Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 11 Iun 2026, 15:33
|
|
|
Loc in care se vor arhiva topicuri interesante la vremea lor , dar cu valoare mai mult sentimentala pentru membrii forumului .
de viezure pe 08 Feb 2010, 12:22
Salutare,
Desi mi-ar face enorm de multa placere sa trec prin acesta perioada de satgiatura ptr a deveni vanator timpul nu imi permite serviciul fiind de asa natura. Am fost de-a lungul timpului (pana acum cativa ani cand am schimbat munca) la nenumarate vanatori si actiuni impreuna cu vanatorii din familie si imi pare rau si acum ca nu le-am fructificat intr-o fisa de stagiatura care mi-ar fi folosit pe atunci ptr a obtine permisul. Acum as vrea sa intreb si sper din suflet ca nu voi starni controverse - exista si alta cale de a satisface aceasta cerinta si de a obtine fisa decat cea prezentata in topicul "cum sa devii vanator"?
Numai bine,
-
viezure
- Membru activ
-
de bogdanm pe 08 Feb 2010, 12:47
Ceea ce-ti voi spune este strict parerea mea. Daca vrei sa te faci vanator, anul de stagiu este de neinlocuit. Daca vrei sa devii doar purtator de pusca, sunt convins ca exista metode.
-

bogdanm
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges
-
de viezure pe 08 Feb 2010, 13:35
Salut, Nu doresc sa fac nimic ilegal sau imoral deci nu imi doresc decat sa stiu daca se poate rezolva acest mic inconvenient cu atat mai mult cu cat asa cum am mentionat acest "sport" nu imi este chiar deloc strain iar la astfel de actiuni am participat de nenumarate ori dezinteresat ptr ca IMI PLACE Numai bine,
-
viezure
- Membru activ
-
de Sly_Fox pe 08 Feb 2010, 15:34
In ziua de astazi fisele de stagiatura se fac asa dupa ureche de catre seful de grupa sau prin birourile asociatiilor de vanatoare. Din 100 de candidati nici macar 10% nu fac stagiatura de un an, totul se rezolva repede cu cateva semnaturi pe o bucata de hartie. Nu este in regula insa asta este realitatea. Daca nu ai timp sau nu vrei sa faci un an stagiatura te duci la seful de grupa, insirati pe hartie niste participari fictive la vanatorile colectiva sau activitati cinegetice si gata, numai ca....
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de viezure pe 08 Feb 2010, 15:47
Multumesc pentru raspunsuri - sincer nici mie nu imi place situatia in care ma pun; nu voi vana niciodata ptr carne si nu voi fi niciodata un ucigas cu permis - imi doresc foarte mult sa devin vanator insa asa cum am mai spus acesata formalitate nu o pot indeplini in acest moment. Am mai spus si o mai spun - sper sa nu devin redundant - am participat la foarte multe actiuni de vanatoare ca gonaci sau pur si simplu ca insotitor in fond si pot spune ca cel putin informal am facut cu varf si indesat stagiatura  Am tras si cu arma de multe ori insa cred ca asa e partea care ma atrage cel mai putin din tot ce se petrece la vanatoare. Numai bine,
-
viezure
- Membru activ
-
de Madalin pe 08 Feb 2010, 21:50
Sly_Fox are perfecta dreptate 
-
Madalin
- Membru activ
-
- Locaţie: Ploiesti
-
de keops pe 09 Feb 2010, 11:17
Dar o sa ai timp de vanatoare? Cu serviciul nu e de glumit. Si sa devii decat pe hartie vanator parca nu merita. Lasind gluma la o parte, scuza cu serviciul nu e suficienta. E cam neplacut totusi sa mergi gonac la vinatoarea altora sau hamal la fan si sare.
Keops
-
keops
- Membru activ
-
- Locaţie: Giurgiu
-
de viezure pe 09 Feb 2010, 12:09
Salut, De vanatoare nu voi avea timp destul desigur dar pentru atunci cand imi va permite vremea imi doresc sa pot iesi acteva ore in teren si asta nu se poate face decat cu acte in regula. Deci nu, nu imi caut scuze si nu imi este greu sa fac goane, am mai facut, sau sa car o povara de fan dar pur si simplu nu pot ca si timp acum iar obtinerea permisului as vrea sa se petreaca cat mai rapid  - nu ma judecati prea tare  Numai bine,
-
viezure
- Membru activ
-
de LucianC pe 09 Feb 2010, 13:08
As dori sa subscriu la parerea unui coleg forumist exprimata mai sus si anume ca pentru cine vrea sa se faca vanator (nu plimbator de pusca pe camp) este foarte important sa mearga inainte in teren, sa vada locurile unde se vaneaza, vanatul, cum se vaneaza si nu in ultimul rand un lucru care mi se pare foarte important: sa ia contact cu oamenii.
Cu respect, LucianC
-
LucianC
- Membru important
-
- Locaţie: Iasi
Înapoi la Arhiva forumului
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori