Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 10 Iun 2026, 11:27
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de LucianC pe 22 Iul 2010, 13:21
Buna ziua,
Impreuna cu un coleg am luat examenul si urmeaza sa facem "achizitia":) Ne aflam in urmatoarea situatie: - eu locuiesc la o alta adresa decat cea de pe buletin (apartament proprietate personala -> nu mi-am facut actele pe noua adresa) , dar in acelasi oras - el locuieste la o alta adresa (chirie, fara viza de flotant) si in alt oras decat ceea e scris in actul de identitate, urmeaza sa tina arma la mine. Este posibil? Cum se procedeaza pentru obtinerea permislui de arma? Pot fi probleme, in sensul ca cei de la politie sa ceara ca arma sa fie tinuta la adresa din buletin -> este necesara schimbarea actului de identitate pentru mine? Sau sa ii ceara colegului sa isi faca viza de flotant?
Cu respect, LucianC
-
LucianC
- Membru important
-
- Locaţie: Iasi
de violiv pe 22 Iul 2010, 14:42
Nu e obligatoriu ca arma/armele sa stea toate la o singura adresa. Poti face mentiunea la politie acolo unde e rubrica "resedinta", dupa cea "domiciliu" ca doresti sa pastrezi anume arma la adresa "de resedinta". Da-i mai bine sa-ti faci CI la noua adresa daca ai de gand sa ramai acolo.
Colegul nu poate tine arma la tine. Ar trebui sa-si puna cumva in ordine actele cu situatia reala.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de miti_tareanu pe 22 Iul 2010, 15:05
Arma se tine la domiciliu sau resedinta din /de pe cartea de identitate; in mod normal daca s-ar respecta pasii de eliberare a autorizatiei de cumparare a primei arme nu ati putea sa va luati ,,achizitia,, pentru ca sectoristul (nenea militianul) care ar trebui sa verifice LA DOMICILIUL / RESEDINTA daca sunt indeplinite conditiile (dulap de arme, relatiile cu vecinii, etc...) nu ar avea ce sa scrie prin procesul verbal.............dar daca s-a ,,sarit,, peste ,,amanuntele,, acestea ..........la un eventual control s-ar putea sa ai probleme. Cu respect!
-

miti_tareanu
- Membru activ
-
de petre stefan pe 22 Iul 2010, 15:12
Am si eu o dilema de genul acesta daca am domiciliul in com.C**** ,iar eu marea majoritate a timpului o petrec intr-o casa de "vacanta" din cauza serviciului care ma tine la distanta de casa parinteasca care este trecuta in buletin , pot sa tin arma la casa de "vacanta" cu specificatiile din lege incuiata in cutie,etc ???
-
petre stefan
- Membru activ
-
de miti_tareanu pe 22 Iul 2010, 15:34
este cumva resedinta de pe CI ?? inteleg ca domiciliu nu este.......... numai la cele doua locatii
-

miti_tareanu
- Membru activ
-
de violiv pe 22 Iul 2010, 18:24
Exista situatia in care posezi mai multe locuinte. Numai una este trecuta in CI pentru ca nu poti sa-ti faci CI pe toate adresele. La oricare din respectivele locuinte (numite "resedinta") care nu-s trecute in CI ( adresa numita "domiciliu) poti pastra arma, cu respectarea conditiilor de siguranta si cu acordul prealabil al politiei.
-
violiv
- Veteran
-
de dascal mircea pe 04 Aug 2010, 19:24
violiv scrie:Exista situatia in care posezi mai multe locuinte. Numai una este trecuta in CI pentru ca nu poti sa-ti faci CI pe toate adresele. La oricare din respectivele locuinte (numite "resedinta") care nu-s trecute in CI ( adresa numita "domiciliu) poti pastra arma, cu respectarea conditiilor de siguranta si cu acordul prealabil al politiei.
nu-i adevarat.legea zice asa: (3) Armele detinute la domiciliul, resedinta sau la sediul persoanei fizice sau juridice, in baza documentelor prevazute de lege, pot fi transferate de proprietarul lor in alt spatiu decat cel mentionat in documente numai cu acordul scris al politiei, in conformitate cu procedura care va fi reglementata prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. 2) Titularul dreptului de detinere a armelor poate fi autorizat de catre organul de politie competent teritorial, la cerere, sa scoata armele detinute in conditiile legii din incinta locului unde acestea sunt pastrate, in urmatoarele situatii: a) cu ocazia depunerii armelor la un armurier; b) cu ocazia schimbarii locului unde sunt pastrate armele. (3) In autorizatia prevazuta la alin. (2) se mentioneaza perioada in care armele urmeaza sa fie transportate in afara locului unde sunt pastrate, motivul pentru care acestea se transporta, traseul utilizat, destinatia si conditiile in care trebuie asigurata arma in timpul transportului. (4) In cazul in care armele sunt scoase din incinta locului unde sunt pastrate, in vederea prezentarii acestora la organele competente cu ocazia vizarii permisului de arma, nu mai este necesara obtinerea prealabila a autorizatiei prevazute la alin. (2).
-
dascal mircea
- Nou membru
-
de aghiuta pe 04 Aug 2010, 19:53
dascal mircea scrie:nu-i adevarat.legea zice asa: (3) Armele detinute la domiciliul, resedinta sau la sediul persoanei fizice sau juridice, in baza documentelor prevazute de lege, pot fi transferate de proprietarul lor in alt spatiu decat cel mentionat in documente numai cu acordul scris al politiei, in conformitate cu procedura care va fi reglementata prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. 2) Titularul dreptului de detinere a armelor poate fi autorizat de catre organul de politie competent teritorial, la cerere, sa scoata armele detinute in conditiile legii din incinta locului unde acestea sunt pastrate, in urmatoarele situatii: a) cu ocazia depunerii armelor la un armurier; b) cu ocazia schimbarii locului unde sunt pastrate armele.
(3) In autorizatia prevazuta la alin. (2) se mentioneaza perioada in care armele urmeaza sa fie transportate in afara locului unde sunt pastrate, motivul pentru care acestea se transporta, traseul utilizat, destinatia si conditiile in care trebuie asigurata arma in timpul transportului. (4) In cazul in care armele sunt scoase din incinta locului unde sunt pastrate, in vederea prezentarii acestora la organele competente cu ocazia vizarii permisului de arma, nu mai este necesara obtinerea prealabila a autorizatiei prevazute la alin. (2).
Nu amesteca armele cu drept de folosinta cu cele cu drept doar de detinere. Daca ai arma de vanatoare cu drept de port si folosinta se aplica ce ai postat in prima parte: (3) Armele detinute la domiciliul, resedinta sau la sediul persoanei fizice sau juridice, in baza documentelor prevazute de lege, pot fi transferate de proprietarul lor in alt spatiu decat cel mentionat in documente numai cu acordul scris al politiei, in conformitate cu procedura care va fi reglementata prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. Restul textului postat de tine se refera la armele de colectie,AC si altele. P.S. Nu mai incepe propozitii cu sintagma "nu-i adevarat" pentru ca implicit il faci pe interlocutor mincinos si nu-i elegant.Mai bine reformulezi 
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de yoghi pe 05 Aug 2010, 00:39
oricum @vio zice de adresa care e trecuta pe permis in functie de nr de locuite si @dascalmircea vorbeste despre dreptul de a transporta arma cu o anumita ocazie.
- dar la cele 2-3-5 case (resedinte)de care zice @vio trebue sa fi propietar. daca casa e inchiriata ai nevoie de mutatie pe buletin.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de violiv pe 05 Aug 2010, 08:37
Legea asa e dar daca ai armele in permisul B, cel cu drept de port si folosire si intentionezi sa schimbi locatia lor, fie ca-ti schimbi domiciliul sau mai ai inca o casa de vacanta, fie ca vrei sa muti toate armele sau o parte, trebe sa anunti in prealabil politia. In "Norme" este si detaliat subiectul, ce trebe sa scrie in cerere si ce trebe sa scrie in aprobarea de la politie. Daca vrei sa duci mai mult de 10 arme la un drum trebe transport special autorizat.
-
violiv
- Veteran
-
de GeKados pe 27 Noi 2010, 04:06
stiti ca pt treaba asta l-au taxati si pe nea manea Adi minune...
-

GeKados
- Veteran
-
de GeKados pe 27 Noi 2010, 04:10
adica tinea armele la alt domiciliu ..
Scuze pt off topic
-

GeKados
- Veteran
-
de piper pe 29 Oct 2011, 15:44
Deci, fratilor, eu ce trebuie sa fac daca sunt in situatia mai sus mentionata, adica:
- am domiciuliul declarat in CI si in Permisul de arma in orasul x - locuiesc intr-o alta resedinta (proprietate personala) in alta localitate
Fac cerere ? Catre cine ? Exista cerere standardizata ? Trebuie neaparat sa-mi schimb buletinul?
Dragos
-
piper
- Nou membru
-
- Locaţie: Bucuresti
de Sly_Fox pe 31 Oct 2011, 18:31
Te duci la cei de la arme si munitii si intrebi. Te vor lamurii fara doar si poate.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de violiv pe 31 Oct 2011, 19:15
O sa te lamureasca sigur ca este indicat (poate chiar obligatoriu) sa ai CI la adresa la care locuiesti, apoi sa-ti transferi si armele la respectiva adresa. O vreme am fost si eu "cu fundu-n doua barci" si raspunsul amabil a fost cel de mai sus. A tinut ceva ani pana m-am dus cu toate intr-un singur loc....nu de alta, da-i mai comod asa.
-
violiv
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori