Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 19:31

Import arma..!!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Import arma..!!

Mesajde jurescu pe 29 Iul 2010, 19:51

Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie acest msj.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva...... Am fost de curand pana in Serbia...mai precis am trecut pe la vama de la Portile de fier (langa Dr. Tr. Severin)..acolo se permite trecerea numai cu C.I.....am fost la un magazin cu arme de vanatoare.....si am intrebat daca pot sa achizitionez o arma de acolo....si am primit raspunsul ca nu pot cumpara arma de la ei daca nu sunt din Serbia....!!!......din alte surse si mai precis de la un politist vamal ..am aflat ca se poate achizitiona arma din Serbia ...doar daca am un act de la politia din Romania (de la politia judetului de care apartin)...si cu acel act sa merg si la politia din Serbia ...si apoi sa merg la magazin sa cumpar arma....i-am prezentat aceasta varianta domnului de la magazin si mi-a spus ca nu se poate sa cumpar arma...deci pana la urma ...pot cumpara arma de la ei sau nu...!!??? ... astept opiniile dvs.....dar ceva concret va rog.....va multumesc...cu stima...
8. Unii oameni aduc fericire oriunde se duc. Altii numai cand se duc.:).!
jurescu
Nou membru

Re: Import arma..!!

Mesajde radu pe 29 Iul 2010, 20:18

Nu stiu daca mai este valabila legea, dar in trecut, intr-o perioada, romanii nu puteau cumpara arme decit de la magazinele din localitatile de granita, iar proprietarul magazinului avea obligatia sa se asigure ca ieseai cu arma din tara, semnind intr-un registru special al politiei de frontiera sirbeasca.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
radu
Membru important

Mesajde jurescu pe 29 Iul 2010, 21:35

Orasul in care este magazinul de arme e la 4 km de granita......mi se pare aiurea sa nu poti cumpara.....eu stiu pe cineva care tocmai si-a adus o arma din germania......ma mai interesez ..... problema e ca la arma pe care vreau sa o iau eu,este o diferenta de 200 euro la pret ..intre Romania si Serbia ..... dar asta nu e pb daca nu se poate o iau de la noi...
jurescu
Nou membru

Mesajde vanatorul dibaci pe 30 Iul 2010, 06:49

jurescu scrie:Orasul in care este magazinul de arme e la 4 km de granita......mi se pare aiurea sa nu poti cumpara.....eu stiu pe cineva care tocmai si-a adus o arma din germania......ma mai interesez ..... problema e ca la arma pe care vreau sa o iau eu,este o diferenta de 200 euro la pret ..intre Romania si Serbia ..... dar asta nu e pb daca nu se poate o iau de la noi...

Dragule indiscutabil poti aduce arma -dar...trebuie sa ti cont de mai multe probleme
1- serbia nu este membra a uniuni europene si vei plati taxe destul de conistente la vama
2-pentru a stabili modalitatea trebuie mers la politia locala din serbia ca sa afli documentele necesare
3-trebuie rabdare si tutun pentru ca vei face ceva drumuri traduceri etc
3-arma nu o vei putea aduce tu deci trebuie gasit un serviciu postal sau curierat special -si ala costa
Concluzie?-daca este decat 200 de euro diferenta iauo din tara pentru ca iti garantez eu ca vei plati cu varf si indesat peste cei 200
Mai poti deasemeanea la rubrica de aici de vanzari cumparari sa iti exprimi dorinta de a cumpara o arma modelul care ti-l doresti -ai sa fi surprins de cate oferte mai bune vei avea fata de cea din serbia
Cu respect :wink:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde csikimiki pe 30 Iul 2010, 09:27

Stimabile!
Dute pana-n Ungaria. Gasesti arme multe, noi sau folosite, la preturi reale, fara accize, taxe. Formalitatile sunt simple si merg unse.Ai aici de ex. cateva second hand http://www.vadaszapro.hu/index.php?cat= ... lyos_puska 100 Forint =1,5 Ron.
puțini sunt care știu totul, da mulți care știu totul mai bine...
csikimiki
Membru activ

Locaţie: Harghita

Mesajde jurescu pe 30 Iul 2010, 12:27

oke...O las bal cu Serbia si ma deplasez in Ungaria.....Dar pana la urma cumpar arma de la noi :))) ....va multumesc ..stima si respect
jurescu
Nou membru

Mesajde csikimiki pe 30 Iul 2010, 13:06

Apoi zi asa bre, ca sa stie lumea.
puțini sunt care știu totul, da mulți care știu totul mai bine...
csikimiki
Membru activ

Locaţie: Harghita

Mesajde jurescu pe 30 Iul 2010, 14:00

Nu fratie..normal ca o sa caut ca doar nu deschid topic de nebun ....dar daca nu se leaga nimic o sa iau de aici...:)
jurescu
Nou membru

Mesajde gherghisan pe 11 Aug 2010, 06:58

revin si eu cu o alta speta dar foarte asemanatoare.
am pe cineva in state si vreau sa imi trimita un 22lr. are cineva cunostinta despre procedura in cazul asta?
adik in ce conditii ajunge la mine, ce taxe se platesc, mentionez ca arma costa 120 -150 $, trebuie sa apelez la un anumit tip de curierat, in ce conditii o trec pe numele meu(adik o poate cumpara de acolo cu factura pe numele meu, sau trebuie sa o ia pe numele lui si apoi sa facem acte de vanzare cumparare?) cam asta e...in mare care e procedura

va salut!
You can go a long way with a smile. You can go a lot farther with a smile and a gun.
gherghisan
Membru important

Locaţie: CONSTANTA

Mesajde vanatorul dibaci pe 11 Aug 2010, 18:37

gherghisan scrie:revin si eu cu o alta speta dar foarte asemanatoare.
am pe cineva in state si vreau sa imi trimita un 22lr. are cineva cunostinta despre procedura in cazul asta?
adik in ce conditii ajunge la mine, ce taxe se platesc, mentionez ca arma costa 120 -150 $, trebuie sa apelez la un anumit tip de curierat, in ce conditii o trec pe numele meu(adik o poate cumpara de acolo cu factura pe numele meu, sau trebuie sa o ia pe numele lui si apoi sa facem acte de vanzare cumparare?) cam asta e...in mare care e procedura

va salut!

GREU SI DE TRIMIS GREU SI DE PRIMIT -ai sa platesti taxe ca usa nu este membru U.E fiind arma cu glont trebuie si ANCEX
Multe chichite -pt un 22 nu cred ca se merita sincer sa treci prin aceste furci caudine -dar imposibil nu este -numai ca atunci cand o sa inceapa prietenul american( obisnuit sa ia cu buletinul arma din magazin) sa vada cate acte trebuie ca sa faca export de arma iti spun eu ca sigur se lasa pagubas
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde gherghisan pe 12 Aug 2010, 08:26

am inteles....nasol rau de tot.... ar fi oare mai simplu daca atunci cand vine in tara prietenul meu din state, sa o ia cu el si sa perfectam acte de vanzare cumparare aici in tara la un armurier sau magazin de profil? eventual ce acte in afara de factura ar trebui pt ca la ei nu se trece in permis 22lr-ul... sau e exact aceeasi procedura ca si in cazul in care ar trimite-o prin posta?
You can go a long way with a smile. You can go a lot farther with a smile and a gun.
gherghisan
Membru important

Mesajde yoghi pe 13 Aug 2010, 00:51

-nu ai zis daca prietenul este turist roman, francez sau cetatean american
-depinde de statul in care sta prietenul, de legislatia lor. poate sa cumpere la liber, dar poate avea nevoie de acordul FBI pt export. unele state cer licenta de export pt vama si certificat de ''ultim utilizator''.
-sau doar magazinul are voie sa exporte si daca are licenta pt Romania.
-arma se cumpara de acolo pe numele prietenului
-aici (daca o aduce personal) prietenul o declara la frontiera si cere aprobare de la serviciul arme sa o instraineze.Se intoarce inapoi in vama plateste 10%vama si 24%tva vinde arma ,printrun armurier anuta la politie ca a vanduto si pleaca fericit acasa!
Tu intre timp ceri anexa 14 de la politie, ,cu factura trimisa de prieten obtii avizul Ancex ( tevile ghintuite),si autorizatia de cumparare.

si toti traesc fericiti pina la batrinete.............................Daca mai apuci dupa asa o aventura :lol:

Lasa-ti mai fratilor alergatura si hartoagele pe seama magazinelor .....iar voi doar platiti.Daca vrei o mobila ieftina te duci sa tai copacii si inveti sa vopsesti?? :(
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde violiv pe 13 Aug 2010, 08:16

Daca se punea problema sa-ti aduca o 50 BMG cu 1500 $ atunci chiar merita sa faci toate eforturile pentru asta.
Pentru o 22 lr si 150 $ trebe sa te gandesti ca numa licenta de export + transportul + vama + acciza inseamna alti ~ 250 $....Merita?
Cu 150 E arma si alti 50-75 E drumul iei din Ungaria, Germania 22 -uri cate vrei.

http://www.egun.de/market/list_items.ph ... esc&page=1
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde gherghisan pe 13 Aug 2010, 14:32

multumesc pt raspunsuri...ma las pagubas.... mai bine imi pastrez timpul si nervii pt mine si nu ma mai complic!
va salut pe toti
gherghisan
Membru important

Mesajde yoghi pe 13 Aug 2010, 21:35

in Constanta ai doua magazine , gasesti totusi un .22
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde florinskt pe 08 Oct 2013, 14:54

.
florinskt

Mesajde c-jay pe 10 Oct 2013, 17:35

Vin si eu cu o intrebare, cum poti cumpara o arma din Germania?, mai exact daca am gasit o arma pe eGun si vreau sa o cumpar, poate sa mi-o trimita neamtu?(cat costa?), trebuie sa merg eu dupa ea?
Si ce acte ar fi necesare pentru asa o treaba?
c-jay

Mesajde paungeorgica pe 11 Oct 2013, 08:07

Nu vreau sa te descurajez dar in judetele in care pana acum cateva luni puteai sa-ti aduci o arma fara batai de cap acum este foarte greu iar in judetele in care era greu si acum cateva luni acum este aproape imposibil. Mergi mai intai la cei de la arme si cerele parerea si in functie de ei gandestete daca mai continui sau abandonezi. Din propri experienta (care am facut sute de km pt o arma si luni de zile de asteptare,stres si batai de cap pe care le-am avut) pot sa-ti zic o parere personala ca mai bine cateva sute de euro in plus si o cumperi din Romania decat atatea riscuri si batai de cap. Doar daca vrei ceva extravagant sa faci un sacrificiu dar pt arme de serie nu te sfatuiesc sa apelezi la arme din afara.
Daca tot mai vrei detalii atunci putem sa vb pe pm.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran

Locaţie: Focsani

Înapoi la Vanatoare discutii generale