Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 19:14

OFF-TOPIC

Tot ce nu are legatura directa cu vanatoarea dar are legatura directa cu vanatorii : sport, bancuri, discutii " fierbinti, alte pasiuni.

Moderator: popaliviu

Re: OFF-TOPIC

Mesajde Ursus2006 pe 15 Apr 2010, 15:20

victoraspescarul scrie:Ursus, nu mai zici nimic de Dinamo? :lol: :lol: :lol:

Pai n-am zis??? Cu rosu... :)

Ne-a furat ' albitrul ' !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde dragosbahnea pe 15 Apr 2010, 17:21

Ce sa mai zici mai frate, ghinion, furt, neputinta.....Da-i in p.......mea, ca daca ar fi tari cu adevarat, n-ar sta la mana lui Tudor sau a altui idiot cu pretentii de arbitru. Asta e, sunt dinamovist de vreo 35 de ani probabil (adica de cand am inteles cat de cat ce-i ala fotbalul), nu-s fanatic, dar cam asta e nivelul fotbalului la noi, adica nimeni nu mai merita sa joace in cupe, ne facem de kkat. :evil: :evil:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde romaniac pe 18 Apr 2010, 17:26

Gloria Bistrita - Dinamo 3-2 .
Acuma ce o mai fost? Tot arbitru? :D
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde dragosbahnea pe 18 Apr 2010, 17:27

romaniac scrie:Gloria Bistrita - Dinamo 3-2 .
Acuma ce o mai fost? Tot arbitru? :D

Aoleu, da' tu esti stelist, sau ce? :D
dragosbahnea
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 19 Apr 2010, 19:27

Dumitrache, Dobrin, ... a murit si Sandu Neagu! :( :( :(
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde Donbazil pe 19 Apr 2010, 21:38

Sal'tare!
Dumnezeu sa-i ierte!
Au fost fiecare la vremea lui " cineva".....
...............................................................................................................................................................................
Da' nu ma pot abtine sa n-o zic:
Astazi si POLI Timisoara a fost " CINEVA" - chear daca in ultima secunda a meciului " de infarct" care tocmat s-o gatat......
Am "ras" cateva Tuboarge, am spart o punga de seminte... da, "totul e bine cand se termina cu bine"!
Sa fim sanatosi si sa nu dea naiba sa ia " miticii" campionatul sau cupa!
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
Donbazil
Membru important

Locaţie: Faget / Timis

Mesajde Donbazil pe 24 Apr 2010, 23:41

Sal'tare!
Cu Poli, s-a facut dreptate, hotii de rapidisti primindu-si plata.....
Da' baiu mare-i la "CAINI" .....Pai era gata-gata sa le-o traga chear si Iasul.....
Pacat ca mi-erau simpatici, dupa ce peste 28 de ani am cotizat fara voie la ei....... :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Donbazil
Membru important

Locaţie: Faget / Timis

Mesajde Ursus2006 pe 25 Mai 2010, 14:07

Astazi se implinesc 17 ani de la moartea Comandantului Miscarii Legionare, Horia Sima !
Dumnezeu sa-l odihneasca .
Ursus2006
Veteran

Mesajde scirocco pe 25 Mai 2010, 14:08

Nostalgicule... :lol:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Moose_Master pe 25 Mai 2010, 15:20

"Nimic pe lume nu-i mai sfant...."

Traiasca Legiunea si Capitanul !
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 26 Mai 2010, 19:43

Ursus2006
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 26 Mai 2010, 19:58

Ursus2006
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 26 Mai 2010, 20:08

Ursus2006
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 27 Mai 2010, 21:11

Am ramas consternat de decizia celui care a inchis un topic. Indiferent despre ce era vorba nu este fair-play sa inchizi un topic. Sub nici o forma. Cand ai inchis un topic ai demostrat clar ca ti-e frica de ceva sau probabil ca ai ceva de ascuns.
Discutii in contradictoriu si luari pe aratura au fost si vor fi de-a pururea. Orice subiect trebuie lasat sa curga si se dezbata pana la epuizare. Pana cand moare singur. Daca vrei sa iei masuri o faci cand limbajul trece un anume prag impus. Si atunci pedepsesti individualul si nu pe toata lumea. Asa procedeaza stiu eu cine. Unul il impusca pe altul pentru stiu eu ce si ca urmare hai sa interzicem armele. Hai sa-i pedepsim pe toti.
Topicul in care un ignorant il "mustruluia" pe Violiv ca nu s-a incheiat la sireturi era un exemplu viu despre efectele ignorantei si lipsei de informatie elementara. Cu toti aveam de invatat. Nea cutare se afunda in propria-i bezna si nestiinta din ce in ce. Trebuia lasat sa isi vomite tot veninul stahanovist pana cand nu mai putea. Cand dai peste un asemenea ipohimen este cel mai bun prilej pentru a lua aminte si a trage concluzii asupra efectelor tragice provenite din cultura media din ziua de azi. Sa inchizi un asemenea topic este ca si cum ai inlatura din cartile de istorie pe Stalin si Lenin. Pai noi de unde sa invatam cum sa NU facem ? De ce trebuie sa gresim ca sa invatam ? Nu este mai simplu sa inveti din esecurile altuia ?

Repet, este foarte trist ca acel topic a fost inchis. Si nu acel topic in speta, ci orice topic. Nu poti lua tuturor ceva ce ar trebui luat numai unuia. Nu este corect.

Imi permit sa ridic un cartonas galben celui care a luat aceasta decizie. Iar proprietarul forumului care nu observa acest lucru sau l-a tolerat in detrimentul lipsei de transparenta este si el pasibil cu aceeasi pedeapsa.

In alta ordine de idei tin sa afirm ca iubesc ignoranta si tembelismul (altora, fireste), deoarece imi ofera gratis un esalon la care sa fac referinta cand sunt prost si gresesc.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 28 Mai 2010, 12:40

Aici or fi banii romanilor ????? :evil: :evil: :evil:

http://www.porcisme.ro
Ursus2006
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 28 Mai 2010, 19:51

Am sa va dau un link cu un film care dureaza aproape o ora despre indienii Cree din nordul Quebec(Canada). Documentarul este in limba lor, dar este subtitrat si narat in engleza. Cine stie un pic de engleza il va intelege mai ales ca imaginile sunt foarte edificatoare. Mie personal mi s-a parut absolut superb si fara gargarisme.
Oamenii traiesc si vaneaza in acele locuri de 3000 de ani si desi au imprumutat de la albi cateva din uneltele moderne, ei continua sa traiasca dupa propriile lor legi si obiceiuri. Si mai ales mi-a placut cum vaneaza, fara etica noastra de cacao si fara remuscari. Cu toate ca la un moment dat multi vor dezaproba (mai ales cand impusca femela de moose) filmul este foarte sugestiv si edificator in ceea ce priveste lupta reala pentru supravietuire in niste conditii vitrege.
Fara doctor, fara politie, fara banci si fara politica noastra alba mizerabila. Viata si moartea asa cum este in realitate. No bull. Just reality.

Pe scurt. Indienii respectivi traiesc cu toti intr-un loc apropiat de civilizatia alba intr-o localitate superba in care eu ma duc cu o placere greu de exprimat numita Mistassini(de fapt pe placuta de la intrare este scris Dolbeau-Mistassini). Fiecare familie are teritoriul ei de vanatoare nu in localitate, ci la cateva sute de mile mai in nord unde nu este NIMIC, in afara de Mama Natura asa cum este ea cand omul alb nu calca pe-acolo. In film o familie invita alte doua familii sa participe la vanatoarea anuala (o mare onoare intre ei) si traiesc impreuna in armonie si respect asa cum o fac inca din vremea cand Decebalus per Scorillo sugea de la ma-sa. Teritoriile de vanatoare se dau intre ei verbal si nu este nevoie de nici o hartie. Sunt ale lor si niciunul din ei nu calca terenul celuilalt pana cand decid sa dea terenul altuia (de regula inainte de moarte).
Cine nu intelege engleza de loc poate sa se uite la imagini ca nu are nimic de pierdut.
Raspund la orice nelamurire. Insa imaginile sunt foarte sugestive si merita o ora de vizionare.

Io n-am mancat niciodata castor (beaver) , dar dupa filmul asta sunt decis sa incerc.

http://www.nfb.ca/film/cree_hunters
Moose_Master
Veteran

Mesajde yoghi pe 28 Mai 2010, 23:22

"Fara doctor, fara politie, fara banci si fara politica noastra alba mizerabila. Viata si moartea asa cum este in realitate. No bull. Just reality."

uneori cand stau cateva zile la vanatoare parca as renunta la tot si as ramane acolo.
E rumos acolo departe rupti de realitatea asta care ne omoara cu zile dar dupa cava zile de salbaticie intelegi ca e o viata grea totusi si trebuie sa ai ceva singe , sa traesti asa ..salbatic, si ....usurel ......te intorci la fotoliu si aer connditionat.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Tranan pe 29 Mai 2010, 22:06

La noi exista deja destul de multe cazuri in care familii obisnuite cu viata de oras mare a Stockholmului (si va asigur ca Stockholmul, in comparatie cu Bucurestiul sau cu multe alte orase mari ale lumii, pare mai degraba a fi o statiune balneara :lol: ), dar simtind ca viata le era foarte stresata, agitata si imbarligata prin tot felul de uneltiri omenesti, au decis sa vanda tot ce aveau si sa se munte in Norrland (nordul indepartat al Suediei) unde si-au cumparat/construit o casa in zonele pustii de acolo. Zone, unde la o suprafata la fel de mare ca intreaga Austrie exista doar 4 politisti.

Am vazut cateva interviuri cu ei. Multe lucruri m-au pus pe ganduri, dar un lucru care mi s-a intimparit in minte, a fost faptul ca o familie marturisea cum ca acuma, pt. prima data in viata lor aud tacerea si au vazut intunericul :shock: . A trebuit sa ma gandesc un pic ca sa pot intelege exact la ce se refereau, dar cine s-a trezit intr-o dimineata pe malul unui lac glaciar din Retezat sau Fagaras, cand suprafata apei nu se misca, vantul nu adie si nici picior de om mai aproape de 10-12 ore departare, intelege ce inseamna asta. Sau cine a vazut cum arata cerul vazut din inima nepoluata cu lumina a muntilor, intelege la ce se refereau oamenii.
Parca imi venea sa ii invidiez.
Cred ca viata pe care o traim astazi, s-a deparatat asa de mult de esenta vietii noastre, intentionate de Dumnezeu pt. noi la creatia lumii, incat parca mi-as dori si eu sa gust din aceasta esenta, aproape inexistenta pt. multi dintre noi.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde Moose_Master pe 29 Mai 2010, 22:56

Este perfect adevarat Tranane taica. Suntem atat de obisnuiti cu shit-ul cotidian ca in momentul in care ajungem intr-un loc pur si nemanjit, incepem sa ne simtim stingheri si ne lipsesc toate porcariile cu care suntem invatati. Oamenii au uitat ce inseamna sa te intinzi pe spate in iarba si sa privesti cerul in linistea naturii. Au uitat cum este sa bea apa dintr-un parau sau cum este sa te speli sub o cadere de apa.

S-a facut un studiu care avea ca scop evaluarea rezultatelor intr-o eventuala conflagratie mondiala sau un cataclism in urma caruia nu mai exista, curent, apa curenta, internet, TV, radio, magazine cu mancare si combustibil si practic nimic din ceea ce civilizatia moderna a inventat(inclusiv guvern si aparate de ordine).
Ei bine se estima ca daca vor supravietui acelui cataclism un milion de oameni(fara rani sau alte suferinte), in mai putin de un an vor ramane doar jumatate din ei, iar dupa 5 ani vor mai fi doar maxim 10 mii si aceeia vor fi in conditii foarte precare. Dupa inca 5 ani nu vor ramane mai mult de 500 de oameni care vor fi capabili sa supravietuiasca pana cand sfarsitul natural va surveni.
De ce ? Pentru ca organismul nostru este plin de vaccinuri, medicamente si chimicale datorita alimentatiei absolut dezastruoase si nu suntem in stare sa supravietuim fara ele, sau cu ele in contact cu Mama Natura asa cum este ea. In al doilea rand oamenii habar nu au sa isi procure hrana si sa o pastreze pentru mult timp. In plus, noi suntem obisnuiti sa ni se spuna ce sa facem. Oamenii habar nu au ce sa faca cand nu este nimeni care sa le indrume cursul vietii.
Plus ca in asemenea situatii in mod automat cea mai marsava latura a constiintei umane va iesi la iveala si se va manifesta fatis: omoruri, jafuri, violuri, crime si tendinta de a se grupa in bande care sa conduca restul turmei care bineanteles ca vor fi sclavii celor care pun mana pe conducere.

In tarile in care oamenii detin arme, va fi mai greu ca cineva in atare conditii sa o faca pe grozavul. Si este evident de ce. Nu poti sa ataci pe cineva care are arme ca ale tale pentru ca ai 50% sanse sa fi omorat. In schimb in tarile in care cetatenii sunt neanarmati rezultatele vor fi catastrofale. Sclavia se va instaura in decurs de cateva zile si ce va urma este usor de imaginat si greu de inchipuit.

Noi singuri ne preocupam foarte atent si meticulos de distrugerea a tot ceea ce a mai ramas in noi bun si pur. Suntem cohorte de sinucigasi lent si iresponsabil. Diferenta este ca doar ca suntem grupati in formatiuni cu nume diferite : Anglia, Canada, Romania, Germania etc.

Vanatoarea este una dintre ramasitele ancestrale care ne defineste ca si entitate existentiala. De-aia trebuie pastrata si dusa mai departe prin urmasii nostri. Invatati-va copii si nepotii despre vanatoare si tot ce este legat de ea. Explicatile ce reprezinta armele, simbolul si utilitatea lor. Explicati-le ca arma poate fi si o capcana pentru iepuri, si un tarus cioplit din lemn si ultimul tip de carabina tactical. Toate sunt simboluri ale libertatii, vietii si existentei, indiferent ca sunt cohorte de ignoranti vanduti pe un bol de orez care lupta impotriva a ceea ce e drept si sfant. "Protect what is right: hunting, fishing, trapping".
Moose_Master
Veteran

Mesajde Adrian S pe 30 Mai 2010, 11:49

Niki, super tare. Iti trebuie ceva "pregatire" pentru asa ceva. Si pe deasupra mi-au placut si indiencele alea doua. Alea doua mai tinere. :)
Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dragosbahnea pe 30 Mai 2010, 14:42

De acord cu tine, moose_master, mai putin insa cu trapping-ul . Nu stiu de ce, adica argumentele mele cred ca sunt mai mult de ordin pur personal (consider ca nu-i in regula sa pui capcane, sa te intorci nu stiu cand sa le verifici si sa vezi poate-poate a picat ceva), chiar daca stiu ca asta e o metoda veche de vanare a unor animale precum castorul, sau mai stiu eu care. Parerea mea. Pur si simplu nu-mi plac capcanele, chiar daca nu-s similare laturilor, care sunt cu adevarat macabre. In rest este perfect adevarat ce sustii, si tu si @tranan si ceilalti colegi. Din pacate la fel de adevarat este si faptul ca obisnuinta-i a doua natura si sunt convins ca doar un cataclism ar putea impune acele reguli ale naturii. Toate chestiile astea, gen internet, tel., TV, transport aerian, vaccinuri, masini, etc. sunt avatarul progresului uman si ne fac "viata usoara", chiar daca tot acestea, in acelasi timp, nu vor face altceva decat sa distruga tot ceea ce natura ne ofera si tot ceea ce a mai ramas natural in noi.Sanatate si respect.
dragosbahnea
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 30 Mai 2010, 18:10

dragosbahnea, te inteleg cand esti in dezacord cu ideea de capcana pentru ca si io am gandit la fel si avem aceleasi surse de informatie dpdv educational. Insa capcana este o arma foarte eficienta si aducatoare de papica. Io stiu ca tu te gandesti la saracul animal care moare in chinuri intr-o capcana, dar in situatii ca cele din filmul de mai sus, capcana este sfanta si te tine in viata. Io te intreb altceva: ce ti s-a parut mai "ne-etic" in filmul de mai sus? Cum puneau indienii capcane la castor si la iepuri sau cand au impuscat femela de moose si i-au scos puii din ea si i-au asezat cu ritual pe zapada ? Si una si alta sunt in neconcordanta cu educatia noastra de acum, dar in conditii reale nu mai exista nici o etica, ci doar tu si familia ta care te asteapta flamanda sa te intorci cu traista plina.
Aici trapping-ul este permis. Ca si vanatoarea este "religie". Pe permisul meu de vanator scrie "chasseur ou piegeur". Adica vanator si capcanagiu. Si nu eu am cerut permis de pus capcane, ci ei mi l-au dat de buna voie.
Civilizatii si civilizatii, mentalitati si mentalitati. Nu este nimeni vinovat de aici ca io m-am nascut in balcon cantand tricolorul. Sa fiu sanatos. Ei au alta educatie si alte puncte de vedere. Nici io n-am sa pun capcane atata vreme cat exista "breneke" la magazin, dar asta este doar o optiune personala.
Si inca o observatie. Nu stiu cati dintre voi au avut ocazia sa imbrace o haina din blana sau o caciula. Caldura si protectia unei astfel de accesoriu vestimentar este net superior oricarei haine moderne. O caciula din blana de raton nu se compara cu nici o caciula facuta din nu stiu ce fleece sau mai stiu eu ce. O jacket-a cu puf de gasca sau pinguin da clasa la orice Gore-tex sau mai stiu eu ce brezaie inventata modern. Dar chiar si cu puf de pinguin, in ploaie, datorita partii exterioare a jacket-ei la un moment dat apa va penetra. Deci tot la blana si piele de animal ajungem.
Nu te cert, doar expun un alt punct de vedere.
Just my .02
Moose_Master
Veteran

Mesajde yoghi pe 31 Mai 2010, 00:22

[quote="Tranan"]La noi exista deja destul de multe cazuri in care familii obisnuite cu viata de oras mare a Stockholmului (si va asigur ca Stockholmul, in comparatie cu Bucurestiul sau cu multe alte orase mari ale lumii, pare mai degraba a fi o statiune balneara :lol: ), dar simtind ca viata le era foarte stresata, agitata si imbarligata prin tot felul de uneltiri omenesti, au decis sa vanda tot ce aveau si sa se munte in Norrland (nordul indepartat al Suediei) unde si-au cumparat/construit o casa in zonele pustii de acolo. Zone, unde la o suprafata la fel de mare ca intreaga Austrie exista doar 4 politisti.

Am vazut cateva interviuri cu ei. Multe lucruri m-au pus pe ganduri, dar un lucru care mi s-a intimparit in minte, a fost faptul ca o familie marturisea cum ca acuma, pt. prima data in viata lor [b]aud tacerea[/b] si [b]au vazut intunericul[/b] :shock: . A trebuit sa ma gandesc un pic ca sa pot intelege exact la ce se refereau, dar cine s-a trezit intr-o dimineata pe malul unui lac glaciar din Retezat sau Fagaras, cand suprafata apei nu se misca, vantul nu adie si nici picior de om mai aproape de 10-12 ore departare, intelege ce inseamna asta. Sau cine a vazut cum arata cerul vazut din inima nepoluata cu lumina a muntilor, intelege la ce se refereau oamenii.
Cred ca viata pe care o traim astazi, s-a deparatat asa de mult de esenta vietii noastre, intentionate de Dumnezeu pt. noi la creatia lumii, incat parca mi-as dori si eu sa gust din aceasta esenta, aproape inexistenta pt. multi dintre noi.[/quote]
yoghi
Veteran

Mesajde yoghi pe 31 Mai 2010, 00:30

[quote="Tranan"]

[/quote]

Prietene fara sa vrei mi-ai amintit de o perioada a vietii mele care era asa cum ai descris-o tu .Uneori primele raze ale soarelui de dimineata ma prindea bajbaind pe crestele inguste sau prapastii inghetate, prin locuri unde doar caprele negre mai treceau .Noaptea tarziu sus pe o margine inghetata la peste 2000m te uitai in jos si vedeai un nor negru cu fulgere, iar deasupra capului milioane de stele. 4ani de umblatura pe acoperisul muntilor, 4ani de pace si prietenie in care credeam ca pot ajuta lumea sa fie mai buna, 4 ani in echipa Salvamont. Acum dupa 20 de ani sint sigur ca nimic nu s-a schimbat ; si atunci ca si acum exista "berbeci" cu fite care cred ca trei cuvinte stiute dintrun anumit domeniu le da dreptul sa dea sfaturi sau sa faca morala.

Erau atunci turisti carora le explicam ca e vant, zapada ,ceata ca este periculos ;ce faceau ei? ziceau DA si dupa doua trei ore se dadea alarma.Ai puteam opri intr-un singur fel: Le spuneam ca au fost avertizati si ca nu ai vom cauta decat la primavara dupa dezghet.
Un coleg ,un om extraordinar, Catalin Manoliu avea o vorba: "Omul este cel mai prost animal, ai spui de zece ori un lucru si el tot aiurea face."

Ps- cred toata lumea stie ce inseamna Salvamont,ce nu stie lumea este ca in acele vremuri echipa era formata din Voluntari neplatiti care primeau doar cateva sute de lei pe luna in functie de nr,victimelor salvate.
yoghi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 31 Mai 2010, 05:26

Pentru Adrian S si oricui ii plac filmele despre natura in starea ei cea mai pura si nealterata de mana mizerabila de culoare alba, recomand cu toata caldura filmul "The Snow Walker". Este artistic si nu documentar, insa este facut dupa un caz real si este chiar frumos. Eu m-am uitat de cateva ori la el si de fiecare data mi-a placut la fel de mult. Actiunea se desfasoara in nordul Canadei in apropiere de Yellowknife (Nortwest Territory) si este povestea unui pilot care aproviziona triburile razlete de inuiti cu fel de fel. Pana intr-o zi cand avionul se prabuseste in mijlocul nimanui.
Super film pentru cei nepasionati de telejurnalul de la ora 17.00.

Despre Northwest Territory am sa va povestesc odata cand am starea de spirit necesara. Dupa ce ai fost acolo chiar iti trebuie o anumita stare de spirit ca macar sa incerci(ca de reusit nu poti) sa redai in cuvinte frumusetea salbaticiei absolute.
In acceptia mea, Canada este "The last Mohican" in ceea ce priveste pamant neprihanit.
Moose_Master
Veteran

Mesajde dragosbahnea pe 31 Mai 2010, 07:30

Nu stiu ce sa spun, ca si castorii aia doar mureau inecati, prinsi in cadrele alea metalice, deci o moarte nu prea frumoasa. Despre iepuri, ma rog, sunt multi si................, dar tot nu-i in regula. Insa cu femela de moose e mai dificil "de inghitit", presupun ca la experienta lor stiau ca e vorba de o femela, gestanta intr-o perioada consacrata fatarii. Asta e de neinteles, ca pana la urma era fondul sau de vanatoare, iar cei doi pui urmau sa-i populeze padurea sa. Am vazut ca unul din invitati nu mai trecuse de doi ani pe terenul sau de vanatoare, si spunea ca avea de gand sa-l viziteze, si daca i se va parea ca fauna e ok, va merge celalalt an la vanatoare. Cu alte cuvinte avea grija sa nu-si imputineze fondul faunistic, ei tocmai de aceea n-am inteles de ce au tras in femela gestanta. Singura explicatie pare a fi nevoia de supravieturire, insa cred ca aveau destui iepuri si rate, etc. sa o duca decent cu mancarea. Nu stiu, ce sa zic, traditiile sunt uneori mai puternice decat logica.
In rest, tare filmul, dar sa stii ca mai sunt multe populatii ce traiesc in medii aspre, si numai numai pe perioada campaniei de vanatoare, ci toata viata. Am urmarit un documentar despre mongoli, oameni dintre cei mai tari, cu adevarat. Ma rog, fata de noi, oricare din populatiile de genul asta sunt niste adevarati supravietuitori, care apreciaza cel mai bine oferta mamei natura . Sanatate si respect.
dragosbahnea
Veteran

Mesajde teuton pe 01 Iun 2010, 19:29

la multi ani, copii !!
teuton
Veteran

Locaţie: valcea / bucuresti

Mesajde yoghi pe 01 Iun 2010, 22:56

[quote="teuton"]la multi ani, copii !![/quote]

colegu o fi OFF TOPIC subiectul dar mesajul tau intrece orce inchipuire ! crezi ca printre userii acestei sectiuni sunt copii ? sau razi de noi ?
yoghi
Veteran

Mesajde dragosbahnea pe 02 Iun 2010, 07:13

yoghi scrie:
teuton scrie:la multi ani, copii !!

colegu o fi OFF TOPIC subiectul dar mesajul tau intrece orce inchipuire ! crezi ca printre userii acestei sectiuni sunt copii ? sau razi de noi ?

Cu siguranta se referea la tine :lol: :lol:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde yoghi pe 02 Iun 2010, 10:39

pai la 23 ani cat am eu ,si daca tot tii cu ursu fa si tu un cadou de 1 iunie .O pusca ceva sau macar un cutit ! :(
yoghi
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la OFF-uri si OFF-uri : fotbal, bancuri, barfe si can-can