| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
21 mesaje • Pagina 1 din 1
Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorBuna ziua,
Sper sa nu deranjez prea mult pe aici, si sa nu par cu un subiect neimportant. Vreau doar sa intreb daca pot face ceva pentru a pastra arma de vanatoare a bunicului meu, dar fara a deveni inca membru vanator. Mentionez ca arma este un IJ 54, calibru 12/70 Deoarece sunt inca student si neangajat, si inca nu imi pot permite acest lucru. Sunt pasionat de acest sport si imi doresc foarte mult sa pastrez aceasta arma si sa devin membru vanator. Iar referitor la partea cu stagiatura, am participat la foarte multe vanatori, as vrea sa stiu daca sunt obligat sa mai fac aceasta stagiatura daca pot aduce recomandari ale unor vanatori si pot dovedi ca am participat la activitati vanatoresti? Va multumesc!
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorCred ca poti sa lasi arma in custodie la unul din vanatorii care te cunosc.
Poti sa obtii recomandare de la cei care te cunosc si stiu ce ai facut pe camp. Trebuie sa-ti anunti din timp intentiile, ca sa fii declarat in acte candidat, altfel cu toata bunavointa sefului de grupa, daca te hotarersti din scurt sa dai examenul, nu te poate ajuta.
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorMultumesc pentru raspuns!
oricum cam acelasi lucru voiam sa fac, sa o las in custodie la cineva, voiam sa stiu doar daca nu cumva o pot pastra eu, deoarece am inteles ca sau mai schimbat putin legile si nu am inteles prea bine in ce sens. Vanator la cat de pasionat sunt, dar in pentru ca sunt in student in Sibiu si eu sunt din Valcea cam voi duce dorul vanatorilor, pentru ca nu cunosc vanatori de aici, dar nu ar fi necesar un buget un pic maricel, as depune actele maine. Dar din pacate cel putin un an- doi de acum inainte nu voi putea face acest lucru. Si cred ca va trebui sa fac si stagiatura pentru ca vanatori pe care ii cunosc sunt din Ramnicu Valcea, si eu doresc sa ma stabilesc in Sibiu si sa ma inscriu intr-o asociatie de aici. Multumesc inca o data pentru raspuns! IJ 54 - 12/70;
Tikka T3x Lite Adjustable - 9.3x62 - Delta Titanium 1.5-9x45;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanator
Mai exista o varianta, fiind o arma mai veche, o poti pastra ca amintire, ii dai 2 gauri si o pui ca panoplie. Sau poti vorbi cu cei de la filiala sa o tina in custodie si platesti o suma anuala. Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorDa stiu si asta
Dar arma doresc sa o pastrez pentru momentul cand imi voi lua carnetul de membru. Deci doresc sa o folosesc! Multumesc! IJ 54 - 12/70;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorSa te ajute Diana sa ajungi sa o si folosesti ...dar cu cap...
Merkel & Suhl bock cal.16
Winchester sx3 cal.12
Asa va fi, de abia astept ziua cand voi putea sa o folosesc. Si pot garanta ca o voi folosi cu cap, pentru ca am avut si inca mai am profesori buni. IJ 54 - 12/70;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorSi eu am fost in situatia ta in urma cu vreo 10 ani, cand ma chinuiam sa-l conving pe bunicu-meu ca pot deveni vanator si fara sa am armata facuta, iar el nu m-a crezut ca se schimbase legea, si s-a dus cu aceasta convingere in mormant. Din pacate, arma a ajuns in mainile altcuiva si nici nu l-am mai gasit sa o rascumpar. Stiu cum este, de aceea eu as propune ca ceilalti membri ai forumului sa facem o cheta de fiecare data cand cineva vrea sa devina vanator si din cauza banilor tre sa astepte. Daca reusim sa strangem de la cateva sute de membri macar 10-20 Ron de la fiecare, conteaza. Te rog sa nu te simti jignit! E doar o propunere care mi-a trecut prin cap...Poate s-au gandit si altii si nu au indraznit sa propuna...
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorCiteste Legea 295/2004 care reglementeaza regimul armelor si munitiilor si o sa gasesti raspunsurile care te intereseaza acolo.
Printre altele art.9 pct.(3) : "Rudele sau persoanele care locuiesc impreuna cu o persoana ce detine in mod legal arme sau munitii au obligatia ca, in cazul in care detinatorul decedeaza sau este declarat disparut, sa depuna armele si munitiile respective la cel mai apropiat armurier, in termen de 15 zile de la data decesului sau, dupa caz, a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de declarare a disparitiei."
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatordute la cei de la serviciul arme de pa raza judetului tau si acolo explica-le ceea ce vrei tu si exista un carnet de colectionar cu care poti pastra arma intacta fara sa-i faci modificari
peste tot si nicaieri
As prefera sa vad cateva sute de membri , sa se mobilizeze pentru a strange o suma , pentru cazuri mai grave , de sanatate, nicidecum pentru a ajuta pe cineva sa-si cumpere o arma . Macar de-ar folosi la ceva ! Strangem bani sa cumparam o arma , dupa care mai strangem ceva banuti pentru taxa de membru , dupa care pentru autorizatii , sau de ce nu , pentru prima masina ! 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorCea mai simpla solutie : rogi pe un prieten vanator sa o cumpere el si sa ti-o tina pana te faci tu vanator, ai platesti tu autorizatia de cumparare si transferul la magazin.
jon2004 ,mare dreptate ai .
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorVa multumesc pentru sfaturi si oferta de ajutor!
Problema pentru care nu o pot deveni inca vanator, nu sunt chiar bani pentru obtinerea permisului, pentru acestia pot face rost. Dar inca nu am o locuinta stabila, si nici posibilitatea de a plati vreo 10 milioane pe an(asta e la AJVPS Valcea). Cand le voi indeplini pe acestea, voi deveni si vanator imediat, sau daca nu macar pe ultima. Va multumesc pentru oferta de ajutor, dar cum a spus jon2004, bani sunt mai importanti pentru cei cu probleme de sanatate, eu nu mor inca ceva timp! AdrianLica, din fericire bunicul meu stie ca pot, si asta e un motiv in plus pentru care el inca isi mai pastreaza arma, pentru ca l-a pensia lui de 350 lei, trebuie sa plateasca o taxa de vreo 500 lei. Va multumesc inca o data! IJ 54 - 12/70;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatoreu cand s-a intamplat cu bunicul meu am dat examen abia dupa 3 luni de la decesul lui.... am tinut arma in magazin in custodie pana cand am putut sa o trec pe numele meu. e un lucru grozav sa preiei arma de la bunicul tau..e un gest superb dar odata cu arma asta iti revine si responsabilitatea de a fi vrednic de ea si de a-i face cinste bunicului tau dupa ce devine a ta!
eu am ij-ul bunicului de cal 16 cu care fac deschiderile sezonului in fiecare an si la fel si inchiderile... e o traditie a mea...de care sunt foarte mandru.... sa dea bunul Dumnezeu sa fie sanatos bunicul tau si sa mai tina arma multi ani de acum incolo... si tu sa te bucuri de el si sa nu ratezi nici o clipa de petrecut alaturi de el...iti spun ca eu regret si acum ca nu am fructificat mai bine timpul ce l-am avut la dispozitie cu toate ca eram nedespartiti si ca el m-a crescut.... va salut cu respect! You can go a long way with a smile. You can go a lot farther with a smile and a gun.
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorUn astfel de gest nobil nu ramane decat sa fie apreciat si se simte din vorbele omului ca s-a nascut cu patima vanatorii!
Sfatul meu este sa mergi la arme si munitii si sa te inregistrezi cu ea ca si colectionar fara drept de vanator deocamdata si poti sa o pastrezi intacta! Din cate stiu poti chiar sa si detii un numar de 10 cartuse desi nu cred ca asta are vreo importanta! Iar daca ti-e drag de acea arma si simbolizeaza ceva aparte pentru tine, nu te da batut si pastreaz-o altfel vei regreta toata viata!
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorLa fel sunt si eu cu bunicul meu, de la 2 ani el ma crescut, singurul lucru care ma desparte e faptul ca eu sunt plecat la scoala.
Singurul lucru pe care trebuie sa il fac este sa fiu demn de ea. Si nu o voi da niciodata. In Valcea pe vremea cand era mai tanar era cunoscut de majoritatea vanatorilor, probabil cei mai batrani il cunosc. Iar acestei arme trebuie sa ii fac cinste, pentru ca a fost purta de un vrednic, cinstit si unul dintre cei mai buni si patimasi vanatori. Offtopic In privinta cainilor, nu este necesar un caine de rasa pentru a deveni un caine de vanatoare foarte bun, orice caine care este are instinctul de vanator, unii mai mult sau mai putin, dar pot spune ca un astfel de caine se naste foarte rar, dar ii trebuie si iubire si luat foarte mult la vanatori., fara sa aiba nici un dresaj aparte. Va spun pentru ca un astfel de caine a existat, si a fost al lui, iar in momentul in care simtea, vedea arma sau auzea vreun foc, nimic nici lanturi,nici garduri, poate doar zidurile unei camere il puteau tine pe loc! si nici un animal nu ramnea ne scos si manat spre linia vanatorilor. Era un caine care nici pentru o mica avere nu a fost vandut. Va multumesc! IJ 54 - 12/70;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorAcum sper sa ma scuzati ca am dat-o un pic si pe povestiri.
Dar ma c-am luat valul. Mi s-a cam facut dor de o vanatoare, si din pacate nu am cum. Va multumesc inca o data, pentru rabdarea si bunavointa pe care ati avut-o ca sa imi raspundeti si sa imi dati aceste sfaturi! IJ 54 - 12/70;
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorFa-te colectionar la A.N.C.A spre exemplu, depune apoi actele la politie ca sa obtii atestat de colectionar, dupa care ti se va elibera permis de arma tip A de detinere arme de foc si munitii si...,voila
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanator-buletin, fisa medicala pt arma (cu 8 cabinete) aviz psihologic,cazier, cursul de arme, inscriere la o asociatie de colectionari si cu toate astea la serviciul arme din judet.
mentionezi ca este arma bunicului sau unchiului tau si doresti sa o pastrezi pt colectie,in stare de functionare. -vezi ca totusi trebuie anuntata politia in termen de 10 zile de la data " cind ai gasit cheile dulapului unde bunicul tinea arma ". ai inteles da? te duci la politie cu ea si primesti o hartie cu care o poti depune in custodie la un magazin pina la rezolvarea actelor tale. asociatiile de vanatoare nu mai au drep de pastrare a armelor! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorBuna ziua,
Redeschid topicul cu urmatoarea intrebare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns sa am posibilitatea de a demara procedura de obtinere a permisului, dar domiciliul meu este in jud. Sibiu, Selimbar. Intrebarea mea este, daca puteti sa imi recomandati o asociatie care are locuri libere si la care pot sa ma inscriu pentru obtinerea carnetului de membru vanator? Si unde sa fac cursul de arme si munitii in Sibiu. Multumesc!
Re: Pastrare arma de vanatoare fara carnet de membru vanatorSunt mai multe in zona. Rupea, Fagaras etc.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
21 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 9 vizitatori |
Publicitate
|