Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
se mai aplica si legea...dar deobicei nuModeratori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox
72 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuSalut
ca soimar pot spune din cite cunosc pasarile de prada ca au si ele gusturi culinare exact ca si noi.Prefera porumbelul sau vrabiuta sau rata in locul ciorii si pe criteriu de gust al carnii. mai e un aspect: am putut sa vad de-a lungul anilor porumbari specializati pe diferite tipuri de prazi, pe care -cu toata abundenta altor specii de pasari-le preferau mereu. Pot da exemplu un porumbar mascul care se specializase pe tarci, altul pe gaite, si intr-o iarna am avut surpriza sa gasesc cel putin 3 rotocoale de pene intr-o livada salbaticita de linga oras aparitinind unor ...ulii pasarari.Acel porumbar se specializase in capturarea pasararilor pe care banuiesc ca ii surprindea la sol cind acestia isi jumuleau vreo vrabiuta la baza vreunei tufe dese cum au ei obiceiul. Specializarea rapitoarelor tine foarte mult de ceea ce acestia primesc drept hrana cel mai frecvent in cuib si dupa ce il parasesc cit inca mai sunt dependenti de parinti. mai e de retinut un aspect vis a vis de atacarea corvidelor mari sau mici : acestea sunt pasari SOCIABILE, stau mereu impreuna si indata ce una e capturata si se zbate in ghearele uliului ciriind, tot stolul va ataca pasarea de prada cu vehementa. Daca de pilda porumbarul a capturat o stancuta si in zona sunt si alte specii de corvide (ciori de semanatura, tarci, grive, gaite, corbi), toate se vor lua dupa uliu atacindu-l. Oportunismul e alt aspect care e de luat in seama-orice rapitoare tinde sa urmareasca ceea ce poate captura cu un minim de efort(lege de baza a supravietuirii unui animal de prada!), si asa cum spune si Alin mai sus, va alege exact porumbeii neantrenati si grasi pe care unii columbofili inteleg sa ii tina in aceasta conditie pe linga casa. Ar fi extraordinar daca toti oamenii ar ajunge sa inteleaga ca doar specia noastra e cu adevarat daunatoare, criminala, rauvoitoare , distructiva si sadica. Animalele-indiferent din care specie fac parte, traiesc mereu in armonie dupa legile naturii stabilite de milioane de ani, atit intre ele cit si fata de mediul din care fac parte! accipiter gentilis gallinarum
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna ,
da , asta este realitatea , intrebarea este daca s-o intelege vreodata de toata lumea rolul pasarilor si a animalelor de prada din natura in general ? Andrei .
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuSalutari,
Domnule Andrei, sincer nu cred ca se va intampla asta, mereu or sa fie indivizi ce nu vor intelege sub nici o forma... Am fost week-endul asta acasa, si am reusit sa dau de un columbofil care are plasata casa si porumbaria chiar langa padure, izolat, unde uliul porumbar il ataca tot timpul anului. Cum credeti ca va intelege unul ca el situatia? Dupa o discutie destul de inflacarata in care i-am dat toate argumentele pro ce le stiu n-am rezolvat nimic, tot la a lui ramane. Parerea lui este in continuare ca sunt "niste fiare" ulii astia, nu pot fi controlati sau imblanziti, si nu e singurul care crede asta din lumea columbostrocilor. Am inceput sa-i spun cate ceva despre soimarit totusi, sa-l fac sa inteleaga cat de calme si cooperante pot fi rapitoarele, dupa care ma intreaba.."din ce lume vin eu" de am ideile astea. A ramas ca peste 3 saptamani sa merg la el sa-i arat viziunea mea, pe viu. Individul asta a prins si 3 intr-o zi, toamna asta deja 7, iar cand gerul va da va fi prapad. In concluzie, nu vom reusi sa-i facem sa inteleaga. Insa m-am gandit la altceva pentru a salva pasarile, si as vrea sa dezbatem aspectul asta. Ideea mea ar fi sa luam legatura cu cat mai multi ca ei, si sa le oferim o anumita suma pentru fiecare pasare care ne-o trimit in stare buna s-o reabilitam, altfel nu cred sa avem vreo sansa sa le recuperam de la ei. Victor
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuTot am zis eu ca nu exista " columbostroc " intreg la minte. Pe astia nu-i convingi decat cu pumnul si parul !
