| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
36 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaSunteti pentru vanatoare colectiva la vanat mic sau pentru vanatoare inviduala sau in grup mic?
Daca votati pt. una sau alta va rog sa va explicati...sa motivati alegerea.. ma refer la vanatoarea la pasari...eventual iepure
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualade obicei este bine ca, cel putin la rate sa se mearga in echipa de doi vanatori pentru ca rezultatele, aici pe Bistrita,(la vale de Piatra Neamt) pot fi foarte bune sau de loc in functie de organizare, mai ales ca eu sunt pro pentru vanatoarea de rate "la sarite" in timpul zilei, unde apropierea de locul unde stau inaripatele necesita pricepere si muuuuuuuuult noroc
cu stima, cosmin cosmin
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaIar un chestionar incomplet. Imi plac toate!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualala vanatoarea colectiva sunt tot felul de vanatori si cam de obicei se vaneaza putin si ai ocazia sa pleci fara vanat
la vanatoarea in grup restrans de obicei vanatorii se cunosc intre ei, stiu stilul fiecaruia de tras asupra vanatului iar rezultatele sunt bune si vanatoarea are un mare succes d.p.d.v. al organizarii asa ca eu unul sunt adeptul vanatorii in grup restrans peste tot si nicaieri
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaGrup restrins. Cand se afla in preajma indivizii inarmati, pe care nu-i cunosc devin stresat si nu-mi mai sta mintea la vinatoare. Caut locuri propice pentru executat culcaturi. Keops
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualao singura data am vazut cu ochii mei, un mic incident care putea deveni mare, o arma descarcata accidental in mainile unuia mai putin experimentat, dupa o vanatoare colectiva. asta mi-a intarit convingerea ca e mai bine la vanatoare in grup restrans, unde iti poti selecta insotitorii. in plus, acest tip de vanatoare solicita mai mult abilitatile de vanator, iar rezultatele sunt mult mai satisfacatoare.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaLa colectiva sunt tot felu de scartzari care se uita la ultimu cartus tras....si fac tot felu de marsavii cand e vb de plata.
La colectiva sunt oameni neglijenti care li se descarca arma etc...imi e cam frica de tb asta. ==========================
Mai Taie Din Ele Da-le Dracului
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualatoate trei.
-colectiva atunci cind este bine organizata ,este f frumos . -grup restrans in special la combatere si la rate sau fazan -individual la vinat mare sau cu cainele. toate sunt frumoase important sa ai timp...cu respect Dinu.H.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individuala
cine te opreste sa-l completezi? nu vreau drepturi de autor
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaNu stiu sa il maresc. Colectiva si incidente? La asociatia unde vanez si la vantori organizate unde m-am implicat nu exista asa ceva, daca stii ce ai de facut. Am patit mai multe la restrans intre prieteni.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualanu am inteles ce vrei sa maresti?...Ghinda
pun pariu ca cei care au votat individuala sau cresc caini sau isi dreseaza singur cainii
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaSe poate. Atunci inseamna ca sunt si putin mai 'ficsi'!
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaVanatoarea la pasari si iepuri (pentruca despre asta vorbim),se poate organiza in toate modurile aratate,dardin punctul meu de vedere vanatoarea in grup restrans este cea mai recomandata din multe motive.In primul rand cu siguranta membrii grupului se cunosc foarte bine atat ca persoana cat si a felului de a vana si misca in teren.Un grup mic poate comunica mai bine si mai clar in deplasarea sau schimbarea traseului.Riscul de accidente este cu mult mai mic.Se poate vana cu un numar redus de caini.Si cel mai frumos ; sfirsitul zilei de vanatoare va avea loc in casa unuia dintre ei impartind vanatul acompaniati de o tuica fiarta si multe amintiri vanatoresti.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaVanatoarea colectiva? i sa dus farmecul de alta data, cand ce-i batrani povesteau intamplarile
vanatoresti, acum tineretul vanator nu asculta nici sfaturile legate de vanatoare , dar povesti. La vanatoarea colectiva, totul a devenit o bulibaseala, toata lumea da ordine, toata lumea are ideii, daca vanatorul cu masina bengoasa este seful organizatorului trebuie ascultat seful acestuia, de aia spun ca a devenit o bulibaseala. Vanatoarea ce-a mai frumoasa este grup restrans [ la picior ], 3-4 vanatori toti cu caini, acolo se vede priceperea. Cu scuzele de rigoare, dar uni vanatori prefera colectiva pentru ca nu poate impusca singur vanatul si trebuie ca altcineva sa-i impuste opiesa. Vanatoarea individuala este frumoasa, are farmecul e-i, singur pe camp!..... se poate intampla orice, sa ai un accident, calci in-tro groapa lucsezi sau mai grav , rupi o mana sau picior daca esti ce-l putin doi vanatori te poti ajuta unul pe celalalt. Dar, toate vanatorile , indiferent de forma pe care o practicam toate au farmecul si frumusetea lor, este gura de oxigen de care avem nevoie.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaFals! Colectiva este foarte frumosa! Dar sa fie organizta si condusa. Caraie careva? Nu-i bai. La caruta, in goana etc. fara arma. Si tura urmatoare ori se adapteaza ori scapi de indisciplinat!
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaOrganizate...brrrr....insirati-va, desirati-va ca la armata...stai si astepti pana intra in stand toti molii.... nici nu consider ca vanezi, esti doar tintas.
Vanatoare este cand stii pe unde sa cauti vanatul, sa stii sa-l apropii , asta nu poti s-o faci decat la grup restrans, cand te "organizezi" singur. Este mai greu sa ti-l impusti la picior, pe un fond sarac, dar unul d-asta face cat zece impuscati la "colective". Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaDeja ma ambitionez. Colectiva este frumoasa, daca stii!
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaVezi ca mai este un topic asemanator "Vanatoare la "colectiva" sau in grup restrans?" unde vanatorii au pareri si amintiri din cele mai frumoase despre "Colectivista" , unele sunt de-a dreptul emotionante
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaMai depinde si de sef, organizator , responsabil tehnic de vanatoare , sau cum i se mai zice. Ordnung und disziplin.Ghinda cred ca stie mai bine ce si cum.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaSal'tare!
In grup restrans: - eu si cainii mei... ( E mai usor si la impartit vanatul!) Sal'tare! Donbazil - Faget
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaFoarte restrans grupul.
Nu cred ca exista imparteala mai buna ca la dumneata Donbazil. Asa da asociati. Bravo. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
De-a fraieri Tudore. Tocmai ca mai exista fraieri, sa simta emotii. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaNoroc ca mai exista si baieti destepti si nesimtiti
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaIn alte tari nici nu ai voie in grup mai mare de trei vanatori la vanat mic
te referi la tarile civilizate?
La tari in care ciuma rosie nu a lasat atatea plagi in toate domeniile, inclusiv in vanatoare Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualadin sondaj rezulta o majoritate covarsitoare impotriva colectivei....numai ca estantionul e mic si nerprezentativ.....si tot nereprezentativi suntem si noi pt. agvps....dar orice are un inceput
Re: Vanatoare colectiva versus vanatoare individualaghinda este un bun organizator!(de vanatori colective) merita laude
prefer vanatoarea cu prietenii apropiati, ma simt mai in largul meu. la vanatorile colective e greu sa ii impaci pe toti. si daca organizatorul nu e destul de autoritar si incep cativa sa comenteze sau mai rau, sa se certe, vanatoarea este compromisa ar mai fi si stresul "cum trag ceilalti". am fost la o colectiva la care imi era frica sa nu vina vre-un iepure spre mine
36 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori |
Publicitate
|