Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 21 Mai 2026, 00:20

FOTOGRAFII CU CAINI DE VANATOARE ...LA VANATOARE

Rase de caini de vinatoare permise de AGVPS, discutii despre VANATOAREA cu caini , dresaj aplicat , performante in teren , poze cu vanat si caini , samd . Pentru alte performante legate de caini de vanatoare va rugam sa accesati threadul de mai jos .

Moderator: mialxx

Re: FOTOGRAFII CU CAINI DE VANATOARE ...LA VANATOARE

Mesajde cross67 pe 03 Dec 2009, 21:04

@Kristi
cei care te contrazic nu stiu ce inseamna aportul la un brac german,
faptul ca a aportat acel pui de ciine gasit mort,din punctul meu de vedere,cred ca inseamna aportul ,,suprem'' pe care putea sa-l faca acel ciine...,
de ce fac aceasta afirmatie,deoarece cred ca acel ,,aport'' , putea mai tare decit o vulpe si ciinele si-a invins orice retinere si a facut ceea ce trebuia sa faca un ciine adevarat de vinatoare,adica,aport in orice conditie.
felicitari ciinelui si nu in ultimul rind ,proprietarului pt perseverenta cu care lucreaza si i-si iubeste ciinii.
respect.
nu este pe lume placere mai mare.........
cross67
Veteran

Mesajde Kristi pe 03 Dec 2009, 21:48

Va multumesc din suflet . Deja pentru mine este suficient . Inca odata observ ca aici este totul pasnic si oamenii gandesc exact ceea ce trebuie , in comparatie cu cealalta parte unde sau format anumite tabere , unde deviza este : cine nu este cu noi este impotriva noastra . Otyss stiu sigur ca urmaresti acest subiect , atat tu cat si ,, prietenii '' tai si poftim exemple . Mai pus sa postez si in alta parte ca sa vedem ce reactii au si altii si asta am facut . Acum esti multumit ? Esti in stare sa recunosti ca ai gresit, direct pe forum ? Ai coloana vertebrala ? Daca DA atunci posteaza si spune realitatea . Imi cer scuze pentru toti cei pe care i-am deranjat pe acest forum si stiu sigur ca nu trebuia sa procedez asa , dar nu am avut alta cale . Nu am sa mai procedez niciodata asa indiferent de situatie . Inca odata va multumesc si imi cer scuze .
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Kristi
Veteran

Locaţie: CONTESTI DAMBOVITA

Mesajde sorin flutur pe 04 Dec 2009, 14:33

kristi...imi aduci aminte de cat m-am stresat eu pe forumurile de vanatoare inainte....nu mai pune botul la orice user care nu are nimic in spate...internetul ofera posibilitati nebanuite unor largi categorii de oameni....din acest motiv trebuie sa faci o selectie foarte riguroasa la informatia gasita pe net...nu poti sa acorzi credit la oricine numai pentru faptul ca are un computer si o conexiune la internet :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde Kristi pe 04 Dec 2009, 18:32

Multumesc dn. Sorin . Am sa tin cont de sfaturile dumneavoastra .
Kristi
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 04 Dec 2009, 19:49

preferam sa invat eu pe pielea ta decat tu pe a mea :lol:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde victoraspescarul pe 04 Dec 2009, 20:57

Kristi, cu tot respectul care il am fata de tine ,dar incerc sa te contrazic cu aportul cainelui la
acel catel mort , din ce am inteles eu din postarile tale ar fi corect ca un caine de vanatoare
[ Brac german cu par scurt ], sa aporteze orice animal mort pe camp fara a i-se da o comanda .
Eu stiu ca la cainele meu tot B.G.S face aprtul numai in momentul cand ii daucomanda ,, aport ''
pentru ca ce se intampla , acel animal gasit mort poate sa fi fost bolnav de-o boala transmisibila
la caine; ex vulpea cu rabie ,si atunci ce am realizat, numai faptul ca , cainele meu stie sa aporteze?
Daca am gresit cu ceva i-mi cer scuze.
Cu respect pentru toti vanatori care vaneaza cu caine, dar si pentru ceilalti vanatori acelasi respect.
victoraspescarul

Mesajde wachtelfeld pe 05 Dec 2009, 13:39

victoraspescarul scrie:Kristi, cu tot respectul care il am fata de tine ,dar incerc sa te contrazic cu aportul cainelui la
acel catel mort , din ce am inteles eu din postarile tale ar fi corect ca un caine de vanatoare
[ Brac german cu par scurt ], sa aporteze orice animal mort pe camp fara a i-se da o comanda .
Eu stiu ca la cainele meu tot B.G.S face aprtul numai in momentul cand ii daucomanda ,, aport ''
pentru ca ce se intampla , acel animal gasit mort poate sa fi fost bolnav de-o boala transmisibila
la caine; ex vulpea cu rabie ,si atunci ce am realizat, numai faptul ca , cainele meu stie sa aporteze?
Daca am gresit cu ceva i-mi cer scuze.
Cu respect pentru toti vanatori care vaneaza cu caine, dar si pentru ceilalti vanatori acelasi respect.

Daca imi permiteti ma bag si eu in discutie.
Parerea mea vis-a-vis de acest fapt este ca nu lucrurile nu sunt doar intr-o singura directie,bun sau rau.
Faptul ca acea catea a aportat "imputiciunea " gasita pe camp fara nici o comanda este in viziunea mea o dovada ca poseda din plin aptitudinea numita APORT NATIV ,ii face placere deci sa aporteze ,deci genetic vorbind ,cateaua a dat dovada ca are ce ii trebuie !!!
A doua chestiune care insa este la fel de importanta si care a fost subliniata de @victoraspescarul , este faptul ca permanent trebuie sa fim atenti ca nu cumva din neatentie sa fim expusi in situatile de vanatore si noi si cainii la diverse zoonoze(boli transmisibile omului) periculoase si totodata sa incercam pe cit se poate sa minimalizam astfel de riscuri in orice conjunctura .Un aspect important de stiut este ca in Romania exista rabie si nu mai departe de 15-20 km de Contesti exista focar diagnosticat de rabie chiar saptamina trecuta!!!
Deci referitor la cea de-a doua chestiune ,cainele in camp trebuie permanent supravegheat si aici intervine dresajul de disciplina si controlul asupra cainelui ....cred ca m-am facut inteles .
wachtelfeld
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Kristi pe 05 Dec 2009, 18:41

Victoras niciodata n-o sa ma supar atata timp cat purtam discutii chiar si in contradictoriu . Am mai spus si ma repet , nu ma supar decat atunci cand sant luat la misto in rest putem dialoga pe orice teme si nu trebuie sa am eu intotdeauna dreptate . Bracul german trebuie sa aporteze orice vanat sau pradator pe care il gaseste pe camp indiferent ca a fost impuscat de stapan sau l-a gasit pe camp , neconditionat . Ca in acea zona exista o boala gen rabie sau altceva , exista si vaccinuri pe care le facem cainilor deci ... Oricat ai supraveghea un caine este aproape imposibil sa nu puna gura pe ceva . Sau cel putin imi este iposibil deocamdata mie . Dar eu cred ca , daca au vaccinurile facute nu este un pericol asa de mare . De aceea exista vaccinuri .
Kristi
Veteran

Mesajde victoraspescarul pe 05 Dec 2009, 21:43

Kristi, ceva mi-sa intamplat si mie, la data de 14 / 10 /09 la o vanatoare la de iepuri, la finalul
vanatori, asteptand sa vina si colegii, eream pe panta unui deal, aveam la vanatoare
un catel de 5 1/2 luni, nu am dat atentie ce face catelul in jurul meu , stieam ca nu pleaca de langa
mine , cand lam strigat el venea cu un sarpe in gura,un sarpe mort,a venit cu serpalaul la mine. Un
sarpe de peste 1,5 m , sarpele galben, dar acesta era un catel in formare ,nu stia ce aporteaza, pecand
la un caine matur trebuie sa ai pretentii.
Despre vaccinuri? nu cred ca este un caine nevaccinat, daca ia rabie trebuie vaccinata toata familia. Cu toate vaccinurile la zi , luna trecuta pe 06 /10 mi-a murit o catelusa de5 luni jumate.
Despre sarpele galben Alexandreea va poate povesti mult mai multe.
victoraspescarul

