Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 19 Iun 2026, 23:50
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de Alin3006 pe 22 Iun 2012, 11:01
Scuze, nu am vrut sa fiu ironic. Insa de chiflat, ai chiflat-o, in sensul ca puteai sa ceri o arma de la un prieten sa vezi cum e, inainte de a da banii pe ea. Pe de alta parte, nu-ti convine sa pierzi 2000 e la o arma, oricat de multi bani ai avea...
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de radubichis pe 22 Iun 2012, 12:25
o.ionascu scrie:@alin, Nu arma mea a fost facuta suruburi ci a altui coleg.Unul care-si permite un Blaser de 7000 euro nu va plange si nu va saraci de 2000 euro pierduti , mai degraba o face cadou vreunui prieten asa ca ironia ta nu prea isi are locul in contextul asta.
Una peste alta , accept ca am cam chiflat-o ...dar asta este ! Eu daca ajung la concluzia ca am facut o prostie nu persist in ea numai din orgoliu.Una peste alta , arma este de vanzare , cu tot ce are pe ea : curea , suporti , luneta, valiza de transport , kit de curatare.Nu mai spun ca arma si luneta sunt in garantie inca 2 ani.Daca este cineva interesat sa ma sune la : 0745.109045.
Daca tot ai dat banii pe arma+accesorii mai strica bani pe 100 de cartuse ieftine ,mergi in poligon ,fa-ti 10 tinte si gaureste-le cu cite 10 cartuse fiecare Numeroteaza-le de la 1-10 si trage cite 10 cartuse in fiecare Daca nu vei observa nici o imbunatatire cind ai ajuns la tinta cu nr 10 atunci esti antitalent la tir cu glont si poti vinde linistit arma Sa sti ca nimeni nu s-a nascut snyper si ca pentru a ajunge la performanta trebuie exercitiu
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de o.ionascu pe 23 Iun 2012, 13:10
Daca as fi avut un prieten cu o asemenea arma , sa fii sigur ca as fi facut asta !A trebuit sa o cumpar ca sa ma conving ca nu-i de mine ! Mai mult de atat , cred ca nu-mi place sa trag cu carabina ...cel putin in acest moment ! Probabil chestia asta vine cu timpul sau pur si simplu sunt eu mai ciudat si conservator ! Dar asta este ...asa cum am cumparat-o sub impulsul de moment , asa vreau sa o si vand ! Multumesc de sfaturi in ceea ce priveste poligonul , dar nu cred ca imi va schimba hotararea!Pur si simplu nu se lipeste de mine !
Ori suntem vanatori, ori nu mai suntem!
-
o.ionascu
- Membru activ
-
- Locaţie: Buzau
de o.ionascu pe 23 Iun 2012, 13:31
Si mai este o chestie , mie imi place vanatoarea pentru ceea ce ofera ea in conceptia mea, iesire in natura cu prietenii , miscare , sentimentul de apartenenta la un grup etc.Nu voi fi "mai vanator" daca am mai multe arme ! Chiar daca voi ramane la o singura arma ( XLR 5 , cu tevi de schimb ) , este important pentru mine ca aceasta arma sa-mi satisfaca necesitatile genului de vanatoare la care particip.Nu cred ca voi deveni niciodata un "colectionar" de arme atat timp cat acestea nu-mi corespund sau nu-mi sunt necesare! Cu ceva timp in urma am intalnit un vanator cu experienta ,cu multe arme , unele destul de scumpe, dar din alta parte a tarii.Facand un schimb de impresii i-am spus ca in fondul nostru , la mistret, 90% se foloseste proiectil unic pe teava lisa , carabinele fiind foarte rare.Ma gandeam ca ma voi face de ras ! Da de unde ...mi-a zis ca ne invidiaza ca pastram un stil de vanatoare "arhaic dar curat" , in care vanatului i se acorda sanse egale, iar iscusinta vanatorului trebuie sa fie pe masura! Sunt de acord ca este discutabila teoria , dar raspunsul lui m-a facut sa ma simt bine , fara a avea sentimentul ca am ramas in epoca de piatra!
-
o.ionascu
- Membru activ
-
de radubichis pe 25 Iun 2012, 17:09
Decizia este a ta .Totusi sa sti ca si BK tras din teava slug se comporta exact ca un glont de carabina pina la 100m doar ca are viteza mai mica
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de paungeorgica pe 25 Iun 2012, 19:06
o.ionascu scrie: Da de unde ...mi-a zis ca ne invidiaza ca pastram un stil de vanatoare "arhaic dar curat" , in care vanatului i se acorda sanse egale, iar iscusinta vanatorului trebuie sa fie pe masura! Sunt de acord ca este discutabila teoria , dar raspunsul lui m-a facut sa ma simt bine , fara a avea sentimentul ca am ramas in epoca de piatra!
Scuze de off dar ai mentionat ceva si as vrea sa spun ca teoria este foarte discutabila, totul depinde de cine este in spatele armei. In padure cam cat te intinzi cu carabina te ininzi si cu lisa deci nici o diferenta in ce-i ce priveste sansele egale ale vanatului, conteaza doar cine trage si unde v-a ajunge proiectilul ca acel vanat sa nu plece ranit si sa moara dupa cateva zile, in chinuri. In loc deschis si cel cu lisa se va intinde mult mai mult decat ar trebui iar sansele ca vanatul sa plece ranit este mai mare. Foarte discutabila problema.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
-
paungeorgica
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
-
de o.ionascu pe 27 Iun 2012, 20:06
Asta am si spus ...ca problema este discutabila !
-
o.ionascu
- Membru activ
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori