uita la mine mirata, intrebandu-ma de unde il aduc din casa... deci nu era un cadou, apoi i-am dat drumul sa vad daca zboara ok.. si s-a dus pe casa dupa a plecat... :?
www.weimaraner.ro
pongo
Membru activ

Următorul

Înapoi la Jurnal de forumist