Mesajde Kristi pe 06 Dec 2009, 08:41

Victoras de multe ori am nimerit in spatele altor vanatori fara sa stiu ca au trecut pe acolo si cainele mi-a aportat vanat ranit de cei care trecusera inintea mea . Deci a aportat fara sa i se comande aport , pentru ca eu nu stiam ca acolo exista vanat mort sau ranit . Eu cred ca este o situatie destul de concludenta si credema ca nu este citita din carti , ci una cat se poate de reala . Intr-o situatie de acest gen , cum ar trebui sa procedeze cainele ? Sa gaseasca vanatul ranit si sa treaca pe langa el ca nu i s-a comandat aport ? Eu consider [ si nu numai eu ] ca el trebuie sa aporteze neconditionat , orice de la vanat pana la pradator . Daca sant si riscuri de a contacta diverse maladii , atata timp cat indiferent cat de bine supraveghem un caine nu putem exclude 1oo % contactul cu diverse mortaciuni gasite pe camp , nu ne ramane decat sa ne asumam acest risc sau sa nu mai iesim .
Kristi
Veteran

Mesajde gavrilosfox.com pe 06 Dec 2009, 18:06

DESPRE FOXTERRIER SARMOS NU SPUNE NIMENI NIMIC,SAU ACESTA NU ESTE CAINE DE VANATOARE :?:
gavrilosfox.com

Mesajde Kristi pe 06 Dec 2009, 18:28

Pai ...te asteptam . Daca doresti sa se vorbeasca despre aceasta rasa , care binenteles ca este de vanatoare , atunci incepi , pentru ca sigur ai ceva de spus.
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 10 Dec 2009, 07:56

Vanatoare cu unul dintre multii prieteni pe care am reusit sa mii fac pe acest forum , dar din putinii ...de suflet . O zi mohorata , care nu a reusit sa stirbeasca placerea noastra de a vana impreuna . Eu unul consider ca a fost o frumosa si reusita zi din toate punctele de vedere . Va las in continuare in compania pozelor care , cred eu ca reflecta mult mai bine decat cuvintele mele ,frumoasele episoade traite in aceasta minunata zi . Caini , Carla si Marco au imbinat cu succes viteza unuia cu experienta celuilalt . Si chiar au mers pana acolo incat au simtit respectul pe care este bazata prietenia stapanilor si , si lau acordat si ei aproape pe tot parcursul acestei zile . Dar deja spun prea multe ...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Sper sa le savurati cu aceeasi placere ca si noi .
Kristi
Veteran

Mesajde Tudor pe 10 Dec 2009, 12:26

Intr-adevar, cainii au lucrat in echipa: desi la prima iesire, s-au inteles foarte bine impreuna si s-au completat tot timpul.Carla nu este refacuta complet si a trebuit sa o scot din vanatoare inainte de final.

Poza in care sunt amandoi in aret, pentru mine este una din cele mai frumoase pe care am vazut-o la aceasa sectiune,si nu doar pentru ca sunt cainii nostri, am stabilit-o ca background la calculator...

Insa aia in care aratam naspa de nici nu se mai cunostea bine palaria din capul meu de fleasca ce era si in care parca eram intrat pana la genunchi in noroiul prin care am inotat toata ziua, am sters-o :lol:

Asa suntem noi, baieti nacajiti, invatati cu greul,n-avem incotro, trebuie sa stim sa vanam in orice conditii si pe orice fel de fonduri :mrgreen: .
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Tudor
Veteran

Locaţie: Ilfov

Mesajde victoraspescarul pe 10 Dec 2009, 13:09

Dastepti caini
frumoase poze
buni vanatori.
Sa auzim numai de bine.
victoraspescarul

Mesajde Tudor pe 10 Dec 2009, 21:57

Multumim Victore!
Iti dorim si tie vanatori cel putin la fel de frumoase!
Tudor
Veteran

Mesajde Kristi pe 21 Dec 2009, 21:28

Poze la subiect . Astazi Dragon . Scuze pentru calitatea lor , dar am uitat aparatul acasa si sant facute cu telefonul . Unele chiar sant sub orice critica , asa ca tabloul final nu il voi posta numai din cauza calitatii proaste a pozelor care au fost facute pe inserat deoarece am intarziat in cautarea unuia dintre cei doi fazani pe care il pierdusem . Binenteles ca l-am gasit infipt in zapada si acoperit in proportie de 95 % .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Kristi
Veteran

Mesajde Cristianu pe 21 Dec 2009, 23:59

off topic : fain costum de iarna :)...de unde l-ai luat si cu cat?
Cristianu

Mesajde Kristi pe 22 Dec 2009, 04:29

Nu l-am cumparat , este cadou . Nu cred ca costa mult , am inteles ca este folosit undeva la vopsitorie .
Kristi
Veteran

Mesajde fred pe 25 Dec 2009, 10:51

salut

la noi an banatul sarbesc au anchis vanatul din cauza zapezi mari si dupa doua zile niau anchis inspectori vanatul pentru ca au aflat la un sat vecin mai multe de cat cei prevazut asteptatori sau cum se numesc te sui pe ia si astepti sa vina mistrecul sau capra si o anpusti

Kristi frumoasa poze ce sa spun

sarbatori fericite si numai bine la multi anii din banatul srbesc
fred
Nou membru

Mesajde Kristi pe 26 Dec 2009, 17:21

Multumim frumos Fred .
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 26 Dec 2009, 20:49

Avand in vedere ca am avut parte de o vanatoare complexa si tabloul final se compune din ,,piese '' diferite ca specie , cred ca cel mai nimerit este sa le postez aici .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Kristi
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 29 Dec 2009, 11:53

@kristi

Dvs. vreti sa ma imbolnaviti de tot.... :roll: :D
Propun un premiu special pt. cele mai reusite poze cu caini la vanatoare pt. d-l Kristi ...cine e de acord?
Pina una ,alta nu pot decit sa spun ,da domnule, jos basca !
wachtelfeld
Veteran

Mesajde Tudor pe 29 Dec 2009, 14:43

wachtelfeld scrie:@kristi
Propun un premiu special pt. cele mai reusite poze cu caini la vanatoare pt. d-l Kristi ...cine e de acord?

Domnilor, de acord.

Are si ce poza dar are si o indemanare aparte cand schimba aparatul cu pusca. Unde mai pui ca le mai inlocuieste des si cu telefonul.
Eu , daca asi incerca sa fac poze in timpul vanatorii cred ca asi mai incurca intre ele aparatul foto cu pusca , asa, din cand in cand :lol: :lol: :lol:.
Tudor
Veteran

Mesajde Kristi pe 30 Dec 2009, 03:31

Va multumesc frumos domnilor . Sant incantat, dar totodata ma simt flatat sa aud asa ceva .
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 30 Dec 2009, 03:33

A , era sa uit . Va promit ca si pe viitor macar sa ma mentin ,daca nu pot sa urc mai sus decat acum la acest capitol .
Kristi
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 30 Dec 2009, 11:45

Asa,asa,asta vreau sa aud....dupa Anul Nou am sa incep si eu cu vanatoarea din nou.dupa cum i-am promis Lalei,,in afara de prepelite ,2009 nu a fost decit an de plimbare...!
Oricum perioada asta m-am "hranit" cu pozele puse de catre KRISTI,TUDOR si ceilalti,fapt pt. care le multumesc. :D
Domnilor va urez un an nou cu sanatate si intilniri cit mai rare cu idioti,menajati-va nervii,mult noroc si impliniri si ....sa ne vedem cu bine in 2010! :D
wachtelfeld
Veteran

Mesajde Kristi pe 31 Dec 2009, 03:58

Eu unul va multumesc din suflet pentru tot , chiar aveam nevoie de acele ...intalniri mai rare...si de asemenea la randul meu urez tuturor colegilor de forum un an nou mai bun din toate punctele de vedere . Sa auzim numai de bine . LA MULTI ANI !
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 07 Ian 2010, 18:01

Special pentru iubitorii rasei .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Sper sa va incante ochiul .
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 11 Ian 2010, 07:43

O dimineata mohorata de ianuarie . Daca am fi luat in calcul proverbul ,, ziua buna se cunoaste de dimineata '' probabil am fi gresit enorm . Ne-am asezat linistiti la un pahar de vorba in asteptarea unor vremuri mai bune fara nicio speranta ca vor si veni . Dupa cateva paharele iata ca se intrezareste o speranta , toutsi foarte mica . Fiind amandoi [ eu si Tudor ] mai mult decat pasionati nici nu ne trebuia mai mult . Ne echipam corespunzator , poate chiar mai mult , fiind preventivi la vremea schimbatoare si plecam . Mai departe va las in compania pozelor care cred ca exprima mai mult decat as putea-o face eu . Un singur lucru mai doresc sa spun . Multumim lui Wachtelfeld sau , multumesc cel putin eu , care ne-a sunat sa ne intalnim la o cafea caci altfel nici nu stiam cand trece timpul si sigur ne-ar fi oprit numai apusul soarelui . Va doresc la toti partide de vanatoare frumoase in companii la fel de frumoase.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Kristi
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Caini de vanatoare la ..... vanatoare