Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Mai 2026, 20:31

Produse Delta Optical

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: Produse Delta Optical

Mesajde radubichis pe 23 Apr 2013, 07:39

@ lorki uite ce spune Violiv despre Delta dupa ce a cumparat primul microdot :

1. a rezistat la ceva peste o cutie de 30-06 trase dintr-o semi.
De reglat s-a reglat la fel de naspa ca si alte dispozitive similare ce nu au click-uri ci numai disculetul gradat .. adica am tras vreo 12 focuri si am reusit la final mai mult din noroc.
Punctul foarte stralucitor pe Soarele puternic de ieri a necesitat aplicarea unui timbru de banda adeziva neagra pe senzorul de lumina ca sa faca punctul mic si bine definit cat sa poti ochi o sticla de 3/4 l la 100 m.

Nu-i Docter II da nici nu-i >500 E. Pana acum s-a dovedit "cel mai ieftin care-si face treaba" din cate am incercat.

In consecinta si-a montat 2 dispozitive microdot unul pe 3006 si altul pe 9,3x62
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde lorki pe 23 Apr 2013, 08:13

Nu vand produse de gen,nu am interese de nici un chip asa ca ce am scris este o trista concluzie trasa dupa ce am cumparat acest produs.

Polemica nici atat.Dar incepatorii e bine sa stie adevarul zic eu ,microdotul delta e un stift chinezesc care nu merita acesti bani.Asta e parerea mea dupa ce am cumparat acest produs care nu pot sa il folosesc.
Docter e 350 euro nu 500 dar macar se poate folosi, acesta din fericire si face ceea ce zice.

Am fost sigur ca o sa apelezi la Violiv ca sa salveze situatia.
lorki
Membru activ

Mesajde violiv pe 23 Apr 2013, 08:22

Cu tot cu prindere Docter III e >400 E ba chiar peste 500 E daca e sa-l pui pe Blaser. Ai dreptate, e o scula aproape perfecta.
Dar absolut toate deficientele enumerate de tine in postarea anterioara se regasesc cu brio la modelul Docter I si II, de ex., modele vandute la vremea lor la peste 300 E. Sticla si definitia punctului la Zeiss, de ex, ca si reglarea anevoioasa, extrem de asemanatoare cu cele de la Delta, nu-l impiedica sa fie vandut cu alti peste 400 E.
O garnitura intre baza si dispozitiv am improvizat din banda adeziva neagra si moale, taiata pe contur dupa montare ... merge perfect.

E perfect adevarat: ai posibilitatea, atunci cumpara Docter III si-ai scapat de griji ... daca ai grija sa nu-l spargi. N-ai suficienti bani da' te poti descurca "romaneste", adica improvizand, merge si Delta. Practic, este cel mai ieftin dispozitiv de acest fel care-si face treaba si o face exact la fel ca cele de 200-250 E.
Si la al doilea n-am "stricat" decat 4 cartuse de 9,3x62 la reglaj. :wink:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde radubichis pe 23 Apr 2013, 09:49

lorki scrie:Nu vand produse de gen,nu am interese de nici un chip asa ca ce am scris este o trista concluzie trasa dupa ce am cumparat acest produs.

Polemica nici atat.Dar incepatorii e bine sa stie adevarul zic eu ,microdotul delta e un stift chinezesc care nu merita acesti bani.Asta e parerea mea dupa ce am cumparat acest produs care nu pot sa il folosesc.
Docter e 350 euro nu 500 dar macar se poate folosi, acesta din fericire si face ceea ce zice.

Am fost sigur ca o sa apelezi la Violiv ca sa salveze situatia.

Pina acum pot sa-ti spun ca esti primul care se plinge de acest dispozitiv. In afara de 9,3x62 si 300WM a mai fost montat de colegi de pe forum si pe 45-70 Gov care daca nu sti pot sa-ti spun ca are recul nimicitor
Am si eu 3 intrebari:
1. Pe ce arma ai montat microdotul?
2. Ce baze ai folosit la montare?
3 .Cine ti-a montat dispozitivul si cum l-a reglat?
Nu excud posibilitatea ca produsul sa fie defect, cu toate ca nu prea cred,caz in care te anunt ca are 2 ani garantie
PS Nu am apelat la Violiv ,doar l-am citat Consider ca i-au trecut destule dispozitive optice prin mina ca sa-si faca o parere despre fiecare
radubichis
Veteran

Mesajde stefan 3006 pe 24 Apr 2013, 14:46

In principiu este un produs bun eu am doua montate unul pe un 3006 si unul pe un 9.3x62 si nu pot sa ma pling de rezistenta lor ,daca se putea regla intensitatea punctului pentru a trage cu precizie peste 100m totul era super dar se poate rezolva si in final cred ca isi merita banii.
stefan 3006
Veteran

Mesajde violiv pe 24 Apr 2013, 15:14

Ieri am incercat noua achizitie de la Delta: Titanium 2,5-15,5x56.
Exceptional: ILUMINAREA. Pe bune, la nivel de Zeiss sau Swaro. Geaba va povestesc ca n-o sa credeti pana n-o vedeti.
Bun: Sticla OK, suficient de clara sa gasesti gaurele de 223 pe tinta, corectorul de dioptrii si cel de paralaxa functioneaza precis; impresie generala foarte buna, click-uri decente, a raspuns perfect la reglaj; camp de vedere absolut decent.
Perfectibil: imaginea capata o tenta aiuristica de culoare, gen cenusiu-albastru si devine neclara la magnificatie maxima - trebe sa te opresti la 14,5-15 ca sa fie limpede cristal iar de la 2,5 la 10x e impecabila; reticulul metalic are mici-mici imperfectiuni la desen, ce se vad daca-l studiezi atent; inelul negru din jurul imaginii e destul de prezent, cam ca un cerc tras cu marker nu cu un varf de creion fin; distanta pupilara un pic mai mica decat lunetele de top moderne si cam exacta - trebe sa pui ochiul la fix unde trebe ca sa vezi corect in schimb se modifica nesemnficativ cand variezi magnificatia; n-am reusit si nici n-am gasit in prospect cum se readuc turetele la 0 .... pare ca nu au prevazut si asa ceva.
Am avut alaturi Zeiss 3-12x56 Diarange, Kahles 2,5-10x50 si Trijicon 2,5-10x56. Nu e Zeiss dar e peste Triji. In clasa ei de pret, adica binisor sub 1000 E, ofera multe si mult peste concurenta directa.
violiv
Veteran

Mesajde dan_dumitrescu pe 24 Apr 2013, 18:51

violiv scrie:Ieri am incercat noua achizitie de la Delta: Titanium 2,5-15,5x56.
Exceptional: ILUMINAREA. Pe bune, la nivel de Zeiss sau Swaro. Geaba va povestesc ca n-o sa credeti pana n-o vedeti.
Bun: Sticla OK, suficient de clara sa gasesti gaurele de 223 pe tinta, corectorul de dioptrii si cel de paralaxa functioneaza precis; impresie generala foarte buna, click-uri decente, a raspuns perfect la reglaj; camp de vedere absolut decent.
Perfectibil: imaginea capata o tenta aiuristica de culoare, gen cenusiu-albastru si devine neclara la magnificatie maxima - trebe sa te opresti la 14,5-15 ca sa fie limpede cristal iar de la 2,5 la 10x e impecabila; reticulul metalic are mici-mici imperfectiuni la desen, ce se vad daca-l studiezi atent; inelul negru din jurul imaginii e destul de prezent, cam ca un cerc tras cu marker nu cu un varf de creion fin; distanta pupilara un pic mai mica decat lunetele de top moderne si cam exacta - trebe sa pui ochiul la fix unde trebe ca sa vezi corect in schimb se modifica nesemnficativ cand variezi magnificatia; n-am reusit si nici n-am gasit in prospect cum se readuc turetele la 0 .... pare ca nu au prevazut si asa ceva.
Am avut alaturi Zeiss 3-12x56 Diarange, Kahles 2,5-10x50 si Trijicon 2,5-10x56. Nu e Zeiss dar e peste Triji. In clasa ei de pret, adica binisor sub 1000 E, ofera multe si mult peste concurenta directa.

Este peste Elite 6500 2.5-16x56? Ma batea gandul la un Bushnell dar nu vreau sa ma grabesc si implicit sa ma oftic dupa... :D
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde Tranan pe 24 Apr 2013, 19:44

Este pt. ca Bushnellul nu are alternativa de 56mm.
Eu sustin spusele lui @violiv si anume ca Delta da la fund la orice marca sub €1000.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde Don pe 24 Apr 2013, 19:46

dan_dumitrescu scrie:Este peste Elite 6500 2.5-16x56?

Cred ca vorbim despre 2.5-16X50...mie mi se pare Titaniumul un pic peste!
Pe scurt,Delta are iluminare mai buna,optica este un pic superioara,Delta x56 fiind mai luminoasa si
claritatea foarte buna,chiar daca scade un pic spre magnificatia superioara,unde calitatea generala
a imaginii scade un pic - avantajul lui 6500 ramane eye relief-ul,cu o plaja de comfort mai larga.
Nu e de neglijat nici greutatea mai mica a lui 6500,este insa normal pentru o luneta cu un obiectiv mai mic.
Reglajul la tureta e OK la amandoua,inca imi plac mai mult click-urile lui 6500,poate chestie de obisnuinta,
in viitor ar putea fi altfel.
Personal m-as indrepta spre Delta Titanium.
Don
Veteran

Mesajde Tranan pe 24 Apr 2013, 20:13

Bushnellul pierde si ea din claritate cand ajunge pe la 15-16x iar iluminarea e mai slaba decat la Titanium.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde violiv pe 25 Apr 2013, 07:56

Da! Dupa mine este peste Elitte 2,5-16. Foarte recent am dat un ochi prin doua si nemultumirile au fost mai mari. Imaginea e si mai neclara la maxim iar iluminarea este incomparabil mai putin potrivita cu necesitatile decat la Delta.
De fapt, Delta are unul din cele mai bune reticule iluminate pe care le-am vazut vreodata. Reticulul este german modificat, cel cu 3 bare groase prelungite cu o cruce subtire. Grosimea la nivelul crucii este de circa 1/2 MOA, punctul luminos este perfect cerc, plasat in interiorul liniei groase, semnificativ mai mic ca diametru decat linia. In bezna adanca trebe sa treci de gradatia 2 de pe potentiometru ca sa vezi ceva licarind iar la maxim este vizibil si cu Soarele in ochi. Este printre foarte putinele lunete la care mi-a placut sa trag pe zi cu punctul aprins, efectiv mai usor de centrat pe tinte fine decat reticulul in sine.

E foarte adevarat ca am gresit amarnic (dupa multe pareri exprimate pe forum :oops: ) montand o luneta facuta de japonezi pentru o firma poloneza pe o arma Blaser dar nu ma simt deloc prost cu ea. Mai mult ma enerveaza patul armei decat luneta.
violiv
Veteran

Mesajde DART pe 25 Apr 2013, 09:04

Felicitari violiv,

sa le stapanesti sanatos pe amandoua!Poate pui pe forum si niste grupaje obtinute cu acest reticul cu punctul ”fin” potrivit si pt. tinte fine obtinut cu calibrul tau .... .243 win , poate scapi ceva si despre munitia folosita 8) .
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde violiv pe 25 Apr 2013, 12:08

Am iesit o singura data. Din motive de lipsa munitie la magazin n-am avut decat aproape 20 boabe - 5 PTS si 12-13 FMJ de la S&B, 5 Power Point si 3 Geco SP. Ziua a fost una cu un vant ingrozitor.
Desi sunt din gama cea mai slaba de la S&B, FMJ-urile au mers surprinzator de bine si chiar s-au lipit cate doua ... cutia a avut cateva rebuturi, unele cu varful infundat, altul cu varful cazut asa ca nu te puteai astepta la cine stie ce. Si PTS si Power Point au avut nevoie de cate un foc de trecere plasat evident in alta parte ca restul si au scos un pic peste 1/2 MOA din 3 focuri ulterioare, cele doua munitii fiind practic suprapuse pe tinta si la doar 2-3 cm mai sus si stanga fata de FMJ. Apoi am tras numai cate doua focuri de grupaj, in mai multe serii.
N-am reusit niciun grupaj de bench-rest la 100 m, cel mai bun fiind de 1 cm . Tragaciul la Blaser nu e cel mai fericit pentru degetul meu.
Cel mai bun grupaj al zilei a fost unul de fix 3 cm tras la 250 m cu munitia Geco SP.

Am fost 3 Blaser-e prezente, toate in 243 si din cate munitii am incercat, GECO SP e pe locul 2 ca si precizie si constanta cu toata balistica lui de caramida. A stat constant in 3-4 cm la 250 m si chiar cu un grup de exceptie de 3,3 cm la 380 m ... probabil norocos. Cea mai buna munitie incercata a fost Winchester Supreme, BST-ul de 6 g care a muscat focurile si la 250 m.

P.S. am testat in aceeasi sedinta si alta noua achizitie: CZ 527 FS din 1996, pe care am pus inele Warne, luneta Bushnell 3200 10x40 Tactical si am tras cu Geco FMJ de 3,6 g. Aici am avut boabe si-am tras pana m-am saturat. adica un pic peste 40. A stat constant la 3-4 cm din cate o magazie (4 cartuse), mai rar si sub MOA. Doua focuri le poate musca da' mai multe nu prea. La 250 m a realizat exact acelasi grupaj ca si Blaser - 3 cm :P :shock: . Sincer, ma impac de doua ori mai bine cu micuta cehoslovaca .... care a costat exact cu 10.000 lei mai putin :shock: :oops:

P.P.S. urmatoarea achizitie in materie de optica va fi o Delta 4,5-30x50
violiv
Veteran

Mesajde DART pe 25 Apr 2013, 13:08

Domnule ce coincidenta !...............si eu am un Buschnell 3200 ,10x40 cu turete tactice.....dar este pe un 22LR , sa stii ca sunt f.multumit de aceasta micuta luneta .
Ha, ha, ha....esti tanar :lol: , mai ai vreme sa inveti tragaciul de la Blaser, asa dupa cele spuse de tine.... incep sa iubesc grupurile obtinute de mine :oops: .
DART
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 25 Apr 2013, 13:17

violiv scrie: La 250 m a realizat exact acelasi grupaj ca si Blaser - 3 cm :P :shock: . Sincer, ma impac de doua ori mai bine cu micuta cehoslovaca .... care a costat exact cu 10.000 lei mai putin :shock: :oops:

Hi hi hi. Presimteam eu ca ceha(fara slovaca daca este din 1996) o sa faca figura buna.
La asta sa nu ii mai dai papucii, tine-o de prasila. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde bliviu pe 25 Apr 2013, 13:35

Ii bine de stiut.Oricum pretul e bun la delta.Trebuie sa vad cu ochi mei si dupa aia ma decid.
bliviu
Veteran

Mesajde DART pe 25 Apr 2013, 16:03

Domnu Radu scuze pt. off-topic :oops: dar mai trebuie sa-l intreb ceva pe vio.
Doctore ?De pe ce ai tras?Masa cu stativ, saci de nisip,capota, rucsac.....sau ai pus deja un bipod ca baietii.... eleganti ?
De ce aceasta luneta(Delta 4,5-30x50) te ai uitat prin ea?Cum se comporta la magnificatiile de la ”capat”?
DART
Veteran

Mesajde violiv pe 25 Apr 2013, 16:31

Pt. 100 m am tras din culcat rezemat pe un trepied usor sub uluc si o rola de banda adeziva lata sub talpa, adica lipit de pamant.
La 252 m fix am tras din picioare de pe capota unui Matiz, excelent suport ca stabilitate si inaltime.
Prin Delta mare nu m-am uitat.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 25 Apr 2013, 16:36

Am avut si bipod Haris cu minim 12". Nu mi-a placut pt ca am constat ca ulucul la Blaser, la fel ca la Accustock de la Savage, se indoaie si atinge teava cand te rezemi in el. N-o sa agat 500 g de arma de dibuit nici sa ma bati.
violiv
Veteran

Mesajde radubichis pe 25 Apr 2013, 16:37

.
radubichis
Veteran

Mesajde radubichis pe 25 Apr 2013, 16:39

DART scrie:Domnu Radu scuze pt. off-topic :oops: dar mai trebuie sa-l intreb ceva pe vio.
Doctore ?De pe ce ai tras?Masa cu stativ, saci de nisip,capota, rucsac.....sau ai pus deja un bipod ca baietii.... eleganti ?
De ce aceasta luneta(Delta 4,5-30x50) te ai uitat prin ea?Cum se comporta la magnificatiile de la ”capat”?

Are @msg una cu reticol MCZ Va poate lamuri ca utilizator ce si cum se vede prin ea
Pina atunci va spun ca si unul care m-am uitat prin ea ca pina la magnificatie 29 este cristal
radubichis
Veteran

Mesajde DART pe 25 Apr 2013, 18:22

Multumesc domnule Radu ,am sa-l interpelez pe colegul de forum.
Si iar mai trebuie sa-i zic ceva la violiv :) .
Doctore?Lasand la o parte ca un bipod Harris este demontabil iar folosirea lui este optionala deci si greutatea pe care doresti sa o porti sau nu, este tot optionala......vrei sa spui ca montarea unui astfel de dispozitiv prin perforarea ulucului de la Blaser este contraproductiv si va afecta ce ?.....cand cu acel adaptor de la Arrow, acela se ”incastreaza” in pat si nu atinge sub in nici un fel teava !?
Mai tii minte adaptorul de bipod , cel facut de suedezo-norvegienii aceia ( l-am prezentat intr-un alt topic ) de care ai spus ca este ”urat ca d...u”....oare ei nu s-or fi gandit la ce spui tu si au sacrificat esteticul pt. functional ?
Spune te rog clar ce crezi ca se intampla daca se monteaza un bipod Harris pe un pat Blaser R8 pt. ca daca este de rau....... ma duc sa-mi arunc bipodul si adaptorul(de la Arrow) la gunoi :lol: :lol: :lol: .
DART
Veteran

Mesajde radubichis pe 25 Apr 2013, 18:36

Mai toate paturile sintetice,spre deosebire de cele de lemn, flexeaza cind au montate pe ele bipod si te apesi pe ele Ating astfel teava si trimite glontul la plimbare in alt loc unde nu esti bucuros sa-l vezi
Rezolvarea este sa sprijini doar arma pe bipod fara a te apasa pe ea lasind astfel ca teava sa vibreze liber
radubichis
Veteran

Mesajde violiv pe 26 Apr 2013, 07:30

Mai toate paturile profilate pentru vanatoare, fie ele de lemn sau sintetice, flecteaza la nivelul ulucului daca te apesi pe ele si atunci se intampla ce zice Radu. Cat pleaca focul aiurea daca teava atinge ulucul? Poate si 5 cm la 100 m. Ori tu iti iei bipodul pentru trageri de precizie la distante mai mari decat asta si atunci n-o sa pricepi de ce ai ratat. De aia paturile tactice sunt asa de butucanoase la nivelul ulucului. N-are nimic de-a face cu adaptorul pentru bipod care chiar functioneaza foarte bine.
Cel plasat in varful ulucului chiar e o mare prostie sa-l pui pe Blaser cu atat mai mult cu cat nu schimbi nimic la nivelul rigiditatii patului.

Ia arma in mana si strange pumnul in jurul tevii si ulucului si o sa vezi despre ce-i vorba.

In mod normal, in bipod trebe sa pui o tara de tensiune, adica sa-l proptesti in teren si sa te impingi un pic in el cu umarul. Cand faci asta ulucul se indoaie si atinge teava. Daca tragi folosind bipodul doar ca sprijin, de exemplu cand tragi din sezut, cu el extins sau din culcat dar fara sa te apesi in pat, nu se mai intampla asta. Dar daca nu vrei sa te proptesti in el nu vad de ce sa alegi ditamai bipodul tactic facut sa sustina arme de 15 kg in care te impingi si sa nu flecteze. Cat o fi el de demontabil tot e greu si tot il cari dupa tine. Constructia lui e gandita sa poata fi intins intr-o clipa nu sa stai 5 minute sa-l agati de arma. Doar pentru sprijin poti lua unul mai "fin".

Eu am vazut arma asta ca pe una usoara, facuta pentru dibuit/panda la tap, o combatere cand si cand. Am ramas sub 4 kg, bine echilibrata, stabila pe foc, numa buna pentru scop. Nici prin cap nu-mi trece sa-i pun bipod.
violiv
Veteran

Mesajde msg pe 27 Apr 2013, 19:26

Am o Delta 4,5-30x50 cu reticul MCZ si o Delta 2,5x16x50. Confirm ca este o piesa super si una si cealalta.
O am montata pe un CZ 550 varmint cal. 308 si am luat-o pentru trageri la distanta.
Iluminare buna pe timp de noapte, magnificatie clara si buna fara mari perturbatii pana aproape de maxim.
Daca vrei una, ia-o cu reticul MCZ 2. Eu o sa mai vreau una cu reticul MCZ 2 (are si gradatii pe orizontala) pentru o tikka t3 supervarmint ...

Are cineva idee unde se poate trage legal in RO la 1000m? Poate la o combatere ...
msg
Membru important

Mesajde violiv pe 27 Apr 2013, 22:44

Proaspat, de cu seara, asteptand sa apuna Soarele si sa rasara Luna. Din pacate, a fost un vant al naibii de rece si eu prea subtirel imbracat asa ca n-am mai stat sa rasara Luna. Pana la aproape 9 seara am putut trage la sticle la 200, la 9,30 nu se mai vedea mai nimic la 250 m dar pozitia mea a fost foarte naspa, cu apusul in fata si orbea ca naiba ultima reflexie a Soarelui pe cer iar Luna inca nu iesise. Mai studiem.

La partea cu trasul, nicio problema. A mers perfect:

Imagine

M-am decis sa raman pe S&B PTS cel putin o vreme. Am tras la intersectia tintelor pentru ca ma jucasem la turete intre timp ... practic a fost un nou reglaj.
Primul foc dreapta sus, dat niste clck-uri "la ochi", al doilea un pic stanga, ultimele doua la fix pe linia verticala, foarte putin peste 5 cm deasupra punctului ochit ... am lasat asa.

Blaser-ul parca incepe sa ma cunoasca ... sau eu pe el :?
violiv
Veteran

Mesajde GeKados pe 28 Apr 2013, 18:20

Frumos "grupaj" la 200, 2 boabe muscate...! Ar fi fost interesant de vazut cum mergeau 5 la acea distanta..!
PTS-ul de la S&B este un proiectil foarte bun, are un BC foarte mare. Eu il mai folosesc pe el si pe "fratele" lui HPC-ul, in cal .308W ..
GeKados
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 28 Apr 2013, 18:51

Pai eu zic ca grupajul este la 100 de metri, nu la 200. Cel putin asa reiese din afirmatia ca reglajul a fost facut 5 cm deasupra punctului ochit, adica tipic pentru tragere la 100 de metri.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde GeKados pe 28 Apr 2013, 19:04

Posibil, poate m-am grabit eu cu afirmatia.. Oricum sunt curios cum ar arata un grupaj de 5..

PS: eu reglez de obicei la 100m fix, fara cei 4-5 cm deasupra POA in plus.
GeKados
Veteran

Mesajde violiv pe 28 Apr 2013, 20:23

Mai sus a fost la 100 m.
Azi am iesit iar si am trecut pe yarzi. La 150 yarzi=137 m pozitia focurilor pe tinta ca inaltime a fost la fel, adica 5 cm deasupra. Doua grupaje de cate 3 focuri, fara a umbla la turete s-au suprapus pe 2 cm inaltime si 6 latime. Nu e chiar cel mai tolerat proiectil de catre Blaser, tot cate unul din 3 ajunge in alta parte.
In plus, o fi el tare aerodinamic da' e incarcat atat de puturos ca nu merita. Am trecut la ceva peste 250 yarzi adica aproape 240 m. Doua boabe in 4 cm dar 9 cm mai jos. Din tabela, reglat la fix la 100 m pica aproape 20 cm pana la 200 m adica mareata razanta a unui 30-06. Am terminat cutia si-am renuntat la el.

Geco SP este infinit mai constant .. o fi el bont ca o caramida da' se duce unde vrei tu nu unde vrea el.

Nu trag grupaje de 5 dintr-o teava care n-a fost facuta sa faca asta, e inutil. Prefer sa trag cinci grupuri de doua.
violiv
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare