Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Mai 2026, 22:10

Produse Delta Optical

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: Produse Delta Optical

Mesajde DART pe 28 Apr 2013, 20:43

Doctore! Din ce pozitie ai tras si cu ce magnificatie a lunetei ?
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde GeKados pe 29 Apr 2013, 09:01

violiv scrie:Mai sus a fost la 100 m.
Azi am iesit iar si am trecut pe yarzi. La 150 yarzi=137 m pozitia focurilor pe tinta ca inaltime a fost la fel, adica 5 cm deasupra. Doua grupaje de cate 3 focuri, fara a umbla la turete s-au suprapus pe 2 cm inaltime si 6 latime. Nu e chiar cel mai tolerat proiectil de catre Blaser, tot cate unul din 3 ajunge in alta parte.
In plus, o fi el tare aerodinamic da' e incarcat atat de puturos ca nu merita. Am trecut la ceva peste 250 yarzi adica aproape 240 m. Doua boabe in 4 cm dar 9 cm mai jos. Din tabela, reglat la fix la 100 m pica aproape 20 cm pana la 200 m adica mareata razanta a unui 30-06. Am terminat cutia si-am renuntat la el.

Geco SP este infinit mai constant .. o fi el bont ca o caramida da' se duce unde vrei tu nu unde vrea el.

Nu trag grupaje de 5 dintr-o teava care n-a fost facuta sa faca asta, e inutil. Prefer sa trag cinci grupuri de doua.

Cu HPC-ul am incercat acum vreo luna un grupaj la 150m si am scos 0,4 MOA fara niciun efort.. iar cu PTS nu am incercat nici un grupaj inca dar la prima iesire in poligon o sa incerc unul de 5..
In schimb cu Geco Target am bagat 4 boabe in aceeasi gaura la 100m..foarte precis ca si cartus.
GeKados
Veteran

Mesajde violiv pe 29 Apr 2013, 09:19

Mai intotdeauna trag cu maximul permis de luneta, fara punct rosu. In acest caz a fost undeva intre 14x si 15x.
Culcat, tripod "tip" :P bench-rest Remington, adica o chestie de aliaj usor, usurica si destul de greu de stabilizat, pus sub uluc. Sub pat, imediat in spatele crosei am pus o bucata de lemn cat o caramida invelita intr-o bucata de prosop gros.

Cam asa a iesit:

Imagine

Am preferat o tinta facuta de mana la fata locului, cu cat mai putine "desene" pe ea, ca sa pot vedea gaurile din tinta si la distanta mai mare si luneta chiar le-a vazut si la aproape 250 m. Punctul ochit a fost de fiecare data cel central. Vant constant si in rafale travers stanga-dreapta.
Succesiunea a fost cam asa:
- "verde" primul grup la 150 yds ~ 135 m
- "rosu" al doilea grup la 150 yds
La total, 1" raspandire pe verticala si >2" pe orizontala cu grupurile plasate la 2,5" deasupra punctului ochit in conditiile in care la 100 m erau la fix 2" cu o zi inainte ... adica glontul inca urca. La distanta asta vantul n-a facut cine stie probleme pentru ca o arma identica tragand cu Geco a mers numa "muscate".

Am considerat ca grupurile sunt centrate un pic stanga asa ca am dat doua click-uri de 1/4 MOA dreapta si am tras la 265 yds ~244 m (pentru ca acolo am gasit o movilita care mi-a permis sa trag, masurati cu telemetrul) ochind tot punctul central. Au iesit cele doua focuri din dreapta jos. A fost vant la travers de la stanga la dreapta, semnificativ si in rafale, am tras cand am simtit vantul mai usor in ureche. Poate era mai bine sa nu fi umblat la click-uri.

Cateva repere de dimensiuni:

Imagine

Imagine

Imagine

Oricum, potrivirea tevii cu munitia este dezamagitoare chiar daca cele doua boabe la peste 250 yds par OK asa cum sunt plasate la 1". Nu a fost deloc asa constant si a fost foarte greu sa dobor o sticla de 0,5 l la distanta aia ... 3 focuri pentru una gaurita in conditiile in care exact in acelasi timp mi-au iesit doua sticle din trei focuri trase cu CZ 527.
Geco SP si Norma cu V-Max merg chiar gaura-n gaura la 100 si cu grupuri sub 1/2 la 300 m.

Am decis sa trec la sistemul anglo-saxon pentru ca reticulul este cel german modificat, in planul II, cotele reticulului date de fabricant sunt date mai exact in inchi, in mm sunt cu multe virgule iar turetele au click de 1/4 MOA. Inca nu-mi iese intotdeauna, mai uit si mai pun metri si centimetri.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DART pe 29 Apr 2013, 14:54

Salut Doctore,

faci te rog o poza cu arma+luneta sa vadem cum stau acestea pe acel bipod de care faci vorbire?
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde florynake pe 05 Mai 2013, 12:00

Stie careva cum se aduc turetele la zero la Delta? Ar trebui sa aiba asa ceva! Sa aveti un Paste fericit alaturi de cei dragi!
florynake

Locaţie: grumazesti -neamt

Mesajde violiv pe 05 Mai 2013, 14:31

Ar trebui da' n-are. N-am gasit nici in carticica de instructiuni si nici pe viu o chestie care sa mearga usor ... surubul din capul turetelor pare strans cu cheia pneumatica.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 13 Mai 2013, 23:21

Cum n-am rabdat am vrut sa vad ce se intampla daca desfaci surubul din capul turetelor: un patent cu gaura corespunzatoare, o fasiuta de piele ca sa nu zgarii, o mana ferma pe tureta si s-a desfacut. A fost, cred, un pic strans din fabrica - imediat dupa ce s-a clintit a mers usor. Se desuruibeaza respectivul surub aproape complet, se ridica usor de tureta, se rasuceste cu 0 in dreptul reperului si se pune la loc apoi se strange surubul ... cu mana e suficient.
Probleme - cu aceasta ocazie am constatat ca desi sunt perfect decelabile, click-urile nu sunt chiar foarte ferme ... tot desuruband, ridicand de tureta si incercand s-o eliberez am miscat fara sa-mi dau seama si reglajul. La final, la test pe foaie era cativa cm aiurea. Asadar se poate dar cu grija :mrgreen:
violiv
Veteran

Mesajde florynake pe 29 Mai 2013, 20:08

Mai bine sa ramana asa...s a reglat destul de usor...pe 30 06 browning longtrack...nu pare sa se deregleze....ce parere aveti Dle vio,pe un 8x68 ar rezista lunetele astea? Eu am cumparat una dar parca tot nu am 100% incredere in ele...
florynake

Mesajde violiv pe 29 Mai 2013, 21:38

Numai timpul ne va arata.

Spre deosebire de multi alti fabricanti celebri, cei de la Delta anunta clar ce si cum cu rezistenta:
- 1000 G sau 6500 J citez:
Recoil test (G) 1000 G x 10 times
Image jump after recoil (MOA) less than 1 moa (adica glontul trebe sa se mute pe tinta mai putin de 1 MOA dupa supunerea la testul de 1000 G de 10 ori)

... ca sa-ti dai seama cam cat inseamna ei zic ca rezista si la calibre rele precum 9,3x62 :mrgreen: Ca sa-ti dai seama cu adevarat ce inseamna, o luneta recunoscuta pentru rezistenta incredibila cum e Nightforce rezista la 5000 G.
- tot din prezentarea lor citez:
Tracking move 15 moa and the tracking less than 0.25 moa - adica de invarti de tureta pret de 15 MOA=60 click-uri inainte si inapoi revenirea pe tinta trebe sa se produca in mai putin de sfert de MOA - ceea ce este absolut OK.

Pe 30-06 cred ca tine fara griji. Eu am de gand s-o pun si pe 9,3x62 catre toamna. Pe calibre foarte violente nu cred ca ma incumet nici eu.
violiv
Veteran

Mesajde florynake pe 30 Mai 2013, 18:51

Aveti dreptate Dle Vio...o sa traim si o sa vedem...
florynake

Mesajde Dan2812 pe 31 Mai 2013, 19:46

Poate un produs chinezesc sa reziste pe asa ceva http://www.50bmg.de ?
Stiu veti spune ca este facuta in Japonia - eronat toate produsele chinezesti au anumite forme specifice trbuie numai sa le descoperi.
Dan2812
Nou membru

Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 31 Mai 2013, 20:53

Daca te referi la lunetele Delta din seria Titanium, despre care vorbeam noi aici, nimeni n-a spus ca-s facute sa reziste pe 50 bmg. De la Delta la IOR e un pic de cale. Sincer, Delta de azi sunt mai bune ca IOR de acum 20 de ani ba chiar si decat cele de acum 10-12 ani. La nivelul la care a ajuns optica azi, doar produsele cele mai noi de la IOR sufera comparatie cu lunete "tari". Delta nu se da chiar asa tare, nici nu este dar este un compromis foarte bun intre pret si ce ofera. Nu vorbesc din auzite - am acum 5-6 lunete de la IOR dobandite de-a lungul timpului si doar una singura sta pe o arma (si nici asta nu face tot ce-ar trebui sa faca dupa prospect), restul sunt depozitate pentru posteritate. Inca n-au rezolvat problema constantei in fabricatie, a micilor defecte enervante cu care te capatuiesti daca esti ghinionist, cu partea de relatii cu publicul ... partea cu pretul au invatat-o repede.
Dar cum e proaspat deschis un topic "IOR" si cum mai exista cel putin unul mai vechi, propun sa mutam discutia acolo.

cat despre ce pot face chinezii, o sa mai vorbim de-a lungul anilor ... deocamdata vorbim la mobile facute de ei, ne luminam cu led-uri produse de ei si daca nici astea nu-s niste chestii tari si in top de top ...

P.S. nici macar chinezii nu-si permit sa graveze "Made in Japan" pe lucrurile facute la ei.

P.P.S. reclama negativa este interzisa de legile noastre - e interzis sa promovezi un produs defaimand altul si pe acest altul sa-l numesti exact.
violiv
Veteran

Mesajde Dan2812 pe 01 Iun 2013, 08:14

Imi cer scuze ca am facut reclama unei firme din Romania, care produce lunete scumpe si proaste in care nu poti avea incredere .
Imi cer scuze fata de producatorul japonez pentru ca am pus sub semnul intrebarii locul unde sunt fabricate si de unde isi achizitioneaza componentele .
Asa se intampla daca nu ma pricep - dar cu timpul voi intelege de ce produsele locale sunt mult mai proaste dect cele de afara si cand aduci in discutie existenta lor faci reclama si cand iti spui parerea si pui la dipozitie cateva informatii esti incorect si denigrezi.
Dan2812
Nou membru

Mesajde violiv pe 01 Iun 2013, 08:42

Te rog sa nu ma intelegi gresit. N-am nimic impotriva promovarii oricarui produs, cu atat mai putin a celor de productie autohtona. Numa ca aici suntem la topicul dedicat altei firme si e OK sa le lauzi sau critici pe astea.

Poate nu stii dar eu sunt colectionar de arme si optica Made in RO. Nici unele nici altele nu m-au dat pe spate din niciun punct de vedere. Armele sunt la limita posibilitatii de a fi folosite iar optica cam dezamagitoare. Ma uit si trag prin lunete IOR de mai bine de 20 de ani si-am ajuns sa le cunosc binisor. Ce ma deranjeaza cel mai tare la ele este "lucrul neterminat", adica inconstanta in executie si micile defecte ce n-ar fi trebuit sa ramana pe luneta ajunsa la vanzare. In ultimii doi ani, nu numai o data, am vazut lunete noi-noute cu scartaieli direct din raft. Nu scartaiau atat de rau incat sa nu fie achizitionate dar la testul in poligon au dovedit deficiente de genul - nu lucreaza corect corectorul de paralaxa, iluminarea indiferent de model ori nu merge la toti pasii, ori se stinge la foc si chiar la partea mecanica, unde se lauda cel mai tare, am intalnit luneta care nu lucra decat pe jumate din cursa ajustarii pe orizontala, reticul cu mici deficiente de desen gen cate o liniuta stramba sau un punct oval, etc - ca sa nu mai amintesc de deficientele incorectabile, datorate proiectarii, de genul efect de tub intens la magnificatii mici sau disparitia claritatii la magnificatii mari - vezi 4-28x56 care merge OK pana la 25x apoi imaginea "intra in ceata" - sau distanta pupilara semnificativ mai mica decat cea enuntata in scripte.
La fel de bine am intalnit si lunete excelente de la ei.

Problema este ca la acest nivel de pret nu se admite sa scoti asa ceva la vanzare, CTC-ul ar trebui sa fie mult mai strict. Pacat de ideile lor, de unele realizari cu adevarat de top daca-si dau singuri cu stangu-n dreptu'. Cred ca o gama ceva mai redusa de produse dar impecabil facute i-ar ajuta mai mult decat o lista nesfarsita da' din care greu alegi ceva OK.
Cand ajungi la astfel de preturi incepi sa te gandesti daca sa iei o IOR avand caracteristici "pe hartie" nemaipomenite sau "te limitezi" la un nume consacrat, cu cifre mai modeste dar calitate impecabila.
violiv
Veteran

Mesajde Dan2812 pe 02 Iun 2013, 19:09

Multumesc pentru raspuns - cred ca motivul pentru care au aparut lunetele generatiei 4 este eliminarea erorilor anterioare.
Anul acesta apare 4-28x50 si 9-36x44 au fost prezentate la IWA in acest an.
Dan2812
Nou membru

Mesajde Tranan pe 02 Iun 2013, 21:50

Personal consider ca afirmatiile referitoare la Delta Titanium cum ca ar fi chinezesti sunt nefondate. In cel mai bun caz nu sunt dovedite. Pana cand contrariul este dovedit, atata timp cat sta "Made in Japan" pe lunete eu nu am de ce sa cred altceva. Stiu deasemenea si ce fabrica japoneza le confectioneaza si de aceea convingerea mea este si mai mare.

IOR au fost lunete pe care si eu le-am privit cu suspiciune intrucat auzisem lucruri neplacute despre ele de la o serie de dealeri de peste ocean cu care am contact. Tot din cauza asta insa am devenit foarte interesat de ele cand aceleasi persoane care le-au hulit m-au contactat si m-au incurajat sa le iau in considerare intrucat generatia 4, dupa parerea lor, au o calitate mult mai buna decat versiunile mai vechi.
Personal am cautat din motivul acesta sa preiau distributia marcii in Suedia si sper ca in curand sa fie finalizata discutia. As fi extrem de mandru, ca roman, sa pot vinde o marca romaneasca aici, care sa le dea peste degete la marcile mai "cu renume".

Pe de alta parte insa, IOR si Delta sunt doua marci destul de diferite si una nu o exclude pe celalta ci mai degraba se completeaza una pe alta.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde violiv pe 02 Iun 2013, 23:38

Asa e! Sa nu uitam si sa nu subminam efortul lor constant de a ramane pe piata si a scoate lucruri noi in conditiile in care mai orice firma romaneasca de traditie a cam disparut.

Generatia a 4-a e un pic altceva insa nu face decat sa dovedeasca faptul deja stiut si de altii ca de vrei sa faci o luneta "impecabila" n-o poti face decat foarte scump. Si cand ajungi sa te bati cu greii in domeniu e si mai greu sa razbati. Si Renault a incercat sa intre in "clasa lux" si-a dat faliment cu modelul cu pricina - oricat a fost de dichisit si de bun, mai nimeni n-a vrut sa dea aproape aceiasi bani pe Renault in loc de Mercedes.

IOR 12-52x56 Terminator Tactical 40mm e ~3500 $ peste ocean adica la pret de S&B 12-50x56 PM II.
Am stat si m-am intrebat oare cine o sa aleaga IOR in loc de S&B ???
Ei bine, intr-un episod recent din "Sons of Guns" de pe Discovery, atelierul cu pricina a primit comanda sa construiasca o arma in 50 BMG care sa fie mai usoara de 10 kg cu tot cu optica ... cu multa fibra de carbon, inclusiv teava, au reusit. Alegerea opticii montate a fost exact modelul de IOR pomenit mai sus iar motivul "pentru ca asta rezista la reculul lui 50 BMG dintr-o arma asa usoara" ! :wink: Si uite asa au ajuns "pe sticla"

http://www.youtube.com/watch?v=iXTwfKID6D4
violiv
Veteran

Mesajde radubichis pe 03 Iun 2013, 10:33

Dan2812 scrie:Imi cer scuze ca am facut reclama unei firme din Romania, care produce lunete scumpe si proaste in care nu poti avea incredere .
Imi cer scuze fata de producatorul japonez pentru ca am pus sub semnul intrebarii locul unde sunt fabricate si de unde isi achizitioneaza componentele .
Asa se intampla daca nu ma pricep - dar cu timpul voi intelege de ce produsele locale sunt mult mai proaste dect cele de afara si cand aduci in discutie existenta lor faci reclama si cand iti spui parerea si pui la dipozitie cateva informatii esti incorect si denigrezi.

Dl Dan2812 ,sunt unul dintre distibuitorii Delta Optical in Romania .Ceea ce faci se numeste antireclama fara a te baza pe ceva concret
Pot doar sa-ti spun ca daca IOR ar distribui lunete de calitatea celor de la Delta la pretul celor de la Delta as fi distribuitor IOR Cum insa la IOR calitatea este un lucru scump am preluat distributia Delta la care pina acum nu am avut nici macar o luneta de trimis la service
Ca tragator cu glont din 1993 mi-au trecut prin mina multe IOR si crede-ma stiu ce pot ,nu as vrea sa le arat defectele pt ca mi-ar lua prea mult spatiu( nu sunt defecte majore dar care te siciie cind dai o caciula de bani pe o luneta)
Ca armurier din 2002 am cautat sa vand produse fara defecte de fabricatie pentru a nu avea toata ziua clientii cu lunete trimise la service pe cap In concluzie de asta nu vand si nu cumpar IOR
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde florynake pe 27 Iun 2013, 15:24

Am probat in sfarsit Luneta Delta titanium,2,5x16x50 Il...Cu succes...luminoasa,clara,punct rosu cat un varf de ac...eu sunt multumit de ea...isi face treaba pe deplin...singura chestie neelucidata este rezistenta la recul...traim si o sa vedem...in rest sa avem la ce sa ne uitam prin ele...Cei care aveti hartii de iesit pe teren va doresc....stiti voi ce!;)
florynake

Mesajde ryno pe 04 Iul 2013, 10:05

Salutare!

sunt posesor de Delta Titanium 2,5x10x50 de doi ani .Este montata pe CZ 550 lux cal. 30-06 .
Pot sa va zic ca sunt foarte multumit de ea . Cred ca am fost printre primii care am achizitionat o Delta de la mine din zona . Prima oara toata lumea se uita la ea ca la un "urs mort" si dadeau din cap , acum am vazut la mai multi .
Recunosc ca atunci cand am luat-o am riscat putin . Nu prea se stiau multe despre Delta , dar m-am documentat de pe pagini scrise in alta limba .Aveam variante gen Bushnell , Nikon , meopta ....dar la banii astia si ce calitate ofera Delta ,alegerea a fost simpla .
ryno

Mesajde florynake pe 23 Iul 2013, 21:21

Am cumparat...probat...folosit...10 focuri...atat a tinut delta voastra la recul...nu e corect fata de colegii nostri sa facem reclama la niste smenuri...cati nu ati avut ocazia sa ratati un vanat cu care nu v ati mai intalnit si nu va veti mai intalni probabil niciodata?! Vand delta optical titaniu
2,5x 16x50 iluminat...cu cat vreti voi...la tg neamt...piatra...
florynake

Mesajde vanatorul dibaci pe 24 Iul 2013, 08:33

florynake scrie:Am cumparat...probat...folosit...10 focuri...atat a tinut delta voastra la recul...nu e corect fata de colegii nostri sa facem reclama la niste smenuri...cati nu ati avut ocazia sa ratati un vanat cu care nu v ati mai intalnit si nu va veti mai intalni probabil niciodata?! Vand delta optical titaniu
2,5x 16x50 iluminat...cu cat vreti voi...la tg neamt...piatra...

Ai sa fi poate uimit ca si firme mult mai galonate gen Swarovschi au si ei asemenea probleme !
Partea buna este ca beneficiezi de garantie si poti apela la ea -probleme au fost si vor mai aparea la toate produsele de pe piata indiferent de nume .
Sfatul meu este sa o trimiti la reparatie si dupa daca nu iti mai inspira incredere poti sa o vinzi linistit .
Adevarul este ca este al dracu de suparator acest incident si lasa gust destul de amar -dar toate problemele se pot rezolva.
Contacteaza ppe cei de la care ai achizitionat luneta -si dupa scrie aici cum a decurs garantia (timp de asteptare -raspuns cu privire la ce sa intamplat e.t.c.)
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde violiv pe 24 Iul 2013, 11:19

Ce arma, ce calibru, dar mai ales ce montura?
Cum s-a manifestat defectiunea?

Ia legatura cu vanzatorul ca are garantie.
violiv
Veteran

Mesajde Tranan pe 24 Iul 2013, 11:32

violiv scrie:Ce arma, ce calibru, dar mai ales ce montura?
Cum s-a manifestat defectiunea?

Ia legatura cu vanzatorul ca are garantie.

+1

Eu am avut o singura data probleme cu 2.5-16x50. Nu ca era defecta dar grupajele la 300m erau putin deviate. Au rezolvat-o rapid pe garantie si nu au mai fost probleme.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde yoghi pe 24 Iul 2013, 11:49

Dan2812 scrie:Poate un produs chinezesc sa reziste pe asa ceva http://www.50bmg.de ?
......

Directore !

Acum daca tot faci reclama spune si ce functie ai la fabrica. Nu de altceva dar TOATE postarile tale sunt despre calitatea si frumusetea lunetelor romanesti.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde radubichis pe 24 Iul 2013, 16:58

@ florynake
Luneta are 10 ani garantie .Inainte de a o trimite spre Service ,verifica toate suruburile de la montaj sa nu fie ele de vina
Pe ce arma si in ce calibru calibru ai folosit-o ? Ce baze si inele folosesti ? Daca arma este magnum sau 9,3x62 si folosesti baze de aluminiu sau inele de aluminiu in afara celor tactice nu este luneta de vina
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde florynake pe 25 Iul 2013, 00:15

Luneta a fost montata pe un browning longtrack hunter in 30 06...cu suporti EAW...stransa bine...reglata intr-un ban de 50 la peste 100 m...totul a fost ok pana la al 10 lea foc...cand a inceput sa se duca glontul 10 cm sus si si 20 in dreapta...cand am vazut asta am montat inapoi aimpointul si am pus delta pe un baikal in 222 remington...si aici s a dereglat dar mai putin...2 3 cm sus si nu mai stiu cati dreapta...
Acuma scuze celor care distribuie aceste lunete dar treaba cu dereglatul lunetelor nu cred ca face pe nimeni sa poata sta linistit in stand in asteptarea vanatului...mistret..urs si alte care mai papa cate un vanator!
Asa ca stimati colegi ...incep sa ma gandesc foarte serios la achizitionarea unei lunete din cele 3 zeiss...swaro...s&b...poate chiar si second...si trimit delta titanu la mamik ei in japonia ca nu are rost sa ma mai complic cu vanzarea...ca doar tot un coleg de al nostru o v a cumpara...si e pakt sa facem dintr un lucru atat de frumos k vanatoare, bisnita si combinatii dubioase...asa m i se pare corect sa facem toti unii cu altii...
florynake

Mesajde romaniac pe 25 Iul 2013, 00:54

florynake scrie:Luneta a fost montata pe un browning longtrack hunter in 30 06...cu suporti EAW...stransa bine...reglata intr-un ban de 50 la peste 100 m...totul a fost ok pana la al 10 lea foc...cand a inceput sa se duca glontul 10 cm sus si si 20 in dreapta...cand am vazut asta am montat inapoi aimpointul si am pus delta pe un baikal in 222 remington...si aici s a dereglat dar mai putin...2 3 cm sus si nu mai stiu cati dreapta...
Acuma scuze celor care distribuie aceste lunete dar treaba cu dereglatul lunetelor nu cred ca face pe nimeni sa poata sta linistit in stand in asteptarea vanatului...mistret..urs si alte care mai papa cate un vanator!
Asa ca stimati colegi ...incep sa ma gandesc foarte serios la achizitionarea unei lunete din cele 3 zeiss...swaro...s&b...poate chiar si second...si trimit delta titanu la mamik ei in japonia ca nu are rost sa ma mai complic cu vanzarea...ca doar tot un coleg de al nostru o v a cumpara...si e pakt sa facem dintr un lucru atat de frumos k vanatoare, bisnita si combinatii dubioase...asa m i se pare corect sa facem toti unii cu altii...

Stimate coleg, colegii cunoscatori deja ti-au sarit in ajutor pentru a te ajuta. Problema nu e neaparat a lunetei, poate e modul in care ai montat-o s.am.d.
Sa nu emitem faptul ca e si in garantie.
Nu am intentia sa promovez marca, doar iti cer, daca tot ai adus in discutie problema ta, sa o dezbati cu colegii experimetati si eventual sa gaseti o rezolvare.
Daca esti aici doar sa denigrezi luneta nu aduci nimic constructiv forumului pentru ca nu ai nici un argument plauzibil.
Te mai rog foarte frumos sa folosesti un limbaj demn de acest forum si sa nu mai folosesti cuvinte de gen "pakt" in loc de "pacat" s.a.m.d.

cu respect,
moderatorul de "serviciu" !
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde tehărău pe 25 Iul 2013, 06:45

romaniac scrie:
florynake scrie:Luneta a fost montata pe un browning longtrack hunter in 30 06...cu suporti EAW...stransa bine...reglata intr-un ban de 50 la peste 100 m...totul a fost ok pana la al 10 lea foc...cand a inceput sa se duca glontul 10 cm sus si si 20 in dreapta...cand am vazut asta am montat inapoi aimpointul si am pus delta pe un baikal in 222 remington...si aici s a dereglat dar mai putin...2 3 cm sus si nu mai stiu cati dreapta...

Stimate coleg, colegii cunoscatori deja ti-au sarit in ajutor pentru a te ajuta. Problema nu e neaparat a lunetei, poate e modul in care ai montat-o s.am.d.
Sa nu emitem faptul ca e si in garantie.
Nu am intentia sa promovez marca, doar iti cer, daca tot ai adus in discutie problema ta, sa o dezbati cu colegii experimetati si eventual sa gaseti o rezolvare.
Daca esti aici doar sa denigrezi luneta nu aduci nimic constructiv forumului pentru ca nu ai nici un argument plauzibil.
Te mai rog foarte frumos sa folosesti un limbaj demn de acest forum si sa nu mai folosesti cuvinte de gen "pakt" in loc de "pacat" s.a.m.d.

cu respect,
moderatorul de "serviciu" !

Un raspuns care merita toata consideratia! Multumim @romaniac!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde violiv pe 25 Iul 2013, 09:18

Nu spun ca nu-i adevarat. Se intampla si la case muuult mai mari ... e un coleg forumist care asteapta sa-i ajunga din service o Leica Magnus nou-nouta si cu bube.
Dar, din experienta mea, 90% din problemele de dereglare sunt din montura, nu din luneta.
In special montura rapida EAW pune problemute la montare. Necesita reglaje finute si re-reglaje si restrangere dupa cateva focuri trase cand se pasuie toate bine. O luneta in inele Warne o pui in 15 minute, in EAW poate sa-ti ia si o ora jumate. Daca ajustarea strangerii bazei pivotului nu face ca miscarea sa fie suficient de greoaie, daca ajustarea excentricului opus micii manete din spate nu-i perfecta, daca pozitia inainte-inapoi a inelului spate pe luneta nu-i la marele fix, daca nu eliberezi si strangi bine la loc contra-suruburile de fixare a ajustarilor, etc. incepe sa miste.
Cel mai frecvent constati ca manetica din spate nu mai sta la 45 grade cu luneta montata pe pozitie si incepe sa se duca catre orizontala, in pozitie sa-i zicem "complet inchis", ceea ce nu-i corect.
E foarte adevarat ca-i o montura foarte stabila si repetitiva dar numai daca e montata de cineva care-i cunoaste bine toate chichitele.

Daca esti sigur pe montura de pe IJ, pe grupajul armei verificat cu alta luneta, poti face un test simplu si mai ieftin decat trimisul lunetei la fabricant: asa numitul box-test - 2 focuri "in mijloc" apoi 10 click-uri dreapta, foc, 10 sus - foc, 20 stanga - foc, 20 jos - foc, 10 dreapta - foc, 10 sus - ultimul foc ar trebui sa se suprapuna pe primele doua iar celelalte sa-ti schiteze un patrat pe tinta.

Uneori, chiar la lunete din gama de pret mijlocie, e necesar sa rotesti de cateva ori turetele de la un cap la altul al cursei, in diferite combinatii - jos maxim stanga - dreapta, sus maxim stanga - dreapta - si intre timp sa-i dai cateva bobarnace in tub ca sa se aseze toate maruntaiele la locul lor si sa raspunda la comenzi asa cum trebuie. N-ar trebui sa se intample asa ceva dar exista. Ultima data am patit la o Bushnell 4200 la care reticulul se misca doar pe jumate din cursa turetelor - a necesitat cateva ture bune complete si cateva focuri ca sa se aseze si sa raspunda corect la click-uri.

In cel mai rau caz o trimiti la Radu ....

P.S. nu incerc sa te consolez, stiu foarte bine ce senzatii traiesti cand vezi ca focurile o iau razna....
violiv
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare