Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 11 Iun 2026, 00:40
|
|
|
Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.
Moderator: liviur
de armi pe 08 Mar 2010, 20:37
Ama achizitionat recent o luneta Hertel&Reuss, 6x46-L59,3 diametrul 26mm, la pretul de 150 ron. Vreau sa stiu ce parere aveti: sa o pastrez pentru panoplie sau o pot pune pe 30.06. Luneta prezinta bine, doar ca are urme de la suporti pe vopsea. Merci.
"Through Performance to Type"
-

armi
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de paungeorgica pe 08 Mar 2010, 20:56
Nu am auzit de aceasta luneta asa ca daca o sa ma consideri o persoana care lasa un mesj doar din plictiseala atunci nu ma baga in seama. Daca sh ai dat 150 presupun ca noua este dublu sau pe acolo iar la acest pret gasesti numai chinezarii de proasta calitate care nu vor rezista la 30.06. Te salut
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
-
paungeorgica
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
-
de marius 45 pe 08 Mar 2010, 21:49
Incearco ,nu ai ce pierde...daca da gresi(cred ca asa va fi)  o faci panoplie 
-
marius 45
- Membru important
-
- Locaţie: PE GRINDURI
de radu pe 08 Mar 2010, 21:53
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
-

radu
- Membru important
-
de paungeorgica pe 08 Mar 2010, 22:18
radu scrie:http://www.hertelreuss.com/en/products/scopes/s642.aspx
Este foarte interesant ce apare aici dar sa nu uitam ca ne-a zis colegul ca a dat doar 150 ron sau poate el a facut o super afacere si eu am gresit incadrand-o la chinezarii. Poate se indura domnul "Tranan" sa ne lamureasca.
-
paungeorgica
- Veteran
-
-
de Tranan pe 08 Mar 2010, 22:37
paungeorgica scrie:Nu am auzit de aceasta luneta asa ca daca o sa ma consideri o persoana care lasa un mesj doar din plictiseala atunci nu ma baga in seama. Daca sh ai dat 150 presupun ca noua este dublu sau pe acolo iar la acest pret gasesti numai chinezarii de proasta calitate care nu vor rezista la 30.06. Te salut
Nu este asa! Hertel & Reuss este o firma care producea (spun producea ca nu se mai produc la ora actuala) lunete de super calitate la vremea la care o faceau, lunete care care se situau aproape la acelasi nivel cu Zeiss Z, Swarovski Nova si versiunile mai de calitate de Nickel. De altfel tocmai Nickel este cel care a preluat marca Hertel & Reuss, asta pt. cazul in care va fi nevoie de service vreodata la ea. Optic sunt foarte bune si eu sunt 100% sigur ca nu vei avea probleme cu ea. Dotata cu un reticul ca lumea gen German #1 sau #4 nu-s rele la panda si le dau la cur la multe lunete lunete moderne. Le-am vazut montate pe calibre si mai grele unde au facut fata fara probleme. Pretul care l-ai dat pe ea o gluma, o astfel de luneta valorand usor €150-200 daca e in conditie buna. Asta este un exemplu clasic al faptului ca zicala "daca o afacere e prea buna ca sa fie adevarata, probabil ca nu este adevarata" nu se potriveste intotdeauna. FELICITARI!!! Ma bucur de bucuria ta!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
-

Tranan
- Veteran
-
- Locaţie: SUEDIA
-
de armi pe 08 Mar 2010, 22:45
va multumesc tuturor pentru opinii, am sa o montez pe arma si va spun dupa cum se comporta(asta o sa mai dureze ceva timp)
Cu stima,
-

armi
- Veteran
-
de paungeorgica pe 09 Mar 2010, 00:35
Am luat in consideratie doar pretul si am vorbit in nestire de cauza, multumesc si multumim in numele a multor forumisti domnule "Tranan" pt toate informatiile si ajutor.
-
paungeorgica
- Veteran
-
-
de Tranan pe 09 Mar 2010, 08:33
paungeorgica scrie:Am luat in consideratie doar pretul si am vorbit in nestire de cauza, multumesc si multumim in numele a multor forumisti domnule "Tranan" pt toate informatiile si ajutor.
Nici o problema. Nu e intotdeauna usor de stiut in special considerand faptul ca chinezii boteaza lunetele tot timpul cu nume nemtesti pt. a le ridica popularitatea si chiar mai mult, le-au botezat chiar si cu nume existente dar care nu se mai fabrica de cativa ani. Hertel & Reuss ar fi putut foarte usor sa fie o astfel de alternativa. Din fericire insa pt. @armi, nu este. 
-

Tranan
- Veteran
-
-
de armi pe 16 Iul 2011, 10:11
Dupa aproape 2 ani de la achizitioanare, i-a venit randul si batranici de a fi montata pe in IZH 18, in 222rem, suport de aluminiu de la arw. Cu toate ca aveam mari reticente cu privire la reglajul acestei lunete, fiidnca permite reglajul doar pe verticala, am zis totusi sa incer.... Asa ca dupa aducerea reticulului la centru, a urmat primul foc la 120 de metri. Surpriza  focul plasat perfect in 10.  repetam operatiunea cu alte 4 focuri, si loviturile merg aproape perfect , una singura (ultima) a ajuns in dr. joc 8 cm. Am ramas pur si simplu perplex. nici acum nu imi vine sa cred ca o luneta montata pe o arma si fara a fi adusa pe 0 poate merge asa de bine de prima data. Singura chestie mai naspa un pic a lunetei este reticolul tip German 4, care la peste 150 metri este cam gros, in rest numai de bine, destul de clara, luminozitate decenta, si extrem de robusta.
-

armi
- Veteran
-
de OVI762 pe 20 Iul 2011, 16:19
Cine stie in ce ai calcat in dimineata zilei in care ai cumparat luneta  Catare plina si la cat mai multe reusite.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de dimar pe 20 Iul 2011, 22:08
Cred ca neamtul care a pus-o de "fecioara" prima data pe arma plus cei care au urmat lui au tras cu ea mii de focuri. Pe .222 tau ai sanse sa tragi inca pe atate si nu ai ce sa ii dereglezi! Numa sa nu te pui cu ciocanul pe ea in rest nu o sa ai bani de gloante cat poate ea sa duca.
-
dimar
- Veteran
-
- Locaţie: Codlea
de Tranan pe 20 Iul 2011, 23:40
Eu unul, nu pot sa zic altceva decat: "Deutschland über alles!" si citind asa ceva iti dai seama ca nu e minciuna. Pe mine unul, ma unge la inima cand citesc asa ceva despre lunetele astea vechi care in pofida anilor si a utilizarii lor se comporta atat de bine. In privinta lunetelor de azi, in prejma unora dintre ele, iti e frica chiar si sa stranuti intrucat se deregleaza direct.
-

Tranan
- Veteran
-
-
Înapoi la Optica de vanatoare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori