Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 03 Feb 2026, 09:51

Fausti Stefano

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Fausti Stefano

Mesajde ionut vanatorul pe 27 Oct 2012, 21:08

Buna seara, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu aceasta firma de arme,adica mai detaliat sa imi zica si mie cineva ce fel de arme sunt,ceva preturi si daca se ocupa cineva cu importul lor .Multumesc
ionut vanatorul
Nou membru

Re: Fausti Stefano

Mesajde Sly_Fox pe 27 Oct 2012, 21:24

Subiectul a mai fost deschis, pacat ca nu rasfoiesti forumul. Prea multe despre aceasta firma nu s-a spus, insa gasesti detalii tehnice si modele fabricate de catre Fausti pe site-ul acestora.
Uite aici topicul despre Fausti Stefano:
viewtopic.php?f=5&t=10711
viewtopic.php?f=77&t=6645
Ar fi bine sa citesti si ce scrie pe aici:
viewtopic.php?f=69&t=11217
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde tehărău pe 27 Oct 2012, 21:57

Am auzit de curand o sonerie de mobil care zicea:
" Nu răspunde, nu răspunde! Daca e cineva??... "
8) :shock: 8) :?:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde harapascu_ioan pe 28 Oct 2012, 09:17

Eu am un bok Fausti-cal. 16, deosebita arma: precisa, suporta orice, tapana. Preturile lor sunt decente, in jur de 1000 euro noi si sub jumatate second, din cate stiu eu, oricum este o arma de luat. Despre importatori nu stiu ce sa zic, eu am primit-o cadou :wink: Respect
harapascu_ioan
Nou membru

Mesajde Don pe 28 Oct 2012, 12:55

Fratilor,Teharau v-a avertizat ca este posibil sa fie vorba de vrajelile unei farfarale care se lupta cu
spleen-ul aruncand cate o chestie pe aici...cam asta cred si eu,totusi,in caz contrar,
Radu Bichis parca avea intentia sa aduca asa ceva si inca in preturi foarte bune din cate imi amintesc,
poate gresit!
Don
Veteran

Mesajde ionut vanatorul pe 28 Oct 2012, 19:12

Multumesc mult de raspunsurile acordate
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 28 Oct 2012, 19:14

a si cine este Radu cum pot lua legatura cu el
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 08:38

cine este Radu?cum pot lua legatura cu el
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde Vrajitoru pe 29 Oct 2012, 09:07

utilizatorul @radubichis
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Vrajitoru
Veteran

Locaţie: Sibiu

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 15:57

Cine mai detine arme de la aceasta firma?sa imi mai zica si mie cate ceva .
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde badulescubogdan pe 29 Oct 2012, 16:17

Buna ziua ,eu am avut una in cal. 20 si era foarte urit finisata dar la 600 dolari(noua) a meritat, la mecanism este la fel cu cele de la BATISTA RIZZINI si FAIR. EMILIO RIZZINI sunt facute in aceeasi fabrica cu FAUSTI.
badulescubogdan
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 18:30

a deci Batista Rizzini nu este aceeasi cu Emilio
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 18:35

si mai pe larg eu vreau un model de al lor cu cocoase exterioare,cal20,tevile de 67,pat englezesc,o bijuterie zic eu, pe pagina lor vad ca arata destul de bine ceea ce vreau dar nu stiu pretul am luat legatura cu domnul Radu Bichisi a (si cu ocaziaq asta ii multumesc lui Don ca mi-a zis), mi-a promis ca sezonul urmator voi vana cu ea
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ta@radu pe 29 Oct 2012, 18:41

Importator de Fausti 0745598737
ta@radu
Membru activ

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 18:44

multumesc vere
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 29 Oct 2012, 18:45

esti tare si sun in seara asta
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 30 Oct 2012, 17:30

mai este cineva posesor de aceste arme? astept cat mai multe opinii
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 30 Oct 2012, 18:33

ionut vanatorul scrie:si mai pe larg eu vreau un model de al lor cu cocoase exterioare,cal20,tevile de 67,pat englezesc,o bijuterie zic eu, pe pagina lor vad ca arata destul de bine ceea ce vreau dar nu stiu pretul am

Fausti produce atat arme de serie cat si arme de lux. Modelele de serie mare sunt mai accesibile la pret, insa bine de tot peste armele din clasa Ij-ului.
Cele din clasa de lux, daca sunt personalizate, pot ajunge si la cateva zeci de mii de euro.
Cea pe care ai pus tu ochii, juxtapusa in cal 20, pleaca de la niste preturi destul de maricele. Dar daca ai bani, nu iti sta in cale un obstacol asa marunt precum pretul. :mrgreen:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde ionut vanatorul pe 31 Oct 2012, 17:14

pai de la ce preturi? zimi si mie cateva preturi
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 31 Oct 2012, 20:04

trimiteti-mi fratilor si mie niste preturi de la Fausti,chiar nu stie nimeni?
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 31 Oct 2012, 20:29

Cea care te intereseaza pe tine, care are cocoase exterioare,este modelul Noblesse. Preturile pleaca de la 4000 E pentru o varianta fara prea mari pretentii, pana la zeci de mii de euro in varianta personalizata, placata cu metale scumpe, gravata cu diferite motive la alegere.
Daca vrei ceva mai ieftin , gasesti si modele la mia de dolari. Astea sunt echivalentele IJ-urilor ca si calitate, bine un pic mai cosmetizate, sa nu para chiar tarani. 8)
Pentru un pret de fabrica, cel mai bine dai un mail celor de la Fausti. Acolo iti pot da un pret exact pentru modelul si configuratia pe care o vrei. Nu de alta dar preturile variaza binisor, chiar si un grad in plus la lemn scoate niste bani in plus din portofel.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde ionut vanatorul pe 31 Oct 2012, 20:50

multumesc pretene
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 31 Oct 2012, 20:57

dar sa sti ca am dat 5 e-mail dar la niciunul nu au raspuns,ba mint doar la unul si acolo imi cereau adresa sa imi trimita, dar ce adresa nu stiu pt ca frumos o puteau trimite pe e-mail dar na asta este ,in schimb cei de la Rizzini in 2 zile au trimis si catalogul si preturile, dar din cate am inteles Rizzini este cumparata de Fausti si ma gandesc ca asta este raspunsul ce o zice 'ma asta ne brueaza cand cu una cand cu alta' ca vroiam sa optez si pe un artemis light de la Rizzini bock dar imi plac si astea cu cocoase de la Fausti
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde ionut vanatorul pe 31 Oct 2012, 21:11

pt ca sunt tipul de om care se adapteaza imediat cu un lucru , ca ex acum vanez cu un bock anul trecut vanam cu o juxtapusa a unui coleg din motive ca bockul era la medic,aveam aceleasi rezultate adica , ce ratam cu una ratam si cu cealalta,vorbesc din experienta precum ca din pozitia care o lua vanatul si il ratam cu bockul l-am ratat si cu juxtapusa, am eu o slabiciune la vanatul care vine spre minesi in zbor si pe jos, vb numai la vanatul mic,pt ca numai asa ceva vanez,deci ratam si cu juxta si cu bock in pozitia spusa in rest ce trageam cu una trageam si cu cealalta,ca mai aud ca este mai greu cu bockul ca numai stiu ce si cum ,pt mine nu este nici o diferenta si asta o zic din experienta ca am vanat mult si cu una si cu alta ,dar vreau sa scap de bockul rusesc din 2 motive ;1 este prea greu ,2 am avut numai probleme cu ea sunt arme foarte slab facute ,ps am luato noua
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 31 Oct 2012, 21:33

ionut vanatorul scrie:pt ca sunt tipul de om care se adapteaza imediat cu un lucru , ca ex acum vanez cu un bock anul trecut vanam cu o juxtapusa a unui coleg din motive ca bockul era la medic,aveam aceleasi rezultate adica , ce ratam cu una ratam si cu cealalta,vorbesc din experienta precum ca din pozitia care o lua vanatul si il ratam cu bockul l-am ratat si cu juxtapusa, am eu o slabiciune la vanatul care vine spre minesi in zbor si pe jos, vb numai la vanatul mic,pt ca numai asa ceva vanez,deci ratam si cu juxta si cu bock in pozitia spusa in rest ce trageam cu una trageam si cu cealalta,ca mai aud ca este mai greu cu bockul ca numai stiu ce si cum ,pt mine nu este nici o diferenta si asta o zic din experienta ca am vanat mult si cu una si cu alta ,dar vreau sa scap de bockul rusesc din 2 motive ;1 este prea greu ,2 am avut numai probleme cu ea sunt arme foarte slab facute ,ps am luato noua

Sa sti ca nu toti vanatorii se pot adapta repede atunci cand schimba configuratia orientarii tevilor. Unii nu se pot intelege neam cu juxtapusa, altii cu suprapusa.
Si au am trecut foarte usor de la juxtapusa la suprapusa, trag fara probleme cu amandoua tipurile, probabil fiindca le folosesc in paralel.
Cat priveste bock-ul rusesc am o alta parere. Am unul si sunt multumit de el. Si asta din doua motive, exact cele expuse de tine dar inversate:
-Este greu cu draci si mie imi plac armele lungi si grele
-Nu am avut niciodata vreo problema cu el, fiabilitate maxima. Umezeala, praf, gheata, toate la un loc nu il pot stanjeni. Am prins intr-un an o furtuna de gheata in Balta Ialomitei, practic toata arma era acoperita cu polei si tragea fara probleme, pe cand altele au intrat la dezghetat in masini. Arma de tavaleala maxima.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde ionut vanatorul pe 01 Noi 2012, 11:50

nu stiu ce fel de vanatoare faci, dar eu o fac numai la picior, si acum la iepuri mergem si cate 40 de km, dam masina la zero si seara ne arata 40 dar ea merge numai pe drumul din capatul tarlalei, noi mai facem stanga dreapta si asa ca mergem mai mult de 40km si nu cred ca iti mai arde sa o mai duci si pe ea in spinare dupa atata mers .normal este o arma buna de pasaj dar nu de picior ca te rupe ,de exemplu la Arrow Timisoara am avut ocazia sa tin in mana un Rizzini cu tevi de 76 ,era o pana pe langa a mea, intradevar era light dar usoara neinchipuit de usoara.dar daca nu reusesc cu importul cu astea de la Fausti cu cocoase ma orientez iarasi pe un Bock de 20 de la Rizzini
ionut vanatorul
Nou membru

Mesajde Don pe 01 Noi 2012, 12:57

Sly_Fox scrie:-Este greu cu draci si mie imi plac armele lungi si grele

Mare pacat ca nu te-am cunoscut acum cativa ani!
M-am chinuit un an jumate sa vand un Izh Sporting,am si pierdut destul si nu numai ca timp,clientul era pe-aici si eu nu stiam de el...
Don
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 01 Noi 2012, 17:17

ionut vanatorul scrie:nu stiu ce fel de vanatoare faci, dar eu o fac numai la picior, si acum la iepuri mergem si cate 40 de km, dam masina la zero si seara ne arata 40 dar ea merge numai pe drumul din capatul tarlalei, noi mai facem stanga dreapta si asa ca mergem mai mult de 40km si nu cred ca iti mai arde sa o mai duci si pe ea in spinare dupa atata mers

Particip la orice fel de vanatoare, nu conteaza specia si stilul, numai ocazii sa se iveasca.Am facut si marsuri prin clisa din balti, cu cateva kilograme bune de noroi pe fiecare cizma, si cu durda de 4 kg in spate. Este drept ca tragi din greu, dar merita din plin.
Acum ce ma uimeste pe mine este distanta de care spui, aia de 40 de kilometri. Parca ai spune ca participi la ''Marsul cel lung'' alaturi de Mao Tse Dong. E mult cu draci, peste normalul unei zile de mers fortat.
Un vanator , daca prinde o zi in care trebuie sa dea cu praf de mers, face cam 15-20 de km. Cred ca tu esti campion daca poti face o asemenea distanta intr-o singura zi, si mai ales pe teren greu.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 01 Noi 2012, 17:35

Don scrie:
Sly_Fox scrie:-Este greu cu draci si mie imi plac armele lungi si grele

Mare pacat ca nu te-am cunoscut acum cativa ani!
M-am chinuit un an jumate sa vand un Izh Sporting,am si pierdut destul si nu numai ca timp,clientul era pe-aici si eu nu stiam de el...

Da, eu sunt un pic mai ciudat in preferinte. Cand toata lumea alearga dupa arme usurele si elegante, eu ma uit dupa fieratanii grele si butucanoase, majoritatea prefera Blaser, eu ca Pacala prefer Mauserul 98, cu inchizator de ''cursa lunga''.
Asta nu inseamna ca nu apreciez armele usoare, cu o linie eleganta, mai ales juxtapuse.
Cat priveste IJ-ul Sporting nu cred ca ma prinde, are tevi ported, deci au luat din metalul tevii usurand-o. :lol: . Glumesc desigur. :wink:

Scuze de off topic.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde ionut vanatorul pe 01 Noi 2012, 20:51

prietene vb serios si in grupa mai am si un mosulet de vreo 80 de anisori ,saracul rezista numai pana pe la 11, pe urma se retrage la masina ,gandeste-te ca,comuna mea are vreo 4000 hectare iar fondul nostru se intinde pe 6 comune cam toate cu aceeasi suprafata de teren ,iepuri abia daca ajungem cu cite unul de fiecare acasa, asta este cel mai bun rezultat ,sa nu zic ca sambata asta 1,2 pleaca cu vanat acasa ,sambata cealalta altul si asa mai departe ,asta din cauza braconajului cu ogari si iti dai seama ca mergi ca sa impusti iti zic eu ca mergi de iti scapara calcaiele ,tare asi vrea sa ajungi la o astfel de vanatoare sa imi povestesti pe urma ,ca daca la tine mergi 3 km si iei 10 bucati te cred ca am fost undeva in Timis unde am vazut iepurarie ce nu am vazut in viata mea ,acolo iti dai seama ca asi trage ij-ul cu dintii dupa mine.Si crede ca nu vb prostii, am 26 de ani si 65de kg ,dar ajung seara cu picioarele butoaie sa nu iti zic cum ajunge unul de vreo 90, 3 sambete nu mai da in camp
ionut vanatorul
Nou membru

Înapoi la Arme de vanatoare lise