![]() Vanatorii cu arma " joaca la pitici " pe langa retardatii astia. Ei oricum, isi chinuie si porumbeii si nu ma refer aici la concursuri ci la " metodele stiintifice " pe care le aplica porumbeilor lor. MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna Viktor ,
problema asta am dezbatu-to si incerc sa o dezbat in continuare pe forumurile columbofililor , unde incerc sa le clarific cumva rolul acestor pasari in natura . In legatura cu o recompensa platita acestora pt. fiecare uliu " dintr-o bucata " eliberat sau predat noua contra unei sume pt. a fi ulterior eliberat in alta parte , departe de locul prinderii , nu stiu daca idea ar fi tocmai buna deoarece precum a mai spus cineva cu cunostiinte vaste in domeniul columbofiliei , aceasta recompensa ar putea avea efect dezastruos si anume , sa se prinda si mai multe pasari de prada pentru a incasa recompensa / recompensele ! Am facut eu o alta propunere pt. protectia pasarilor de prada la nivel de tara , dar precum se vede pina in prezent nu are nici un ecou in rindurile soimarilor - pacat , s-ar fi putut salva anual viata la sute de pasari de prada prinse si mutilate ... Andrei .
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nu
Nu Victor, columbofilii nu trebuie sa primeasca nici un ban pentru uliii predati. Recompensa baneasca ar avea un efect pervers pentru ca i-ar determina pe acestia sa prinda cit mai multe pasari, vazind in asta o modalitate de a face bani. Trebuie gasita solutia care i-ar obliga pe columbofili sa NU mai prinda pasari. Cred ca implicarea reala a autoritatilor, aplicarea de amenzi, dublata de o actiune de informare educativa in rindul populatiei privind rolul pasarilor de prada in natura ar fi solutia cea mai buna. Alin "Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuDa, dar va spun din nou...cele mai multe pasari se prind langa padure, unde respectivii poate au 2-3 vecini care i sustin in activitatea lor, nu vor divulga asta. Si mai rau, la noi stiti bine cum merge cu pilele si spaga, au pe cate cineva sus-pus si nimeni n-are ce le face, sau dau spaga, scapa si prind din nou...
![]()
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nudragii mei voi pe ce lume traiti? care autoritati? cine sa mearga sa dea amenzi pt niste amarate de pasari? cei ce dau amenzi merg acolo unde se poate sa le pice si lor ceva nu la niste "ciobani" de unde au mari sanse sa se intoarca batuti. victor are dreptate si va spun de ce, ei nu prind pasarile pt bani, dovada ca le prind, le omoara si le arunca pe gunoi. si asa fac toti. daca ii luam contra cost macar ii putem salva de moarte. ai mei de prin zona nici nu vor bani, vor doar sa-i scot eu din capcana ca lor le e frica si prefera sa le dea cu un par in cap sa-i poata scoate. am noroc ca aici capcanele sunt mai umane si nu ii ranesc. anul asta nici nu au prea prins ca vremea a fost blanda pana acum. oricum nu pot prinde mai multi decat sunt in teritoriu asa ca prefer sa-i cumpar pe toti si sa-i eliberez. (atat cat ma tine buzunarul)
![]()
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna accipiter ,
cred ca te inseli daca crezi ca poti rezolva problema in felul acesta , cumperi si eliberezi in parte pasarile de prada prinse in zona ta , dar cu restul cum ramine ? de ce nu vreti sa folositi in acest scop bratul legii pentru a le da in cap vinovatilor ? Nu va dati seama ca acest brat poate fi in interesul vostru daca vreti intr-adevar legalizarea soimaritului in tara ? - este chiar atit de greu de inteles ca trebuie sa iesiti odata cu o fapta deoasebita in evidenta , sa stie lumea ca existati si ca sinteti cit se poate de pozitivi intentionati , ca doriti un soimarit in spiritul legii ?! De ce functioneaza acest brat in alte parti ? Cei din tara pe ce lume traiesc ? - am crezut ca traiesc ca si noi in UE ?! Ati incercat macar sa faceti ceva in acest scop daca esti atit de sigur in ceace spui ? Din momentul in care decizi sa faci tirgul cu ei ai cistigat lupta dar ai pierdut definitiv razboiul , chiar si daca prin aceasta ai facut o fapta buna pentru cele citeva pasari de prada din zona ta ! Vreti sa reabilitati pe buzunarul vostru anual si la nesfirsit citeva pasari de prada , foarte frumos si de laudat fapta , dar cu restul pasarilor prinse si mutilate care n-au avut norocul sa ajunga intr-un astfel de centru de reabilitare cum ramine ? O mina de oameni hotariti ar putea cu usurinta organiza o astfel de actiune si daca reuseste o sa fiti vazuti cu alti ochi in tara , mai ales de autoritati , o sa fiti cu siguranta mai credibili ! - asta este parerea mea personala , voi bineinteles faceti cum credeti ca este mai bine pentru voi . Andrei .
am incercat si eu sa leg discutii despre rolul pradatorilor pe forumurile de vanatoare.....toate au falimentat incerc tot timpul sa le explic vanatorilor ca sorecarul nu le mananca iepurii si fazanii...sau ca porumbarul chiar daca mananca iepuri sau fazani...combate si cotofene mai multe ca ei...iar cotofenele sunt mai daunatoare pt. puii de iepuri si pasaret ca porumbarii... nu prea ai cu cine....cultura etologica e zero barat la noi...
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nula fel vulpea...prinde si iepuri sau fazani...dar este un mare consumator de rozatoare...iar rozatoarele sunt cele mai mari purtatoare de boli
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuDa domnule Andrei, dar asa nu schimbam nimic, o sa fie amendati 2-3 care sunt mai la iveala si prind putine pasari, si o sa fie de ajuns ca cei care fac masacre sa nu mai sufle vorbe despre asta, si ce facem atunci? Or sa aibe si mai multa ura pe noi, fiind primii pe care dau vina pentru amenzile ce le-au luat, iar ei tot o sa prinda.
Asa reusim sa-i convingem ca nu vrem decat sa salvam pasarile, multi ni le vor da gratis pasarile, numai sa nu mai fie in zona lor. In ceva timp poate reusim sa convingem masa mai mare sa faca asta, sa invete mai multe despre rapitoare.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna Andrei!
Legi exista, organisme abilitate in rezolvarea problemei exista iar braconajul exista si infloreste de asemenea. De ce? De ce se intampla aceste lucruri cata vreme exista legi si institutii abilitate sa se ocupe de acest lucru? Sa inteleg ca lipsea actiunea noastra, a "oamenilor hotarati"? Nicidecum. iti spun ca te inseli amarnic. Situatia dezastruoasa se datoreaza acelorasi factori pentru care Romania este in situatia de fata pe ABSOLUT TOATE PLANURILE. E vorba de incultura, e vorba de mentalitati, e vorba de faptul ca suntem un caz pierdut. in Romania mai exista INDIVIZI evoluati spiritual sau cultural, in rest nu se poate vorbi de asa ceva la nivel de societate. Lupta pe care o ducem este una individuala sau in cel mai fericit caz la nivel de grup restrans. Daca anul asta nu salvam personal 7 pasari (in sezonul cald), sau daca x ori y nu salvau si ei alte pasari situatia era complet 0. Intr-o tara corupta moral, situatia protectiei avifaunei este pe ultimul plan. Orice discutie privitoare la sensibilizare sau constientizarea populatiei ori a autoritatilor este ceva desuet si fara absolut nici un sens. Traim in Romania si asta ne ocupa TOT timpul!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuSalut Alex,
Vezi sa nu te traga de mineca Badea... ![]() Alin "Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuhai mai andrei! doar ai trait in romania! chiar nu mai stii cum e? si eu am trait in germania dar nu se compara. aici pe nimeni nu intereseaza de nimic decat de propria persoana. ce au rezolvat pana acum cei mari (SOR si MILVUS)? cate amenzi au dat? pe cine au bagat in puscarie? de ce oare pe nimeni? au auzit tu vorbindu-se de protectia pasarilor in romania? sunt medic chirurg, astia nu-si protejeaza nici medicii si tu vrei sa protejeze niste zburatoare? am salvat pasari nu numai din zona mea. imi fac tot mai multe legaturi in toata tara. pe la mine s-au braconat porci toata vara cand sezonul era inchis si inca cu pusca, care se aude, si tu crezi ca-i poti opri sa omoare cu capcane care nu se aud? si ce anuma? niste pasari.......rapitoare si DAUNATOARE. nici in cele mai frumoase vise nu se va intampla asta. ma bucur totusi si te admir ca te intereseaza. nu sunt multi romani in strainatate ca tine.
Sunt unul dintre "columbostroci" si la ultimul control eram destul de intreg la minte. Am avut anumite reusite pentru protejarea uliului dar nu mai intru in detalii, n-are sens. Cu atitudinea asta sa asteptati voi mult si bine sa rezolvati ceva. Primul pas catre normalitate ar fi sa nu mai emiteti pareri "la prima mana" despre un hobby pe care nu il cunoasteti pentru ca nici voi nu sunteti fecioare neprihanite daca intram in detalii si ar fi bine sa ne respectam daca se mai poate in ziua de azi. Plata pentru rapitoare prinse este o idee infiorator de proasta, iar daca legea e stramba trebuie indreptata dar asta nu se face dand din clape pe net.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuAtunci care ar fi solutia cand intalnim unul care spune cu o mandrie suprema ca prinde si chinuie la ordinea zilei rapitoare, iar cand vrei sa vorbesti cu el nu-l poti face sa inteleaga? Eu nu caut sa "le dam in cap", si eu am crescut porumbei cativa ani buni, si inca am, le inteleg pasiunea, dar nu le inteleg prostia. Eu as prefera sa cadem cumva de acord cu ei, sa ne sprijinim reciproc poate!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nucetatean, eu nu bag toti columbofilii in aceeasi oala. ca peste tot sunt si oameni buni si oameni rai. si eu sunt columbofil asa ca stiu ce inseamna. in ceea ce priveste datul din clape e urat spus. unii dintre noi si fac ceva nu numai dau din clape. deocamdata nu stiu alta solutie. daca ne poti ajuta acceptam oricand pareri. iti multumim, pt ca esti unul din putinii care vorbeste/scrie pe forumul asta.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuSolutia ar fi exact la tine, sa devii organ abilitat sa aplici legea.
Alta solutie mai buna este sa-i faci sa admire aceste pasari si sa-si doreasca porumbei care sa le faca fata, sa munceasca sa-i formeze in loc sa triseze cu capcane. Chestia asta merge foarte bine la tinerii care sunt la inceput, am semnale pozitive de la multi. Asta este bineinteles datorita netului, unul care sta la sat si nu are acces va invata de la badea Gigi ca e bine sa pui capcana sa ti se lafaie lejer prin curte toti handicapatii. Dar admiratia asta nu vine din obligatie, ci trebuie sa ajunga singur la reactia respectiva avand satisfactia atacurilor ratate de rapitoare care pentru mine sunt de 10 ori mai satisfacatoare decat un loc in frunte la un concurs, pentru ca am invins natura in mod cinstit. Deci tu niciodata nu o sa ai vreun rezultat spunandu-i ca nu e frumos, etic, moral, legal, etc sa prinda ci doar provocandu-l sa iti arate daca e in stare sa aiba pasari care sa le faca fata rapitoarelor, atingand orgoliul lui de crescator bun sau mai putin bun. Personal am obtinut astfel de reactii si cred ca am facut mai mult decat ursus care crede ca rezolva ceva prin aroganta ieftina.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuai dreptate, doar ca sunt multe piedici. a deveni organ autorizat e extrem de greu daca nu imposibil intr-o tara in care toata lumea e preocupata sa fure si sa ocoleasca legea. cea de a doua varianta e buna in ideea ca ai timpul necesar sa umblii si sa-i inveti pe tineri. majoritatea nu au nici o notiune de anatomie sau genetica a pasarilor si cred ca o pasare inteligenta (la porumbel ma refer) are toate atuurile sa vina acasa. uita insa ca inteligenta nu e totul. handicapul fizic e mai important si asta nu se poate remedia printr-o ora sau nici atat de zbor de antrenament. ar fi bine sa fim cat mai multi, ca tine, ca mine. altfel suntem ca un foc de paie.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nusalut cetatean!
sunt de acord cu faptul ca educatia trebuie sa primeze in fata altor mijloace. fata de initiativa suprimarii sau oferirii unei recompense pentru pasarile recuperate, educatia prin provocarea la obtinerea unei rase superioare (nu stiu daca ma exprim corect) ar fi o cale mai buna spun eu. un amic columbofil din Piatra Neamt mi-a spus ca lucreaza de cativa ani la o linie de voiajori carora le-a redus talia prin mutarea de oua de voiajor in alt cuib de porumbei mai mici de talie cu ponta apropiata cronologic. astfel, voiajorii rezultati nu vor beneficia de o cantitate mare de hrana ca la parintii naturali si vor ramane mai mici si vor fi mai iuti in zbor din aceasta cauza. pe de alta parte, el imi spune ca isi zboara pasarile cat se poate de mult si de multe ori forteaza stolul sa se ridice in nenumarate randuri pentru a se obisnui cu atacurile de soim. scoate la zbor in stol si puii tardivi sau cu abilitati mai mici de zbor pentru a-i folosi pe post de "nada". ei vor cadea primii iar restul pasarilor cu abilitati superioare de zbor vor avea parte doar de antrenament si experienta. in ceea ce priveste hranirea, mi-a spus ca niciodata nu supraalimenteaza pasarile pentru a nu se ingrasa, dar le ofera in schimb o dieta echilibrata cu suplimente ce le va imbunatati metabolismul, le va ridica imunitatea si desigur...capacitatile de zbor. personal, am avut porumbei dar fara pretentii de crescator competitiv. tatal si bunicul meu in schimb au fost columbofili si au avut linii atent selectionate de-a lungul deceniilor. la ei am asistat la operatii pe pasari impuscate de vanatori sau ranite de rapitoare probabil. erau cazuri rare, dar tata si bunicul le ingrijeau cu dragoste si erau mandri de ele. nu am auzit la ei sa piarda multe pasari sau poate nu se plangeau de asta. eram copil si poate de asta nu am amintiri de aceasta factura. ce stiu sigur, este ca niciodata nu i-am vazut sau auzit sa puna capcane pentru a prinde rapitoarele. unele pasari dispareau, iar cele ce mai veneau ranite beneficiau de tratament si ingrijire pana la insanatosire. copil fiind, de multe ori am adormit cu porumbei cu gusa cusuta ori atele la picioare...tinandu-i in brate. de la 6-7 ani am indopat pui sau am invatat sa le dau medicamentele. sunt pasari extraordinare si poate, daca vre-odata voi mai locui la curte voi tine si eu o linie de voiajori de care sa ma ocup atent. ii voi face tatalui meu o bucurie...cred. PS: as vrea sa stiu parerea dumneavoastra referitor la mijloacele prietenului meu din Neamt de a-si imbunatati capacitatea si performata porumbeilor. el spune ca functioneaza. dumneavoastra ce credeti?
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuTalia porumbeilor scade odata cu apropierea de munte si zonele impadurite (deci cu rapitoare). Sunt 3 fenotipuri de porumbei: mari, mijlocii si mici. La campie sunt cei mari iar la munte sunt mici. Eu am inceput cu porumbei mari si mijlocii dar si mici pentru ca cei mici im placeau oricum cel mai mult. La inceput pierderile erau insemnate la cei de campie. Dupa cateva generatii talia pe crescatorie s-a redus spre mic. Asta s-a intamplat in 2 feluri:
1. porumbeii deja mici "de munte" s-au adaptat si au reprodus mai mult cu pierderi mai putine; 2. porumbeii mari au inceput sa dea urmasi tot mai mici prin influenta mediului asupra genelor (influenta care este destul de subtila pe termen scurt) sau prin imperecherea cu cei mici al caror numar crestea. Cred ca privarea de hrana nu rezulta in reducerea taliei, cel mult da pasarii carente, scaderea imunitatii si a vitalitatii. Cel putin asa consider ca este logic dpdv al naturii. Cred ca talia le-a scazut dupa cum am descris mai sus, privarea de hrana fiind doar o coincidenta. Eu nu i-am privat de hrana si tot au scazut considerabil. Dimpotriva, ca sa faca fata cu succes vietii periculoase din aer, trebuie sa aiba un start bun, cu hrana suficienta, variata si de calitate. Altfel intervin bolile si alte probleme care ii transforma in victime sigure. Au fost zile de iarna geroasa cand dupa 5-6 atacuri de soim esuate pe stolul meu, acesta a luat din stolul vecinului direct de la primul atac fara drept de apel...iar porumbeii aveau aceeasi talie. Antrenamentul, starea de sanatate si ingrijire sunt esentiale. Daca prietenul are un site va rog sa-mi spuneti, as fi tare curios sa-i vad porumbeii, ma intereseaza la maxim subiectul. Multumesc.
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna Erwin ,
faptul ca va abordez intentionat in acest fel nu este din rea vointa ci se datoreaza dorintei mele de a va pune in miscare , sa va urnesc cumva sa intreprindeti in sfirsit ceva constructiv , cu efect , in afara de salvarea laudabila a celor citeva pasari de prada din zonele voastre , sa iesiti cumva din anonimat ( v-i s-a spus acest lucru de altfel si cei de la I.F.A in Ungaria , anul acesta ! ) deoarece dupa cum spunea si Andrei ( Cetatean ) dind doar din clapele calculatoarelor in cele mai multe cazuri nu ajunge , nici pentru salvarea acelor pasari de prada nenorocite amintite de mine mai sus nici pentru o eventuala legalizare a soimaritului in tara ! - cred ca esti de acord cu mine ? Se poate face ceva si direct de pe clapele calculatoarelor , intrind pe site-urile celor care nu sint in clar cu rolul pasarilor de prada in natura , este o lupta grea , dar cu sanse reale de reusita , important este insa ca trebuie incercat - dar nu inainte de a tine cont de o conditie esentiala si anume respectul fata de orice alta pasiune si respect fata de oamenii care o practica chiar daca o sa va cada uneori extrem de greu ! - nu-i puteti introduce pe toti in aceasi oala , te asigur ca sint multi dintre ei foarte receptivi la a cunoaste adevarul si a actiona in consecinta ! Nu ajunge nici sa discutam pe forumuri la nesfirsit una sau mai multe teme si in practica sa ne rezumam doar sa salvam citeva pasari de prada dupa care sa ne scufundam urgent din nou in anonimat ! Cunosc aici multe persoane , doctori in biologie , profesori renumiti la diferite universitati / facultati - oameni care au facut ceva practic in aceasta tara cu rezultate care vor intra in istorie - unii dintre ei , lupta actualmente pentru cauze aproape pierdute aidoma voua in tara ( ex : reintroducerea vulturilor etc . in Germania ) - dar lupta cu dirzenie si ambitie , incearca toate posibilitatile , toate modalitatile sa-si promoveze viziunile - incerarca chiar si atunci cind nu se vede la orizont nici o schimbare in bine , nu-i descurajeaza esecurile , nu-i descurajeaza nimic , isi urmeaza in continuare cu o dirzenie nezdruncinata telul ! Pentru mine cel putin aceasta dorinta de reusita , increderea aceasta ca odata isi vor atinge acest tel indiferent de greutati este ceva de-adreptul uimitor care inspira totodata mult respect fata de aceste persoane ! Andrei .
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna ,
consider ca prezenta lui Andrei ( Cetatean) ca columbofil pe acest forum soimaresc trebuie privita ca o sansa pentru ambele tabere in vederea incercarii rezolvarii pozitive a acestui litigiu etern dintre columbofili si protectorii pasarilor de prada / soimari ! - litigiu mai usor de rezolvat / inteles si datorita faptului ca unii dintre voi sint sau au fost cindva pasionati de porumbei ! Sfatul pe care n-i la dat Andrei : " Alta solutie mai buna este sa-i faci sa admire aceste pasari si sa-si doreasca porumbei care sa le faca fata, sa munceasca sa-i formeze in loc sa triseze cu capcane. Chestia asta merge foarte bine la tinerii care sunt la inceput, am semnale pozitive de la multi. Asta este bineinteles datorita netului, unul care sta la sat si nu are acces va invata de la badea Gigi ca e bine sa pui capcana sa ti se lafaie lejer prin curte toti handicapatii. Dar admiratia asta nu vine din obligatie, ci trebuie sa ajunga singur la reactia respectiva avand satisfactia atacurilor ratate de rapitoare care pentru mine sunt de 10 ori mai satisfacatoare decat un loc in frunte la un concurs, pentru ca am invins natura in mod cinstit. Deci tu niciodata nu o sa ai vreun rezultat spunandu-i ca nu e frumos, etic, moral, legal, etc sa prinda ci doar provocandu-l sa iti arate daca e in stare sa aiba pasari care sa le faca fata rapitoarelor, atingand orgoliul lui de crescator bun sau mai putin bun." - ar trebui sa ne puna pe ginduri si sa reflectam la acesta deoarece este adevarul si pe de-asupra unul din putinele solutii de salvare a pasarilor de prada , in afara de activarea acelei legi nenorocite in teren ! - si nu pot decit sa confirm toate actiunile lui Andrei in vederea incercarii de elucidare a rolului pasarilor de prada in lantul trofic in rindurile columbofililor si in incercarea de a-i determina pe acestia in obtinerea unor linii de porumbei capabili sa cistige cu brio o lupta aeriana cu eternul dusman al acestora - pasarea de prada - alias selectionerul ! Andrei .
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna Alex ,
" Orice discutie privitoare la sensibilizare sau constientizarea populatiei ori a autoritatilor este ceva desuet si fara absolut nici un sens." - da-mi voie sa te contrazic in aceasta privinta , se poate si este posibil , acest lucru il poti deduce si din exemplul acestei votari de pe forumul lui Andrei : http://www.porumbei.ro/columbofilia-far ... -de-prada/ Stiu ca este extrem de greu , aproape imposibil , dar trebuie luptat , trebuie sa credeti cu tarie in reusita voastra ! altfel ati pierdut inainte de a incepe lupta ! Stind in anonimat nu inbunatatiti situatia ci o inrautatiti in mod periculos , in sensul ca incetul cu incetul lumea afla cumva de prezenta voastra , a soimarilor din tara , iar cei interesati sa va puna piedici din diferite cauze au timp suficient sa-si pregateasca detaliat atacul ! Andrei .
nu stiam de acest vot. cinste lor!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuLa multi ani RED_TAIL !
![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei numultumesc!
LA MULTI ANI SI VOUA DRAGILOR! vant in pene!
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna Sorin ,
in discutiile tale pe tema rolului pasarilor de prada / animalelor de prada in natura , incearca sa dai cit mai multe exemple concrete , verificabile , din carti de specialitate de pe internet etc . altfel nu t-i se acorda aproape nici un fel de credibilitate ! discutiile fiind procedind altfel de obicei toate sortite esecului . Andrei .
Re: se mai aplica si legea...dar deobicei nuBuna ursus2006 ,
cu pareri de rau , dar mesaje cu asemenea exprimari grosolane nu pot tolera pe forumul nostru , ca urmare l-am sters ! - Aviz pt. toata lumea care incearca sa posteze astfel de mesaje !!! Andrei .
72 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
Publicitate
|