Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Apr 2026, 15:20

Vanatori, la arme!-petitie

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatori, la arme!-petitie

Mesajde aghiuta pe 10 Noi 2009, 22:19

sorin flutur scrie:
bogdanm scrie:Se pare ca usor usor scopul topicului este dat la o parte.
.............. militieni care nu au bagat in seama deloc argumentele, etc.
Ce este de facut mai departe?

eu sunt un militian care am votat petitia :roll:

Era mai bine daca erai un "militzian" decident decat unul doar votant.
Votanti suntem si noi dar din pacate decidentii nu-s printre noi.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde bogdanm pe 11 Noi 2009, 11:01

sorin flutur scrie:
Hai sa revenim,
Deci, petitia nu prea a avut succesul scontat. Putini semnatari, militieni care nu au bagat in seama deloc argumentele, etc.

Sorine,
Orice regula trebuie sa aibe si exceptii, nu? :D

Acum serios, am vazut raspunsul celor de la DAEST la petitie, raspuns postat de Cristi pe la pagina 9 a acestui topic. Practic, mentalitatea celui ce a formulat raspunsul este una de militian sovietic, care are intotdeauna dreptate si care asculta intotdeauna de "flerul" propriu in ciuda argumentelor aduse de interlocutori. Chiar daca militianul respectiv are o scanteie de luminare, nu va face nimic totusi, de frica sa nu-si supere sefii.
Se pare ca de atunci au fost niste cazuri ca arata incapacitatea organului de a ne apara (cel mai mediatizat a fost cazul jafului de la Brasov) dar si dorinta acestuia de a nu ne da voie sa ne aparam noi. Pana aici, cred ca suntem toti de acord ca asa este. Problema care se pune este ce putem face mai departe. Societatea este in letargie (in cel mai fericit caz) sau de-a dreptul contra atunci cand este vorba de arme. Tarele celor 55 de ani de comunism nu se lasa usor date la o parte. Asta pe plan intern.
Pe plan extern, ONU si UE vin cu presiuni serioase in vederea restrangerii accesului la arme a populatiei.
Acestea fiind conditiile, intrebarea care se pune este "ce putem face mai departe?". Si asta in conditiile in care, desi petitia respectiva a fost postata pe multe forumuri ce au oarecum legatura cu armele, au fost doar cateva semnaturi.
Chestia este ca putem noi sa postam cate articole dorim despre "aberatii" legislative care duc la situatii de-a dreptul hilare (sau tragice de-a dreptul, vezi cazul femeii arestate la cativa ani dupa moartea sotului deoarece nu predase arma de vanatoare a acestuia), sau putem sa postam cate articole dorim despre oameni ce-si fac dreptate singuri, deoarece sistemul este handicapat, tot degeaba.

Trebuie sa incepem prin a ne uni, toti ce dorim aceasta schimbare, sub o singura umbrela. Ca-i spune ANDA, ANCA, AGVPS sau "gashca tampitilor ce vor trancane" este mai putin important. Dar intai trebuie unire.
Apoi, trebuie ca aceasta asociatie sa-si stabileasca un obiectiv clar, obiectiv agreat de catre toti membrii si simpatizantii.
Apoi trebuie inceputa lupta, intai cu mentalitatile (promovare media, lobby, publicitate de orice fel) si apoi cu sistemul.
Sa nu uitam ca in orice populatie este un procent de circa 90% de "idioti manipulabili". Si in democratie, votul unui personaj din aceasta patura are aceeasi putere ca votul unuia din cei 10% care mai si gandesc. Si nu o sa avem niciodata succes intr-un demers, oricare ar fi el, pana nu atragem o parte semnificativa din cei 90%.

Oricum, trebuie sa mergem mai departe. Intrebarea insa este "Cum?" deoarece se pare ca modul da pana acum nu a dat rezultate (sau cel putin nu le vad eu).

Bogdan
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde Moose_Master pe 11 Noi 2009, 14:18

Foarte bine a tras bogdan. Decisiv! O singura lupta dusa pe toate planurile. La toate nivelele. Inclusiv media.
Moose_Master
Veteran

Mesajde adrian negoita pe 11 Noi 2009, 21:52

Moose_Master scrie: Inclusiv media.
Aici e cel mai greu,deoarece cu media din ziua de azi nu prea putem face noi lobby,si cind un nenea militianu'vine si cumpara toata editia de reviste dintrun chiosc de presa cam greu sa te faci auzit,in plus ca nu toti cei care detin arme ,au si interesul ca restul lumii sa aiba acces la arme,si nu stiu in restul tari cum o fi dar in zona unde imi petrec eu viata,astia ultimii nominalizati de catre mine,nu prea au chef sa se inhame la caruta asta numita libertatea accesului neingradit la arme,fie ele letale sau nu,dovada numarul mic de colectionari,vinatori si tot restul,!
adrian negoita
Membru important

Locaţie: orastie

Mesajde Choice777 pe 12 Noi 2009, 18:06

Salut tuturor. Primul meu post :D

Chiar aveam de gand sa caut un topic legat de toata procedurile complicate si idioate pt obtinerea dreptului fundamental de a vana, si uite ca am nimerit aici din intamplare.

Nu stiu cati dintre voi cunoasteti faptul ca in alte tari, de exemplu in UK, adevarul, o tara cu traditie vanatoreasca, vanatoare, in tot ansamblul ei , e extrem de simpla. Am locuit in Uk mai bine de jumate de an ca aupair la o familie. Ca toate familiile de pe acolo, mai ales in mediul rural, aveau teren si pusti, doar cu aer comprimat. Oricum, ideea e ca din ce am vorbit cu aia, am aflat ca in Anglia orice cetatean poate sa vanaze atat timp cat e in timpul sezonului pt acea specie, care are de gand s-o vaneze. Unele is chiar non-stop:iepuri, anumite daunatoare, etc.
Deci fara permis de arma, alte permise, chestionare, teste vize medicale si alte idiotenii de furat bani. Atat timp cat e pe terenul privat, poate vana. S-ar putea totusi sa fie necesara o inregistrare formala a armei la politie, dar asta ar fi maximul. Chiar si ca oaspete in casa unuia care are arma , poti vana, chiar de esti cetatean al altei tari. E o lege care se cheama "legea armei d resedinta" sua ceva asemanator, care zice ca un oaspete poate folosi o arma de vanatoare cu permisiunea gazdei.
Deci pe langa o banala inregistrare a armei la politie, esti liber sa cumperi arma, sa cumperi cartuse, si sa pleci de de capul tau la vanat. Poate sa fie proprietate privata, a ta sau a altuia cu acordul lui, sau chiar si publica, adica padure. Deci cam indiferent unde vrei sa vanezi vanezi atat timp cat ai acordul proprietarului terenului. Nu trebuie sa fii parte dintr-o agentie, club, etc, nu trebuie sa dai examene, nu trebuie sa faci stagiatura, nu taxe, nu vrajeli, nu reinoiri an de an si iar taxe si taxulite...doar libertate! Va dati seama cat de naspa e in Romania ?
Choice777

Mesajde sorin flutur pe 12 Noi 2009, 18:42

aghiuta scrie:
sorin flutur scrie:
.............. militieni care nu au bagat in seama deloc argumentele, etc.

Era mai bine daca erai un "militzian" decident decat unul doar votant.
Votanti suntem si noi dar din pacate decidentii nu-s printre noi.

militienii decidenti...nu au avut timp sa fie militieni pt. ca au avut mult de lucru sa ajunga decidenti
:wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde waidmannsheil pe 12 Noi 2009, 22:04

Choice777 scrie: Nu trebuie sa fii parte dintr-o agentie, club, etc, nu trebuie sa dai examene, nu trebuie sa faci stagiatura, nu taxe, nu vrajeli, nu reinoiri an de an si iar taxe si taxulite...doar libertate! Va dati seama cat de naspa e in Romania ?

Ne dam seama, din ce in ce mai mult...

P.S. Bine ai venit pe forum!

Cu respect,
Paul D.S.
Waidmannsheil! ...etica si pasiune
waidmannsheil
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristi pe 11 Dec 2009, 16:23

Astazi, un senator PSD a fost arestat de DNA. Imediat, domnul Ion Iliescu a declarat la televiziune cu manie: "Este expresia manifestarii unui stat politienesc! "

Gura pacatosului............. :wink: :D
http://www.realitatea.net/iliescu-despr ... 91457.html

Legea 295/2004, o lege special conceputa pentru ingradirea cvasitotala a accesului cetatenilor onesti la arme de aparare, si accesul neingradit la arme al reprezentantilor puterii,pe baza privilegiului functiei, este, in toate regimurile totalitare, expresia ingradirii dreptului natural si fundamental al cetateanului la viata si proprietate privata. Legea a fost semnata de Adrian Nastase, votata in regim de urgenta si promulgata cu o repeziciune suspecta, neintalnita la alte legi, de catre...Ion Iliescu
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde alexandreea pe 11 Dec 2009, 16:42

Cristi scrie:Astazi, un senator PSD a fost arestat de DNA. Imediat, domnul Ion Iliescu a declarat la televiziune cu manie: "Este expresia manifestarii unui stat politienesc! "

Gura pacatosului............. :wink: :D
http://www.realitatea.net/iliescu-despr ... 91457.html

Legea 295/2004, o lege special conceputa pentru ingradirea cvasitotala a accesului cetatenilor onesti la arme de aparare, si accesul neingradit la arme al reprezentantilor puterii,pe baza privilegiului functiei, este, in toate regimurile totalitare, expresia ingradirii dreptului natural si fundamental al cetateanului la viata si proprietate privata. Legea a fost semnata de Adrian Nastase, votata in regim de urgenta si promulgata cu o repeziciune suspecta, neintalnita la alte legi, de catre...Ion Iliescu

Pai tocmai lepra aia de Iliescu vorbeste?Si daca l-au chemat la audieri ce l-au mancat pe senatorul ala?
alexandreea
Membru important

Locaţie: oltenita

Mesajde victoraspescarul pe 11 Dec 2009, 19:25

A pus el , burtosul, botul la cascaval ca degeaba nu lau saltat baietii, si ce vrea sa spuna
ca e senator si are imunitate?pai n-au facut ei toate nelegiuirile in tara asta sub umbrela
imunitatii? Legea este facuta tot de ei, de alesii neamului, doar pentru prostime.
In fata legii,, ar trebui sa fim toti egali" dar cei care ne conduc au ,,imunitate", deci nu pot fi trasi la raspundere indiferent cat mai fura din tara asta.
victoraspescarul

Mesajde adrian negoita pe 12 Dec 2009, 12:41

Am si eu un prieten procuror la DNA cel mult laudat ,si spunea ca cei ce sunt angajati la asa ceva,nu au mama,nu au tata,dovada si salariul pe care il incaseaza,undeva peste un miliard lei vechi,pe an,si atunci credeti voi ca stia se mai uita la cine e in fata lor?plus ca se zvoneste in unele cercuri,ca s-ar vrea ca DNA-ul sa poata lega si cerceta si pe cei ce sunt mai presus de lege,dar vom vedea ce va fi!
adrian negoita
Membru important

Locaţie: orastie

Mesajde Moose_Master pe 12 Dec 2009, 19:36

Nu au mama nu au tata poate la facut bani pentru propriile buzunare. Nu pot sa inteleg cum de inca mai sunt oameni care mai cred in lupta anticoruptie din Romania.
Googaliti pentru clasamentul cu cele mai corupte tari din Europa si veti vedea foarte clar rezultatele celor care "lupta" impotriva coruptiei.
Rezultate nenica, rezultate. Doar rezultatele vorbesc. Restul sunt doar conversatii la un spritz.
Moose_Master
Veteran

Mesajde aghiuta pe 12 Dec 2009, 19:37

adrian negoita scrie:.....plus ca se zvoneste in unele cercuri,ca s-ar vrea ca DNA-ul sa poata lega si cerceta si pe cei ce sunt mai presus de lege,dar vom vedea ce va fi!

Da Doamne,ca m-am saturat de fitzele de Buftea ale unor alesi :twisted:
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Cristi pe 08 Ian 2010, 20:51

http://www.libertatea.ro/stire/atentie- ... 71135.html
Vanatoarea ca vanatoarea...
Imi atrage atentia urmatorul citat
Poliţia va monitoriza partida

“Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost informat cu privire la partidele de vânătoare ce se vor desfăşura în cadrul complexului cinegetic privat de la Balc. Vom monitoriza din exterior evenimentul, având în vedere numărul mare de posesori de arme care urmează să fie prezenţi. Poliţiştii îşi vor spori vigilenţa, astfel încât să poată interveni dacă va fi necesar”, a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt IPJ Bihor.

Sa inteleg ca politia monitorizeaza si vanatorile colective la asociatii, ca si acolo se strang un numar comparabil de vanatori? :D :oops: Sau doar sunt noii Pristanda, coane Fanica, ...? :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde romaniac pe 08 Ian 2010, 21:07

Cristi, articol ca articol dar ai citit comentariile ? De capu meu....toti verzii, frustratii s.a.m.d.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde Moose_Master pe 09 Ian 2010, 03:19

Sarmana tarisoara mea.
Moose_Master
Veteran

Mesajde adigeo pe 09 Ian 2010, 09:55

. Vom monitoriza din exterior evenimentul, având în vedere numărul mare de posesori de arme care urmează să fie prezenţi. Poliţiştii îşi vor spori vigilenţa, astfel încât să poată interveni dacă va fi necesar”
Ce s-ar putea intampla acolo asa grav incat sa intervina politia? In mod sigur nu se vor certa pe impartirea vanatului ,accidente nu am auzit sa se fi intamplat acolo iar iar vanatorii respectivi cred ca sunt destul de instruiti atat de anii de vanatoare pe care ai au ,cat si de educatie. Daca locatia respectiva ar fi proprietatea privata a organizatorului, ar putea sa-i tina la poarta pe politisti?
adigeo
Veteran

Mesajde Cristi pe 09 Ian 2010, 22:00

Sa mai ne uitam si in gradina altora
http://www.brasschecktv.com/page/754.html
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde chivi pe 11 Ian 2010, 00:54

Mda,buna chestia asta cu datul armelor acasa dupa terminarea stagiului mai ales ca era vorba de trei generatii acolo,banuiesc ca e si ceva nativ,vorbim de bunul simt pe care-l ai la nastere sau nu-l ai deloc.Pai da-i lu'nea Semaca akm-ul sa-l pastreze la el in vitrina,toamna... mai tarziu, cand e vinul ghiurghiuliu.Stii,era un banc,scuze de off-topic dar e cu trimitere:cica Dumnezeu,cu sf.Petru,la crearea lumii,cand au ajuns la Romania,spune D-zeu:
-Ii dau tarii asteia munti impaduriti,plini de animale si bogatii nestemate,ii dau ape limpezi s-o strabata toata,ape sa se verse-n mare,cer instelat,pamant roditor samd.,la care sf.Petru zice:Doamne,nu le dai cam multe???
D-zeu:-da,dar sa vezi ce oameni le trag.

