| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
pareri despre izh 18Moderator: liviur
133 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: pareri despre izh 18Va mai cer o parere, intre izh 18 270 si 308 care e mai precis? Arma ma intereseaza pt caprior. 223 este exclus.Va multumesc.
Re: pareri despre izh 18Cum ai noroc.... Cam asta-i problema cu rusestile. E de preferat sa cumperi una s-h pe care poti s-o probezi in poligon decat una noua din raft despre care nu poti afla ceva decat dupa ce-ai cumparat-o.
Oricum, "piesa a patra" conteaza cel mai mult la toate. Daca ramai la cei "maxim 150 m" enuntati in postarea anterioara chiar nu conteaza daca-i 270 sau 308, poti sa dai cu banul. Oferta de munitii e relativ echivalenta, ambele sunt calibre in crestere numerica pe la noi si foarte probabil ca si munitia se va diversifica.
Re: pareri despre izh 18daca doresti precizie la arme "din raft" uita de rusesti.
ursulache
Re: pareri despre izh 18
Nu e chiar asa daca ai mana arma face toti banii !trebuie mult antrenament si rabdare ca sa o antelegi !
Re: pareri despre izh 18După mai multe exerciţii în poligon cu IJ-18, am mai constatat 2 lucruri:
- e a Dracului de sensibilă la calitatea muniţiei şi cu cât cartuşul e mai puternic încărcat cu atât pare să îi placă mai mult. Dintre cele 3 muniţii de .223 mai uşor de găsit, Geco, Winchester şi S & B, toate de acelaşi tip, FMJ, cu S & B, care e mai puternic încărcat decât varianta 5,56 NATO, trage cel mai bine (constant, grupat) şi cu Winchester cel mai slab; - e la fel de sensibilă la încălzirea ţevii. Pe măsură ce trage, începe să grupeze din ce în ce mai strâns. ~Nautilus
La concluzia asta cum ai ajuns?
Cum ai facut masuratorile in urma carora ai ajuns la concluzia ca munitia e mai incarcata?,de stiut se stie ca cu glontul FMJ de la S&B se scot grupaje foarte bune la tinta datorita faptului ca teava(pasul ghintului si forma ghintului)il agreaza cel mai bine,schimba tipul proiectilului si vei vedea diferenta
Re: pareri despre izh 18Aşa scria în datele tehnice de la ei, adică de la S & B şi Winchester, că S & B poate genera o viteză a glonţului de 1006-1010 m/s.
5,56 NATO fabricat de Winchester USA (care e cu totul altceva decât Winchester .223 55gr FMJ care se vinde la noi) are 936-990 m/s. Din moment ce ei publică aşa ceva, or fi ştiind mai bine Un test care se găseşte aici: http://www.epinions.com/review/Sellier_Bellot_223_Rifle_Ammunition_epi/content_488229604996?sb=1 a demonstrat că există o diferenţă între Winchester USA 5,56 NATO FMJ şi S & B .223 FMJ, iar concluzia tipului care l-a făcut a fost cam aşa: Tested some Winchester 5.56mm 55 gr. FMJ the same day; which, by the way, turned out to be the factory, 55 gr. FMJ ammunition I recommended for this particular rifle. The average velocity turned out to be 2,998.67 (H= 3,063; L= 2,964). That not only means the Winchester 5.56mm’s average was 94 f.p.s. less than the Sellier & Bellot .223 Remington, it means that the highest measured velocity from the group of Winchester was less than the average velocity of the Sellier & Bellot .223 Remington. This lower velocity may also account for why the Winchester’s SD was 34.49; significantly lower than either the PMC or the Sellier & Bellot. (While 34.49 is right on the edge of my definition of ‘acceptable,’ it’s not unexpected with ‘budget’ ammo.) ------------ These numbers also suggest that I would be very careful in using the Sellier & Bellot in a rifle chambered for .223 only. While you may be fine and/or may have already used it successfully thus; I might even go so far as to strongly suggest that if you intend using this ammunition as your ‘regular flavor,’ that you do so only in a weapon chambered for 5.56 NATO. ~Nautilus
Atunci grija mare cu S&B pentru ca daca dezvolta presiuni in camera cartusului precum 5.56 poti avea neplaceri. N-am masurat inca niciodata un IJ18 (ma refer la masurarea camerei cartusului cu "gage"-uri, Go , No-Go si Field) sa vad daca poate accepta si un 5.56.
Re: pareri despre izh 18Dimensiunile exterioare ale cartuşului sunt identice, doar că unul e încărcat în aşa fel încât să producă 55,000 psi şi celălalt 62,000 psi şi are pereţii tubului mai solizi.
Nu sunt îngrijorat fiindcă dimensiunile exagerate ale chiulasei de IJ-18, care pare mai solidă decât la multe arme militare, mă fac să cred că a fost proiectată pentru un calibru mai mare şi apoi strunjită camera în interiorul ei pentru fiecare calibru în parte, deci trebuie să ţină şi la un .223 mai zdravăn. ~Nautilus
Re: pareri despre izh 18De rezistat rezista fara probleme in general armele sant testate la presiuni cu 30% mai mari decat ce dezvolta un cartus normal.
No bine mai frate, daca asa zici tu nu mai intru in polemica pe tema asta ca nu are rost pt un IJ18. Doar un mic amanunt asa pt informare: camera de 5.56 este cu foarte putin mai mare decat cea de .223. In rest, da-i sa puta. Tare curios a-si fi sa vad de la tine niste rezultate cu proiectile de 4g. Sa vad ce poate IJ-ul cu 4g. respecte
Re: pareri despre izh 18ghinturile de la IJ in cal 223 nu se impaca cu proiectile de 4 grame. Vineri mi-am reglat IJ-ul meu in 223 cu Geco FMJ de 55 grains (3,6 grame). Dupa ce am reglat luneta, 2 focuri aproape au "muscat" aceeasi gaura...adica 0,5 cm intre ele, trase la 115 metri. Sunt extrem de multumit de ce poate sa faca o arma la bani fff putini.
Am incercat sa lovesc si o sticla de 0,5l la 300 de metri. Cu siguranta arma poate, mai trebuie putin exercitiu. Am dat la 5-10 cm pe langa sticla. Distantele au fost masurate cu telemetru Membru ANDA
In cal. 223, munitia de la S&B (si FMJ si SP) s-a dovedit precisa din mai toate armele de vanatoare incercate, nu-i o noutate. Ca trage din ce in ce mai bine pe masura ce teava se incalzeste asta chiar e o noutate.
Re: pareri despre izh 18Chiar dacă a spus-o şi violiv înainte, e de reţinut:
Lemnul de IJ-18 (pat şi uluc) nu e protejat de fabricant decât cu un strat foarte subţire de lac (sau gudron) la exterior. Interiorul e virgin, lemn uscat. Dacă umezeala pătrunde, şi va pătrunde sigur, fiindcă sunt lăsate fante/lufturi în jurul gărzii trăgaciului şi între talpa de plastic a patului şi lemn, rişti ca lemnul să se degradeze şi să se umfle fără să îţi dai seama. Am tratat suprafaţa interioară a ulucului (unde intră ţeava) cu puţin lac şi suprafeţele interioare ale patului (locul unde se îmbină cu bascula, tunelul prin care trece şurubul de fixare, locul unde se îmbină cu talpa de pat) cu Balsin (varianta cea mai închisă la culoare, care se potrivea cu lacul din exterior). Turnat, întins cu o pensulă, cu grijă, să acopere tot. De asemenea, am lustruit suprafaţa exterioară cu Balsin şi o cârpă moale. După uscare, capătă un luciu mai bun şi devine uşor aderentă la mână. Fiindcă am extras patul, am profitat de ocazie şi am dat şi un puf de Ballistol pe mecanisme. ~Nautilus
Re: pareri despre izh 18Am nevoie de consiliere, va rog! Folosesc suportul urmator:
http://huntershop.shopmania.biz/cumpara ... 18-2784443 Varianta de un toll. Cum Weaver-ul nu a mai rezistat deasupra , iar momentan Vortex-ul cu tub de 30 a ramas tot singur, mi-a trecut prin cap sa montez pentru o perioada Vortex-ul pe ij. Am vorbit cu baietii la Material Group si mi-au spus ca sunt disponibile doar inelele de 30. Pana aici m-am descurcat. Insa imi da de gandit faptul ca striatiile din interiorul inelelor s-au impregnat pe tubul de la weaver si nu as vrea sa patesc la fel cu Vortex-ul. Nu am mai zgariat eu tubri cu montajele, dar daca am patit-o acum consider a ar fi bine sa suflu putin in iaurt. Am cautat si o cheie dinamometrica, dar nu am gasit ceva potrivit. Oare scap fara zgarieturi? "Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: pareri despre izh 18Salut sorry_nellu, weaver a fost cumva 2-10x 32? Si la mine a cedat acea luneta tot pe un ij, pur si simplu i-a sarit reticulul. si nu cred ca am tras mai mult de 50 de focuri. Doar pt ca suportul zgarie luneta nu inseamna ca asta e motivul pt care s-a stricat. F important e forta de strangere a suruburilor suportului si zonele de contact a suportului pe luneta, vezi despre cum se lepuieste corect un suport de luneta.
Nu cred ca ai deformat prin strangere excesiva luneta.
Re: pareri despre izh 18Buna Lucian,
Nici pe departe gandul ca montura a afectat durata de viata a lunetei! Nu am deformat-o prin strangere, doar am zgariat-o mai tare, zic eu. Ma intereseaza daca montura asta zgarie tuburile in mod current sau sunt eu batut in cap! Nu cred ca montura asta trebuie lepuita. Problema e ca nu vreau sa zgarii luneta pe care am sa o pun in loc, mai ales ca va sta pe ij vreo doua -trei luni. da, luneta decedata un weaver, e vorba de un 2-10x38 si a tinut fara probleme 70 de focuri. Asta toamna cand am schimbat munitia, am avut primele semen de intrebare, iar asta iarna la vanatoare dupa doua focuri am considerat ca trebuie sa fie sigur o problema si a ramas in rastel. Acum cateva zile am profitat de o iesire interen si am lut o cutie de cartuse si o tinta. Am tras 15 focuri si m-am lamurit ca atat a fost. "Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Ce te determina sa crezi ca nu are nevoie de lepuire? Doar asa vei putea sa mai scapi de urme intr-un mod profesionist altfel vei avea urme pe orice tub. Am mai vazut si inventii cu banda de care se foloseste la instalatiile electrice sau la instalatiile de apa dar asta as recomanda doar dusmanilor, dar daca tii mortis sa nu-ti ramana urme pe tub poti sa incerci Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: pareri despre izh 18Am sa pun poze, poate sunt mai edificatoare! daca trebuiau lepuite, inseamna ca sunt un mare dobitoc. Mie mi s-a parut ca textura interioara e facuta sa fie utilizata asa. Revin cu poze. Multumesc!
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: pareri despre izh 18Unele suporturi pe care le-am cumparat aveau pe interior deja prinsa o banda adeziva precum leucoplastul,poate dc incerci cu asa ceva nu mai lasa urme, dar nu prea recomanda asa ceva.
Interiorul acela e anumea pt o prindere ferma sa nu alunece, dar dc nu sunt perfecte atunci suprafata de contact fiind mica , lasa urme. Cat timp nu e deformat tubul, acele urme nu ar trebuii sa te deranjeze doar dc vrei sa o vinzi. Numai bine.
Re: pareri despre izh 18Recomandati si voi un obrazar bun pentru IJ 18. Ma gandesc ca daca ii pun si obrazar, strang grupurile constant
Membru ANDA
Nu stiu daca-i chiar o noutate sau daca-i doar o intimplare, dar acelasi lucru l-am observat si eu desi la momentul respectiv am considerat ca a fost din cauza celei de-a patra piesa.Si asta am observat-o si in cal 30-06. In 30-06 am foșosit S&B FMJ 11,7g 180 gr si Norma Orix 11,7g 180gr, cu mentiunea ca Norma Orix pe acelasi reglaj si la aeeasi distanta cca200 m (masurata cu chilometrajul masinii setat pe zero linga tinta) facea grupajul mai sus 15 cm si mai in dreapta cu circa 10cm . Ce ar putea fi? ... cazuri izolate?...sau geometria interna a Ij-urilor se impaca mai bine cu caracteristicile fizice ale S&B-ului (combinatia intre forma exterioara a proiectilului, duritate camasa, viteza initiala)
Si eu as fi interesant de asa ceva..Daca ai vesti , multumiri anticipate! Muget,deci exist !
Re: pareri despre izh 18Ha!
Cu toata rusinea, va ararat mintenas tiganeala proprie, de o utilitate de masterchef! sa ma trezesc din oboseala, ca am rupt Calimanii weekend-ul asta! "Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: pareri despre izh 18Căutând altceva, am dat din întâmplare peste un tip care restaura o lisă fabricată puţin după 1918. Ceea ce îi cerea mari eforturi, fiindcă arma fusese dezgropată din pământ, unde stătuse câţiva ani buni. Mecanismul e brevetat de o firmă numită Crescent Arms Co şi brevetat în 1913.
Din poze, construcţia pare suspect de familiară, cu modul ei de articulare la basculă, cu zăvorul, cu extractorul... ba chiar şi cu prinderea ţevii de uluc
Re: pareri despre izh 18Basculantele cu o teava se fabrica de vreo 200 de ani. In general au fost arme simple, contruite cat se poate de minimal si functional, cu cat mai putine piese si ieftine. Numai anume firme au facut din astfel de arme opere de arta si au dus mecanismul pe noi culmi.
Modelul din link se fabrica si in ziua de azi si chiar de mai multe firme, aproape exact la fel. Al rusilor difera un pic la partea de actionare a zavorului, cocosul este ascuns, etc. Cu multi ani in urma si al rusilor era aproape identic.
Re: pareri despre izh 18The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: pareri despre izh 18Pentru toti posesorii de baikal 18mh, carabina si nu numai, am reusit sa modific tragaciul astfel incat declanseaza la o forta de 950g, si are o cursa mult mai mica la tragaci. Am sa revin cu poze si explicatii la obiect.
Prima arma am vandut-o tocmai din acelasi motiv. Acum dupa mai multe documentari, am reusit imposibilul. Revin cu poze.
Re: pareri despre izh 18Cum am promis, am revenit.
Primul pas, demontarea mecanismului tragaci. Aveti un bolt , tragaciul si piesa accea mica care tine percutorul in pozitia de armat. In tragaci ,unde vine aceasta mica piesa, fix in spate , am dat o mica gaura cu burghiu de 2 mm. Gaura se poate vedea in poze, este una cu o adancitura de aproximativ 1 mm. Mai mult oricum nu mai intra burghiul . Dintr-o bucata de sarma de 2 mm am taiat o bucatica si am facut un mic cilindru, care intra fix in acel locas din spatele tragaciului. Se vede din poze ca fara acel mic cilindru, piesa argintie are varful ce agata tragaciul mult iesit, pe cand cu acel mic cilindru asezat in locas , varful va iesi f putin. Acel cilindru il ajustati din ochi, are aproximativ inaltimea de tot 2 mm. Se obtine astfel o curs f mica . Din arc am taiat fix o spira, astfel se reduce taria accestuia si implicit forta de apasare pe tragaci. Am mai slefuit piesa aceea mica din tragaci pe partea unde atinge arcul lamelar. Si arcul l-am slefuit si atat. Restul a ramas intact. Am adaugat cele doua saibe sub arcul lamelar si am mai redus forta de apasare pe tragaci , astfel incat tragaciul sa fie apasat si readus la pozitia initiala . Mai mul de atat nu am mai intervenit, eu zic ca e suficient pentru o carabina sa aiba 950 g taria tragaciului si cursa de declansare 1.5 -2 mm. Voi posta si pozele.
133 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori |
Publicitate
|