Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 16:46

Taxa AJVPS

Loc in care se vor arhiva topicuri interesante la vremea lor , dar cu valoare mai mult sentimentala pentru membrii forumului .

Taxa AJVPS

Mesajde nicupet pe 28 Ian 2012, 09:13

Buna ziua tuturor,

Aveti cunostinta de vreo prevedere a regulametului AGVPS potrivit careia, in cazul in care esti membru a doua AJVPS, poti achita o taxa intreaga si cea de-a doua la jumatate din valoare? Este reglementata aceasta situatie sau depinde doar de "bunavointa" conducerii AJVPS sau, si mai rau, este doar "folclor"?
Va multumesc pentru raspunsuri!
nicupet

Locaţie: Timisoara

Re: Taxa AJVPS

Mesajde jon2004 pe 28 Ian 2012, 10:55

Folclor !

Ca sa platesti 50% din cotizatie , trebuie sa te incadrezi intr-una din categorrile de mai jos :

a) reducerea cotizaţiei anuale cu 50% pentru:
- bărbaţii peste 65 de ani şi femeile peste 60 de ani;
- persoanele cu dizabilităţi;
- personalul angajat în cadrul A.V.P.S. .............. şi al A.G.V.P.S;
- membrii pescari sportivi care au şi calitatea de membru vânător;
- elevii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, precum şi studenţii de până la 25 de ani înscrişi la cursurile de zi;
- pescarii sportivi care obţin a doua viză pentru ape de munte sau, după caz, pentru cele colinare şi de şes;
- membrii de onoare ai A.V.P.S. ......... şi ai A.G.V.P.S;
- membrii consiliului şi comisiei de cenzori ale A.V.P.S. .............. şi ale A.G.V.P.S;
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde Sly_Fox pe 28 Ian 2012, 12:18

nicupet scrie:Buna ziua tuturor,

Aveti cunostinta de vreo prevedere a regulametului AGVPS potrivit careia, in cazul in care esti membru a doua AJVPS, poti achita o taxa intreaga si cea de-a doua la jumatate din valoare? Este reglementata aceasta situatie sau depinde doar de "bunavointa" conducerii AJVPS sau, si mai rau, este doar "folclor"?
Va multumesc pentru raspunsuri!

Situatia de care pomenesti a existat pe vremea lui Nea Nicu, cand asociatiile judetene erau filiale ale AGVPS-ului. Asadar un vanator membru la mai multe filiale judetene ale AGVPS-ului platea la asociatia din judetul de resedinta cotizatia intreaga, iar la celelalte doar 50%.
Acum cand asociatiile de vanatoare sunt total independente de AGVPS, avand statut si patrimoniu propriu, se percepe cotizatie intreaga.
Rolul AGVPS-ului a ramas acela de a reprezenta interesele vanatorilor pe plan intern si international. Ca o face mai bine ori mai putin bine, parerile sunt impartite.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde nicupet pe 28 Ian 2012, 12:36

jon2004 scrie:Folclor !

Ca sa platesti 50% din cotizatie , trebuie sa te incadrezi intr-una din categorrile de mai jos :

a) reducerea cotizaţiei anuale cu 50% pentru:
- bărbaţii peste 65 de ani şi femeile peste 60 de ani;
- persoanele cu dizabilităţi;
- personalul angajat în cadrul A.V.P.S. .............. şi al A.G.V.P.S;
- membrii pescari sportivi care au şi calitatea de membru vânător;
- elevii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, precum şi studenţii de până la 25 de ani înscrişi la cursurile de zi;
- pescarii sportivi care obţin a doua viză pentru ape de munte sau, după caz, pentru cele colinare şi de şes;
- membrii de onoare ai A.V.P.S. ......... şi ai A.G.V.P.S;
- membrii consiliului şi comisiei de cenzori ale A.V.P.S. .............. şi ale A.G.V.P.S;

Multumesc pentru raspuns!
Cred totusi ca precizarea ta de mai sus se refera la taxa pentru pescari, iar eu ma refer la cea pentru vanatori (e drept, nici eu nu am fost foarte explicit, scuze!)
nicupet

Re: EXAMENUL PT PERMIS DE VANATOR

Mesajde Cosmin Falub pe 28 Ian 2012, 21:52

buna tuturor pasionatilor:) am si eu o intrebare dedicata celor care stiu legislatia si ma poate ajuta. am facut toti pasii de a devenii vanator...mi a mai ramas de dat examenul de vanator...unde am inteles 2 variante: 1 ca se poate da la asociatia la care apartii, ceea ce ar fi foarte comod si 2 ca numai la baia mare, sau in cel mai rau caz in bucuresti...am rasfoit cateva pagini de pe forum si legislatia gasita pe net si imi da var 1...ca la orice asociatie???apoi eu nu mai stiu...ceea ce am gasit ca si topic PASII DE URMAT PT A DEVENI VANATOR e din 2008, in 2012 sta altfel treaba ???...

SCUZE PT OFFTOPIC...dar e seara obosit si curios...

ms mult
Cosmin Falub

Mesajde jon2004 pe 29 Ian 2012, 03:01

nicupet scrie:

Multumesc pentru raspuns!
Cred totusi ca precizarea ta de mai sus se refera la taxa pentru pescari, iar eu ma refer la cea pentru vanatori (e drept, nici eu nu am fost foarte explicit, scuze!)

Eu am citat din statul cadru al ajvps. Se face referire si la pescari, pentru ca ajvps este asociatia vanatorilor si pescarilor.
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: EXAMENUL PT PERMIS DE VANATOR

Mesajde pop ionut. pe 29 Ian 2012, 15:12

Cosmin Falub scrie:buna tuturor pasionatilor:) am si eu o intrebare dedicata celor care stiu legislatia si ma poate ajuta. am facut toti pasii de a devenii vanator...mi a mai ramas de dat examenul de vanator...unde am inteles 2 variante: 1 ca se poate da la asociatia la care apartii, ceea ce ar fi foarte comod si 2 ca numai la baia mare, sau in cel mai rau caz in bucuresti...am rasfoit cateva pagini de pe forum si legislatia gasita pe net si imi da var 1...ca la orice asociatie???apoi eu nu mai stiu...ceea ce am gasit ca si topic PASII DE URMAT PT A DEVENI VANATOR e din 2008, in 2012 sta altfel treaba ???...

SCUZE PT OFFTOPIC...dar e seara obosit si curios...

ms mult

Din ce zona esti daca nu te superi Cosmin? aproape de Baia-Mare? Eu am dat anul acesta ti-as putea da cateva sfaturi daca vrei .
pop ionut.
Nou membru

Mesajde Anndrei pe 30 Ian 2012, 15:07

Ca vinator afiliat la 2 sau mai multe asociatii platesti taxa integral.
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde nicupet pe 30 Ian 2012, 18:19

Anndrei scrie:Ca vinator afiliat la 2 sau mai multe asociatii platesti taxa integral.

Multumesc pentru raspuns! Motto-ul tau se potriveste foarte bine intrebarii mele! :wink:
nicupet

Mesajde Rainmaster pe 20 Feb 2012, 19:47

Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum, anul trecut(in 2011) m-am inscris pentru examentul de vanator. In luna decembrie trebuia sa dau examenul de vanator dar, dupa ce am dat proba in poligon, la talere si dupa ce am platit taxa de sustinere a examenului de vanator(proba scrisa), am fost instiintat ca nu am voie sa sustin proba scrisa din motivul ca nu am un an de cand am depus cererea de inscriere(am depus-o in 13.03.2011). Intre timp am fost mutat cu serviciul in alt judet. Acum, pot sa ma inscriu la alta grupa(adica la una din judetul unde am fost mutat), dupa ce voi sustine examenul scris de vanator?

P.S.---- Nu stiu daca am scris unde trebuia, daca am scris gresit rog un moderator sa il mute in alta parte.

Va multumesc!
Rainmaster

Mesajde Sly_Fox pe 20 Feb 2012, 23:39

Intai dai examenul la asociatia unde ai depus cererea si dosarul, iar apoi te transferi la o asociatie ce are fonduri de vanatoare pe langa noua ta locatie.
Se poate face acest lucru fara probleme.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Înapoi la Arhiva forumului