| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Iepurele-sezon 2010-2011Moderator: CCM
82 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Odihniti-va vanatori. Maine e ziua cea mare pentru multi dintre noi. Am renuntat la mistret sa merg si eu la deschidere de urecheati. Concluziile...maine seara. Ah...si nu uitati aparatul foto.
Respect Membru ANDA
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Gata, am facut deschiderea la iepuri. A fost frumos. Vremea calda nu a impiedicat iepurasii sa iasa in goana. Am fost 14 vanatori, 16 iepuri vanati si 5 vulpi. Am reusit sa vanez patru urecheati, doi m-au ,,fentat''. Per total o deschidere frumoasa, voie buna, vanat din belsug.
Asteptam ispravile si altor grupe. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Ca mai toti vanatorii din Romania astazi am participat si eu impreuna cu cativa prieteni la deschiderea sezonului de vanatoare la iepure ! Vreme mai mult decat frumoasa ...companie pe masura...deci o partida de vanatoare in adevaratul sens al cuvantului . Va las in compania pozelor !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cu respect! Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Ieri am facut si noi, la grupa Independenta-Calarasi,deschiderea la iepure.O superba zi de toamna dar nu tocmai potrivita pentru vanatoare.Caldura mare,15 arme,cateva rateuri,la sfarsitul zilei (ultima bataie s-a facut pe semi-intuneric),am contabilizat noua urecheati.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Deschidere si la Valcea. 8 Vanatori, 4 batausi si 2 caini. Caldura mare...21 de grade. Au fost impuscati 6 iepuri din care unul de mine. Daca nu aveam cainii, nu sarea nici un iepure. I-am cautat pe aratura alternata cu misirtii si porumb. Trebuia sa calci pe el ca sa o ia din loc. Asa cum zicea si scirocco, inca nu e timpul lor.
![]() ![]() Membru ANDA
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Deschidere si la Bradu' pe fondul 35(daca retin eu bn) Crivat.o zi frumoasa cc 15 grade,la inceput au fost 39 de arme,dupa amiaza am ramas 32.iepuri au fost dar s au scapat multi mai ales la penultima goana,cel mai bine i am gasit pe grauri.Dupa multe goane am iesit in sfarsit la liman cu 38 de urecheati si un fazan,in rest ii las pe cei care au facut poze poate posteaza ceva.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Si tot sub acelasi generic....
![]() ![]() ![]() ![]() Cu respect ! Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011mp-27em-1c 20/76 organizata de sambata
![]() p.s. fazanul se scuza de off-topic
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Si sa continuam postarile sub aceesi deviza ...vanatoare la iepure ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cu respect ! Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Probleme anul acesta la insamantarea de toamna am gasit iepuri infectati cu Boala Myxomatoza (pojar) 3 au sarit din aratura capii si 5 gasiti morti cand am lost la discuit .Boala Myxomatoza una f nenorocita fara tratament cu mici sanse de supravietuire face ravagi anul acesta , mortalitatea in forma cronica a Mixomatozei este de 95 - 100 % iar media de viata din momentul infectarii cu virusul este de 7-14 de zile.Virusul se raspandeste atat la iepurii de casa cat si la cei salbatici, atat prin contact direct (mucoasa, piele , cale digestiva) cat si indirect (prin intepaturile insectelor hematofage: tantar , purici s.a.).
Jud: Giurgiu Multumesc. ________________________
Daca animale nu mai sunt impusti oameni? ________________________
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Asta este o problema si poate explica lipsa iepurilor in anumite fonduri.Poate ne explica situatia mai bine un medic veterinar.Cu riscul de a fi cinic,sper sa nu se intinda pojarul si mai departe....
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Iepurele-sezon 2010-2011nu vreau sa par rau intentionat...si intzeleg faptul ca o boala ca asta poate reduce dramatic efectivele de iepuri din tara...dar mi se pare ca prea seamana cu alte pandemii atat de raspandite prin romanica gen ah1n1,aviara,etc.....in zona in care vanez eu...au fost 3 organizate la iepuri pana acum si au fost impuscati tot cam pe atat adik numai 3 deci nu mai sunt iepuri ioc!...pe la noi insa exista o alta pandemie care se numeste +ogarita+ combinata cu nepasarea celor care ar trebui sa gospodareasca fondurile rezulta dezamagirea din ochii celor care platesc pentru o pasiune remarcabila!.. si nimeni nu face nimic pentru a opri fenomenul!
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Astazi o noua iesire la iepuri, cu grupa. Terenul cam umed, dar au iesit iepurasii. Am avut norocul sa apas de doua ori tragaciul si doi iepuri au ramas in foc. Iepuri se simt cam peste tot, la fiecare goana au sarit cativa, anul acesta este al iepurelui.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011La Teleorman, slab. 5 urecheati la 20 arme. Si un sacal. Nu a fost vanatoare acolo, de cand stiu fondul unde sa nu se faca iepurele de vanator. Poate are legatura cu Myxomatoza asta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Astazi am deschis si noi la iepuri (fondul Larga Jijia, Iasi) . 19 pusti si vreo 14 gonasi, dupa 6 batai doar trei urcheati,
Felicitari celor ce au dobandit deja iepurasi si kkat pe teava tuturor.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Poate ca sunt iepuri si nu sar.
Eu am fost destul de mult cu cainele la fazani si am vazut mereu iepuri. Majoritatea lor sareau numai cand nu mai aveau incotro, adica extrem de aproape. Vineri am avut ocazia sa am iepure la varful bocancului (la propriu). Puteam sa-l iau cu mana de urechi. Am crezut ca are vreo boala, ceva, dar cand a tulit-o mi-am dat seama ca n-are nici pe dracu'.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011
Foarte posibil. Atunci cand terenul este umed, iepurii nu se mai ridica, raman pe loc sau pleaca in spatele goanei ,dupa ce trec gonacii. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Tot jud. Giurgiu
![]()
Re: Iepurele-sezon 2010-2011felicitari!...tziau mai ramas cartuse?
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Multumesc. As fi vrut eu sa-i impusc pe toti.
Oare ? Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Am primit o invitatie de la cel mai bun prieten ...Gabriel , la o partida de vanatoare pe un fond privat , cu o saptamana inainte ! Cand m-am trezit pe la 4.00 si am vazut ca tot ploua dupa aproximativ trei zile de ploi succesive ...m-am intristat instantaneu ...Mi-am luat inima in dinti si am zis ca nu o fi dracul chiar asa de negru...m-am imbarcat cu catel si purcel si am plecat la drum cu gandul ca poate pana o sa ajungem la destinatie se va opri , sau poate , chiar acolo sa nu avem parte de ploaie . Am facut jonctiunea cu prietenul Banica si impreuna am plecat la Gabi si dupa ce l-am imbarcat si pe el , am plecat mai departe iar in jur de orele 8.30 am ajuns la destinatie . Ploua continuu ...Cand am deschis usa la masina am avut senzatia ca suntem in luna mai ...ploua torential , de nu-ti venea sa dai jos nici cainii dar sa ne coboram noi . M-am uitat pe furis la Gabi ...am inteles tacit ca nu era prea incantat ...deja mi-a taiat elanul . Le-am spus ...,,daca ne vede cineva ne declara nebuni ...fara sa stie ca noi chiar suntem ''. Noroc cu prietenul Banica ...tupeu cat cuprinde . Ne-a invigorat pe amandoi , mai ales pe mine dupa ce vazusem fata lui Gabi . A urmat o partida de vanatoare pe care n-am s-o uit niciodata ...fantastica ! Va las in compania pozelor care pot spune totul despre momentele traite . Din cauza faptului ca a plouat continuu nu am putut surprinde clipe minunate alaturi da camarazii nostrii cei mai de pret ...dar ele au ramas intiparite adanc in minteal nostra si eu unul nu le voi uita niciodata !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Multumesc frumos prietenului Banica ...pentru ca a stat aproape de mine ...el a fost singurul cameraman , fara el aceste momente ramaneau doar pentru noi ... Cu mult respect ! Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Si pe la noi a fost ploaie, nci unul dintre vanatori nu a iesit din casa pe ,,ghijalia'' asta. Asa ca am amanat vanatoarea la iepuri , o lasam pentru ,,vremuri'' mai bune.
Felicitari pentru curajul vostru de a merge la vanatoare pe astfel de vreme. Vanatori pasionati, nu izmenari care lancezesc langa soba, si nu se lasa mutati nici cu macaraua. Bravo. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Multumim frumos ...eu raman la aprecierea mea ...NEBUNI DE LEGAT !
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011chiar atzi muncit pentru iepurii aia...felicitari!
Re: Iepurele-sezon 2010-2011De sezon ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cu respect ! Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Iepurele-sezon 2010-2011Domnilor, sambata am participat la o colectiva la iepure, lume multa, cativa gonaci, masini, bum-bum, tam-tam, etc. Dar dupa ultima goana, dupa ce am facut tabloul si ne pregateam sa plecam, undeva pe la mijlocul flancului drept, iata ce imi este dat ochilor sa vad :
![]()
Super, lovește bine vulpița
82 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoarea de iepure Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori |
Publicitate
|