Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 31 Oct 2025, 10:14

Kurzhaar

Brac , vijla, pointer , cocker , spinger , etc - sectiune dedicata .

Moderator: mialxx

Re: Kurzhaar

Mesajde Kristi pe 21 Oct 2012, 17:37

Dragon rouge...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Kristi
Veteran

Locaţie: CONTESTI DAMBOVITA

Mesajde madalin122582 pe 23 Oct 2012, 22:09

Lunga asteptare a ratoiului :D
Imagine
Imagine
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Kristi pe 01 Noi 2012, 03:09

Anita 7 luni ...
Imagine
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 21 Noi 2012, 10:43

Kristi scrie:Dragon rouge...
Imagine

Urmaresc de ceva vreme filmele cu acest caine. Excelent exemplar.

Facand consiliu de familie s-a hotarat ca o sa ne luam caine.
Istoria cu alegerea rasei lunga dar o scurtez eu.
S-a votat in final ca acesta sa fie Brac German cu par scurt, mascul, culoare complet maro (sau in proportie cat mai mare).
Conditia pusa mie a fost ca sa il luam undeva in primavara (cand incepe sa se incalzeasca vremea) si puiutul sa fie mic (6-8 saptamani - am inteles ca asta e perioada cand se intarca) ca fetele mele sa aiba "dragalasenia" unui caine mic.
Conditia care o pun mai departe este ca as dori un caine cu pedigree, din parinti folositi la vanatoare pentru ca vreau sa am acest caine pentru vanatoare.
Astept sugestii. Va multumesc pentru intelegere.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Vrajitoru
Veteran

Locaţie: Sibiu

Mesajde Vrajitoru pe 26 Noi 2012, 10:29

Anuntul de mai sus nu mai este valabil.
Am gasit catelul care il doream.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Kristi pe 26 Noi 2012, 15:11

Vrajitoru scrie:Anuntul de mai sus nu mai este valabil.
Am gasit catelul care il doream.

Si nu ni.l arati si noua , daca tot ne.ai spus mica ta poveste ?
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 26 Noi 2012, 15:24

Am facut rabat de la pedigree pentru ca a fost recomandat ca fiind din parinti folositi intens la vanatoare de catre un prieten bun in care am incredere.
Numele e inca in dezbatere (mai e timp pana ajunge acasa).
Imagine

Imagine

Imagine

Si oricum... e ciudat ca nu a raspuns nimeni timp de o saptamana...
Pana la urma imi doresc sa il dresez asa cum e cainele dvs. Dragon.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Kristi pe 26 Noi 2012, 18:38

Eu unul nu pot decat sa va urez ...sa va traiasca , sa va aduca numai bucurii si sa reusiti sa.l dresati incat sa corespunda tuturor cerintelor dvs !
Kristi
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 27 Noi 2012, 11:48

Vrajitoru scrie:Am facut rabat de la pedigree pentru ca a fost recomandat ca fiind din parinti folositi intens la vanatoare de catre un prieten bun in care am incredere.
Numele e inca in dezbatere (mai e timp pana ajunge acasa).
Imagine

Imagine

Imagine

Si oricum... e ciudat ca nu a raspuns nimeni timp de o saptamana...
Pana la urma imi doresc sa il dresez asa cum e cainele dvs. Dragon.

Prost ati facut ca ati facut rabat de la pedigree !!!
Mai putin conteaza cat de mult sunt parintii folositi parintii la vanatoare, conteaza genetica din spate mult mai mult !!!
A nu se intelege totusi gresit faptul ca nu conteaza deloc faptul ca parintii vaneaza.
wachtelfeld
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Vrajitoru pe 27 Noi 2012, 15:29

Sper ca timpul sa demonstreze ca nu am gresit!
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Kristi pe 27 Noi 2012, 21:02

Vrajitoru scrie:Sper ca timpul sa demonstreze ca nu am gresit!

Nu avem mult de asteptat ...vreo trei ani ! :wink:
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 28 Noi 2012, 08:39

Chiar atat timp sa treaca ca sa iti dai seama ca un caine eeste bun la vanatoare sau nu?
Ca are nas sau nu?
Ca face aret sau nu?
Ca aporteaza sau nu?
Ca invata usor sau nu?
Sincer? Nu cred ca trebuie sa astept chiar atat. Nu sunt expert in caini, dar parca nu imi vine sa cred.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 28 Noi 2012, 22:58

Mult noroc si satisfactii !
wachtelfeld
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 28 Noi 2012, 22:59

Kristi scrie:

Nu avem mult de asteptat ...vreo trei ani ! :wink:

:D :D :D Acum @Kristi , fiecare are unitatea lui de masura.... :D
wachtelfeld
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 28 Noi 2012, 23:13

Vrajitoru scrie:Chiar atat timp sa treaca ca sa iti dai seama ca un caine eeste bun la vanatoare sau nu?
Ca are nas sau nu?
Ca face aret sau nu?
Ca aporteaza sau nu?
Ca invata usor sau nu?
Sincer? Nu cred ca trebuie sa astept chiar atat. Nu sunt expert in caini, dar parca nu imi vine sa cred.

D-l Kristi se refera la faptul ca "groso modo" se spune ca femela se vede dupa doi ani ,iar masculul dupa trei ani....evident exista si caini precoci, dar media se situeaza in spre cele scrise mai sus. Si inca un amanunt: nu intototdeauna un caine precoce este mai bun decat unul care isi etaleaza calitatiile in timp, la mine unul media a fost intotdeauna invers. :D
La ce ati enumerat mai sus seamana foarte mult cu un caine "terminat" :D ....iar d-l Kristi o spune in primul rand din experienta.Un caine inseamna multa, multa, multa munca,foarte multa rabdare si un pic de pricepere, daca nu va inarmati de pe acum cu asa ceva, mai departe va fi un pic complicat, vor apare frustrari, contradictii, lucruri deloc benefice lucrului cu cainele si cainelui in sine.
Nu o luati ca si cand cineva "va ia peste picior" ci luati-o constructiv ca pe niste sfaturi spuse poate pe un ton mai glumet. :wink: :D
wachtelfeld
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 29 Noi 2012, 09:00

Eu nu o sa intru in polemici unde nu ma pricep. Sunt capabil sa imi recunosc necunostinta dar daca ma combate cineva sa o faca cu argumente.
Eu ma gandeam la altceva si D-l Kristi la altceva:
- eu ma refeream la durata la care iti poti da seama ca un caine este bun la vanatoare (adica are calitatile si abilitatile necesare)
- Kristi cred ca se referea la un caine "vanator complet" care se vede.
De la ce ziceam eu ca se vede pana la a fi un caine de vanatoare bun e cale lunga si sunt constient de asta.

Si apropo de a fi luat peste picior: daca merit e ok, dar gratuit mi se pare o greseala. Sunt un incepator in ale cainilor si daca un experimentat ma ia peste picior ca am spus ceva aiurea, consider ca face o greseala. E ca si cum as lua un incepator in calculatoare si l-as lua peste picior pentru ca habar nu are de modul de mostenire a functiilor abstracte in CLR-ul de la .Net Framework 4.5 sau ca nu stie cum ar putea face un cursor dinamic cu o functie imbricata in T-SQL-ul implementat in SQL Server 2008.
Poate ca grsesc, poate ca e normal ca lumea sa fac asta, da' iaca mie nu mi se pare. Daca vrea cineva sa ma ajute, ma ajuta, nu imi arata cat de prost sunt in domeniul in care el e expert.

Ca sa concluzionez:
- am inteles ca am gresit ca am facut rabat de la pedigree si imi asum greseala
- am inteles ca un caine va deveni caine de vanatoare complet abia la 3 ani (ca e mascul)
- nu am inteles de ce nu pot fi evaluate calitatile si abilitatile cainelui inainte de 3 ani. E ca si cum am spune ca trei ani de zile lucrez cu el si dupa 3 ani imi dau seama ca nu merita ca nu iese caine de vanatoare din ala.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 29 Noi 2012, 12:20

Vrajitoru scrie:Eu nu o sa intru in polemici unde nu ma pricep. Sunt capabil sa imi recunosc necunostinta dar daca ma combate cineva sa o faca cu argumente.
Eu ma gandeam la altceva si D-l Kristi la altceva:
- eu ma refeream la durata la care iti poti da seama ca un caine este bun la vanatoare (adica are calitatile si abilitatile necesare)
- Kristi cred ca se referea la un caine "vanator complet" care se vede.
De la ce ziceam eu ca se vede pana la a fi un caine de vanatoare bun e cale lunga si sunt constient de asta.

Si apropo de a fi luat peste picior: daca merit e ok, dar gratuit mi se pare o greseala. Sunt un incepator in ale cainilor si daca un experimentat ma ia peste picior ca am spus ceva aiurea, consider ca face o greseala. E ca si cum as lua un incepator in calculatoare si l-as lua peste picior pentru ca habar nu are de modul de mostenire a functiilor abstracte in CLR-ul de la .Net Framework 4.5 sau ca nu stie cum ar putea face un cursor dinamic cu o functie imbricata in T-SQL-ul implementat in SQL Server 2008.
Poate ca grsesc, poate ca e normal ca lumea sa fac asta, da' iaca mie nu mi se pare. Daca vrea cineva sa ma ajute, ma ajuta, nu imi arata cat de prost sunt in domeniul in care el e expert.

Ca sa concluzionez:
- am inteles ca am gresit ca am facut rabat de la pedigree si imi asum greseala
- am inteles ca un caine va deveni caine de vanatoare complet abia la 3 ani (ca e mascul)
- nu am inteles de ce nu pot fi evaluate calitatile si abilitatile cainelui inainte de 3 ani. E ca si cum am spune ca trei ani de zile lucrez cu el si dupa 3 ani imi dau seama ca nu merita ca nu iese caine de vanatoare din ala.

Exact asta am spus si eu mai sus ca nimeni nu va ia "peste picior"...ci doar se discuta pe un ton mai glumet , sa ii zicem.
Si ca sa va raspund punctual asa cum ati expus dvs. problemele...:
-Un caine incepe sa fie evaluat in jurul varstei de 1 an, uneori poate mai tarziu.De exemplu eu am o catea care a devenit caine dupa un an si 8 luni, ma refer ca a inceput sa aibe o cheta si sa caute vanatul cat de cat decent.
Daca aveti alte intrebari, puneti-le si va voi raspunde atat cat ma pricep.
wachtelfeld
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 29 Noi 2012, 12:45

O sa pun intrebari.
Intai e de lecturat. Pe urma de aplicat(dupa ce vine catelul si mai creste si el putin).
Daca nu iese nicicum incepem cu intrebarile.
Si asta mi se pare o prostie: cum ai dat de greu intrebi, fara sa cauti si tu de unu' singur sa gasesti o solutie. Sau macar un inceput de solutie, sau na... sa fii macar impacat cu tine ca nu deranjezi oameni cu intrebari la care s-a mai raspuns.
Am vazut asta destul de des si nu vreau sa fiu si eu asa.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Kristi pe 29 Noi 2012, 18:37

Departe de mine gandul de a va lua peste picior ...am estimat cat ii trebuie un caine sa devina un bun vanator ! Dupa ce a ajuns la varsta aceasta va p[uteti da seama daca este bun , sau foarte bun , sau mai putin bun ! orice caine are nas , orice caine face aport ( binenteles daca este invatat ...sau unii o fac chiar fara sa fie invatati ...dar o fac mai putin bine ) , orice caine de aret face aret , orice caine este predispus sa invete ...dar sa nu uitam ca fiecare are stilul sau propriu si o face in felul sau ...sau in felul in care a fost invatat si educat ! Sau poate pentru inceput va da.ti seama ca are cheta bunicica ...dar pentru a deveni un caine bun trebuie lucrat si iar lucrat ! Iar acest lucru necesita timp ...nu o luna doua ! :wink: Apoi intervine modul cum vanati cu el ! Sunt multe , foarte multe chestiuni care trebuiesc corelate in asa masura incat totul sa fie bine ! Eu am dorit sa va transmit ca nu trebuie sa va pripiti si sa faci o evaluare dupa cateva luni !
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 29 Noi 2012, 19:18

E foarte clar ca evaluarea nu poate fi facuta extrem de repede.
Dar eu ma refeream la faptul ca poate pana in sezonul viitor pot sa imi dau seama daca e ok si ne putem intelege amandoi la vanatoare. Am citit si posibilitati ca un caine de aret sa nu faca aret decat la vedere nu si la nas. Eu la asta ma refeream. Cred ca toate celelalte lucruri se pot invata. Dar cred ca la fel de bine poate sa fie un caine care nu invata foarte usor si nu va invata prea multe. Asta e! Va fi al meu si n-o descurca noi cumva.
Sincer sa fiu nu stiu daca o sa am timpul necesar sa fac din el cainele perfect, desi mi-ar placea si o sa ma straduiesc cat pot.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Kristi pe 02 Dec 2012, 07:02

Vrajitoru scrie:E foarte clar ca evaluarea nu poate fi facuta extrem de repede.
Dar eu ma refeream la faptul ca poate pana in sezonul viitor pot sa imi dau seama daca e ok si ne putem intelege amandoi la vanatoare. Am citit si posibilitati ca un caine de aret sa nu faca aret decat la vedere nu si la nas. Eu la asta ma refeream. Cred ca toate celelalte lucruri se pot invata. Dar cred ca la fel de bine poate sa fie un caine care nu invata foarte usor si nu va invata prea multe. Asta e! Va fi al meu si n-o descurca noi cumva.
Sincer sa fiu nu stiu daca o sa am timpul necesar sa fac din el cainele perfect, desi mi-ar placea si o sa ma straduiesc cat pot.

Mi.as permite o intrebare ...sa presupunem ca il evaluati intrun timp mai scurt ...sa spunem la un an ...in cazul in care considerati ca nu este asa de bun cum v.ati dori dvs , ce face.ti , renunta.ti la el si va cumparati alt caine si o lua.ti de la capat ? Parerea mea este ca nu ! Si va si argumentez , o sa va atasa.ti de el , mai ales daca il creste.ti de la doua luni ! In mare parte cainele devine ,,bun '' datorita muncii depuse de stapan , datorita orelor petrecute in terenul de vanatoare , acolo la locul faptei! :wink: restul , stilul de lucru , felul in care fileaza , modul in care face aret . etc ., tin de genetica lui ! Acolo nu ave.ti cum sa interveniti dvs si nimeni nu are cum interveni dar , daca face un aret si e mai putin spectaculos ca al altui caine , important esta ca face aret ...daca filajul la fel nu este foarte spectaculos dar este eficient , la fel il catalogam sau stilul de lucru ...poate fi un brac care lucreaza cu capul sus si asta place foarte mult ochiului sau un brac care merge cu nasul mai jos , sa nu spun in pamant si place mai putin ...eficienta au ambele genuri de caini ...deci ?
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 03 Dec 2012, 08:46

Haideti sa va dau niste exemple: am fost la vanatoare cu un brac de aprox 3-4 ani (nu se stie exact pt ca proprietarul actual l-a primit cand avea cam 2 ani), care nu a mai fost scos in teren de 1 an si ceva. Deloc. Cainele a cautat foarte bine, cernea terenul in fata noastra, era mereu in alerta si in fuga. Nu facea aret decat foarte scurt, nu facea aport (decat daca vedea vanatul), in schimb unde a fost fazan l-a ridicat. Noi trebuia sa fim in alerta sa colectam ce ridica cainele. A scos iepurele din tufe. Na asta, dupa mine, e un caine caruia ii place sa lucreze, iar daca ar fi fost si ajutat ar fi fost un caine bun. Dar eu am fost extrem de multumit de cum a cautat si cum a ridicat vanatul. Restul sunt lucruri care se invata (parerea mea - si va rog sa ma contraziceti daca nu e adevarat).
Dupa o vreme am fost la vanatoare cu un pui de 6 luni de Vijla. Cainele era foarte timorat, de cand ne-a vazut ca suntem mai multi vanatori s-a postat langa piciorul stapanului si nu a pleact de acolo. Nici un plecat inainte, cautat foarte putin. Probabil ca a fost greseala stapanului ca nu a socializat cainele. Am aflat pe urma ca acesta nu mai auzise foc de arma (si intr-adevar a luat-o la fuga cand am tras prima data). Si ce stiu sigur este ca acest caine a fost scos in teren destul de des. Ei bine: de asta imi e frica: un caine fara dorinta de lucru. Ca daca ii place vanatoarea atunci eu zic ca totul se poate corecta, mai greu sau mai usor, dar se poate.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde traian72 pe 03 Dec 2012, 14:31

Buna ziua,

domnule "vrajitor" din postarile dvs se vede ca ati intrat deja in polemici si nu cred ca sunte-ti in masura sa le sustineti cu cei doi domni. Amindoi sunt in ceea ce priveste dresajul ciinilor de aret la fel cum sunt Tranan la optica si Violiv la arme din punctul meu de vedere.
Acum sa revenim la topic:
- cind un ciine salta vinatul si nu face aret nu inseamna ca este pasionat ci ca vaneaza pentru el nu pentru vanator remediul nu este usor de obtinut(proprie experienta ajutat de Kristi);
- dupa un sezon de vanatoare in care aporta foarte bine, am fost cu ea la o vanatoare de gugu impreuna cu trei amici insotiti si ei de caini. A preluat obiceiul de a molfoli piesele, obicei de care a fost dezvatata greu;
- dupa un an ciinele poate face bine unele lucruri iar tu ca vanator in cateva partide sa-l strici poate iremediabil (foc de arma, aret, aport);
- un ciine pana la virsta de 2 ani este ca si un tinar pina pe la 15-17 ani, o varsta foarte dificila atit pentru parinte(vanator) cit si pentru el;
- parinti (folositi la vanatoare) pot fi ok dar nu sti ce defecte poate mosteni puiul din urma pe care unul dintre parinti nu le are;
Am scris aici cateva din lucrurile cu care m-am intilnit de cind sunt fericitul stapin de brac cu parul scurt si cu care la primul caine te poti intilni daca zici ca sti multe din citite si auzite.
traian72
Membru activ

Mesajde Marius pe 03 Dec 2012, 18:52

Vrajitoru scrie: (parerea mea - si va rog sa ma contraziceti daca nu e adevarat).

Buna seara,
Eu sunt posesor de caini de aret de putin timp, dar imi place sa cred ca am avut (si inca am) profesori buni, asa ca imi dau si eu cu parerea, chiar daca nu e cea mai avizata.

Cainii pentru pasari ce se ascund prin boscheti (fazan, prepelita, potarniche, sitar) sau pt. vanat mic la camp (adica nu la balta) sunt in doua mari categorii: scotocitori si caini de aret.
Bracul face parte din grupa cainilor de aret. Faptul ca bracul din exemplu "nu tinea aretul" este considerat a fi un defect major pentru un caine de aret, pentru ca astfel poate salta in mod nedorit pasarea. Desi major, acest defect este foarte des intalnit la caini de aret din Ro, fapt care conduce la folosirea improprie a cainelui de aret, si anume, ca scotocitor. Ca sa uite de cheta larga nativa si sa caute "sub pusca", cainii astfel utilizati sunt torturati (dupa mine) cu socuri electrice.
Revenind la cainele de aret, acesta trebuie sa faca cheta mai larga decat un scotocitor, peste distanta maxima de tragere a unei lise, cu scopul de a acoperi cu cautarea sa o suprafata cat mai mare de teren, si astfel de a mari sansele de a gasi vanat pentru stapanul sau. Odata identificat olfactiv vanatul, cainele trebuie sa ramana in aret, dandu-i astfel timp vanatorului sa ajunga la el , oricat de departe ar fi, ca sa impuste pasarea. Aretul ferm, in situatia in care vanatul nu se deplaseaza, trebuie sa dureze minute bune. Un caine de aret ca bracul de mai sus, atunci cand e tanar, poate fi "stricat" sau "facut corect" de catre stapanul sau.
Aportul nu e cel mai important lucru (dupa parerea mea) si e posibil sa fie deprins de aproape orice fel de caine.
Mai departe, felul aretului, filajul, cheta sunt lucruri despre care s-au scris foarte multe randuri, probabil carti, s-au discutat "la o bere" multe seri, s-au facut filmari.

Ref. la vijla din exemplu, cred ca zici bine, probabil ca una din cele mai importante calitati a unui caine de vanatoare, e pasiunea sa, dorinta de a vana.

PS Cer scuze celor mai priceputi ca mine daca am batut cainii, dar colegului nostru ii sunt binevenite cat mai multe pareri.
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Kristi pe 03 Dec 2012, 19:33

Logic , niciun caine nu are cum sa faca aport , decat daca vede vanatul ... :lol: ...poate a.ti dorit sa spuneti aret ! Daca a scos un iepure din tufe ...nu este obligatoriu sa fie si un caine caruia ii place sa vaneze ...iar faptul ca cineva o scos un caine de 6 luni la vanatoare si mai ales la un colectiva ...parerea mea umila este ca a facut cea mai mare greseala si se pare ca asa a fost ! Un caine de 6 luni trebuie scos in teren singur ...fara alti caini si fara alti oameni si binenteles fara arma ( adica fara a i se impusca ceva ) !
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 03 Dec 2012, 20:24

@traian: stai linistit ca nu intru in polemici.
Si intr-adevar acum mai inteleg cate ceva.
Apropo de scotocele cainelui de aret, incercam sa ii raspund d-nului kristi la !ntrebarea: ce m-ar multumi.
M-ar multum! Si un caine cu pasiune chiar daca face lucrurile aiurea. Clar ca asta nu e tinta mea. Dar e c&ea ce m-ar multumi pana la urma. Ce m-ar dezamagi e un caine fricos in teren (chiar si fara foc de arma).
Eu de ex am vazut la poligon un braculet de 4-5 luni care nu avea nici un stres ca noi trageam ca la razboi, si care a venit fara probleme si mi-a "furat" de langa rastel o punga cu chipsuri. Deci exista si asa.
Nu am cunostinte ci doar citesc si iau aminte la exemple care le vad.
Multumesc celor ce ma ajuta. Si sunt !n curs de lecturare a cartii "caini de aret" a d-nului Burcescu.
De acolo si de aici o sa invat impreuna cu catelul.
Si apropo @Kristi: avetti niste poze cu o catelusa An!ta care la 7 luni aporteaza fazan. Deci e scoasa in te:en cel putin cu pusca. Deci se poate.
La ex din acestea ma refer. Vijla a fost scoasa in teren doar ea cu stapanul si fara arma pana acum.
Poate de aia a fost asa timorata.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Corco pe 03 Dec 2012, 21:35

@Vrajitoru imi poti spune, te rog, unde ai gasit cartea mai sus mentionata?

Multumesc,
Corco
Corco
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Kristi pe 03 Dec 2012, 22:03

Un caine prinde pasiune atunci cand este scos cat mai des in teren ... sa gaseasca vanat ! Un caine ajunge fricos , in mare parte datorita stapanului sau pentru ca nu stie cum sa se comporte cu cainele ! Este foarte posibil ca acel caine de 4-5 luni sa nu se sperie daca stapanul sau a gestionat foarte bine aceasta latura , dar nu intelegeti gresit ca acea vijla a devenit sperioasa pentru ca a fost scoasa in teren fara arma ! Tocmai acest aspect am dorit sa.l scot in evidenta cand am spus ca la 6 luni nu poti scoate un caine in teren si sa.i impusti ( sa faci vanatoare cu el ! ) daca el nu aporteaza sau nu este invatat cu focul de arma sau cu multa lume prin preajma ! Nu asa se invata un caine sa aporteze scotandu.l la o vanatoare colectiva unde se trag multe focuri si din multe parti ! Cainele nici nu mai asociaza cand trage stapanul sau , cand si unde sa fie atent ! Asa se strica cel mai usor un caine tanar ! Catelusa mea pe care dvs a.ti vazut.o la 7 luni aportand un fazan , aporteaza ( binenteles in joaca la inceput! ) de la doua luni jumate ! La doua luni jumate ii aruncam petul in apa si intra si mi.l aducea ! Cu un astfel de caine poti iesi intrun cadru mai restrans si sa.i impusti o piesa , dar in niciun caz nu poti iesi la o colectiva ! Totul tine de stapan , de felul cum simte cainele , de felul cum gestioneaza relatia dintre el si patruped ! La fiecare caine este intrun alt mod ,foarte putine lucruri seamna de la exemplar la exemplar !
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 03 Dec 2012, 22:07

Corco scrie:@Vrajitoru imi poti spune, te rog, unde ai gasit cartea mai sus mentionata?

Multumesc,
Corco

Buna seara . Cartea respectiva o gasiti sunand la numarul de telef...0722257676 Dn. Dr. Burcescu!
Kristi
Veteran

Mesajde Vrajitoru pe 04 Dec 2012, 08:19

Ma gandesc ca fiecare caine e diferit, e ca la oameni.
O sa ma straduiesc sa imi fac un caine cat mai apropiat de ceea ce imi doresc eu.
Timpul ne va spune daca o sa reusesc sau nu.
Oricum sunt foarte fericit ca exista oameni pasionati de asta si sunt convins ca daca am probleme ma vor ajuta cu sfaturi.
Ah: inca o intrebare: cat strica sau ajuta influenta familiei in dresaj sau vanatoare?
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pontatori si scotocitori