Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 15:13

Vanatori, la arme!-petitie

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatori, la arme!-petitie

Mesajde Moose_Master pe 19 Apr 2010, 18:10

Abia acum am inteles. De vina sunt ghinioanele tinute lant. Acum este mult mai clar. Macar familia mortului poate sa-si gaseasca linistea acum cand de fapt a fost doar "act of God".
Asta e, se mai intampla !
Moose_Master
Veteran

Mesajde dragosbahnea pe 20 Apr 2010, 07:14

E clar, esti irecuperabil, imi pare rau, zau asa :lol:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde Cristi pe 20 Apr 2010, 10:35

Pentru documentare istorica
http://www.voceabasarabiei.net/index.ph ... de-cartuse

Registrul istoric al Comandamentului Artileriei - declasificat la 16 februarie 2010 - releva faptul ca in decembrie 1989, in numaio saptamana, unitatile militare din intreaga armata romana au tras un numar impresionant de cartuse si alte tipuri de munitie - peste 13 milioane de cartuse de razboi. In perioada 22 - 27 decembrie 1989 s-a tras cat la un razboi de-adevaratelea, desi Romania nu s-a razboit cu nimeni.

Conform Comandamentului Artileriei, uriasa cantitate de munitie a fost trasa "impotriva bandelor teroriste". Acest document releva starea de confuzie si diversiune in care autorii loviturii de stat au antrenat Armata, care in realitate nu a avut niciun adversar decat in persoana criminalilor lui Iliescu care o conduceau si care ordonau unitatilor militare sa se impuste intre ele pentru anihilarea "teroristilor".

Conform documentului aminitit , semnat de generalul maior Constantin Ionita - Comandantul Artileriei din decembrie 1989, se mentioneaza urmatoarele: "In perioada 22.12, orele 13.00 - 27.12.orele 16.00 in comandament si unitatile subordonate s-au consumat pe timpul actiunilor de lupta impotriva bandelor teroriste: 230.802 cartuse, 16 lovituri AG 7 si 63 grenade de mana; in intreaga armata s-au consumat in aceasta perioada urmatoarele cantitati de munitie: 12.632.670 cartuse de diferite tipuri, 666 lovituri pentru AG 7, 58 lovituri pentru AG 9, 3008 proiectile antiaeriene, 221 lovituri pentru tunul de de 100mm de pe tanc, 1162 grenade de mana, 36 bombe de 82 mm, 2 proiectile antitanc de 85mm si 11 grenade antitanc. Starea morala a militarilor a fost buna, acestia manifestand atasament total fata de hotararile puterii de stat, dovedind inalt spirit de sacrificiu, indeplinindu-si fara sovaiala sarcinile incredintate (...) in perioada 27.12, orele 16.00 - 28.12, orele 18.00 nu s-au semnalat actiuni de lupta ale elementelor teroriste asupra unitatilor si nu s-au inregistrat distrugeri la pavilioane, constructii si instalatii (...) In perioada 27.12, orele 16.00 - 28.12, orele 18.00 in intreaga armata s-au consumat urmatoarele cantitati de munitie: 577.961 cartuse de diferite tipuri, 3109 cartuse de iluminare si semnalizare, 192 grenade de mana, 6 lovituri pentru AG 7, 8 lovituri pentru AG 9, 22 bombe de 82mm, 50 proiectile antiaeriene".

14.883 de arme in mainile populatiei neinstruite

Iata asadar ce cantitati imense de munitie au fost trase in doar sapte zile. Celor peste 13 milioane de cartuse li se mai adauga alte sute de mii de cartuse, trase in perioada 28 - 31 decembrie 1989. Toate aceste munitii au fost consumate de la venirea lui Ion Iliescu la Putere, care inca din 22 decembrie i-a numit sefi la MApN pe generalii Nicolae Militaru si Victor Stanculescu. Niciodata aceste cantitati nu au fost justificate, desi costurile lor au fost naucitoare.

Documentul mentionat mai face vorbire si despre marile cantitati de arme impartite populatiei neinstruite la ordinele iresponsabile ale lui Ion Iliescu si complicilor sai. Arme care au fost impartie unor neistruiti tocmai pentru ca teatrul de razboi si numarul de victime produse pe strazi de asa-zisii teroristi sa fie cat mai ingrozitoare. Astfel, se arata ca: "In perioada 22.12 - 31.12.1989 s-au primit de la populatie si s-au capturat urmatoarele cantitati de munitie si armament: 1608 pistoale, 637 pistoale mitraliera, 192 carabine, 1736 pusti, 90 pusti mitraliera, 12 mitraliere, 16 AG 7, 16 AG 40, 229 arme de tir, 10023 arme de vanatoare, 24 pistoale de semnalizare, 1 lansator cartuse de gaze lacrimogene, 1090 grenade de diferite tipuri, 2510 capse, 15 alice, 3, 745 kg pulbere neagra, 1350 cartuse semnalizare, 47 arme albe. In perioada 22.12 - 31.12.1989 s-au pierdut in intreaga armata urmatoarele cantitati de armament si munitie: 41 pistoale, 38 pistoale mitraliera, 8 pusti mitraliera, 7 baionete, 19 incarcatoare, 20.771 cartuse de diferite tipuri".

Multi viteji se nasc dupa razboi

Hilar este faptul ca daca pana in 22 decembrie 1989, Comandamentul Artileriei a executat orbeste ordinele fostului comandant suprem Nicolae Ceausescu, in Registrul istoric completat la multe zile dupa impuscarea celor doi, dar datat inainte ca respectivul sa fie inlaturat s-a folosit fraza: "S-a distribuit tuturor cadrelor din comandament munitia pentru pistol-mitraliera si s-au luat primele masuri pentru apararea localului impotriva bandelor de teroristi ale dictatorului Ceausescu".
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Ghinda pe 22 Apr 2010, 05:22

:lol: Cu AG 9 au daramat un staul de vaci la Miercure Ciuc! :lol: De fapt dupa lovitura de stat s-au acoperit toate gaurile sau furtisagurile din armata. Ca nu cred ca s-au tras atatea cartuse. La noi s-au trecut la consum si schiuri! :lol: Si stiti ce a fost haios? La predare, sacul cu cartuse a fost cantarit asa din mana, nu s-a uitat nimani in el, dar mi-au numarat la bucata tacamurile si ce drac mai aveam pe mine.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristi pe 22 Apr 2010, 06:05

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 22 Apr 2010, 11:34

Modificari la legea armelor Puteti trimite sugestii la emailul de pe site
http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 22 Apr 2010, 15:42

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, pâna la data de 30.04.2010.
Asa ca nu mai stati pe ganduri, spuneti-va parerile in direct!Macar in acest mod sa profitati de libertatile cetatenesti!
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Ady_TL pe 22 Apr 2010, 16:44

Am semnat
Ady_TL
Membru activ

Locaţie: Tulcea

Mesajde Cristi pe 22 Apr 2010, 16:54

Ady_TL scrie:Am semnat

Ce ai semnat? :D
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde waidmannsheil pe 22 Apr 2010, 17:28

Cristi scrie:Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, pâna la data de 30.04.2010.
Asa ca nu mai stati pe ganduri, spuneti-va parerile in direct!Macar in acest mod sa profitati de libertatile cetatenesti!

Cred ca este mai indicat sa inaintam o scrisoare bine structurata si la obiect semnata de cati mai multi vanatori, decat sa trimitem cate un e-mail individual. Impreuna avem mai multe sanse, putem reusi... Aceasta este parerea mea

Cu respect,
Paul D.S.
Waidmannsheil! ...etica si pasiune
waidmannsheil
Membru important

Mesajde yoghi pe 22 Apr 2010, 18:40

[quote="Cristi"][quote="Ady_TL"]Am semnat[/quote]
Ce ai semnat? :D[/quote]

Omul a semnat petitia , ce treaba are el cu ce zici tu !! :lol: Nu-este topicul PETITIE?? :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Moose_Master pe 22 Apr 2010, 19:31

Aia cu scandalagii este prezenta ca lege si aici. Daca esti cunoscut ca persoana cu inclinatii spre violenta sau daca ai trecut violent, spui "adio arme".
Moose_Master
Veteran

Mesajde waidmannsheil pe 22 Apr 2010, 19:44

Moose_Master scrie:Aia cu scandalagii este prezenta ca lege si aici. Daca esti cunoscut ca persoana cu inclinatii spre violenta sau daca ai trecut violent, spui "adio arme".

Pai este si era valabila si inainte, ca nu se aplica peste tot e alta treaba... Cand am depus actele pentru prima arma sectoristul a veni si s-a interesat pe la vecini ce fel de om sunt.

Cu respect,
Paul D.S.
Waidmannsheil! ...etica si pasiune
waidmannsheil
Membru important

Mesajde Cristi pe 26 Apr 2010, 14:48

adrian negoita scrie:Tot respectul pt acest tata ,si ma gandeam ,in capul meu doarece si eu am o fetita de 5 ani,daca cineva ar abuza vreodata de ea,as face la fel idiferent cita puscarie as face,indiferent cit ar costa asa ceva,incit prefer sa nu ma gindesc ce as fi in stare pt fiica mea!

Va mai amintiti de lituanianul care si-a razbunat fetita violata de pedofilii judecatori? A fost gasit mort...

http://www.libertatea.ro/stire/tatal-ca ... 85341.html
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde scirocco pe 26 Apr 2010, 14:55

Mare păcat că a sfarsit asa! Nu a apucat sa termine treaba.L-or fi "sinucis" baieții destepti.... :x
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 26 Apr 2010, 19:03

Pacat ca a murit un OM. Macar apucase sa faca ce trebuia facut, chiar daca nu in totalitate.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 07 Mai 2010, 06:09

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 07 Mai 2010, 13:58

Pozele alea sunt doar cateva, sa vezi cate mai avea omul prin casa. Sa vezi covor de juma de metru de bani ce avea baietanul. Am sters ieri e-mailu si acum imi pare rau ca nu l-am postat sa vezi ce mai era prin casa omului.
De fapt nici n-aveam cum sa postez un e-mail pe forum.
Si cand te gandesti ca dupa razie au dat foc la casa.... Nu stiu insa daca au dat foc si la cele 22 milioane in cash pe care i-au gasit in casa.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Vechio pe 09 Mai 2010, 12:38

De când ILUMINTAL de la înlta tribună a Administraţiei Prezidenţiale ne-a comunicat decizia personală, nu mă mai opresc din suduit aşa că:
http://www.libertatea.ro/stire/b-u-g-ma ... 87223.html :evil: :twisted:
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde dragosbahnea pe 09 Mai 2010, 16:33

Frate, sunt bugetar (in invatamant) si ma ingrozeste perspectiva, insa au mare dreptate in cantec cand spun ca "ar trebui sa cada cerul pe noi, c-am devenit niste oi", sau ceva de genul asta :twisted:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde aghiuta pe 09 Mai 2010, 17:12

Nu toti bugetarii trebuie bagati in aceeasi oala.Unii sunt mai mult decat necesari,sunt vitali.
Pe de alta parte sunt unele sectoare unde este mai mult decat excedent de personal si va pot da un exemplu concret.
Cand am fost la trezoreria statului sa platesc o taxa,m-au indrumat la ghiseul 1 unde am zis ce vreau si mi s-a cerut buletinul.Am dat buletinul si am pregatit si banii.La acest ghiseu mi s-a dat o hartie si nu mi-a primit banii ci am fost indrumat la ghiseul 2.M-am dus acolo cu hartia si banii dar acolo doar s-a inscris acea hartie in nush ce centralizator dupa care am fost indrumat la caserie sa dau banii.
Trei persoane au fost "necesare" ca eu sa platesc o taxa, cand era mai mult decat suficient un aparat de tip bancomat unde sa scrii pe o tastatura ce taxa vrei sa platesti si o fanta pe unde sa bagi banii si pe unde sa-ti iasa chitanta.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde yoghi pe 10 Mai 2010, 01:06

ce egoist esti colegu . vrei sa lasi trei oameni fara munca numai ca iti este lene sa stai la trei cozi cate 10' ca sa le dai banii tai .!.....din care bietii functionari isi i-au salariul. :evil: Sa-ti fie rusine! :lol:
yoghi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 10 Mai 2010, 05:53

Tin minte cand ma duceam la sectia financiara sa platesc amenzile auto, ce bataie de joc. Imbranceli, pensionari trantiti pe jos, sudalme, cozi de ore intregi, plateam amenda si nu mi-o inregistrau, cearta etc.
La "fraierii" astia TOTUL se plateste online sau pentru pensionarii care vor sa iasa din casa la banca. Nu te duci nicaieri pentru NIMIC. Platesti totul din casa.
Oare cati bugetari a lasat sistemul asta "pe drumuri" ?
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 11 Mai 2010, 13:55

"Dezbatere publică
În conformitate cu prevederile art.6 alin.(7) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează luni 10 mai a.c., ora 14.00, o dezbatere publică privind proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, la care vor participa atât reprezentaţi ai M.A.I. cât şi ai societăţii civile.
În acest sens, vă adresăm invitaţia de a lua parte la această activitate, care va fi organizată la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (Piaţa Revoluţiei, nr.1A, Sector 1), Sala de Marmură, etaj II, intrarea A1."
http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri. ... m=&ucat=2&

Am participat. In ciuda deschiderii fara precedent si a discutiilor constructive cu reprezentantii IGP si ai ministerului, care au o abordare cu totul noua si deschisa a problemelor referitoare la detinerea ,portul si folosirea armelor,conforma normelor europene, am constatat cu dezamagire si profunda mahnire ca nu a fost prezent nici macar UN REPREZENTANT al vreunei asociatii vanatoresti sau AGVPS.Problemele tipologiei armelor, ale celor pentru lovitura de gratie, a munitiilor folosite samd, au ramas neschimbate, pentru ca NU A FOST NIMENI SA LE SUSTINA! Daca veti observa unele modificari in bine privind statutul detinerii de arme de catre vanatori, ele se datoresc unora care nu au iesit vreodata in camp nici macar in calitate de spectatori....Cat despre cei din tagma noastra vanatoreasca, cei care s-au simtit prea obositi sa-si deplaseza pretioasele fapturi pentru a sustine cauza detinatorilor de arme de vanatoare si de tir pentru vanatori, nu spun decat atat: SA VA FIE RUSINE! :evil:
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde adrian negoita pe 11 Mai 2010, 22:48

Cristi scrie:"Dezbatere publică
În conformitate cu prevederile art.6 alin.(7) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează luni 10 mai a.c., ora 14.00, o dezbatere publică privind proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, la care vor participa atât reprezentaţi ai M.A.I. cât şi ai societăţii civile.
În acest sens, vă adresăm invitaţia de a lua parte la această activitate, care va fi organizată la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (Piaţa Revoluţiei, nr.1A, Sector 1), Sala de Marmură, etaj II, intrarea A1."
http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri. ... m=&ucat=2&

Am participat. In ciuda deschiderii fara precedent si a discutiilor constructive cu reprezentantii IGP si ai ministerului, care au o abordare cu totul noua si deschisa a problemelor referitoare la detinerea ,portul si folosirea armelor,conforma normelor europene, am constatat cu dezamagire si profunda mahnire ca nu a fost prezent nici macar UN REPREZENTANT al vreunei asociatii vanatoresti sau AGVPS.Problemele tipologiei armelor, ale celor pentru lovitura de gratie, a munitiilor folosite samd, au ramas neschimbate, pentru ca NU A FOST NIMENI SA LE SUSTINA! Daca veti observa unele modificari in bine privind statutul detinerii de arme de catre vanatori, ele se datoresc unora care nu au iesit vreodata in camp nici macar in calitate de spectatori....Cat despre cei din tagma noastra vanatoreasca, cei care s-au simtit prea obositi sa-si deplaseza pretioasele fapturi pentru a sustine cauza detinatorilor de arme de vanatoare si de tir pentru vanatori, nu spun decat atat: SA VA FIE RUSINE! :evil:
Respectele mele DOMNUL CRISTI!Probabil ca nu exista interes fata de o problema asa de spinoasa,mai rau va fi cand se vor hotari sefi cei mari,si vor ridica armele,ori sa fim cinstiti,in romania anului 2010 doar politistii si cei cu ceva greutate sunt vanatori,sau posesori de arme,asa ca vb lui @Bill,oare se merita?bine spunea un citat dintr-o poezie,,E drept ca voi' egalitate insa nu pentru catei'' adica ar dori toti vanatorii sa fie mai relaxate conditiile de a purta si folosi arme,dar cand vine vb sa iesim in fata,.......next customer please!
adrian negoita
Membru important

Locaţie: orastie

Mesajde yoghi pe 12 Mai 2010, 01:05

poate sa le fie rusine cum zici tu celor care au stiut de intalnire si nu au zis nimic si nici nu au fost....Eu am aflat numai marti intr-o discutie pe aceeasi tema cu organizatorii.

macar topicul asta ar trebui sa-si pastreze tema
yoghi
Veteran

Mesajde ssteffan pe 12 Mai 2010, 16:55

adrian negoita scrie:in romania anului 2010 doar politistii si cei cu ceva greutate sunt vanatori,sau posesori de arme,asa ca vb lui @Bill,oare se merita?bine spunea un citat dintr-o poezie,

Cam greşită afirmaţia ta, ar trebui să dai o raită pe la secţiunea "ocupaţii forumişti" şi ai să-ţi schimbi părerea. Ce se vede acolo corespunde oarecum cu realitatea şi cu ocupaţiile pe care le au cei ce formează marea masă a vânătorilor din România.

Ceea ce bine a subliniat d-l Cristi, este faptul că lucrurile se schimbă oarecum prin poliţie şi pe la alte autorităţi (în bine) dar culmea este că tocmai cei care se bat mai tare cu pumnul în piept, când e vorba de fapte şi de pus osul la treabă "o cam dau cotită". Chiar şi aici pe forum care mai de care este cu gura mai mare şi degrabă plângăcios.. dar când este vorba de fapte... " ie miliţienii dom le care nu ne lasă" ... Aştia suntem noi, ne place să ne plângem, să aruncăm pisica în curtea guvernanţilor dar noi să nu face nimic... ah ba facem ceva... NE PLÂNGEM..
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde adrian negoita pe 12 Mai 2010, 20:31

ssteffan scrie:
adrian negoita scrie:in romania anului 2010 doar politistii si cei cu ceva greutate sunt vanatori,sau posesori de arme,asa ca vb lui @Bill,oare se merita?bine spunea un citat dintr-o poezie,

Cam greşită afirmaţia ta, ar trebui să dai o raită pe la secţiunea "ocupaţii forumişti" şi ai să-ţi schimbi părerea. Ce se vede acolo corespunde oarecum cu realitatea şi cu ocupaţiile pe care le au cei ce formează marea masă a vânătorilor din România.

Ceea ce bine a subliniat d-l Cristi, este faptul că lucrurile se schimbă oarecum prin poliţie şi pe la alte autorităţi (în bine) dar culmea este că tocmai cei care se bat mai tare cu pumnul în piept, când e vorba de fapte şi de pus osul la treabă "o cam dau cotită". Chiar şi aici pe forum care mai de care este cu gura mai mare şi degrabă plângăcios.. dar când este vorba de fapte... " ie miliţienii dom le care nu ne lasă" ... Aştia suntem noi, ne place să ne plângem, să aruncăm pisica în curtea guvernanţilor dar noi să nu face nimic... ah ba facem ceva... NE PLÂNGEM..
S-ar putea sa ai dreptate,dar fi sigur ca marea masa a vanatorimii,nu o reprezinta forumistii,care posteaza pe aici sau pe celelalte forumuri,si dupa stiinta mea,sper sa nu gresesc,sunt vreo 60.000 vinatori in romania,dar nu sunt sigur de corectitudinea informatiei,deci nu pun baza pe ea,si oricum fi sigur ca in mare parte asa stau lucrurile,cum le-am spus eu!
adrian negoita
Membru important

Locaţie: orastie

Mesajde Ghinda pe 12 Mai 2010, 23:37

Cam atatia sunt. Activi? Godul stie! Probabil ca sub 50%!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Cristi pe 14 Mai 2010, 17:38

www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale