Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 13:10

pointer in foto-video

Brac , vijla, pointer , cocker , spinger , etc - sectiune dedicata .

Moderator: mialxx

Re: pointer in foto-video

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 17:29

Asta a fost caine de Grande Cerca...un Excelent 2 si unul 3 intre cainii de top ai Europei
Imagine
oare asta o sa fie?...nu se stie :wink:
Imagine
mie mi se pare ca seamana :D
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde Kristi pe 03 Ian 2011, 20:33

sorin flutur scrie:Kristi...nu am inteles eu bine... sau Marco aporta doar ce scria pe autorizatie?

Sorine eu ti-am spus ca ma apuc de desenat ...poi daca aveam vreo doua facultati ...atunci nu mai intelegea nimeni ce scriam ...Marco aporta tot ceea ce gasea pe camp ...iar eu le dadeam drumul la cele care nu erau pe autorizatie ...acum am pictat bine ? :lol: :lol: :lol: Si sa-ti raspund si la cealalta replica ...pentru ca mie nu-mi place sa umplu forumul cu postari aiurea ...Cand am pronuntat Grande ...cum ii spui tu ,ca eu nici nu stiu sa pronunt ... mi se limba plimba-n gura ...ma refeream ca pointerii langa care am avut ocazia sa vanez erau din aceste linii ...mari campioni care nu oboseau decat după ...o ora si pe urma nici in buiestru nu mai mergeau dara-mite la galop... si nu ca as fi stiut eu cu ce se mananca . Nu servesc asa ceva si nici nu ma intereseaza ...eu abia ma descurc cat de cat la vanatoare ... :wink:
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Kristi
Veteran

Locaţie: CONTESTI DAMBOVITA

Mesajde Kristi pe 03 Ian 2011, 20:43

A...era sa uit ...sa-ti traiasca catelusul si sa-ti bucure toate zilele de vanatoare . Si cine stie daca il folosesti intens la ...sanie s-ar putea sa ajunga mare grande ...dar numai la galop ca asta conteaza la pointer ! :lol: :lol:
Kristi
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 21:09

Kristi scrie:
sorin flutur scrie:Kristi...nu am inteles eu bine... sau Marco aporta doar ce scria pe autorizatie?

Sorine eu ti-am spus ca ma apuc de desenat ...poi daca aveam vreo doua facultati ...atunci nu mai intelegea nimeni ce scriam ...Marco aporta tot ceea ce gasea pe camp ...iar eu le dadeam drumul la cele care nu erau pe autorizatie ...acum am pictat bine ? :lol: :lol: :lol: Si sa-ti raspund si la cealalta replica ...pentru ca mie nu-mi place sa umplu forumul cu postari aiurea ...Cand am pronuntat Grande ...cum ii spui tu ,ca eu nici nu stiu sa pronunt ... mi se limba plimba-n gura ...ma refeream ca pointerii langa care am avut ocazia sa vanez erau din aceste linii ...mari campioni care nu oboseau decat după ...o ora si pe urma nici in buiestru nu mai mergeau dara-mite la galop... si nu ca as fi stiut eu cu ce se mananca . Nu servesc asa ceva si nici nu ma intereseaza ...eu abia ma descurc cat de cat la vanatoare ... :wink:

ce vrei sa auzi...ca un caine care cauta in galop cu 50 km/ora oboseste mai mult ca un caine care cauta la trap cu viteza de 10 km/h?
este corecta logica ta :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 21:14

Kristi scrie:A...era sa uit ...sa-ti traiasca catelusul si sa-ti bucure toate zilele de vanatoare . Si cine stie daca il folosesti intens la ...sanie s-ar putea sa ajunga mare grande ...dar numai la galop ca asta conteaza la pointer ! :lol: :lol:

da kristi, miscarea in galop a pointerului este cea mai importanta pentru ca este cel mai perfecta miscare a unui caine de aret...pentru ca vanatoarea cu pointer este coregrafie...arta...este doar pentru initiati....cand o sa ai un pointer care este pointer...poti sa pleci linistit pe plaiurile vesnice ale vanatorii...pentru ca ai cunoscut vanatoarea perfecta cu un caine de aret...cu respect :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 21:56

Imi permit sa va contrazic pe amandoi...pointerul este de departe un caine mai atletic si mai rezistent la efort de anduranta ca bracul.
Kristi vorbeste de o vanatoare facuta imediat ce Carla a avut babesioza, boala mortala care distruge celulele rosii si duce la anemie grava. Refacerea lor ia ceva timp. In urma injectiei Carlei i s-a produs o plaga de 5x5 cm careia, in contact cu ciulinii de pe camp i s-a rupt crusta , ii intrau betele de la balarii sub piele si am hotarat sa o opresc.
Kristi stie asta, aici nu mai este vorba de faptul ca uneori se repede sa faca afirmatii ci de respectul lui pentru adevar ...nu ma mir...cand el afirma cu tarie un lucru azi si cu aceeasi tarie si fara nici o ezitare contrariul maine...cand el afirma ca a avut caine care "se opintea in poarta si ii mana vanatul in curte..." ...cand el scrie pe 8 Decembrie pe topicul "Criterii de selectie la pointer" ca are pointer si vaneaza cu pointer si la cateva zile pe acest topic, cu cateva postari in urma, scrie ca nu a vanat in viata lui cu pointer :oops: ...

Pana la urma se poate vedea usor acest lucru...la orice vanatoare...cine chiar vrea sa vada un pointer la lucru...poate face o invitatie la un fazan (trei-patru :lol: )pe orice fel de vreme...frig sau cald...este unul din motivele pentru care am renuntat la braci...suportau greu caldura .. .si dupa o ora o dadeau pe trap...
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Tudor
Veteran

Locaţie: Ilfov

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 22:02

Aaaa...am uitat sava reamintesc...desigur stiati...au fost niste motive pentru care s-a facut infuzie de pointer la brac...si nu invers....
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 22:10

Tudor...eu am vazut cum merge Carla....si i-am vazut si pe fratii ei care sunt in Cupa Europei....dar mai socializam si noi cu kurzhaaristii :lol:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 22:16

Problema cu pointerul este alta:
Sorine sa nu te superi dar asa este...pentru "a face" un pointer ai nevoie de dubla pasiune...mai mult timp...trebuie "sa simti si sa intelegi" cainele...simt care il ai...sau nu-l ai... altfel nici un camion de carti si nici cinci profesori nu te ajuta......
Eu am avut doua bracite inainte...pe care le conduceam "dupa ureche" , asa...ca tot vanatorul mioritic...mai vorbeam cu ele...le mai strigam...ma ajutau la vanatoare...le tineam aproape...credeam ca nu are cu ce fi un caine mai bun de atat :lol: :lol: :lol:
Cand am dat drumul pointerului pe camp...am simtit ca ma sui din Dacia in reactor...am inteles ca "nu mai tine cu bine fetita, bravo fetita..." :lol: :lol: ...mi-a luat ceva timp ca sa ma impun in fata ei....sa ma accepte ca lider ...dar si satisfactia este cu totul alta...
Sincer, oricat am devenit de iubitor al acestei rase...eu nu as recomanda nimanui ca primul caine pe care il formeaza.
PS. Nu vand pointeri. Dar am vandut braci: cele doua bracite, cand mi-am luat pointerita... :lol: :lol: :lol:
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 22:35

un pointer este mai usor de pregatit....singura problema este controlul cainelui la o distanta mare...ce pe multi ne sperie...dupa ce ai controlul, cainele poate sa se departeze pana la distanta la care te aude sau te vede...
kurzhaarul e mult mai greu de dresat...trebuie dresat par force sa faca aret si sa tina aretul...trebuie dresat par force sa aporteze...trebuie dresat sa faca aport pierdut si urma de sange...trebuie dresat sa treaca teste de agility cu vulpea in gura...trebuie dresat sa citeasca pe autorizatie si sa deschida usa...etc...etc....cu un pointer trebuie doar sa te imprietenesti si el te va invata vanatoare :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Kristi pe 03 Ian 2011, 22:48

sorin flutur scrie:
...trebuie dresat sa citeasca pe autorizatie si sa deschida usa...etc...etc.... :wink:

Sorine la tine chiar aveam pretentie ...te stiam cu simtul umorului :wink: dar se pare ca nu ai companioni buni asa ca ma retrag ...cand am sa te simt asa cum te stiu eu ...mai vedem ! :lol: :lol: :lol:
Kristi
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 22:53

ai dreptate...hai sa ne oprim...suntem doi contra unul...si eu sunt din principiu impotriva majoritatii :D
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 22:57

sa revenim la pointer...a vazut cineva o forma mai perfecta la un caine...si nu numai de aret?

Imagine
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 22:58

sorin flutur scrie:...singura problema este controlul cainelui la o distanta mare...ce pe multi ne sperie...dupa ce ai controlul, cainele poate sa se departeze pana la distanta la care te aude sau te vede...:

Sincer, mi-a fost greu, ma speriasem tare....acum daca mi-as face alt pointer mi-ar fi mult mai usor , l-as face mai repede...si poate mai bine......
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 23:03

orice inceput ne sperie :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Kristi pe 03 Ian 2011, 23:07

sorin flutur scrie:sa revenim la pointer...a vazut cineva o forma mai perfecta la un caine...si nu numai de aret?

Imagine

Am vazut cainele ..live ...si intradevar este superb ca si animal...mai mult nu ma pot pronunta pana nu vad ...incredere nu am nici in mine , dimineata cand ma trezesc spun una si peste cateva momente ma prind cu mana in buzunar ! :lol: :lol: :lol:
Kristi
Veteran

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 23:14

sorin flutur scrie:Imagine
mie mi se pare ca seamana :D

Al tau puiutul Sorine?
Daca da, poate-l lasi la mine, ma mai inscriu la o asociatie si o sa fac o vanatoare colo si o vanatoare dincolo...o zi si o zi....in fiecare loc cu alt caine...asa...ca sa cunoasca terenul... :lol: :lol: .
Daca mi-l dai pe asta...il tin pentru Dambovita...dupa Tartasesti si Racari...pe la Contesti...ca mi-i cel mai aproape fond :wink: ...ma duc linistit, locanicii nu-si fac griji despre Pointer...ei il stiu ca si caini de sport... :mrgreen: :mrgreen:
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 23:23

cred ca fac licitatie la el si la sfarsit il cumpar eu....tu-ti marinerul...mmmm :evil:
sa vad...sa mai vad...poate dau un springer...sau viszla...trebuie sa mai dau din ei daca nu ne da Base nimic inapoi...prostii dracului...sa arunce cascheta in curte :lol: ...nici macar nu era cascheta de politie :D
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Kristi pe 03 Ian 2011, 23:45

sorin flutur scrie:ai dreptate...hai sa ne oprim...suntem doi contra unul...si eu sunt din principiu impotriva majoritatii :D

La mine nu asta este problema ...de cele mai multe ori doi nu fac cat ...unul bun ! :lol: problema este cand nu ai cu cine dialoga !!! :wink:
Kristi
Veteran

Mesajde Tudor pe 03 Ian 2011, 23:48

Pana sa imi fac un cont si la AJVPS Dambovita…am fost joi in Giurgiu…un fond de mistret…mai slabut in fazani…
I-am explicat Carlei ca mi-au spus multi chinologi romani ca ea este un caine de sport, nu de vanatoare si ca un fazan mai mergea…hai, doi…dar nu patru… nesimtit caine…Cand i-am spus a facut un gest...bine ca am vazut poza...si n-am mai postat-o...
Imagine
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 03 Ian 2011, 23:56

dilema este... in cat timp gasesti 4 fazani imprastiati pe un camp de 1000 ha cu un pointer...si in cat timp cu un caine cu o cheta de 30 m..caz fericit...asta-i dilema cacciatorilor rumeni :lol:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 04 Ian 2011, 00:27

sorin flutur scrie:dilema este... in cat timp gasesti 4 fazani imprastiati pe un camp de 1000 ha cu un pointer...si in cat timp cu un caine cu o cheta de 30 m..caz fericit...asta-i dilema cacciatorilor rumeni :lol:

Fa o socoteala maestre!
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 04 Ian 2011, 01:02

nu pot..mi-e frica sa nu fiu acuzat de procese de intentie :lol:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Kristi pe 04 Ian 2011, 09:11

sorin flutur scrie:dilema este... in cat timp gasesti 4 fazani imprastiati pe un camp de 1000 ha cu un pointer...si in cat timp cu un caine cu o cheta de 30 m..caz fericit...asta-i dilema cacciatorilor rumeni :lol:

Maestre...dilema cea mai mare este pe langa cati mai treci pe un camp de 1000ha... :lol: :lol: :lol:
Sau ce faci daca decat ii alicesti si nu mai esti in stare sa-i recuperezi ? Deabia de aici incolo incep dilemele ...pentru vanatori binenteles ...de saltat , ii salti si fara caine ... :wink: binenteles sa fii tot... vanator ! :lol: :lol:
Kristi
Veteran

Mesajde Tudor pe 04 Ian 2011, 10:27

Kristi scrie:

Maestre...dilema cea mai mare este pe langa cati mai treci pe un camp de 1000ha... :lol: :lol: :lol:
Sau ce faci daca decat ii alicesti si nu mai esti in stare sa-i recuperezi ? Deabia de aici incolo incep dilemele ...pentru vanatori binenteles ...de saltat , ii salti si fara caine ... :wink: binenteles sa fii tot... vanator ! :lol: :lol:

Daca iti poti gasi tot atatia fazani cat iti gaseste un caine de aret, fie el si un brac, daca tu ai nasul si cheta lui :lol: ...eu unul nu am, ca am avut sinuzita cand am fost mic :lol: ...nu iti mai trebuie caine de aret ci un caine pentru aport.
Eu pot vorbi doar de cainii pe care i-am avut si cu care am vanat, braci cu par scurt si pointer . Despre alte rase vorbesc asa...din carti ...sau din auzite.
Deci cam ce caine ar fi cel mai indicat Sorine in acest caz?
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 04 Ian 2011, 10:31

Kristi...astea sunt dileme kurzhaariste :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 04 Ian 2011, 11:18

sorin flutur scrie:Kristi...astea sunt dileme kurzhaariste :wink:

Totusi spune-ne , nu ne mai tine in tensiune, daca ai nas bun si iti faci singur cheta in schimb tragi mai slabut si alicesti fazanii, ce caini sunt cei mai buni doar si strict pentru recuperare ?
Vreau sa stiu pentru cazul ca ma vindec de sinuzita si imi mai largesc cheta asta de 3-4 metrii ce o am acum :oops: .
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 04 Ian 2011, 11:27

niciodata nu o sa stau o ora ca sa gasesc un fazan alicit sau o prepelita...pt. ca si gura vulpii sau a uliului ar manca ceva...si daca mananca unul ranit nu-l mananca pe altul care data urmatoare il impusc tot eu :wink:
este o chestie respectabila sa pierzi mai mult timp cu recuperatul decat cu vanatul...dar eu perefer mai mult vanatoare pana la focul de arma...chiar si atunci cand am avut braci...chestie de gust...ma fascineaza preludiul nu tigara de dupa :D
Imagine
sorin flutur
Veteran

Mesajde Tudor pe 04 Ian 2011, 11:39

Tu judeci asa si pentru ca ai caini care iti gasesc mai mult vanat...daca ai avea un caine care ti -ar gasi toata ziua doar un fazan...si doar l-ai alici si pe ala...te-ai gandi si tu ca si Kristi mult mai serios la recuperare...
Tudor
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 04 Ian 2011, 11:43

probabil....de aceea totul trebuie interpretat in functie de situatie...nu intr-un context general :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pontatori si scotocitori