| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
REMINGTON 7600Moderator: liviur
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
REMINGTON 7600Sunt foarte tentat sa-mi iau una in 30-06 , mi-a placut cum functioneaza 870 , nu vad de ce varianta pentru
gont ar fi mai prejos;se vinde bine in toata lumea , in cateva locuri este chiar foarte apreciata si in Romania are un pret absolut irezistibil , mult mai mic decat in Vestul Europei. Cine dintre voi o are , a utilizat-o sau o cunoaste bine?
Re: REMINGTON 7600Eu zic sa ii dai un PM lui violiv. cel mai bine...el isi arata mai demult "neplacerile" fata de carabinele remington.
Merkel & Suhl bock cal.16
Winchester sx3 cal.12
Re: REMINGTON 7600Pai...de ce pe PM?
Topicul tocmai de-asta a fost deschis , pentru discutii publice , locul parerilor si descrierilor experientelor e aici! Apoi , din cate stiu , Vio a exploatat 7400 , o semi cu un sistem de alimentare uneori sacaitor , dar diferit de 'pompa' lui 7600 , daca problemele au fost la alimentare au mai putina relevanta pentru subiectul nostru. Deci la remarca ta: , propunerea mea este sa vorbim aici , tocmai asa au toti acces la informatie !
Re: REMINGTON 76007600 e o 7400 fara priza de gaz si fara piston in rest pastreaza aceeasi mecanica.
Eu folosesc o 7400 si singura chestie de care ma plang este ca are o problema conceptuala, determinata din start de dorinta firmei de a folosi cat mai multe din componente pe toate seriile de semi si pompe...practic are aceeasi carcasa ca 870 de cal. 20 si mecanismul tragaci. Fixarea tevii de carcasa este deficitara si conceptual si ca realizare practica si teava are tendinta de a suferi infime deplasari fata de carcasa pe care ai montata optica. Se remediaza cu un pic de buna-vointa. Ce nu se remediaza este ca nu poti demonta arma pentru curatare completa si, ca orice semi, este sensibila intr-o oarecare masura la mizerii. 7600 n-am vazut-o dar a vazut-o un amic in care am incredere ca se pricepe la fiare. In comparatie cu varianta semi, atuul principal inafara pretului pe jumate ar fi masa mult mai mica a armei, tot ce lipseste lipsind din fata, de sub uluc, adica tocmai unde este mai naspa varianta semi, foarte dezechilibrata spre fata. "Pomparea" functioneaza foarte usor atat la rece cat si dupa foc si arma s-a dovedit manevrabila. Banuiesc ca persista problema "sensibilitatii" la munitii de la 7400 in ceea ce priveste precizia....mi-a luat mult sa gasesc muntii cu care sa mearga bine, aproape ca pierdusem speranta s-o vad tragand in 3 cm. Avantaje: o piata enorma pentru accesorii si personalizari in forme ultra-clasice sau foarte tactice, pret la nivel de bolt-action ieftina dar dublare a focului probabil mai rapida. Nu stiu daca as da acest avantaj aproape iluzoriu la schimb cu o fiabilitate si probabil o precizie mai buna pentru o bolt-action in aceiasi bani. Cum nu recomand varianta semi decat daca e gasita la pret foarte bun nu vad de ce as face altfel pentru pompa.
Re: REMINGTON 7600
Dublarea focului e al naibii de rapida , un vanator indemanatic si cu exercitiu aproape ca realizeaza dublarea ca la semi , tocmai de-asta o iau , cu destinatie principala 'mistret-goana'! De ieftina , este foarte ieftina la noi , sub 675 de euro , mult sub pretul din Vest , mai mult decat accesibila si pentru noi - dincolo de asta , datorita destinatiei preconizate sunt mult mai interesat de viteza mult superioara a sistemului de reincarcare decat de prezumptivul mic plus de precizie al bolt action-ului , am bolt pentru panda pentru goana mi-ar place mult o 'pompa'!
Re: REMINGTON 7600Eu ii admir pe cei ce pot manevra instinctiv, super-rapid si fara pierderea tintei din "vizor' un sistem manual de reincarcare. Eu n-am reusit inca...ma mai antrenez. Mi s-a intammplat sa rearmez aproape fara sa stiu c-am facut-o, inainte sa se stinga ecoul primului foc dar arma plecase de la ochi in mod cert.
Din aceasta cauza prefer semi sau dublu-expres...macar scap de-o grija. Si daca o fi sa fie vreo arma "la mana" atunci o sa fie o lever-action.
Cel mai rapid mod de incarcare manuala fara abaterea de la tinta ramane 'pump action' - daca sapa careva pe net o sa gaseasca cum sunt tragatori care sparg talere aruncate din mana cum ar fi tras cu semi - am vanat la pasaj in cateva ocazii cu posesori de Remington 870(trebuie sa verific intai o statistica ,dar imi amintesc ca asta e cea mai vanduta armade vanatoare din istorie) si vreau sa spun ca viteza cu care dublau-triplau era extrem de apropiata de cea a noastra , care foloseam semi , am tras si eu , bineinteles nu aveam cadenta celor cu exercitiu , dar am ramas extrem de surprins cat de usor si repede se invata miscarea , dupa 30-40 de cartuse trase invatasem , si eu si celalalt tragator de semi , sa armam in timpul reculului , probabil ca ne-ar fi mai trebuit doua-trei sesiuni de talere si aproape am fi reusit ce faceau ei , adica la revenirea armei din recul arma sa fie incarcata si in urmarirea tintei , nu mi s-a parut foarte greu de deprins aceasta miscare foarte rapida , conditia ar fi sa le deprinzi in serii lungi(gen sesiuni de talere) pentru a intra in reflex - chiar si fara asta , doar ca incepator relativ indemanatic , deprinzi destul de usor si repede sa reincarci imediat fara a pierde tinta din vizor la revenirea din recul , pana nu incerci nici nu-ti dai seama ce simplu este !Am tras si cu lever , este mult mai rapida decat boltul , totusi pompa ramane mai rapida si mai usor de folosit , iar miscarea pompei este mai naturala , se deprinde mai usor si se poate fructifica mai bine 'timpul mort' din timpul reculului.
PS Inca o deosebire fata de 7400 este ca 7600 are teava liber-oscilanta , poate fi benefic pentru precizie. PPS Asa cum am promis , am cumparat azi una !
Re: REMINGTON 7600Sa-ti fie de bine!
Si sa ai numa satisfactii cu ea! Cat despre teava liber-oscilanta mai discutam - nu cumva sa fie "prea liber-oscilanta"....si ARGO si BAR se lauda cu astfel de vrajeli. Cum dracu atata libertate cand agati ceva sub teava la xx cm de camera cartusului? Liber-oscilant inseamna ca maxim 5 cm de la debutul tevii sa se sprijine pe ceva, sa aiba contact cu altceva in rest teava chiar trebuie sa fie absolut libera de orice contact.
Multumesc mult pentru urari , o sa scriu din cand in cand impresiile despre ea ! Privitor la oscilatia libera , ea chiar exista , tubul pe care culiseaza pompa , ca si intreg mecanismul pompei sunt total independente de teava , nu se ating in niciun punct , teava , de la fixare la catare , nu vine in contact cu nicio alta componenta a armei.
Re: REMINGTON 7600Iar teava este fixata in carcasa doar prin concordanta formelor intre carcasa la exterior si bucsa de otel gros prinsa de capatul posterior al tevii...tot ansamblul este fixat pe un amarat de surub si se strange chiar cu tubul pe care lucreaza ulucul. Cata vreme tragi pe catare si inaltator (lucru, de altfel, aproape imposibil data fiind configuratia patului) nu-i niciun bai da' daca pui luneta pe carcasa armei, la fiecare foc teava este indreptata mai mult sau mai putin in alta directie....asta este deficienta conceptuala si de realizare de care vorbeam.
Daca vrei sa scoti din ea ce poate teava trebe "intarita" aceasta legatura....adica: desfaci tubul, scoti teava din carcasa, pui aici niste pasta diamantata speciala sau pasta abraziva de granulatie mica apoi montezi totul la loc si strangi tubul bine de tot. Altfel, cam alergi dupa gaurile din tinta. Ai schema in manualul armei. http://www.google.com/url?sa=t&source=w ... -Q&cad=rja Vrem poze!
Re: REMINGTON 7600Multumesc mult , Vio , dupa ce 'trece' mistretul o sa ma ocup de asta , mai ales ca va urma panda si trebuiesc
facute toate ajustarile , poate chiar sa mai 'inmoi' putin si tragaciul , e bun pentru goana dar parca ar trebui sa-l fac putin mai sensibil pentru panda !
Re: REMINGTON 7600Tragaciul la Remington nu prea se poate "inmuia". Constructiv, in momentul apasarii tragaciului, doua planuri inclinate sunt fortate sa urce cumva unul pe altul invingand si taria arcului percutor. Daca incerci sa intervii aici risti sa ramai fara tragaci. Eventual, o picatura de pasta abraziva pe fetele de lucru si ceva frecat la rece da' mare imbunatatire nu obtii.
Re: REMINGTON 7600Inca o data iti multumesc , n-are sens sa umblu la el inseamna , mie-mi place si asa cum e , sunt tragator
de lisa si cele de gen 'accelerator' nu sunt pe gustul meu deloc , dar la ceea ce era ma gandeam sa-l fac fix de parca l-as fi comandat eu , daca nu merge nu e nici cea mai mica problema , ma impac foarte bine si cu el asa , bine ca m-ai avertizat sa nu-mi mai bat capul cu 'problema' asta care era absolut secundara ; am tras un ochi si la ceea ce se ofera pentru upgrade si customizare , e o nebunie , oferta este foarte larga , preturile , inclusiv transportul din State pana aici sunt mai mult decat rezonabile , ca sa nu zic modeste , dintre toate asta a inceput sa mi se para un castig aproape la fel de mare ca viteza si fiabilitatea sistemului de alimentare - cand o sa ma apuc de 'configurari' o sa-ti dau de stire , la una-doua dintre idei cred ca o sa vreau sa ma consult si cu tine , merci anticipat !
Re: REMINGTON 7600Acum , la(aproape) incheierea sezonului la mistret si cateva teste cu ea , pot sa scriu despre primele impresii.
Arma are greutate si balans foarte asemanatoare cu a liselor ceea ce o face extrem de usor si placut de manevrat , tragatorii cu lisa regasesc foarte repede ochirea instinctiva specifica acestor arme , sub rezerva unor antrenamente 'la rece' deoarece , ca la mai toate ghintuitele de acum,unghiul patului favorizeaza ochirea cu luneta si trebuie exersata pozitia obrazului pe pat pntru a veni imediat 'pe pozitie' dupa epolare;catarea este o 'perluta alba', una dintre favoritele mele , foarte usor vizibila si firesc de incadrat in pozitia potrivita;sistemul de reincarcare este adevaratul punct forte al armei, fara sa fiu neaparat indemanatic si fara foarte mult exercitiu reusesc sa revin pe tinta imediat dupa foc extrem de rapid, in timp nu foarte mult inferior unei semi si mult mai rapid decat reuseam cu minunatul bolt de la Tika , arma ramane foarte aproape de directia de tragere dupa executarea primului foc si reincarcare - la goana pur si simplu nu are rival intre sistemele reincarcare manuala, cine nu are chef sa plateasca uriasa diferenta de pret pana la o semi poate sa o cumpere cu incredere si diferenta de bani sa o bage in optica sau in customizarea armei , oferta de accesorii pentru a-ti face o arma cum te taie capul este foarte mare , tentanta si accesibila iar consultantii cand esti indecis sunt aici pe forum(dtdupu si Violiv). Astept sosirea sinei Weaver dedicate dupa care o sa fac si testele de tragere cu luneta, o sa va tin la curent cu desfasurarea acestora. Principalul punct negativ este ca fata de un bolt-action curatarea este laborioasa si enervanta. Ca o prima concluzie, consider ca arma este cat se poate de recomandata vanatorilor care folosesc o arma cu tevi ghintuite la goana sau prioritar la goana , prima alegere dupa o semi la modul absolut ,iar daca luam in considerare si pretul(absolut modest in Ro fata de restul pietei UE) este chiar o ocazie care poate nu ar trebui ratata;o alta categorie de vanatori pentru care cred ca este recomandata este si cea a celor care vor sa-si customizeze arma , exista o oferta serioasa de accesorii si subansamble si cu sume relativ acceptabile poti sa-ti faci o arma exact cum ai chef dintr-o arma care oricum functioneaza foarte bine 'direct din cutie'. Iata ce mi-as dori eu sa-mi iau in prima etapa: http://cgi.ebay.com/Remington-760-7600- ... 2560d051d9 http://www.stockysstocks.com/servlet/th ... ted/Detail
Gata m-ai convins Imi cumpar si eu una cit de curind
Re: REMINGTON 7600Scrie-ne impresiile dupa ce o iei si nu uita ca , daca nu-i montezi imediat dispozitive de ochire, trebuie sa o
manuiesti un pic 'la rece' sa te adaptezi cu unghiul patului(cum spuneam , ca la majoritatea ghintuitelor de acum acesta este 'croit' pentru ca arma sa fie folosita cu luneta sau red dot) , o sa gasesti vreo doua pozitii in care se aseaza la ochi in genul lisei si poti sa tragi 'din scurt' destul de bine , ideea finala este totusi utilizarea cu luneta sau red dot , recomandabil ar fi un dispozitiv cat mai usor pentru a valorifica balansul de gen lisa al armei,acesta si cu sistemul de reincarcare extrem de rapid o fac deosebit de placuta si eficienta la vanatoarea la goana desi 'la mama ei',in State,vanatorii o folosesc indeosebi la cerb si caprior.
Re: REMINGTON 7600Nu o cumpar imediat ci undeva catre 15 aprilie Am deja un holo Buriss si pina iau arma imi vine si o luneta Sistemul de incarcare imi este cunoscut pt ca am tras vreo 3 sezoane cu pompa Intentionez sa folosesc arma si la goana si la pinda Pt inceput vreau sa o testez sa vad cu ce munitie se impaca
Daca esti atat de familiar cu sistemul de armare su pompa,cu trei sezoane la activ, pleci deja cu un mare avantaj fata de mine care trasesem numai ocazional cu pompa,ai inseamna mai mult decat o idee despre viteza si avantajele acestui tip de armare. Am doua intrebari: -Sina Weaver dedicata este identica la 7400 si 7600? -Ce model de holo Burris ai si cum este dpdv calitativ?
Re: REMINGTON 7600Sa-ti raspund eu:
1. DA! Daca nu cauti ceva pe la nemti, cam asta e cea mai buna ce-o poti gasi: http://swfa.com/EGW-Picatinny-Rail-1-Pi ... 46200.aspx 2. Burris I si II nu difera decat prin faptul ca al doilea este impermeabil, adica are niste garnituri in plus. Sub nivel de Docter dar nu chiar la jumate - adica o calitate ceva mai buna decat jumate de pret cat este diferenta in bani. Biluta e un picut mai putin bine definita si baza de fixare pe sina este parca mai fragila decat la Docter. Cu toate astea rezista fara probleme pe 30-06....eu am tras vreo 100 de focuri pe el, acum este pe o 7x64 si merge in continuare la fel de bine de vreo 3 ani. Exista si mai ieftine, stiu persoane care folosesc unele de ~150 $ si sunt multumiti dar eu cred ca Burris este cel mai ieftin care-si face treaba fara griji.
Iti multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect si te citez pentru ca sunt sigur ca intereseaza si pe altii!
Re: REMINGTON 7600Pana pe 15 februarie mai avem deschis sezonul de vanatoare la caprioara,sa profitam de asta si daca tot
m-a invitat Violiv sa postez poze cu arma,iata una in cadru natural: http://img203.imageshack.us/img20 Cu ocazia asta il contrazic pe Vio,in sensul ca,in ciuda faptului ca patul este croit pentru utilizarea cu dispozitive optice de ochire si ochirea prin catare+inaltator este rapida,usoara si eficienta,dupa o minima acomodare se manuieste usor si rapid ca o lisa,aici am tras de la cca 70-80 de metri,relativ rapid pentru a profita de momentul de oprire din miscare a vanatului,reglajul inaltatorului fiind cel din fabrica,adica la 100m. Arma este foarte placuta in camp,usoara,bine balansata si manevrabila,patul de compozit si amortizorul de recul isi fac excelent treaba si arma in 30-06 are un recul foarte bland,se reincarca extrem de repede si cu 'deranj' minim fata de linia de ochire,tir rapid si precis,sa o vedem si la testele cu luneta,pana una-alta cred ca merita mai multi bani decat se cer in Ro pe ea!
Re: REMINGTON 7600Daca faci cumva sa vedem si poza primesti si felicitari
Asta cu reglajul din fabrica la 100 m al inaltatorului este o utopie...poate ca s-a nimerit sa mearga pe munitia incercata - o singura data am patit sa mearga chiar la fix cu prima munitie incercata o arma "reglata" din fabrica. Cat despre posibilitatea de a trage pe catare cu patul armei depinde si de conformatia obrazului-pometelui....eu n-am reusit nicicum.
Cu poza ai mare dreptate,acum am incercat si eu sa o vad si ...vorba noastra in Constanta,"ioc"! O sa incerc sa o uploadez din nou,sper sa iasa! Privitor la potrivirea cu munitia,cred ca ai dreptate, dar daca se intampla sa ies la vanatoare cu o arma inainte de a testa punerea la punct cu o anume munitie cumpar in graba cateva Sauvestre , am observat ca sunt printre gloantele care merg in general bine pe mai toate tevile,dupa aia fac reglajul pe glontul pe care merg in mod obisnuit(Orixul lui Norma pt 30-06);vis-a-vis de asta,acum imi amintesc ca am o problema in gasirea munitiei pt 243Win,am folosit Hornady Light Magnum de care am fost extrem de multumit,termin stocul si nu le gasesc la noi,va trebui sa gasesc alta varianta si nu-mi vine prea bine;vreo sugestie,stii vreo munitie cu comportament si prestatii similare?
Re: REMINGTON 7600Singurul lucru care nu imi place la arma asta este patul scurt pentru mine si zau nu stiu daca o mai cumpar
Am tras pe pat un prelungitor tip ciorap si tot scurt imi vine Aveti ceva sugestii
Cat de lung esti,Radule,eu am 1,75m si imi vine la fix?Trage un ochi pe Ebay si pe alte site-uri din State,se livreaza paturi si alte subansamble si in Romania si ti-o faci direct custom-classic.vintage sau tactical,dupa doleantele muschilor tai!
Re: REMINGTON 7600Asa e. Am avut si eu un chilotel de 1" pe ea dar l-am dat unuia si mai nevoias si m-am convins ca merge si cu patul mai scurt, mai ales ca iarna nu prea-s in tricou.
Pentru prelungitor si excelent amortizor iti recomand asta: http://www.midwayusa.com/viewproduct/?p ... ber=548927 o talpa de aluminiu prelucrat care trebuie ajustata la dimensiunea patului si care se fixeaza cu suruburile existente deja. Peste ea culiseaza sus-jos (pentru ajustarea pozitiei patului + obraz fata de umar) adevarata talpa formata din 3 straturi: aluminiu, burete compact si cauciuc excelent de ultima generatie. In plus este si ceva ascuns: talpa de cauciuc este montata pe suportul din aluminiu prin intermediul a doua arcuri tapene stranse in suruburi. Din aceste suruburi poti regla atat "moliciunea" acestor arcuri si gradul lor de amortizare cat si lungimea totala a patului. Testat pe 243, 30-06 si 300 wm merita si ultimul leut. Eu mi-am luat deja doua.
Cu vreo 20 cm mai inalt ca tine
E clar de ce nu iti vine , la statura ta practic trebuie sa-ti ajustezi fiecare arma pe care o cumperi,solutia pe care ti-a sugerat-o Vio e perfecta,mai buna decat ce iti propuneam eu,aia poti s-o faci mai tarziu in functie de cum vei dori sa fie arma dar solutia data de Vio iti rezolva problema ieftin,bine si imediat si o poti folosi si mai tarziu, la alte paturi daca vrei sa ti-o transformi,ti-ar trebui o prelungire cu vreo 5 cm,ceea ce nu-i de loc putin!
Re: REMINGTON 7600![]() Uploaded with ImageShack.us Vio,scuza-ma ca nu mi-am mai amintit deloc ca eram dator cu o imagine de saptamana trecuta,cum spuneam am tras cu Remi 7600 de la un pic peste 70m,prin C+I,munitie Sauvestre,am tras in partea 'din spate' a vanatului pentru ca atat aveam in campul vizual,tir relativ rapid pentru ca ma temeam sa nu dispara din raza vizuala si era ultima zi de valabilitate a autorizatiei-asta este motivul pentru care imi exprimam multumirea v.a.v. de manevrabilitatea deosebita a armei,care ar face-o si mai pretioasa la goana,precum si de reglajul la 100m al fabricii,despre Sauvestre stiam deja ca au 'mers' bine din mai toate tevile incercate,restul impresiilor le-am scris saptamana trecuta,cand nu reusisem sa postez fotografia,nu s-a schimbat nimic intre timp!
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 56 vizitatori |
Publicitate
|