| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Zastava 30.06Moderator: liviur
78 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Zastava 30.06Ai dreptate. Dar vulpe la 200 m nu cred ca imi permite luneta...e maxim 6x. La 200 de metrii cred ca abia o vad. Si banuiesc ca sunt mai multi factori sa lovesti o tinta la 200 de metrii...viteza vantului, corectia. Eu merg in mod uzual la caprior (mai rar) si mistret f mult
Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Ah..inca ceva...azi (dupa 3 luni) am descoperit ca arma mea are accelerator
Membru ANDA
Re: Zastava 30.06vanatul este foarte indispus de descoperirea ta!
Re: Zastava 30.06
Incearca si-o sa ramai surprins...cu 6x se poate trage si la 500 m nu numai la 200 de metri. Pentru 200 m, 6x este absolut suficient sa lovesti eficient un taler la 200 m. Corectie pe inaltime trebe, mai ales daca lasi luneta reglata asa - la 75 m sa traga sub "10" e naspa. Corectie de vant nu trebe la 30-06 si 200 m...in cele mai naspa conditii, vant ca aproape te da jos din picioare, se duce poate 10 cm lateral, functie si de proiectil. Amis are dreptate, se poate si mai bine: lucrat un pic la pat si la "piesa a patra", eventual mai experimentat munitii.
Re: Zastava 30.06Prinderile le-am montat eu. Amis zicea ca exista o pasta cu care se fixeaza monturile. Si eu le-am strans, dar nu am fortat de frica sa nu rup inbus-ul. Saptamana viitoare o sa dau jos luneta sa montez suportii cu pasta si sa o strang bine. Apoi reiau tragerile in poligon.
Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Salut
Ce sistem de prindere ai comandat
Calibrul tau merge reglat la +4 cm la 100m -pasta tre sa fie de calitate Beretta si Benelli folosesc un Loktide 248 red parca -Fixeazate pe o munitie si spor la treaba -cauta sa faci reglajul cum am spus mai sus . Sa o stapanesti sanatos
Re: Zastava 30.06He he...Inca nu am primit pozele de la @neuser sa povestesc cum am puscat mistret in fuga la 216 metri...si tu de la 227 metri
Revin cu povestea la topicul cu mistret Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Madaline sigur era bun telemetrul ala? Daca l-ai plesnit la peste 200 de m, in miscare fiind, atunci trebuie
sa-ti zicem saru' mana faraoane. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Pai poti sa-i spui deja Si daca tot ii spui lui, poti sa-mi spui si mie, ca mai facuse cativa metri cand a luat si focul meu
Re: Zastava 30.06Pai atunci spun ce sa fac. Asa ramane: Tutankamon si Ramses.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Zastava 30.06Sa nu fim rautaciosi totul e posibil mai ales daca porcul a avut ghinion.
Re: Zastava 30.06Pai in cazul asta, ieri au mai fost 2 ghinionisti si azi unul
Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Cartus: Geco Teilmantel 11,8 grame
Arma: Zastava M70 Calibru: 30-06 Distanta: 100 metri Intre focurile 3 si 4 am facut pauza 10 minute. Restul au fost trase la interval de 2 minute ![]() Membru ANDA
Re: Zastava 30.06foarte simpatica si foarte precisa arma, sa o stapanesti sanatos, madaline !!!
am tras si eu cu ea 3 focuri, si am avut grupaj in maxim 4 cm, prima tragere cu luneta din viata, fara multa concentrare, zen si yoga inainte de foc ... deci e buna si la branzoi
Re: Zastava 30.06Diferenta majora a fost ca ai tras su S&B SP de 11,8 grame. E un cartus care nu prea se impaca cu ghinturile de la Zastava. Nici eu nu am reusit un grupaj mai strans cu aceasta arma.
Oricum, perntru primele trageri cu carabina, ai tras foarte bine Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Aha !!!!
mie mi-ai dat de-alea mai urate si mai naspa in alta ordine de idei, la ce bani e scula, e si frumusica, si trage si foarte bine ... ce poti sa vrei mai mult ?
Felicitari! Dar de ce ai tras focul 3 doar de doua ori? „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
E o greseala in poza. Focurile 3 si 4 sunt de fapt 4 si 5..iar focul 5 e de fapt 6 Am vazut greseala dar nu pot edita mesajul propriu Membru ANDA
Re: Zastava 30.06super grupaj.as vrea si eu la fel
Re: Zastava 30.06Duminica am avut o mica combatere. Cum caini nu am gasit am pus niste talere la 100, 150 si 200 de metri. Cate 5 talere la fiecare distanta.
Tras sprijinit de capota masinii cu munitie Geco soft point. Talerele la 100 de metri sparte fara eroare, cele la 150 de metri sparte deasemenea fara eroare iar cele de la 200 de metri sparte 4 din 5. Ultimul foc nu a lovit talerul. Dau vina pe teava fierbinte. Nu mi-am dat seama cat de mult s-a inchins. Imi exprim inca odata multumirea de aceasta arma + optica de la Hawke, ambele la buget sub 1000 de EUR Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Madaline nu cred ca te depaseste vreun forumist in laudarea , cu mare avant, a armei din dotare. Probabil increderea aceasta in propria arma te face sa tragi binisor si sa obtii si ceva rezultate notabile. Astia de la Zastava cred ca trebuie sa iti faca cadou cate o arma in fiecare calibru, pentru serviciile aduse
Sa fi sanatos si arma sa iti aduca cat mai multe momente de neuitat, iar daca zici tu ca este buna, atunci asa este. Fier neindurator ce mai. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Zastava 30.06Crede-ma ca nu am nici un comision de vanzarile celor de la Zastava si nu am nici un interes sa ii promovez.
Dar sunt multumit ca fac cu o arma de buget mic spre foarte mic ce fac alte arme de 4-5 ori mai scumpe. Adica, atunci cand am luat-o, eram multumit sa nimeresc si sa dau jos mistretul la 70-80 de metri. Acum, dupa vre-o 15 cutii trase, sunt placut surpins sa vad ce poate arma...si ce pot si eu Oricum, odata cu trasul cu carabina, parca s-a aprins ceva in mine...trasul la distanta. Acum, am planuit in buget tot Zastava dar in calibru mai micut si pentru tras la distante mai mari (in jur de 500 de metri). Vreau sa vad pana unde pot merge si ce grupaje se pot realiza. Din fericire pentru mine, am un bun prieten ce are un fond de vanatoare la campie, exceptional pentru carabina. Zeci de kilometri de intindere plana cu mici dealuri ce pot opri glontul, si aflat in mijlocul pustietatii. Vad totusi ca sunt foarte putini posesori/utilizatori de Zastava. A intrat de ceva timp in tara dar sunt cam singurul ce ofera info despre arma Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Te cred ca nu ai intelegeri cu cei de la Zastava, ca doar nu esti vreun Tom Knapp ghintuit.
Intradevar putini detinatori de Zastava, asa ca cele mai multe informatii cu privire la arma vin din partea ta. In plus aceste informatii pot ajuta pe multi in luarea deciziei de a achizitiona o asemenea fieroaica. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Zastava 30.06Dupa multe chinuri am reusit sa gasesc si sa cumpar doua cutii de Geco Plus. Cartusul are 11 grame si la pretul de 6,6 lei sper sa il folosesc ca si cartus universal.
Iar din Zastava trage la 106 metri (masurati cu telemetru) cam asa: ![]() Focul de sus este primul cartus. Stiam ca primul merge mai sus dar eu dau vina pe mana mea. mi se pare ca s-a dus sus rau de tot. Am tras sprijinit, cat se poate de fix. Focurile 2 si 3 le-am pus, asa cum se vede la 1,3 cm. Am mai tras inca 3 focuri la taler la 100 de metri. Tras din mana, nesprijinit cu luneta la 6x (atat am maxim) am spart 2 talere din 3 Membru ANDA
Re: Zastava 30.06@madalin122582
Dupa ce cureti arma , inainte de a o pune in dulap treci cu un petec sau da un puf doua din un spray cu ulei cu teflon prin teava , asa ceva : http://tratamentemotor.com/106-so469200 ... rafit.html sau http://www.temad.ro/produse.php?action= ... odus_id=62 Dupa tratamentul asta "urma" primului glont pe tinta ar trebui sa se alature urmatoarelor 2 . Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Re: Zastava 30.06E mai usor sa nu cureti deloc si atunci ai sansa ca primul foc sa fie in alta parte numai din motive de temperatura.
Cureti bine-bine o data la 2-3 cutii de cartuse trase, tragi 2-3 focuri de "manjit" teava ca s-o ai pregatita si te tine un sezon asa. Cam acesta e regimul optim de functionare pentru tevile de calitate mai discreta. Tevile de top sufera mult mai putin din cauza diverselor tratamente aplicate sau a materialelor proiectilelor ce trec prin ele.
78 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 87 vizitatori |
Publicitate
|