Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 15:27

Rizzini

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: Rizzini

Mesajde UlissePro pe 30 Dec 2010, 13:44

Rizinni Omnium NN 12/76/71 Magnum.
Deci pretul intradevar exceptional, raportul prêt calitate nemaipomenit. Am cumparat arma de la Arrow undeva la 800€, dupa care verificand preturile retail, aceeasi arma plecand de la fabrica undeva la 1100€. Si sincer acum 2 ani era si mai ieftina decat un Baikal tot bock tot de 12.

Look-ul este nemaipomenit sincer sa fiu, lemnul este de calitate iar gravurile fine de pe camera de sistem sunt si ele elegante (raport prêt calitate a se tine cont).

Am folosit aceasta arma doar 2 sezoane, si am tras ca la razboi cu ea va spun sincer, cartuse S&B, BP, aproape toate diametrele de alice, si foarte rar Rottweil, magnum de 3.5 si 4 mm, cand era vremea mai frumoasa si ratzele sau gastele zburau mai sus; nu am folosit nici un fel de bila, breneke sau 9mm, sau cartushe facute in boxa, debara sau etc … exclus asa ceva.
A functionat impecabil si cu rezultate fantastic de bune.

Un aspect imi displace la aceasta arma. Arma o data franta, sigurantza nu se pune automat, si risti sa o uiti luata ceea ce poate duce la momente neplacute sa zicem.

Cum spunea cineva la acest topic, aceeasi situatzie cu inelele pt curea care lipseau a fost si in cazul armei mele, si atrebuit sa merg cu arma la un armurier sa rezolv problema.

Si inca un aspect pot sa zic ca ma deranjeaza, faptul ca la exterior cele mai mici zgarieturi de pe tevi care inevitabil apar, tot umbland prin stuf, boschetzi, paduri etc... oxideaza fantastic de repede; seara dupa o zi de umblat aceste cateva puncte unde a fost zgariata erau deja rosii, nici o problema ca la o simpla trecere cu o carpa cu ulei prin acele zone dispareau aproape instant, dar presupune o atentie mai deosebita din acest punct de vedere.

Deci parerea mea este ca isi face absolut toti banii, are un look foarte fain, este o arma usoara, foarte fiabila, patul este foarte confortabil si ergonomic, asta fiind discutabil de la individ la individ, iar despre recul, pot sa zic doar ca nu dranjeaza, e ok, la magnumuri smuceste un pic dar nu sa iti rupa umarul.
(Toate aprecierile legate de fiabilitate si recul facandule din experientza personala, care este ffff mica trebuie sa recunosc, fiind prima mea arma, inainte tragand doar 2-3 focuri cu 2 arme Baikal cu ceva ani buni in urma).
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Rizzini12 pe 11 Ian 2011, 23:40

Zici ca zguduie...Pe mine ma pocneste garda tragaciului la degetul mijlociu. Am tras cu CHEDITE Magnum si mi s-au parut inumane. Zguduie rau. Vanatul nici nu l-am mai zarit ca parca mi-am prins mana in usa.
Pe de alta parte arma e solida si fiabila. Am capatat incredere si chiar o recomand. Acum cand ajut cate un coleg cu semiautomata si-i tin arma, care are aproape 4 kile incarcata fac imediat diferenta si sunt mandru ca asta are doar 3.Cele mai bune rezultate la iepure le-am avut cu socurile IC cuplat cu M adica 1/4 plus 1/2. Cand am pus 3/4 plus full am scapat iepurii din cauza grupajelor prea stranse. Aceste socuri stranse au dat insa rezultate excelente la pasari: am bagat 7 alice de 3,5 in gatul unei gaste (pe apa) la 60 (saizeci) de metri cu cartus 4 Magnum 50 de la B&P alice de plumb cu antimoniu cuprate si apoi nichelate si nici nu m-a zguduit prea tare.
Rizzini12

Mesajde Marius pe 15 Ian 2011, 15:06

UlissePro scrie:Un aspect imi displace la aceasta arma. Arma o data franta, sigurantza nu se pune automat, si risti sa o uiti luata ceea ce poate duce la momente neplacute sa zicem.

Eu am trei arme basculante cu doua tevi (Beretta, Browning si Bernardelli) si nici una nu pune automat siguranta. Cred ca asa sunt majoritatea, mai putin "rusoaicele".
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Rizzini12 pe 17 Ian 2011, 09:53

Nu pune siguranta pentru ca, dupa cum am vazut in filmulete dcumentare arma se poarta pe brat deschisa cu cartusele la locul lor. Atunci cand sare vanatul arma este inchisa, urmeaza epolajul,ochitul si datul focului. De aceea nici nu are la livrare gaurile pentru curea. Acum dupa ce m-am dumirit nici eu n-as mai purta-o cu curea.
Se considera ca arma deschisa ofera cel mai mare confort celorlalti participanti la vanatoare. Actul de inchidere a armei este complet voluntar si deci controlat de vanator. Este quasi imposibil ca intr-o cadere arma sa se inchida si sa mai slobozeasca si foc.
Rizzini12

Mesajde violiv pe 17 Ian 2011, 11:07

Am vazut ca e un curent de acest gen prin vest....cu ani in urma tot ei au introdus siguranta si li s-a parut suficient, acum trebe sa mergi cu arma franta si maine-poimaine o sa trebuiasca sa mergi cu ea franta si DESCARCATA si tinand cartusele in cealalta mana, nu cumva sa se intample acea 1 / 1.000.000.000 situatie in care sa aluneci nu stiu cum, arma sa se inchida si sa plece focurile - de altfel, chestie mult mai probabila decat sa aluneci cu arma incarcata si siguranta pusa si sa plece focurile.

Imi plac armele care nu se asigura automat da' trag si cu celelalte la fel de bine.

P.S. nicio semi nu se asigura automat :mrgreen:
violiv
Veteran

Mesajde Trebron pe 30 Ian 2011, 20:38

[1) nu avea montate inelele pentru curea si in lipsa unui armurier (ca nu stiu de ce dar parca au intrat in pamant - sunt din Iasi) a trebuit sa dau gauri si sa fixez pe teava si pat acele inele ceea ce am facut cam cu srangere de inima...

Am aceeasi problema; pot monta inelele singur sau trebuie sa merg la un armurier? Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? E OK un burghiu normal? Ce diametru? Trebuie tarod sau suruburile pentru prinderea inelului de pe teava sunt autofiletante? Multumesc.
Trebron

Mesajde Ray pe 30 Ian 2011, 20:49

:shock: , doar nu cumva vrei sa dai gaura in teava :?:
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Ray
Membru important

Locaţie: Alzenau

Mesajde Trebron pe 30 Ian 2011, 21:09

Nu in teava; in materialul dintre cele doua tevi suprapuse. Asa se prinde inelul de curea.
Trebron

Mesajde Don pe 30 Ian 2011, 21:21

Nu stiu daca treaba asta cu datul gaurilor , mai ales home-made , as recomanda-o altora atunci cand exista
si alte solutii;armele americane vin de cele mai multe ori fara prinderi pentru curea , eu am patit asa cand
am cumparat Browning-uri dar nu am practicat nicio gaura , am cumparat inele Uncle Mike la care
prinderea se face prin strangere pe teava si apoi se ataseaza inele detasabile(cuprinse in set) , este simplu ,
sigur si estetic iar inelele le puteti comanda pe net , la magazinele Arrow sau la magazinul Material Grup din
Oradea.
Sincer v-as sfatui sa optati pentru aceasta varianta , pentru mine a fost excelenta!
Don
Veteran

Mesajde iceberg pe 07 Mar 2011, 23:27

Suntem in 2011 !!! terminati cu prostiile de a gauri patul pusti pentru a pune inele iara pe urma sa agatati o curea. Mergeti va rog pe acest sit de exemplu : http://www.radar1957.it/pdf/Radar_Cacci ... _1_low.pdf in caz ca linkul nu functioneaza mergeti pe http://www.radar1957.it/index.php?lingua=&m=1 si clickati pe "caccia" si o data descarcat catalogul la pagina 27 vedeti sistemul de curea ce a fost inventat pentru cei ce vor in unele momente sa aiba pusca atarnata. Folosind acest tip de curea pusca in 10 secunde poate avea sau nu cureaua sus (acea parte a curelei care intra sub teava este facuta dintro specie de arc metalic invelit in piele care prin apasare se intepeneste pe teava... poate parea ciudat dar sa stiti ca ofera o mare siguranta ! nu este nici un risc ca pusca sa se desfaca din curea si sa va cada... nu va creaza nici o dauna nici la patul pusti nici la teava.
iceberg

Mesajde iceberg pe 07 Mar 2011, 23:37

Rizzini in cadrul lui Fausti armi este cum ar fi la masini Seat fata de Audi ...Fausti este condusa de cele 3 surori cara au mostenit fabrica de la parinti iara cea mai mica sa inmaritat acum vreo 10 ani cu baiatul lui Rizzini... de aici a plecat fabricarea armelor Rizzini de catre Fausti . Calitatea la pustile marcate Fausti este net superioara celor de la Beretta .
iceberg

Mesajde chriss_hunter29 pe 08 Mar 2011, 01:50

iceberg scrie:Calitatea la pustile marcate Fausti este net superioara celor de la Beretta .Rizzini in cadrul lui Fausti armi este cum ar fi la masini Seat fata de Audi ...Fausti este condusa de cele 3 surori cara au mostenit fabrica de la parinti iara cea mai mica sa inmaritat acum vreo 10 ani cu baiatul lui Rizzini... de aici a plecat fabricarea armelor Rizzini de catre Fausti . Calitatea la pustile marcate Fausti este net superioara celor de la Beretta .

asa ok...vad ca tot insisti aici....gata am inteles punctul tau de vedere Fausti este *the best*...trage tu cu fausti......teava incinsa! :mrgreen:
chriss_hunter29
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Trebron pe 04 Mai 2011, 19:51

iceberg scrie:Suntem in 2011 !!! terminati cu prostiile de a gauri patul pusti pentru a pune inele iara pe urma sa agatati o curea. Mergeti va rog pe acest sit de exemplu : http://www.radar1957.it/pdf/Radar_Cacci ... _1_low.pdf in caz ca linkul nu functioneaza mergeti pe http://www.radar1957.it/index.php?lingua=&m=1 si clickati pe "caccia" si o data descarcat catalogul la pagina 27 vedeti sistemul de curea ce a fost inventat pentru cei ce vor in unele momente sa aiba pusca atarnata. Folosind acest tip de curea pusca in 10 secunde poate avea sau nu cureaua sus (acea parte a curelei care intra sub teava este facuta dintro specie de arc metalic invelit in piele care prin apasare se intepeneste pe teava... poate parea ciudat dar sa stiti ca ofera o mare siguranta ! nu este nici un risc ca pusca sa se desfaca din curea si sa va cada... nu va creaza nici o dauna nici la patul pusti nici la teava.

Mi-a placut ideea; super; 2011 in piele; avem si noi un producator OK: TAPER; l-am vazut la targul din Austria, insa nu l-am vazut la tragul de la noi; de ce nu reusim? de ce avem 2? superpescar si aventuri la pescuit la 1 saptamana distanta?
Trebron

Mesajde Trebron pe 04 Mai 2011, 20:26

Trebron

Mesajde costica pe 05 Mai 2011, 18:27

@Trebron: Tapel au fost prezenti la targul Aventuri la Pescuit. Aveau standul langa o alta firma care vindea haine de vanatoare si vizavis de unii care vindeau barci gonflabile SUN.......whatever.
costica
Membru activ

Mesajde sturionu pe 06 Mai 2011, 18:48

Sunt unul din clientii lor... hm... dedicati.
M-au cucerit; iau si comenzi pentru lucruri ne-aflate in oferta, lucreaza perfect, foarte seriosi.

Da, au fost la targul ALP, au adus personal lucruri pe care le comandasem - dar pe care inca nu le platisem (!!!) - ca sa economisim curierul si timpul pierdut!

Recomand, sase stele din cinci!

Stu
sturionu
Membru important

Mesajde costica pe 07 Mai 2011, 21:53

Si mie imi sunt dragi!

Fiind usor anacronic, respectiv nereusind sa cumpar chestii prin internet (motivele sunt extrem de diverse; printre altele niciodata nu stiu unde voi fi peste 3 zile), prefer sa ma duc, in maniera traditionala, sa-mi achizitionez chestii de la pravalie.

In acest context, cu ocazia unei vizite de lucru la Sibiu, am trecut pe la atelierul Tapel, unde am vazut ce si cum se produce. Am cumparat cinstit, cu bon fiscal si fabricat acolo, de oamenii aia.

In a 3-a zi de Paste, am sunat la ei si le-am zis ca sunt in trecere prin Sibiu si ca as vrea o husa de 120 de cm pt arma mea cea noua. Desi nu era deschis (deh, e atelier nu pravalie) nea'patronul a zis ca deschide sa-mi dea husa daca trec dupa ora 4 PM pe acolo. Mai rar asa bun simt!

Mi-a placut!

Daca ar fi mai multi din astia, poate am reusi sa ne remarcam cumva in lumea asta....in afara de tiganii care au speriat vestul.

Hai ca am devenit off-topic si da vreun moderator cu pietre dupa noi....
costica
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 19 Iul 2011, 16:17

Daca mai postez si eu ne-o luam pe coaja dar imi asum intreaga responsabilitate.Prima-si pana acum singura curea de la arma pe care am cumparat-o e facuta tot de Tapel.Dupa un sezon arata de parca se jucasera toti dracii iadului cu ea prin namol.O duc la o curatatorie la niste baieti pe care ii stiam,mi-o fac aia de ziceai ca e noua la care vine si replica-Domne,mai rar o curea de piele facuta din piele.Nota 10 pentru cei din Sibiu.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Boshiman pe 10 Mar 2013, 11:49

Buna ziua,
De ieri sunt si eu posesorul unui Rizzini Omnium Light Calibrul 12 si am si eu intrebare dupa ce am citit acest topic. Am vazut ca Rizzini12 a scris celor de la Rizzini iar in raspunsul primit apar urmatoarele specificatii:

Please do not move the selector right
and left after shot the first with dummies because you risk to bend the
selector system. Our system is based on a recoil trigger and not on a
mechanical one.

Intrebarea mea este: cum sa dezarmezi arma la rece deoarece cei de la Rizzni nu recomanda asta pentru ca actionarea mecanica a selectorului poate provoca indoirea acestuia.
Sa desfac patul prin spate si sa eliberez manual direct 'din sistem'?

Va multumesc si astept cu interes raspunsuri din partea dvs.
Boshiman
Nou membru

Locaţie: Arad

Mesajde Don pe 10 Mar 2013, 13:30

Cumpara doua cartuse de percutie;le introduci,declansezi o data,lovesti patul din spate cu palma,un picut
mai energic,pentru armarea tragaciului sau dai drumul armei pe covor de la 15-20cm,cu fundul patului
perpendicular,tot in scopul armarii tragaciului,declansezi a doua oara,scoti antepatul,detasezi tevile,apesi
tija de blocare a zavorului aflata pe partea interioara a basculei pentru aducerea cheii in pozitie neutra si...gata,o ai ca atunci cand ai cumparat-o!
Don
Veteran

Mesajde Boshiman pe 10 Mar 2013, 23:50

Multumesc Don,
Am incercat ce mi-ai scris tu mai sus si a functionat.
Boshiman
Nou membru

Mesajde Don pe 11 Mar 2013, 09:39

Cu placere si,mai ales, sa-ti aduca noroc si clipe frumoase!
Arma este foarte bună pentru banii ei,cine n-are suma pentu Beretta,Browning sau Fabarm sau n-are pofta
s-o cheltuiască poate merge linistit pe Rizzini sau FAIR,va fi foarte multumit,bashca faptul ca,daca mai
pune un banut peste cea basic, se poate alege cu o arma foarte frumoasă care la cei trei mai inainte
pomeniti ar costa multişor in plus!
Don
Veteran

Mesajde violiv pe 11 Mar 2013, 09:41

Felicitari pentru achizitie!

Tragaciul unic cu armare inertiala presupune ca arma sa se zgaltaie serios din reculul primului foc pentru ca piesa mobila sa se pozitioneze pentru eliberarea celui de-al doilea cocos. Dupa incarcarea armei, selectezi teava dorita si o infigi bine in umar - la fel ca la semi inertiale, daca nu are o "contra" eficienta in spate s-ar putea sa nu se armeze al doilea foc. In caz ca ai rateu la primul cartus nu-l mai poti trage pe al doilea decat daca faci una din manevrele de mai sus .... :?
violiv
Veteran

Mesajde Don pe 11 Mar 2013, 10:06

violiv scrie:Felicitari pentru achizitie!

Tragaciul unic cu armare inertiala presupune ca arma sa se zgaltaie serios din reculul primului foc pentru ca piesa mobila sa se pozitioneze pentru eliberarea celui de-al doilea cocos. Dupa incarcarea armei, selectezi teava dorita si o infigi bine in umar - la fel ca la semi inertiale, daca nu are o "contra" eficienta in spate s-ar putea sa nu se armeze al doilea foc. In caz ca ai rateu la primul cartus nu-l mai poti trage pe al doilea decat daca faci una din manevrele de mai sus .... :?

In caz de rateu,cu arma incarcata, mai bine incerci numai varianta cu podul palmei,renunţi
la manevra cu trântitul armei :lol:
Don
Veteran

Mesajde Boshiman pe 11 Mar 2013, 10:15

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi explica modul de functionare :)
Acum, ce sa zic eu, nu prea as incerca manevra cu trantitul armei cand este incarcata pentru ca am o vecina mandra foc deasupra si ar fi mare pacat :lol:
Boshiman
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 11 Mar 2013, 10:24

Nici un fel de manevra cu arma nu este recomandata cand ai o mandra frumoasa deasupra :lol: :lol: :lol:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Boshiman pe 11 Mar 2013, 11:29

OVI762 scrie:Nici un fel de manevra cu arma nu este recomandata cand ai o mandra frumoasa deasupra :lol: :lol: :lol:

Daca arma este 'pistol' ...atunci poate ca se recomanda :lol: :lol: :lol:
Cred ca mai avem un pic si vom primi atentionare de off :roll:
Boshiman
Nou membru

Mesajde Boshiman pe 11 Mar 2013, 23:37

violiv scrie:Felicitari pentru achizitie!

S-ar putea ca intrebarea mea sa fie puerila :oops: , dar selectia tevii se face cat arma este inca franta sau dupa ce s-a inchis?
Boshiman
Nou membru

Mesajde violiv pe 12 Mar 2013, 07:41

Dupa ce ai inchis-o.
violiv
Veteran

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise