| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vercar vs BRNOModerator: liviur
33 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Vercar vs BRNOBuna Ziua
Sunt vanator nou si vreu sa imi achizitionez o arma noua bock. Dupa multe cercetari am ajuns sa am o dilema intre 2 arme 1VERCAR superpose care din discutia cu cei de la magazin se fabrica in Spania 2 Brno CZ 801 care e mai scump si iarasi di discutia cu cei de la Oradea se fabrica in Cehia. Ce ma saftuiti ?
Re: Vercar vs BRNOAi probat vreuna din ele sa vezi cum iti vine? Abia dupa poti lua o decizie.
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
Re: Vercar vs BRNOnu am probat am probat Fabarm dar era peste bugetul meu.
Re: Vercar vs BRNO
vercar superpose si superpose petit calibre se fabrica in Turcia
Re: Vercar vs BRNOVercar e made in UE, stantat frumos pe ea. Deci in niciun caz Turcia. Si chiar daca ar fi Turcia eu cred ca au un raport calitate pret chiar ok. Am participat la achizitionarea uneia pentru un prieten. E foarte multumit de ea.
Vercar superpose este produsa parca de cei de la Verney Carron, care au o traditie in fabricarea armelor de vanatoare. Nu stiu daca modelul se produce in Franta ori in alta parte. Verney Carron face arme bune, apreciate de vanatorii din spatiul francofon si nu numai. Cea dea doua arma este probabil modelul BO 801, fabricat la Brno. Fabrica intrata sub aripa celor de la CZ nu mai are nevoie de nicio prezentare fiind arhicunoscuta, marca aceasta fiind apreciata de generatii intregi de vanatori. Ciudat este ca cei de la CZ, pe site-ul lor, nu mai include modelul pentru vanatoare in oferta lor, ci doar modelul sporting. Eu as merge pe modelul celor de la CZ-Brno, materiale de calitate, otelul legendar Poldi si muuuulta nostalgie. Eu am un model juxtapus fabricat la Brno, si de mai bine de 50 de ani isi face treaba fara probleme. Spre deosebire de cei de la Ijevsk, fabricantii de la Brno si-au respectat emblema si continua sa faca arme de de o calitate impecabila. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vercar vs BRNOLa un moment dat se interesa un prieten de o semi de la Verney-C. si aveau VN12 care se fabrica in Franta si Vercar care am inteles ca se fabrica in Portugalia, fiind o semi mai veche care o produc in continuare sub alt nume, prin analogie probabil ca si bock-ul tot pe acolo se face. Ochiometric parea o arma construita cu mai putina atentie decat VN12-le. Ceea ce am relatat sunt cele povestite de cel de la magazin, care este si un armurier bun dupa parerea mea.
PS intre timp l-am convins pe amic sa-si ia Beretta si si-a luat un A400 Xplor light. Ca o concluzie as merge tot pe Brno, daca este fabricata in Cehia. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Vercar vs BRNOBuna dimineata, vin si eu cu o completare la cele scrise anterior, sper sa nu se supere domnu Vio pt citat:
Re: ARME CZ LISA de violiv pe 02 Feb 2010, 09:53 CZ-ul nu mai fabrica lise la ei acasa.....niciun model. Productia de lise, basculante sau semi, a fost "externalizata" in Turcia de ceva ani. Cele doua uzine ale lor s-au unit si sunt acum parte a unui grup financiar. Productia CZ este 75% catre sectorul militar si politie si numa un picut catre vanatoare (si tir) si cuprinde doar carabinele lor, facute partial la CZ, partial la BRNO si chiar o mica parte din operatiunile necesare la unele modele direct in USA. Asadar, orice lisa noua sub sigla CZ ai gasi e facuta la turci. Cele mai vechi, cele carora le-a mers vestea ca-s grozave, nu se mai fabrica deja de ani buni.
Re: Vercar vs BRNOAm si eu un bock cz usa care in categoria sa de pret 1850 lei, nu prea are adversari. I-am spus colegului forumist ca doar daca e fabricata in cehia se poate compara cu vercar-ul. Este o parere personala.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Vercar vs BRNOColegu nu am vrut sa supar pe nimeni...am fost surprins si eu de faptul ca modelul 801 Brno este produs tot in Turcia....stiam ca este singurul model inca produs in Cehia....asta pana sa gasesc comentariul domnului violiv...vine capriorul
Gresit. Armele lise, mixtele si expresurile, precum si carabinele single shoot ce poarta sigla CZ Brno sunt fabricate in Cehia. Doar lisele sub sigla CZ-USA sunt fabricate la Huglu in Turcia. Asadar modelul BO 801 este un produs Made in Cehia. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vercar vs BRNONu m-am supărat, N-as fi avut de ce.. Eu ştiam că doar cz usa este fabricat la Huglu în Turcia. Din cauza asta am premizat că daca e ceheasca merită.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Vercar vs BRNO@Sly_fox .din pacate eu am vazut la IWA -exact ce spune @Violiv -asta este ....
Cine dracu cumpara o fabrica unde produce cu 50% mai ieftin ....ca ulterior din mandrie nationala sa creasca costurile ca vor ROMANI CARE REPREZINTA O PIATA DE 0,0000 1 % de desfacere -produse originale . Trebuie sa ne obisnuim ..cat de curand o sa vedem made in china si pe blaser .heym sau alte marci cu staif.
Re: Vercar vs BRNOEu nu cred ca produce cu 50% mai ieftin ci ca ala este pretul real al unei arme de vanatoare.Ca sunt unii oameni care vor sa plateasca pentru staif inca 50% in plus asta este treaba lor.Vanatul pica la fel si dintr-o arma cu staif si dintr-o arma fara staif ba uneori am observat ca parca mai bine trag cei cu arme fara staif.
Re: Vercar vs BRNO@tampa-nu este chiar asa cum crezi -armele de vanatoare nu sunt concepute pentru vanatoarea gen colhoz de la noi (alea cu staif)
Am mai spus si ma repet vanatoare este o mancare fina pecare poti sa o savurezi si la dolhasca la un gratar si la paris insotita de trufe Adicalea poti sa fi toata viata vanator bucuros de iepurele din traista cu care te intorci -si poti sa fi multumit dupa trei zile de alergat prin munti dupa o capra neagra puscata in cine stie ce tanc . Din acesta cauza sunt arme de vanatoare si "pusti de vanatoare"-cu timpul o sa vezi si dumneata diferenta -pentru ca din acesta cauza sunt uni vanatori si alti purtatori de pusca Vanatoarea dragul meu -nu se masoara in date faptice - ci trairi (alaturi de prieteni -masa -chinul-dobandiri trofeului e.t.c)-iar aici vrei nu vrei arma de vanatoare are rolul ei f important la fel ca si palaria ,cravata de la gat si foarte multe altele care dealtfel sunt sarea si piperul unei vanatori reusite !
Pai si ai avut certitudinea ca lisa BO 801 se fabrica in Turcia, ai vazut marcaje in acest sens? Pentru ca nu imi vine sa cred. Un prieten al meu a fost anul trecut intr-o calatorie in interes de seviciu in Cehia, si daca tot a fost pe acolo s-a gandit sa isi ia si o lisa Brno. Asa ca a plecat omul cu hartiile dupa el pana la poarta fabricii, fiind convins ca poate lua arma direct din fabrica. Nu a reusit sa o cumpere direct din fabrica ci din magazin, insa mi-a spus ca acest model se face in Cehia. Toate modelele ce au inscriptionat Z-ul incadrat de ghinturi, sigla celor de la Zbrojovka Brno, sunt fabricate in patria mama. Daca ai dovezi clare ca BO 801 este fabricat peste Bosfor am vrea sa le vedem si noi. Eu insa sunt sceptic in aceasta privinta. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vercar vs BRNOTeoretic, sigla producatorului ceh n-ar trebui sa apara pe arma facuta in alta parte. Daca BRNO poarta sigla ar trebui sa fie facuta la cehi.
Oricum, "transformarile" sunt continue in materie de arme, producatori, unde se fabrica, calitatea sau deficientele de la an la an. Le-am vazut pe ambele. BRNO mi se pare grea, butucanoasa cumva in linii dar pare foarte bine inchegata. E oarecum intr-un stil mai clasic si nu prea are linia bock-urilor moderne. Vercar m-a dezamagit rau de tot - nu mi s-a parut a fi mai mult de un Ij facut la Turci sa fie cat de ieftin se poate, chiar mai deficitar la prelucrari si finisari decat Ij-ul. . Absolut nicio legatura ce seriile facute de Verney. Daca pentru cele din urma am o feblete, la Vercar nici nu m-as uita.
Re: Vercar vs BRNOAm dat un telefon prietenului cu Brno si mi-a spus ca pe arma lui scrie Made in Czech Republic. Asadar nu mai este nici un dubiu in aceasta privinta.
Actualmente cei din Brno fabrica un model de lisa sistem bock( BO 801) in doua variante, vanatoare si sport,un model de mixta (BO 802), doua modele dublu-expres (BO 803 si Brno Stopper) si un model de arma ghintuita cu un singur foc denumit Brno Effect. Pe site-ul lor am gasit si urmatorul comentariu: BRNO RIFLES Over/unders made in various configurations such as shotgun-shotgun, shotgun-rifle and rifle-rifle of the BO 800 series and the BRNO EFFECT break-action single shot rifle are the latest followers of long and glorious tradition of modern hunting and sport weapons production in the Moravian metropolis named Brno. The BRNO RIFLES, s.r.o. company is the manufacturer of these firearms ,which is a subsidiary of Česká zbrojovka a.s. The team of the most experienced former Zbrojovka Brno employees with the use of the state of the art CNC machines continues in production of the most advanced products which are perfected in their construction and design, and bear Z in helix mark. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vercar vs BRNOComentariul se pare ca se refera la carabinele Brno ,mai precis la dublu expresuri
Câtă dreptate ai... Mă chinuiam odată sa-i explic unui profan de ce am dat 15.000lei pe carabină şi lunea şi de ce am mai cheltuit ceva bănuţi pe silver pigeon cu toate că am un cz tot bock şi se pare că ai sintetizat foarte bine în câteva cuvinte ceea ce trebuia eu sa-i spun. Din lipsa de chef i-am închis gura cu "aşa am vrut". Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Vercar vs BRNOEu cred ca nimeni nu trebuie sa explice nimanui de ce cheltuie o anumita suma de bani pe ce vrea el.Ce am zis apropo de pretul armelor de vanatoare este o parere strict personala si nu oblig pe nimeni sa tina cont de ea.Din principiu nu vreau sa cheltui mai mult de 1000-1500 de euro pe o arma.Nu am nimic impotriva celor care vor arme scumpe.Raman la parerea ca in pretul unei arme de vanatoare scumpe numai pentru brend se plateste foarte mult.
Si eu tot din principiu as cheltuii o avere, chiar si pe o singura arma care imi place. Problema este de unde naiba fac rost de o avere. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Vercar vs BRNOAi dreptate numai ca brand-ul respectiv si-a castigat cu greu dreptul de a cere bani in plus pentru numele lui. Fii sigur ca de s-ar face de ras in privinta calitatii produselor, ar disparea in ceata mai urat decat un cvasi-necunoscut. Eu sunt partizanul "lucrului cel mai ieftin care-si mai face treaba". Si eu consider ca 1000 E sunt un prag dincolo de care o mare parte din banii platiti sunt aproape moft insa, daca stam s-o luam la bani marunti, chiar daca toate aproape armele de azi trag mai bine decat posesorii lor anume fineturi se simt numai cu un pic de experienta si castigul in folosire incepe sa justifice leutii in plus. Sincer si fara a face apologia armelor scumpe, nu prea mi s-a intamplat sa gasesc minusuri la o arma de 2000 E comparand-o cu una de 1000.
Re: Vercar vs BRNONu inteleg cum cineva cu experienta lui Voliv poate sa compare Vercarul superpose cu Ij-ul.
Diferenta finisajelor si a calitati sunt evident in favoarea Vercarului si nu numai comparativ cu Ij-ul. Pentru edificare vedeti aici http://www.verney-carron.com/pages-fr/v ... rposes.htm Am tinut multe Ij-uri in mana, intradevar cele fabricate CCCP stateau mai bine la capitolul finsaj, dar in momentul in care au devenit capitalisti si au aparut modelele made in Rusia nici macar nu putem vorbi de finisaje. I-mi cer scuze pentru off topic dar nu m-am putut abtine. PS. va invit oricand la magazin sa faceti o comparatie.
Re: Vercar vs BRNOPoate pentru ca le-am vazut alaturi de Verney-Caron cele scumpisoare .... cred ca diferenta intre Ij si Vercar e mult mai mica decat intre Vercar si Verney
Re: Vercar vs BRNOhttp://www.feulibre.com/t22617-vercar-12-76-superpose
iata ce am gasit cautand informatii despre vercar superpose.
Re: Vercar vs BRNOPentru cei certati cu limba franceza un mic ajutor de la google,
http://translate.google.ro/translate?sl ... se&act=url Vercar supepose este produs in Spania , petite calibre sunt produse in Turcia lucru specificat pe teava armei, http://www.verney-carron.com/pages-fr/v ... alibre.htm
Re: Vercar vs BRNOInteresant de vazut si :
http://www.flickr.com/photos/25437334@N02/5883445256/ http://www.gunmart.net/gun_review/verney-carron_vercar/ Al doilea link e pentru regula C.E. privitor la cei 15% si marcarea tarii de origine - s-au mai gasit fel si fel de smecheri sa marcheze provenienta subansamblelor cand le convine sa se afle asta,dar nu e cazul nici la Vercar,nici la Brno! In realitate,dupa nefericitul faliment,la data de 16 octombrie 2006,un grup de 29 de flacai dibaci si cu dor de munca au venit la treaba la vechile uzine din Brno,ajunse acum proprietatea aceluiasi grup care detine si CZ,ceea ce este marcat "Brno" chiar este facut acolo(sau era,cel putin pana in 2011!) - asa ca treaba cu facutul in turcia pt Brno e inexacta din ce stiu eu....
Re: Vercar vs BRNOLegat de comparatia cu Ij, un prieten forumist care se pricepe la arme binisor - nu dau nume ca sa nu-l fac de bafta
Ei, a pierdut pariul pentru ca arma in cazuza era un IJ bock al naibii de frumusel, cu un lemn deosebit, gravuri de-a dreptul finute si finisaje premium, incat chiar arata mai mult a Barertta decat a IJ. Face si rusul lucruri frumoase, dar la alti bani. Asa ca pana la urma, comparam ce cu ce? Eu nu sunt adeptul celui mai ieftin lucru care face treaba, mai ales cand e vorba de pusti. Ca sa dau un exemplu - desi off topic - am avut un express FAIR destul de dichisit si care nu a fost nici ieftin care imprastia focul al doilea efectiv unde nu te asteptai. Asta in conditiile in care aveam deja un Blaser R93 in calibru de goana, deci puteam pur si simplu sa renut la ea. Sau sa iau o semi de doua ori mai ieftina. Am ales sa o vand, am mai pus cam inca odata pe atat si am luat tot un express - de data asta un krieghoff cu surubel de reglaj care la 100 m are 3-4 cm intre focuri. Ambele se pot incadra ca si expres, dar diferenta este cea dintre Renault si Maibach.
Re: Vercar vs BRNOCa se pricepe "binisor"...e o rautate din partea ta.....
Te oftici tu ca nu vrea nici mort sa se achite! Si eu unul ii dau dreptate! apropos...zilele astea o sa pun o poza cu o arma...ceva gen Ghici Ghicitoarea mea. Tu sa taci! Omul, cainele si pusca......
33 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori |
Publicitate
|