| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
CZ 527 cal .223Moderator: liviur
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
CZ 527 cal .223Mi-am facut damblaua si in sfarsit am in dulap si un CZ 527 rem., sintetic.Am si eu o "pasarica" , nu-mi place lemnul, imi place plasticul.Teava fara catare si inaltator.Trebe musai luneta.Cum pusca vreau s-o folosesc la combatere 90%, nu vreau sa dau multi bani pe optica.M-am hotarat la un Bushnell Legend 4-12x40, cu prinderi originale de la CZ( intr-o saptamana o voi avea), aleasa dupa ce am citit Tratatul "Totul despre lunete" al lui Tranan.(raport calitate/pret bun, bun)
Ei, acum dragi colegi, as vrea sa aud si parerile voastre despre pusca , luneta si mai ales care credeti ca ar fi munitia cea mai potrivita pentru teava asta.(am tras "la rece" 10 focuri cu Geco de 4,1 g ca s-o aud cum pocneste si ce recul are).De asemenea astept impresii de la cei care au si arme in acest calibru. P.S. Si la prima arma ( Fabarm XLR Synthetic cal. 12 ) si la CZ-ul in cauza , am mers pe mana (recomandarea) lui Violiv.De Fabarm sunt super incantat si sunt sigur ca si CZ-ul va fi un "succes". Multumesc Maestre pentru ca faci "munca in folosul comunitatii" si ne-ai dat o gramada de sfaturi bune , mie si la multi altii. Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 223 m.Felicitari pentru achizitie!
Mie mi-a placut foarte mult arma. Micuta, usoara, trage bine......da' cel mai bine cu din astea de ~4 g. La 3,25-3,5 nu prea a marsat (Sako, Federal, S&B)...undeva la 5 cm grupaj fata de sub 2 cm cu "grele". Cum nu se gasesc pe toate gardurile, dupa ce pui luneta si le testezi ca lumea merita sa-ti faci un stoc. Numa sa ai grija ca-i asa placuta la tras ca-ti vine sa dai drumul la rafale si nu-i facuta pentru asta - mai rarut ca-i mai dragut La luneta nu stiu sa-mi dau cu parerea. Cand mai erau in raft, Bushnell 3200 3-9x50 mi-au placut si la ce ofera si la bani.
Re: CZ 527 223 m.La bani e dublu , un Bushnell 3200 fata de un Legend, iar la calibrul asta nu cred sa-mi creeze probleme.
Intradevar e tare placuta la tras, recul insesizabil si pocnitura decenta , fara sa-ti tiuie urechile. E usurica, cu luneta cu tot ajunge pe la 3 kg. Geco de 4,1 g FMJ, am gasit la Oradea la 2,6 cartusul , sa tot tragi!! Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 223 m.
Sa stapanesti sanatos arma si sa ai numai bucurii cu ea, dar sa tii cont si de sugestia lui Violiv, 223 este un cartus vitezist iar acest lucru nu e chiar pe placul ghinturilor. Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: CZ 527 223 m.Asa este dar daca nu trage ca "mitraliera" si lasa arma suficient sa respire,ii prelungeste viata considerabil.Oricum armele ghintuite au un numar limitat de focuri trase.A nu se intelege ca pe urma o aruncam,ci doar o sa obtinem grupaje mai largi.Vulpea chiar nu sughite daca o incaseaza in abdomen si nu in cap. Este un calibru pe care il doresc si eu,doar ca nu am gasit configuratia potrivita.Mai caut...
Iti doresc sa ai satisfactii multe cu arma! Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: CZ 527 223 m.Este o arma super, eu o am in cal 222 si este foarte precisa,am reusit crupaje de 1,5 cm la 100m cu fmj de norma 3,25g.
Re: CZ 527 223 m.Va multumesc pentru aprecieri.
Va voi povesti mai multe dupa ce pun luneta pe ea si o scot la vulpi si caini. Oricum e placuta tare la atingere. Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 223 m.Rog moderatorul sa corecteze titlul topicului, nu stiu cum am scris m. in loc de rem.
Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 cal .223Am cumparat in urma cu ceva luni un CZ 527 LUX cal.223 Rem.
Din pacate nu pot sa spun decat ca am facut o alegere proasta. Am suporti pentru luneta originali de la CZ. La achizitia lunetei (un bushnell trophy 3-9 x 40) prima problema a fost ca in afara de cea pe care am luat-o ce am probat de la bushnell era prea mare si inchizatorul lovea luneta. Din pacate modelul de luneta ales se pare ca nu este cel mai potrivit din punct de vedere al calitatii. In urma a nenumarate cartuse trase nu am reusit un grupaj decent. In aceste conditii am returnat luneta dar cei de la Arrow mi-au trimis-o retur cu precizarea ca au montat-o pe un 8x68 si din punctul lor de vedere este foarte buna. Am incercat o luneta kahles 6x42 veche antica si problema grupajului a ramas aceeasi. In aceste conditii am returnat arma la firma importatoare SC Material Group SRL Oradea de unde am primit un raspuns care ma pune pe ganduri legat de seriozitatea abordarii din partea acestei firme. Citez din raspunsul primit " Tragerea s-a efectuat in conditii dificile din cauza vantului puternic din lateral (stanga). La primele focuri s-a constatat amplasarea grupajului la distanta de 22 cm stanga. S-a refacut reglajul prin deplasarea inaltatorului spre dreapta. Grupajul realizat cu ultimele trei focuri este anexat." Grupajul anexat este o bucata de hartie alba cu trei gauri in diagonala de la ora 11 la ora 5 la cate 2 cm una de alta si precizarea distantei 125 m, munitiei S B 3,6 g, vant 30 m/s stanga, aparat de ochire catare si inaltator. Concluzii primite "grupajul obtinut in conditii de tragere mentionate este f bun performantele tevii sunt peste medie (sub MOA) functionarea armei f buna". Nu prea cred ca la 125 m poti garanta un grupaj prin sistemul de ochire mecanic. In aceste conditii am cumparat din America o luneta bushnell elite 3-9 x 40 dar din pacate problema grupajului se mentine. Daca doua focuri sunt grupate la tragere de la 100 m la 1-2 cm al treilea o ia razna la 7-8 cm. Am folosit tot felul de cartuse: saco, winchester, s b (recomandate de vanzatorul armei) si mai ales geco de 3,6 g. Astept un sfat. Oare ar trebui trimisa arma la producator ? Este posibil sa fie produsa pentru est europa ? Este oare un tip de munitie care ar asigura un grupaj decent fara a tine cont de pret ?
Re: CZ 527 cal .223@danel de unde esti ?-Ai posibilitatea sa te deplasezi pana la Slatina?
Re: CZ 527 cal .223Incearca si munitie mai grea de 4,1 g de la Geco
Re: CZ 527 cal .223
Nu cred ca asta este problema -cred ca da o "atentie sporita tevi" la intretinere -
Re: CZ 527 cal .223Oricand e posibil ca o arma de serie sa nu fie perfecta.
La CZ nu prea am intalnit. Mai ales la 527 care au tras toate bine. Arma nu e perfecta din fabrica. Se poate obtine mai mult de la ea corectand micile imperfectiuni. Catarea si inaltatorul sunt suficient de bine desenate incat sa te poti baza pe rezultatul obtinut la un test de grupaj, chiar si la distanta enuntata in raspunsul primit de la Oradea. Se poate scoate grupaj de 3-4 cm si pe catare nu numa cu luneta 20x. Iar la magazinul din Oradea chiar exista oameni in stare sa faca asta. Daca reduci distanta la 50 m poti si tu sa incerci si rezultatul poate fi translatat - daca arma trage constant prost si pe catare atunci n-ai avut noroc. Cauta si o alta mana care s-o incerce. De multe ori jumate din vina apartine si tragatorului. Cauta si o alta arma la fel si pune-le alaturi.... Ce nu are arma? Intai ca are teava subtirica - asta inseamna incalzire iute si sufera la precizie la serii de focuri. Cam toate incercate trageau doua focuri "gaura-n gaura" si de la al treilea incepeau sa se distanteze. Nu ai ce sa ceri de la o astfel de teava. Daca-ti trage cinci grupaje de cate doua focuri, trase la intervale de timp suficiente pentru racire, exact la fel de bine si sub 3 cm e absolut perfect pentru o arma de vanatoare. Apoi ca metalul este montat in pat destul de aproximativ. Cel putin o demontare si o examinare a imbinarii intre lemn si metal ar necesita. De multe ori am vazut sa nu fie stranse complet suruburile de fixare de lemn sau se vad urme de contact imperfect. Daca se poate un bedding ar fi si mai bine. Arma nu e construita sa fie cu teava liber-flotanta si asta se vede iar. Acceleratorul este un mare spanac la CZ. Nu ajuta la cresterea precizie ci la scaderea ei. Mult mai eficient este sa-i reglezi tragaciul cat mai fin fara accelerator, la care sa renunti la a-l folosi. Nu in ultimul rand, o teava din aceasta categorie de calitate necesita un numar de focuri pentru rodaj si atingerea performantelor optime, curatari minutioase mai dese, etc. Arma merge cel mai bine cu proiectile mai usurele. N-am incercat GECO de peste 4 dintr-o astfel de arma dar din ce mai exista pe piata se descurca binisor cu Winchester PP de ~ 4 g. Perfect merg RWS-urile dar sunt cam scumpisoare pentru un 223. Nu cred ca rezolvi nimic cu trimisul la producator - ai undeva scris ca producatorul garanteaza un anume nivel de precizie al armei Daca vrei mai mult in materie de precizie si la un numar mai mare de focuri trase ar fi trebuit sa te orientezi catre un model Varmint, laminat sau Kevlar. Sa nu crezi ca pretul aproape dublu al celor din urma e degeaba.
Re: CZ 527 cal .223Lamuriti-ma ce inseamna "bedding" ca-s tufa! Are ceva legatura cu patul, asa-i?!Nu de alta, dar sa stiu la ce ma pot astepta.
Cu CZ 550FS al meu, in 30-06, tot am deseori probleme cu acceleratorul... Chiar la ultimul mistretz vinat la pinda, saptamina trecuta m-i s-a intimplat sa nu functzioneze... Credeam ca e numai la mine, dar acum am intzeles ca e "normal sa dea probleme" Mai bine o zi rea de vinatoare, decit una buna la serviciu!!!!!
exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=SDxr4R21yAg&feature=related
Nu stiu daca este chiar spanac. Poate pe cei care trag pe luneta ii dezavantajeaza, insa pe mine care trag pe catare ma ajuta. Sincer nu am vazut o scadere a preciziei atunci cand folosesc acceleratorul la CZ.
Nu prea este normal sa faca probleme. Totusi CZ-urile sunt arme bunicele, fabricate cu bun simt.Nu exista o regula ca acestea sa aiba probleme cu acceleratorul. Astfel de neajunsuri apar destul de rar, si pot fi prezente la orice marca de carabina. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: CZ 527 cal .223Acceleratorul de la CZ este conceptual eronat si nici realizarea practica nu-i foarte de soi. La ce ma refer: daca ai bagat un ochi la cum functioneaza poate ai remarcat ca in maruntaie acceleratorul elibereaza o piesuta care actioneaza ca un ciocan pe nuca tragaciului. Face ca apasarea necesara pe tragaci sa fie foarte fina dar transmite un soc suficient de important cat sa mute arma de pe tinta. In plus, piesele nu sunt "oglinda" pe fetele de lucru iar fixarea in axe nu este aboslut fixa si fara miscari laterale - asta duce la tarii si curse diferite de la declansare la declansare. Daca mai pui si percutorul foarte greu si cu o cursa lunguta specifica sistemelor derivate din Mauser rezulta o miscare importanta de pe tinta a armei inainte ca sa se realizeze aprinderea. Ori astea influenteaza mult in mod negativ precizia.
Daca surubaresti la tragaci il poti face ca pe tragaci normal sa declanseze cursiv, scurtut si suficient de sec cat sa tragi foarte bine fara a avea nevoie de accelerator si scapi de ciocanelul cu pricina la tragerile de mare precizie. Nu este singura arma la care acceleratorul sa nu fie cea mai buna treaba. Si Tikka sufera cam la fel, de ex. cum si acceleratoarele germane cu doua tragace au un sistem de ciocanel chiar mai mare si mai "zguduitor". Pentru folosirea la vanatoare este putin important ca oricum nu vrei ochiul mustei. Trebe sa tragi cu un tragaci Anschutz ca sa vezi ce inseamna accelerator bun. Ca apar probleme in functionare cand si cand se poate intampla dar asta nu inseamna ca este normal ... de obicei din cauza de mizerie sau de reglaj impropriu.
Re: CZ 527 cal .223Mi-au sosit prinderile de la Oradea dar luneta inca nu .
Ce face baiatul ala cu bedding-ul pe YouTube eu n-as fi in stare nici daca ar trebui sa arunc pusca. Iti trebuie multa rabdare si pricipere ca sa-ti bagi nasul in d-astea. Da' pun pariu ca Violiv si poate si alti impatimiti o pot face. Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 cal .223A sosit si lunetaa !!!!M-am uitat prin ea si este beton!Vine bine si pe arma!O voi lua luni , de Constantin si Elena, apropo ma cheama si C-tin , asa ca imi voi face un mic cadou !!!
La multi ani si sa te bucuri de ea!
Re: CZ 527 cal .223Colegilor , situatia-i nasoala!Nu cred ca ma impac cu arma!O pun in vanzare cu tot ce are pe ea si langa ea: luneta , prinderi, valiza , set de curatare .Dupa 50 de cartuse, am constatat ca pur si simplu nu-mi place sa trag cu carabina.Daca nu se intampla vreun miracol, o vand.
Cu XLR-ul a fost dragoste la prima vedere.Ii cumpar o teava Accuracy pentru slug-sabot si voi avea o arma polivalenta de la prepelita pana la mistret. Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 cal .223Nu esti primul care pateste asa. Mai toti tragatorii de "alice" cam dau cu fruntea de pragul de sus cand incep sa traga cu glont....un pic alta mancare de peste. Nu dispera, nu trebe decat un pic de exercitiu
Treci la PET-uri pline cu apa....si incearca sa le lovesti numa in dop. P.S. un unic cu sabot tras din ghintuita e 90% glont - e la fel de greu sau poate chiar mai greu sa-l tragi bine.
Re: CZ 527 cal .223Asa o fi , dar pentru moment nu cred ca sunt pregatit pentru o carabina!
O voi lasa pentru mai tarziu cand ma ajunge intelepciunea.Pur si simplu nu-mi place sa trag cu carabina, fie ea in orice calibru , cu orice luneta !Toate lucrurile la timpul lor! Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
Re: CZ 527 cal .223Interesanta concluzia
vio stie -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Eu nu cred ca-i de ras.... 2 din 5 noi posesori de carabina patesc la fel dar nu ajung decat extrem de rar la concluzia asta - e de vina orice, de la cartus la tinta prea mica
Re: CZ 527 cal .223Perfect de acord, toata stima pentru omul in cauza. Situatia in sine m-a amuzat, poate ar fi trebuit sa precizez. Bine ca nu si-a luat vreun Blaser dichisit, de vreo 7 mii de euro, sa piarda vreo doua mii la vanzare...
Re: CZ 527 cal .223@alin,
Nu arma mea a fost facuta suruburi ci a altui coleg.Unul care-si permite un Blaser de 7000 euro nu va plange si nu va saraci de 2000 euro pierduti , mai degraba o face cadou vreunui prieten asa ca ironia ta nu prea isi are locul in contextul asta. Una peste alta , accept ca am cam chiflat-o ...dar asta este ! Eu daca ajung la concluzia ca am facut o prostie nu persist in ea numai din orgoliu.Una peste alta , arma este de vanzare , cu tot ce are pe ea : curea , suporti , luneta, valiza de transport , kit de curatare.Nu mai spun ca arma si luneta sunt in garantie inca 2 ani.Daca este cineva interesat sa ma sune la : 0745.109045. Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori |
Publicitate
|