...si zicea ceva Bogdan de 90%
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 11 Ian 2010, 12:01

Am avut ocazia sa vanez in compania unui tip cu " sange albastru " din Austria si sa stam de vorba ulterior despre traditii, educatie ...si asa mai departe. Mi-a ramas intiparita in minte o vorba a lor, spusa de acel domn :
" La noi se spune ca pentru a fi un adevarat gentlemen nu e suficient sa ai o facultate; iti trebuie trei : a ta, a lui taica-tu si a lui bunica-tu! " ...... No coment.
Suntem asa cum suntem datorita nenorocitilor de comunisti, care au anulat toate valorile acestei tari, pe oamenii fini si cu pregatire i-au aruncat in puscarii si au adus marlanii in fruntea tarii, timp de cateva generatii. Daca au fost suficiente cateva generatii sa se duca tara asta de rapa, vor fi in schim necesare multe, multe generatii ca sa-si revina.
Am citit recent " O espeditie romaneasca in Africa" , scrisa de Ghica-Comanesti. Impreuna cu fiul sau, au fost primii romani care au vanat in Africa si majoritatea exemplarelor vanate au constituit baza exponatelor muzeului national.
De cate ori citesc ceva scris inainte de primul razboi mondial, sau in perioada interbelica, imi vine sa mor de ciuda cand vad ce tara am avut si cum am reusit sa ne batem joc de ea.... :evil:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde cosmin p pe 11 Ian 2010, 15:43

@Alin....... No comment! :( :(
cosmin p
Nou membru

Locaţie: craiova

Mesajde chivi pe 11 Ian 2010, 16:32

Alin3006 scrie:Suntem asa cum suntem datorita nenorocitilor de comunisti, care au anulat toate valorile acestei tari, pe oamenii fini si cu pregatire i-au aruncat in puscarii si au adus marlanii in fruntea tarii, timp de cateva generatii. Daca au fost suficiente cateva generatii sa se duca tara asta de rapa, vor fi in schim necesare multe, multe generatii ca sa-si revina.

Se spune ca natura are un ciclu perfect de autoreglare odata la 25 de ani,imi place sa cred ca peste 5 ani(ma rog,4 de acum) ne vom autoregla si noi si vom mai scapa de aceste ,,valori'' nationale analfabete si acesti ciobani dornici sa ne conduca.Dar pana la urma nu e Romania plai mioritic?
Asa e Aline,suntem asa cum suntem,avem tara pe care-o meritam, probabil, dar nu cred ca numai comunismul e de vina,sa nu uitam ca si alte tari europene s-au aflat sub talpa bolsevica si acum stau in capul mesei.KKT-ul asta de guvern ne vrea prosti,Europa e plina de romani la munca care-aduc banul acasaCati polonezi,cehi,croati sau slovaci,cati bulgari,cati sarbi sau unguri isi rup spatele la munca-n curtea bogatilor?Guvernantii isi bat joc de oamenii aia si abia asteapta sa mai apara cate un Costel Busuioc sa le dea bine la imagine Multi dintre noi sunt sigur ca am calatorit in capitale europene postcomuniste dar nu cred ca am vazut pe undeva ceea ce arata Bucurestiul de astazi si care reflecta,pana la urma,tara si oamenii care-o compun.Asta-i Rom-ania; pe din-afara vopsit gardul,inauntru',leopardul.La arme romani!!!
chivi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 12 Ian 2010, 00:12

Si ma rog care ar fi tarile alea care au stat 45 de ani sub carambul cizmei bolsevice si acum e in capul mesei? Sunt tare curios.

Alin a tras bine. Gunoiul rosu este vinovat pentru situatia actuala a Romaniei. Toate creierele si toata elita intelectualitatii interbelice din Romania fie a infundat puscariile, fie a fugit care incotro.
Oricat de proletar as fi eu si oricat de fervent as sustine ca eu ca sofer sunt talpa tarii fara inginerul care a proiectat camionul pe care il conduc as fi chiar talpa tarii la coada sapei.
Nu poti educa generatii intregi cu "profesori" fosti vacari si nu poti face business cand "managementul" abia stie sa desluseasca buchiile.

Managementul actual sunt niste mixuri de fosti comunisti si negutatori de cea mai joasa speta(negot invatat pe genunchi de la fosti comunisti).
Conducerea tarii, Politia si Justitia din Romania sunt complet putrede. Si cu putregaiuri nu poti face nimic.

Si dedicatie speciala pentru toti politicienii romani: Requiem de W.A. Mozart
Moose_Master
Veteran

Mesajde chivi pe 12 Ian 2010, 05:31

Moose_Master scrie:Si ma rog care ar fi tarile alea care au stat 45 de ani sub carambul cizmei bolsevice si acum e in capul mesei? Sunt tare curios.

Alin a tras bine. Gunoiul rosu este vinovat pentru situatia actuala a Romaniei.

A tras unchiule foarte bine,nu am zis niciodata si nici nu voi spune ca nu a fost comunismul de vina.Am spus ca nu numai ei sunt vinovati pt.actuala stare in care ne aflam.Deja suntem la jumatatea comunismului intr-o perioada democrata si nu e mare diferenta.Cred ca toata lumea stie ce a facut securitatea in Romania dupa alegerile fraudate din 1946 si instaurarea regimului comunism.Uneori ma gandesc ca poate ne era mai bine daca mergeam pe mana lui Antonescu si ramaneam in razboi de partea triplei aliante,uite unde sunt ei si unde am ajuns noi,probabil ca oricum am fi fost abandonati asa cum de altfel s-a intamplat,interesele erau mai mari in mediterana decat la marea neagra.Si tari postcomuniste care sunt mai bine decat noi le stim cu totii :Polonia,fosta Republica Cehoslovaca,Ungaria ca sa nu mai vorbim de impartirea Germaniei dupa 1950 pana la caderea zidului in 1990.Si cand tari ca Ungaria,Polonia si Cehoslovacia faceau tratate de uniuni in vederea aderarii la UE,noi faceam mineriade si ne omoram intre noi in frunte cu Iliescu,salvatorul Romaniei democrate,presedintele taranilor si cel mai infocat comunist.Si multa lume stie ca nici acum nu am scapat de ei,de aceea afirmam ca astept inca 4 ani,poate ma convinge si pe mine un ROMAN adevarat sa-l votez ca sincer,habar nu am cum arata o sectie de votare sau un buletin de vot,nu m-a convins nimeni de 12 ani incoace ca merita increderea mea.Si mai faceam referire unchiule si la RDG, si ei au avut comunismul si securitatea lor,binecunoscuta STASI si aici v-as recomanda tuturor un film care putea la fel de bine sa se muleze pe profilul romanului interbelic,atunci cand eram si noi o mare putere in Europa-filmul se cheama VIETILE ALTORA (the lives of other) sau poate-l gasiti in germana DAS LEBEN DER ANDEREN si vedeti acolo ce fel o duceau si intelectualii lor dupa perioada nazista.Si eu am unchiule o ura imensa pe comunisti dar mai tare-i urasc pe lupii astia imbracati in haina de miel care ne conduc,razand, intr-o transhumanta a pierzaniei.Pe ei si toata oligarhia asta politica...ahh,zicea bine Eminescu <<cum nu vii tu Tepes Doamne/Ca punand mana pe ei/Sa-i imparti in doua cete/In smintiti si in misei/Si in doua temniti large/Cu de-a sila sa-i aduni/Sa dai foc la puscarie/Si la casa de nebuni.Ma duc sa beau ceva ca m-am incins.Respect
chivi
Veteran

Mesajde jugariu pe 12 Ian 2010, 18:11

da comunismul asta vinovat [ aici vorbesc foarte serios ] dar de ce domnule moose master si in comunism reprezentam cu brio coada doar albanezii daca mai erau in urma noastra , asta nu va spune nimic ?
jugariu
Membru activ

Mesajde chivi pe 12 Ian 2010, 21:48

Aici cred ca o sa va contrazic putin d-le Jugariu.Privit in contextul economic al acelor vremuri,anii 1989,Romania era singura tara din blocul comunist care nu avea datorii externe,cu siguranta singurul lucru bun pe care l-a facut ceausescu a fost sa-si plateasca datoriile de peste 11 miliarde de dolari dar,din pacate,stim cu totii cu ce sacrificii umane enorme.ceausescu a avut o tentativa de a face lucrurile sa mearga,asta pana prin '82 cand,dupa vizite in China si Koreea si binecunoscuta influenta a lui kim ir sen au inrautatit f mult lucrurile intr-o Romanie transformata in stat politienesc.Ulterior alungarii rusilor si inceperii procesului megaloman al lui ceausescu,megaproiectele economice au adus toata povara,si asa enorma,pe umerii populatiei.Si sa nu uitam ca,pe langa miile de partizani care au incercat sa tina piept comunismului,precum si binecunoscutele greve de la Iasi,Cluj sau Brasov, au fost si membri pcr care s-au opus lui ceausescu si politicii lui si aici l-as aminti pe raposatul Silviu Brucan.Daca ar fi sa stam si sa privim perioada neagra care ne-a tras 50 de ani in urma Europei, ar trebui sa fim mandri ca romani,ca am supravietuit si am avut oameni care au avut curajul sa strige.Mie mi-e ciuda ca nu se face nimic acum,traim in acelasi comunism controlat si tot speram ca aceasta noua ordine mondiala ne va duce si pe noi in primele randuri pentru a fi auziti cand avem ceva de spus.Acum am ocazia sa calatoresc mult prin toata lumea asta,defect profesional, si,in decursul timpului,am ajuns la concluzia ca ar trebui sa fim mai mandri ca suntem romani,ne ascundem de rusinea trecutului si aratam cu degetul prezentul,ne plangem uneori nejustificat dar cand e vorba sa facem ceva impreuna,plecam 100 la drum si intram 2 pe usa.Mai e mult pana departe.respect
chivi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 17 Ian 2010, 04:22

N-o mai dau si io in politica pentru ca topicul este cu totul altul. De mentionat doar ca nici una din tarile mentionate (foste comuniste) nu au avut parte de sistemul comunist din Romania. Cehii au vrut sa se lepede de satana de muuul si au intrat rusii peste ei. Si cand s-au lepadat nu a murit nici macar un om.
Germania de est a fost comunista mai subtire. N-a avut presedinte vanator care decretase ca ursul poate fi vanat doar de elita comunista.
Nu le pot numi "fruntea" pe niciuna dintre tarile foste comuniste. Dar le pot recunoaste meritele de a se scutura de haina rosie si de a face ceva mai bun.(si fara circul politic specific romanesc)

Noi romanii suntem un neam aparte. Herodot spunea despre acestorii nostrii tracii si ramura lor geto-dacii: "La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, iar munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă". "La traci există următoarea meteahna: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare".
Dar tot el spunea: "Geţii sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci". "După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt".
Mai spunea cateva lucruri dar nu mi le mai aduc aminte. Oricum este suficient de elocvent ce spunea omul acum 2500 de ani. Si sper ca macar pe Herodot sa nu-l acuze nimeni de partinire sau mai stiu eu ce ganduri meschine.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde jugariu pe 17 Ian 2010, 16:27

parereame este [ asa cum spunea un istoric intr-o emisiune tv ] ca suntem un neam pestrit rau , atata lume s-a perindat pe la noi , tracii si geto-dacii erau natiuni distincte geaba ne chinuim noi sa ne asumam dreptul de urmasi ca parca suntem rataciti rau , nu sunt cu nimic mai bun decat un roman de rand dar cred despre noi ca atat putem si gata , bafta la toata lumea
jugariu
Membru activ

Mesajde Cristi pe 30 Ian 2010, 13:07

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde victoraspescarul pe 30 Ian 2010, 16:10

Doamne, n-o da astia o lege sa-i jupuim pe astia cu sabia lor.
Ma ofer voluntar.
victoraspescarul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale