Adi..
ce mai vezi pe netModeratori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox Re: ce mai vezi pe netAm observat ca e foarte flamand , se vede si dupa cum ii arata penajul . Cat despre acea stancuta ... nu o fi fost o alta pasare mai mica prin zona ?
![]() ![]() ![]() Adi..
Re: ce mai vezi pe netBuna ,
un pasarar cu un picior , mort de foame ataca de nevoie si pasari mai mari decit el daca crede ca le poate prinde si spera intr-un deznodamint favorabil pentru el , cu rezultate de multe ori similare cu cele de pe fimulet sau si mai rele ... Andrei .
Re: ce mai vezi pe netUliu pasarar vs porumbel de padure/ porumbel gulerat:
![]() ...Din pacate prea puternic porumbelul ... Adi.
Re: ce mai vezi pe netBuna buteo_buteo ,
da , intr-adevar cam mare pentru un pasarar care nu stapineste inca bine technica de tinere / prindere a prazii . Andrei .
Re: ce mai vezi pe netsalut,
ma bucur sa vad ca anul 2012 va adus iara pe forum. va las un documentar despre zona nordica...in documentar sunt studiatu in paralel un lup si o familie de gyr. http://www.youtube.com/watch?v=KDEkmVSo ... re=related cu stima ps mare de tot femela de gyr si puternica din moment ce se hraneste constant cu oepuri de camp...
Re: ce mai vezi pe netSalut vvlad81 !
Intradevar foarte interesant filmuletul , a mai fost postat odata pe forum .. multumim oricum ![]() ![]() Adi..
Re: ce mai vezi pe netBuna wlad81 ,
multumim de asemenea oricum pentru film ! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netSalutare!! Nu ma pot abtine sa nu postez urmatorul filmulet, calitati exceptionale de vanatoare demonstrate de Falco femoralis.
http://www.youtube.com/watch?v=NZzzpvho ... re=related Think twice, act once!!
Re: ce mai vezi pe netFoarte faorte fain filumul, imi plac enorm de mult genul asta de vanatori.
Multumim pt filmulet
Re: ce mai vezi pe netSalutare! Aceasta vanatoare a soimului aplomado la nagat si egreta alba seamana foarte mult cu zborurile soimilor mari la houbara si starc cenusiu. Totusi observ ca acest nagat sud american nu este la fel de agil ca nagatul european, este putin mai mare si mai greoi. Adevaratul test pentru viteza, rezistenta si agilitatea soimului aplomado ar fi zborul la nagat european, ar fi foarte spectaculos dupa parerea mea.
Apropo, stie cineva ce succes ar avea un soim peregrin la zborul de pe pumn la nagat ? Think twice, act once!!
Re: ce mai vezi pe netBuna raptor ,
cred nu ar avea succes datorita zborului in zig-zag al nagitului ( in caz de pericol !), stil de zbor imposibil pt. o pasare de prada de viteza , daca nu-l prinde din primul atac cred ca sansele ar fi minime . De acea poate nici in scrierile medievale despre soimarit nu este pomenita specia susnumita ca prada a soimilor de odinioara . In schimb o femela de pasarar n-ar avea probleme prea mari sa prinda o astfel de prada . Andrei .
Re: ce mai vezi pe netMereu am spus ca Aplomad-ul e o rapitoare perfecta, intre caracter, marime si eficienta e pur si simplu cea mai completa rapitoare. In cativa ani o sa provoace un adevarat " boom " in soimaritul european, de moment inca sunt prea putini crescatori si preturi prea mari pentru majoritate soimarilor.
Totusi, nu cred ca zborurile la starci de cireada demonstreaza de ce e capabil un aplomado, sincer cred ca cea mai buna prada pentru a demonstra calitatile aplomazilor sunt porumbeii salbatici. Acolo o sa vedeti zboruri de-a dreptul spectaculare, singura problema ce o vad in cazul aplomazilor la porumbei, mereu sfarsesc capturand la mare distanta, de la 3 - 4 kilometrii in sus. Majoritatea zborurilor se sfarsec la mai bine de 4 kilometrii. Nu renunta si sunt a naibii de rezistenti..... ![]() Sergiu...
Re: ce mai vezi pe netImi plac mult mai mult zborurile astea, persecutie in care pasarea pare ca gandeste atacul si se chinuie pe cand in zborurile lungi, dupa porumbei salbatici, cred ca vezi un zbor foarte rapid si puternic pana nu il mai vezi.( cred ca deaia imi plac foarte mult si sacri, pt zborurile astea care mie imi pare ca isi folosesc inteligenta si am vazut niste zboruri cu sacru la ciori care maul lasat cu gura cascata)
PS. Propun sa schimbam sigla asociatiei cu poza aceasta ![]() Glumesc
Re: ce mai vezi pe netsalut,
asta ar trebui sa facem cu toti toata stima pentru nemti!!! http://www.youtube.com/watch?feature=en ... cNGjcooCWY ps . chiar daca nu stiu germana e limpede ce si cum!!!
Re: ce mai vezi pe netBuna Vlad81,
da , cam asa se lucreaza aici , unul din vinatorii prinsi , dupa ce a dat din colt in colt cu minciunile , desi a fost filmat , a fost amendat cu 3000 Euro si amenintat cu ridicarea permisului , celalalt din urma a fost amendat cu 2400 Euro si i s-a ridicat permisul de vinator ( a ucis in revierul propriu prin intermediul otravii si capacanelor peste 80 de pasari de prada , in speta sorecari , gai rosii si ulii porumbari !!! ) . Da, cred ca astfel de actiuni ar fi utile si in Romania - intrebarea este cine le poate duce la indeplinire ???? Muttumim Vlad , foarte interesant si util filmulet din care si cei din tara ar putea invata si eventual aplica cite ceva in practica pentru protectia pasarilor de prada din tara . Andrei .
Re: ce mai vezi pe netSalut Andrei,
Nimic mai simplu...o camera foto in buzunar cand i-ai/i-am vazut filamt si fuguta cu denunt la politie. Nu e deloc greu. Toti care au cunostinta de astfel de practici pot sa o faca, nu este ilegal si mai mult decat atat in momentul in care apare poza sau ceva filmat se misca si politia!!!! Fiecare iubitor de pasari salbatice poate sa o faca...inclusiv poate sa trimita filmuletul la orice televiziune locala/nationala anonim si cu un titlu gen "politia nu isi face datoria" si sa vezi atunci ce se misca lucruile. Suplimentat...am citit anexa la legea vanatorii si am vazut amenzile...cu poze si filmulet tot va fi amendat un nenorocit si atunci sa vezi ce se cumintesc baieti. Personl asa voi face! cu stima
Re: ce mai vezi pe netBuna ,
postez aici un link despre distrugerile ireversibile din Muntii Fagaras , cu consecintele de rigoare ...asa este inteleasa de unii protectia si conservarea durabila a naturii in tara ! http://www.youtube.com/watch?v=Rjz2rrZs ... e=youtu.be Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna Peregrinus !
Acest om din filmulet a mai fost si la emisiunea PVTV , unde la fel a povestit despre cele doua rauri din muntii Fagaras , ca nu vor mai exista , etc ... Pacat! In raul Capra a prins si niste pastravi foarte frumosi ... Pacat de natura , momentan , doar cu aceasta se mai pot mandrii romanii ! Adi...
Re: ce mai vezi pe netBuna Adi ,
intrebarea este , pentru cit timp se mai pot mindri cu o astfel de natura , daca nimeni nu intreprinde nimic impotriva celor rau intentionati ...? Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna !
Cat timp ne mai putem mandri...? hmm.. la aceasta intrebare nu as putea sa-ti dau un raspuns , deoarece cu singuranta as gresi ! Nu am studiat prea mult acest caz ( cele 2 rauri ) , deci nu stiu din ce cauza au fost distruse ... Mie nu mi se pare o paguba imensa 1 sau 2 rauri ,poate aveau motive intemeiate pentru a face acest lucru ... cel mai mult dauneaza naturii, defrisarile !!! Cu siguranta natura va fi DISTRUSA daca acestea continua in exces , la fel si uciderea animalelor/pasarilor pe cale de disparitie ! ![]() Adi.
Re: ce mai vezi pe netSalut,
am gasit un site din Ungaria cu pasari de vanzare insa nu aveau vindirei ![]() Evident ca mesajul cu saiturile respective il astept pe privat. cu stima
Re: ce mai vezi pe netSalut
In Ungaria nu se reproduc vinderei pt ca au voie cu autorizatie speciala sa prinda din natura. Cel mai aproape ar fi germania, iti trimit situl in PM.
Re: ce mai vezi pe netBuna Vlad81 ,
ai primit PM-ul lui George ? Andrei .
Re: ce mai vezi pe netDa am primit.
Multumesc mult, am sa revin cu detali dupa ce ma hotarasc (vindirel sau mascul de haris) incerc sa mai studiez problema pentru ca un haris este ceva mai dificil decat un vanturel... pe care vad ca il "gaseste" toata lumea pe drumuri ![]()
Re: ce mai vezi pe netBuna wlad81 ,
iti sugerez sa incerci cu un Soim vinderel legal , deoarece teoretic pt. inceput este ceva mai simplu de dresat decit un Haris. Andrei .
Re: ce mai vezi pe netSalut,
Stiu ca e recomandabil un vindrel si ar fi si prima mea optiune, problema este insa ca se gasesc mai greu decat vindirei.
Re: ce mai vezi pe netBuna wlad81,
intr-adevar sint mai greu de gasit decit Harisii , dar daca perseverezi o sa gasesti. Andrei.
Re: ce mai vezi pe netNu sunt mai simplii de antrenat decat harrisii, ce e sigur un harris chiar si prost antrenat, ajunge sa ucida iepuri de vizuina si de camp. Cu un vinderel bine bine dresat, o sa-ti fie complicat sa vinezi.
Sergiu...
Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori |
Publicitate
|